Det blev mörkt!

Jag försökte ta en bild på min nya färg. Såhär, ungegär. 

HCHF

De senaste dagarna har vi (jag) varit för lat för att laga ordentlig middag på kvällen. Vi har ätit frukostmat istället för kvällsmat – gröt, ägg och mackor. Idag kände jag att det nog var dags för lite riktig mat, så jag gjorde potatismos och ryggbiff. Till det tzatziki. Mmm! 
 
Det ser ju inte så aptitligt ut, men det var det. Skitmycket potatis, rejält med smör samt mjölk. High carbs, high fat – världens godaste kombo!
 
Imorgon ska jag klippa och tona håret. Mörkare ska det bli. Typ lite ljusare än det här, tänker jag mig, om det nu går att lösa med dagens ljusa slingor. 

Blomterror

Ursäkta blomsterterrorn, men jag har fått dille på hyacinter. Jag fixade adventsfint när jag kom upp till campus ikväll, så nu sitter stjärnan och stakarna uppe och fräscha lökar står i fönstret. Själv är jag lagom sliten efter en jobbhelg, men det ska bli kul att träffa alla på kontoret imorgon. 

 

Till och med adventsljusstaken åkte fram ur garedroben...

 

Fast jösses vad jag saknar min Oskar. De senaste veckorna har vi setts mer än vanligt och då blir avskeden extra jobbiga. Jag längtar till vi bor ihop på riktigt igen. Njut alla ni som vaknar bredvid er käraste varje morgon!

Träningsvärk

Häromdagen var jag med Oskar på gymmet och tränade. Vi fick feeling och körde alla övningar på boll, som förr i tiden. Jisses, vilken träningsvärk jag har nu... Den är inte nådig. 
 
 
Är man ovan vid pilatesbollen kan det vara en god idé att använda hjälm när man tränar på den. Då kan det se ut till exempel såhär ;-)
 
 
Söt-Stina!

Mamma?

Idag kom det in en dam på Statoil. Hon är kusligt lik mamma, tycker jag. Mor själv håller inte med. Vad tycker ni?

Solenergi

När en anhörig går bort vänds världen upp och ner. Jag har försökt plugga på som vanligt, men hjärnan är grötig. Att vakna till strålande sol i fredags morse var välkommet. Det gav ny energi.

 

 

Ser ni grönkålen? Det är skördedags!

Morfar

I tisdags somnade vår älskade morfar in. Vi är många som saknar honom, men nu får vi istället bära med oss alla fina, härliga minnen han gett oss. Idag skrev en vän och förre detta elev såhär varmt om morfar i HD. 

Hyacinter

En liten grupp hyacinter pryder nu bordet här hemma. Fint!

Naturkraft

Fin eftermiddag med mormor igår.

Morfar

Igår satt vi på sjukhuset hos morfar hela eftermiddagen. Läget var något bättre än föregående dagar. Han är inte kontaktbar, men sov lugnt och gott igår när vi lämnade honom i alla fall. Lille morfar...
 

Vimmerby

Här kommer några bilder från gårdagens resa till Vimmerby.

Dagens frulle

... som intogs vid älgen i Strömsnäs. Mmm!

Working sisters

Jag bjuder på ett par Statoilbilder, dagen till ära. Här står Kajsa med nygräddade blåbärsmuffins. De är jättegoda, men det är ju i och för sig det mesta som innehåller 50 procent fett ;-)
 
 
Mamma lyckades knäppa en bild på oss båda. Av 20 försök är detta den bästa... vilket säger en del.
 
Tidigt imorgon bitti beger jag mig tillbaka till Växjö. På fredag åker jag till Vimmerby med en studentgrupp, sent samma kväll kör jag tillbaka till Örkis för att umgås med Emma & Oskar och spela in ännu mer material till min kommande uppsats. De kommande veckorna veckorna bjuder på ett evigt flängande, men så blir det ibland. Vi hörs!

Världslång måndag

Dagen idag har känts evighetslång. Jag har pluggat, jobbat, hängt med underbara barn, varit hos mormor, promenerat i solen, lagat mat och nu sist badat badtunna med familjen. Härlig dag!

Helgbilder

Både Kajsa och jag har jobbat hela helgen, men lite annat hann vi med också.
 
Söndagsfika hemma hos Kajsa, till exempel. Hon och C bjöd på goda pavlovor.
 
Julia och Clive var hemma från Brighton. Äntligen fick vi träffa Clive (som tyvärr blev zombielik på alla mina kort).
 
Christopher och Oskar.
 
Oskar och jag stannade över på söndagsmiddag. Vi gjorde stek i ugn och rundade av kvällen med resterna från eftermiddagsfikat. Mums!
 
Slutligen, helgens roligaste bild. Här ser ni spåren från Oskars vansinnesfärd igår morse. O skulle iväg och jaga tidigt, och när han kom ut till bilen insåg han att hemtjänsten (farmors) återigen blockerat utfarten (det händer stackars Oskar nästan varje dag). Tålamodet rann över och Oskar försökte istället forcera gräsmattan. Det gick sådär. Han fastnade i det geggiga gräset och blev om möjligt ännu argare. 
 

Baka baka baka

Direkt från ugnen

Stör

Oskar är väldigt störig ikväll. Han går runt och filmar allt jag säger och påstår att han ska använda inspelningarna mot mig vid rätt tillfälle. Gahh!

Därför ger jag igen med denna bedårande bild:

Mot Statoil

Fy vad segt det var att gå upp imorse... Oskar sov så gott bredvid mig, alldeles varm och go...

Nåväl, trevlig lördag gott folk!

Hemma

Vi säger godnatt! Tidig uppstigning för jobb imorgon...

Ingefära

Jag vaknade med ont i halsen så det fick bli en ingefärasmoothie till frukosten. Så gott! Man kan göra lite hur som helst men idag hade jag i:
2 bananer
Frysta hallon ca 2 dl
Proviva blåbär 3-4 dl
2 tsk finriven ingefära
Saft fr en citron

Detta blir en rejäl sats som brukar räcka till tre stora glas. Mmmm - testa!

Yes!

Seg söndag

Igår var vi hemma hos Oskars bästis Johan och hans fästmö. De har har precis byggt ett nytt hus, stort och vackert och med utsikt över Söderåsen. Så himla fint! När klockan blev tolv åkte vi till Malmö och hämtade upp Oskars föräldrar som har varit på Malta en vecka. De var brunbrända, glada och utvilade. Inte förrän halv tre var vi tillbaka i Öa, så det blev en lång sovmorgon imorse. Vi är fortfarande ganska sega och slöa... Jag är för trött för att köra upp till Växjö ikväll så jag stannar över natten och kör hem imorgon bitti istället. 
 
 
Oskar hälsar att han återkommer med blogginlägg senare i veckan. Ikväll saknar han inspiration :)

Gästblogg coming up

Godmorgon!
 
Kort inlägg innan jag ska ta ut mormor och morfar på långprommis. Jag ville egentligen bara flagga för att Oskar har lovat att göra comeback som gästbloggare i helgen. Hur kul är inte det? 
 
Vill ni att han ska skriva om något speciellt? Det kan jag inte lova att han gör men ge förslag om ni vill – kanske han nappar!  

Rusk i Öa

Vilket skitväder det är i Öa idag. Hård vind, regn och kallt. Kallt även inne trots att Oskar skruvat upp elementen för min skull. Vilket mys jag möttes av när jag kom igår förresten! Tända ljus i hela lägenheten, god middag och nystädat samt en kyl fullproppad med vår älsklingsmat. Tuff-Oskar = gull-Oskar!
 
Idag har jag gjort mycket förarbete till min kommande uppsats och haft riktigt bra flow. Så bra att jag ännu inte kommit ur sovkläderna. Jag känner mig riktigt ofräsch faktiskt, med otvättat hår och Oskars Kosovo-ställ över nattlinnet. Dags för lunch och en dusch kanske?