Och helt plötsligt...

... såg hon löv. Ja, det var precis vad som hände när jag cyklade hem till mor idag, med mina glasögon på. Jag upptäckte att jag kunde urskilja enskilda löv på träden - jag kunde till och med se konturer i löven! Jag såg vartenda litet grässtrå och detaljer i husfasader. Det var ganska coolt. Vanligtvis har jag bara brillorna när jag är på föreläsningar, kollar på tv eller är på bio. Men nu får det bli andra bullar. Det är ju skithäftigt att kunna se såhär bra!

Räkna med att ni får se mer av mig såhär.


Nu är jag så trött att jag nästan svimmar. Det har varit en grymt intensiv helg, med massor att göra på jobb. Om jag ska orka vara pigg och pedagogisk imorn bitti är det bäst att jag hoppar i säng. Bums.

Sommar!

Strålande sol, 20 grader, grillning, gott vin och härliga människor
- kan det bli bättre? Summer's here!

Ganska nice utsikt från Emmas terass...

Nu börjar klockan närma sig halv ett och jag ska upp sex imorgon bitti. Det kan ju bli spännande, hrm. Så jag tror jag säger godnatt nu.

Once upon...

En gång i tiden fick jag låna vilka kläder jag ville av Oskar. Det spelade ingen roll om jag skulle ut eller sova i dem. Jag fick välja och vraka i gardroben. Ha! Idag är förhållandet lite annorlunda. Som idag, när jag ville låna en av Oskars snygga tshirts för att ha här hemma. 'Glöm det', kom det blixtsnabbt från soffan. 'Jaha, men denna då', frågade jag och höll upp en tshirt variant fulare. 'Nope, för fin', svarade Oskar med ett illmarigt grin på läpparna. Efter ett par försök blev jag vred och frågade ilsket om det möjligtvis fanns något som var fult nog för mig att låna. Då reser sig Oskar upp, går bort till gardroben och drar fram en gammal, urtvättad blå tshirt från Ahlsells. Ahlsells! Sen säger han med sin vänaste röst 'denna kan du ha älskling, den är mjuk och go'.

Så här sitter jag i en ful blå tröja och undrar var fan romantiken tog vägen?


Oskar är förresten betydligt piggare än mig idag, så han fixade lunch bestående av hallonsmoothie, valnötsbröd, goda ostar och färska jordgubbar.
Så helt dum är han ändå inte :)

Piggare

Gårdagen i bild - spyhink och tidningar på toan.


När jag vaknade imorse kände jag mig betydligt bättre. Jag har både kunnat äta och behålla frukosten. Det känns som jag lätt hade kunnat jobba idag, men det är nog klokt att ha en dag i karantän. Jag ska försöka komma ut och gå en promenad nu på förmiddagen. Igår var jag inte utanför lägenheten på hela dagen, och bara det blir man trött av. 

Fast först och främst ska jag ringa lönekontoret och fråga vad de sysslar med.
De hade glömt mina timmar för april (hur kan man glömma 170 timmar?) och nu såg jag att de dragit 1600 för lite i skatt för maj månad. Nå, ibland är det bra att vara ett kontrollfreak :)

Ironman

Oskar verkar vara på bättringsvägen. Han sitter här bredvid mig och säger att han ska göra en Ironman (!). Jag bara skrattar. Jag vet nämligen vad en Ironman innebär. Det är inget man gör i en handvändning. Men jag kan garantera er att om Oskar gör en Ironman ska jag också göra det. Om jag så ska dö på kuppen.

För er som inte har koll så ingår följande grenar (i direkt följd) i en Ironman:
1. 3,86 km simning
2. 18 mils cykling
3. 4,2 mils löpning (ett marathon)

Världsrekordet innehas för närvarande av belgaren Luc Van Lierde som genomförde ovanstående grenar på 7 timmar, 50 minuter och 27 sekunder.
Det kallar jag respekt.

Nu ska jag återgå till tvn och Champions League-finalen. Ikväll håller jag tummarna för Barca!

Nulägesrapport

Jaha. Nu har även Oskar drabbats. Han kom farandes från jobbet i en farlig fart och parkerade sig på dass ett par timmar. Det är inte jättekul när två personer är magsjuka och man har en toalett, kan jag tala om. Men vi löser det bäst vi kan. Tur att vi bott ihop ett tag, för mitt beteende just nu är nog inte så charmigt.

Och seriöst. Borde man inte vara sugen på saker som typ vitt bröd och te när man har såhär ont i magen? Det enda jag kan tänka mig att tugga på är mörk chilichoklad från Lindt. Och det kanske inte är så passande med tanke på omständigheterna...

Hade varit gott, men nej.


Nu har jag i alla fall ringt dagis och talat om att jag inte tänker komma imorgon heller. När jag öppenhjärtligt berättat om mitt tillstånd lät det som de var lättade över mitt beslut. Det borde de vara.

Nu ska jag återgå till horisontellt läge i sängen och ev. läsa en bok. Ádios!

Magsjuka


This is me.

Jag har fått magsjuka. Jag är inte bra på att ha det. Sist jag var såhär magsjuk var jag typ tio år. Igår när jag sanerade ett barn som blev sjukt på förskolan skröt jag om att jag aldrig får det. Jag har inte kräkt på över tio år, sa jag. Yeah right. Tji fick jag. Jag började känna mig underlig redan igår, så jag skippade House och gick och la mig halv nio. Halv fem vaknade jag och sen var det kört. Klockan sju kunde jag masa mig från toaletten för att ringa dagis och säga att jag tyvärr inte kommer idag. Sen dess har jag sprungit i skytteltrafik mellan sängen och toaletten. Jag sitter på dass och stönar 'Herregud, hjälp! Jag behöver hjälp!'. Från och till känns det som jag håller på att dö. Jag är övertygad om att det måste vara nåt allvarligt fel på mig. Jag har telefonen i handen och är beredd att ringa 112 och be dem skicka en ambulans. Sen släpper kramperna och jag undrar vad fasen jag tänkte på. Som sagt, jag är inte bra på att hantera denna sjukan. Jag börjar ana att det ligger något i personlighetsstörningstest som pappa gjorde på mig. Det visade att jag, föututom antisocial och narcissistisk, var teatralisk. Det kan kanske stämma... Men jevlar vad jobbigt det är att vara magsjuk!

Vilken kväll!

Vilken underbar kväll det varit! Full av fantastiska överraskningar, träning, sol och kärlek. Jag är så glad! Det enda som skulle göra mig gladare är om Oskar kryper upp till mig i soffan och säger att han skippar Kosovo. Då hade jag blivit så glad att jag... ja jag vet inte vad jag hade gjort. Fast det lär nog inte hända. Oskar dricker cola, tittar på tecknat och frågade nyss om jag kunde massera hans fötter. Det verkar alltså inte som han kommer att leverera några fantastiska nyheter ikväll. Nåja, jag ska inte gnälla över petitesser en kväll som denna.

Såhär glad är jag just nu

Helgen del 2

Elle sov hos mig och imorse körde vi till Tyringe där Emmah bjöd på frukost.

Vi fick nypressade apelsiner - vilken lyx!


Oundvikligt foto...


Emmah hade dukat upp världens buffé till oss.


Efter frukosten gick vi en promenad genom Tyringe. I det blå huset bor Emmahs föräldrar.



Supertrion!


När Elle hoppat på tåget och jag sagt hejdå till Emmah körde jag hem till Oskar.
Vi gjorde lunch och gick sen en runda i solen.


Kolla förresten så skäggig min man har blivit. Han har sparat i 1 ½ månad och lär inte raka av det förrän efter Sweden Rock (3-6 juni).
Någon mer än jag som tycker han är lik Olof Mellberg?

Helgen del 1

Jösses, vilken helg det har varit... Vi börjar med 'klassåterträffen' vi hade hos Vickan igår. Fast att kalla det för återträff är till att ta i. Vi skulle varit 8 pers, men halva skaran bangade ur så det blev bara Lisa, Vickan, Elle och jag. Fast vi var desto gladare och minglade för dem som inte var där också. Det blev en kul kväll, med massor av skvaller (ojoj)  och god mat.

Lisa och Vickan var grillmästare. Elle och jag höll oss i bakgrunden.


Världens bästa Eleonor kom ända från Kalmar!


Vädret var strålande och vi satt ute till solen gick ner.


Vissa drack vin - andra tog till starkare grejor :)


Tack för en mysig kväll tjejer - ni är underbara!

De nedersta bilderna är förresten tagna från Vickans blogg.

Gårdagen

Gårdagen blev ganska hård...

Hinner bara slänga upp ett par bilder nu innan det är dags för klassmys hos Vickan.

Tjejerna - redo att gå ut.


Emma var festfin i rosa!


Oskar, Anna och Eve.


Emma igen. Underbar klänning!

Ny tunika

Jag köpte en tunika i stan igår. Härlig färg, tycker jag! Kanske något för klassfesten hos Vickan på lördag?


Nu ska jag fortsätta kolla på Bonde söker fru och sen blir det nog sängen.
Jag jobbar hela dagen imorn och sen har jag en intensiv (men rolig) helg att se fram emot - längtar!

Eves bal

Igår åkte Kajsa och jag in för att titta på Evelina som hade bal på Dunkers i Helsingborg. Herregud så vacker hon var! Man tycker väl alltid att ens kompis är finast, men i detta fallet stämde det - Evelina var snyggast av alla!

Jag var tvungen att zooma ganska mycket eftersom där var packat med folk så vissa av bilderna är sådär.

Evelina med klasskompisar (kavaljerer?) Hade hon två? Jag vet inte...


Den turkosa klänningen stack ut! Tror ingen annan hade samma färg.


Susette, Eve och Patricia.



Jag försökte få en bild på hennes hår, vilket inte var det lättaste. Eves mamma är frisör och hade fixat uppsättningen. Superfint!


Jag har inte pratat med Eve sen igår men jag hoppas att hon hade urkul, både på balen och efterfesten på Swea!

Hos mormor

Nu på eftermiddagen har jag umgåtts med mormor och morfar. Vi gick en promenad och sen hjälpte jag dem att packa (de åker till sommarstugan i Halmstad imorgon). När vi packade slogs jag av hur grymt snygga kläder min mormor har! Och nu menar jag inte retro-snyggt utan moderna, fina, skitcoola kläder som jag lätt hade kunnat sätta på mig. Ett av mormors favoritmärken är Gudrun Sjödén. Ta en kik - kläderna är härliga! Det var förresten moster Karin som öppnade våra ögon för Gudrun. Ni har väl inte missat Karins blogg?

Mormor och morfar vid Pinnån.


De har bägge motorer på sina rullstolar så vi tuffar fram i ganska bra tempo.


Nu ska jag kolla hur det går för Oskar i köket. Det låter som han lagar mat för ett helt kompani...

Morgonfriss?

Jag har världens tråkigaste hår. Det är rakt som ett spöregn och jag kämpar häcken av mig för att få någorlunda volym i det. Således vaknar jag aldrig med 'morgonfrilla'. Men när jag steg upp imorse kollade Oskar konstigt på mig och mumlade 'det är nåt som inte stämmer'.

Hey, I see your point! Grymt fluff, om jag får säga det själv.

Nybakat ikväll igen!

Herregud, jag har kommit in i nåt slags bak-rus! Det är verkligen inte likt mig att baka bröd i tid och otid eller göra kakor och grejs som jag gjort i helgen. Fast det är ju både mysigt och gott med hembakat bröd till kvällsmat (istället för en skål fil och Lingongrova liksom)... Och framförallt slipper man alla konstiga E-nummer och härdade vegetabiliska oljor som finns i de flesta bröd man köper i affären.
Jaja, det är bara att njuta sålänge det varar. Ni som känner mig vet att min huslighet snabbt kan svalna...

Nu ska jag göra te, spola upp ett bad och lägga mig och läsa en stund i badkaret. Vardagslyx!

Imorgon fyller farmor 86 år och vi ska fira henne med middag på Fisk och Vilt.
Fisk och Vilt är för övrigt Örkelljungas bästa och mest prisvärda restaurang. Den ligger vid Skåneporten  (Pärleporten) så det är perfekt om man inte vill in i byn och snurra.

Härliga söndag

Jag låg på en filt nere på gräsmattan och läste innan. Men det blev så varmt att jag fick gå upp i lägenheten och svalka av mig. Det är ju rena sommarvärmen ute! Nu sitter jag här och mumsar i mig rester av gårdagens middag (mest den vita chokladkakan om jag ska vara ärlig). Snart ska jag, mamma, pappa och farmor köra till Ängelholm. Vi ska hälsa på farfar som ligger på sjukhuset och jag ska umgås en stund med Anna.

Pappa och jag imorse. Ser ni hur han drar in magen? Haha


Min snygga mor och jag gick runt sjön.


Sjön med Emmas hus rakt över.


Vi gick upp om Statoil för att hälsa på Kajsa och ta en kopp kaffe.

Eurovision

Just nu: Lillis och Josefine är här. Vi har grillat och sitter sen ett par timmar tillbaka bänkade framför Eurovision Song Contest. Herregud, så segt det är!
Bara 32 länder kvar som ska rösta... Suck.

Vi har nyss fikat med vit chokladkaka och kaffe. Mums!


Oskar är inget fan av schlager...


Josefine är sommarfin i rosa tunika!


Lillis har agerat flyttkarl hela dagen så han är lagom trött...


Moi!


Imorn eftermiddag ska jag till Anna i Ängelholm och fika. Mys!
Nu - åter till Moscow.

Torsdagsträning

Ligger i sängen med datorn i knäet och känner hur det bränner i mina ben.
Jag var på gymmet innan och körde ett mördarpass för benen. Och när gluttarna svider när man ska lägga sig vet man att det är bra. Mycket bra :)
Mina benpass består för tillfället av följande övningar:

1. Knäböj
2. Frivändning
3. Utfallssteg med stång
4. Övning för hamstrings, oftast kör jag bencurl men ibland finnen eller övningar på medicinboll
5. Kissande hunden på pilatesboll
6. Sen brukar jag köra vadhopp och utfallshopp som avslutning för att riktigt suga musten ur mina stackars ben


Inget benpass är komplett utan ett set knäböj!


Vad som är viktigt att tänka på när man komponerar ihop egna träningsprogram är jämnvikt. Jag tänker alltid på att köra både fram- och baksida när jag tränar, vilka muskelgrupper jag än fokuserar på. Sen är det ju alltid bra att göra en snabbscanning av anatomin - Vilka stora muskelgrupper finns representerade i passet? I dagens fall blev det framsida lår, rumpa, baksida lår, vader och tibialis anterior (framsida underben). Anledningen till att jag kör vader utan vikter är att jag har så löjligt stora vader naturligt och fördrar därför att köra lite lättare, studsigare övningar för dem.

Nu låter det kanske som jag kör som en galning på gymmet, men så är inte fallet. De senaste veckorna har jag haft vääldigt många kvällar då jag bara legat på soffan, druckit te och käkat kanelgifflar... Nu känns det dock som det är dags att ta hand om min lilla kropp igen... Sen jag slutade träna friidrott har jag haft lite ups and downs när det gäller träning. I perioder kör jag hårt och tycker det är jättekul, men ibland har jag veckor då jag helst bara vill promenera, dricka cappucino och äta glass. Och i mitt fall är det helt okej. Träning för mig handlar om att må bra och ha en stark, sund kropp. Och några slappeveckor då och då kan faktiskt vara bra för motivationen. Man kommer tillbaka pigg och sugen på att köra igång igen. Det absolut viktigaste när det gäller hälsa är, enligt mig, att vårda både kroppen och knoppen. Den mentala hälsan är minst lika viktig
- om inte viktigare - än den fysiska.

Nu blev detta ett långt och filosofiskt inlägg, men det kan ju vara trevlig ibland. Nu ska jag sova för att vara utvilad när klockan ringer fem imorgon bitti. Imorgon eftermiddag ska mamma och jag åka in till stan och möta upp Emma för lite shopping. Jag är sugen på nya, sommriga tunikor och nån ljus kofta :)

Saknar

Jag längtar tillbaka till helgen i Köpenhamn!


Mysiga Nyhavn.


Öldrickande på uteserveringar...


Som tur är kommer Emma till oss redan nästa helg. Hon ska på bröllop på lördagen men kommer på fredagen för att fira sin födelsedag tillsammans med oss. Kanon!

Nu måste jag rappa på - ska vara på jobb om 10 min. Jalla, jalla!

Dagen i bilder

Uppe med tuppen - soluppgång över Hjälmsjön fem imorse.


Jag slutade tidigt och tog en långpromenad i solen efter jobbet.


Jag gick upp till Ekholmsgården och hittade en riktig sommaräng.


Och fullkomligt bedårande små kalvar...


Vanligtvis är jag inte överförtjust i djur, men dessa är ju bara så söta!



Vid halv fem kom Oskar hem och vi stack och tränade. De senaste timmarna har vi kollat på 'Changeling' och ätit fruktsallad. Och bölat. Och bölat.
Shit, vad bra den var!


Angelina Jolie gjorde en brilljant tolkning av Christine Collins sökande efter sin försvunne son. 'Changeling' är baserad på en sann historia, vilket gör den ännu mer skrämmande och sorglig.




Nu blir det sängen med en bra bok. Jag ska jobba till halv sex imorn och sen kommer Carin hit för att kolla på vår lägenhet. Spännande!

Det sa Jonte

Alltså, ni måste gå in och kolla detta klippet. Det är det stördaste jag sett på länge. Någon har sannerligen haft för lite att göra...

http://www.youtube.com/watch?v=A997EJtK6Gg&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Esr%2Ese%2Fsida%2Fdefault%2Easpx%3FProgramID%3D2024%26sida%3D2&feature=player_embedded

Håll utkik efter mina favoriter
'Hummer skjuter Småland'
'Gödsvin'
'Skönsjungar Kim'

Hahahahaha!

Grym helg

Nyss hemkommen från en underbar weekend i Köpenhamn. Nu är vi fulltankade med energi och redo för en ny vecka!

Emmas mysiga lägenget på Nörrebro.


Emma bjöd på middag när vi kom fredag kväll.


Lördag morgon - promenad genom stan. Här i Nyhavn.


Vinlunch!


Emma visade oss coola second hand-butiker och jag hittade denna fantastiska klänning som jag köpte.


Corona i Kongens have.


Sen mötte vi upp Emma och drack ännu mer öl. Haha!


Superhjälpen Sea-Man (i folkmun (hö hö) Semen)


Utsikt från Emmas lägenhet på sjätte våningen.


Laddad för kvällen. Tanken var att vi skulle gå på gayklubb för att finna en man åt René...


Men vi hade det så trevligt hemma att vi beslutade oss för att stanna inne. 
Oskar och René.


Emma och Oskar.


Godnatt!


Jag fick dessa fantastiska skor av Emma. De är för stora för henne. Ibland har man tur :)


Vi drog från Köpenhamn på förmiddagen och missade precis bussen hem vid tolv. Så vi traskade upp till parken vid Kärnan och la oss och solade ett par timmar.
Så skönt! Perfekt slut på en dejlig helg!

Halsband

Detta fina halsbandet fick jag av ett barn på förskolan idag. Hon och storasyster hade gjort det till mig 'för Anna ska vara fin'. Man tackar - det är inte klokt så mycket presenter och grejor jag fått denna veckan...


Ikväll ska damerna från förskolan äta middag tillsammans nere på Stationen. Det ska bli trevligt. Vissa (läs jag, Cecilia och Meliha) ska träffas en stund innan för att ta ett glas vin. Det gäller att passa på! De andra sitter på personalkonferens, men det slapp vi. Iofs har vi jobbat häcken av oss med allt runt flytten så det jämnar nog ut sig tidsmässigt ändå...

Nu ska jag racer-packa inför Köpenhamn imorn. Jag hinner bara precis hem och vända efter jobbet innan vi ska hoppa på bussen till Hbg. Can't wait!

Recept

Perfekta sconesen

Tillagningstid: ca 30 minuter

Ingredienser
8 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk socker
100 g rumstempererat smör
2 dl mjölk
2 dl grädde
Hela linfrön
Pumpafrön

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker så att det blir jämt fördelat. Fördela smöret jämt i mjölet. Använd gärna fingrarna. Det är viktigt att smöret är mjukt. Värm det gärna i mikrovågsugnen i några sekunder, men se till att det inte smälter.


Tillsätt mjölk och grädde. Rör ihop till en deg. Rulla till små bullar. Ha lite mjöl på händerna om det är för klibbigt. Rulla sconesen över lin- och pumpa frön. Det är viktigt att en färdig bulle rullas direkt i fröna, annars fastnar de inte.


Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i sexton minuter.


Servera tillsammans med en klick vispad crème fraîche och lemon curd.


Tips:
Receptet är beräknat på fyra normalstora "sconeskakor" om du föredrar det framför mindre bullar.

Scones och presenter

Det är en lugn tisdagskväll i familjen Ek/Svärdh. Efter träningen var jag av nån anledning sjukt sugen på scones. Kan kanske bero på att jag precis innan jag stack till gymmet kollade på Mat-Niklas program och såg ett recept på perfekta scones. Så efter träningen stormade jag in på Kronan och inhandlade lemon curd och vispgrädde. Hemligheten bakom de perfekta sconesen är alltså grädde. Hälften grädde, hälften mjölk. Och lagom kladdigt smör.

Jag måste ge Niklas cred - det var de godaste scones jag smakat!
Med smör, lemon curd och billingeost, mums!


Jag fick förresten presenter av Oskar idag.
Här ser ni den första - nya grytlappar (i silikon, haha!)


Väldigt söta... Både Oskar och grytisarna :)


Jag fick även en ny strandväska. Jättefin!


På tal om presenter så måste jag berätta om en grej som hände förra året... Oskar hade pratat länge om att han beställt en present till mig på nätet. Han pratade så mycket om denna grej han beställt att jag i mitt huvud målade upp det som något väldigt romantiskt och fint. Något han grunnat länge på. Och när paketet levererades var jag tvungen att gå in i sovrummet för att Oskar ska 'göra iordning den'. Shit, tänkte jag. Det är verkligen presenternas present! Och döm min förvåning när han kommer ut med detta:

En tandpetarhållare i form av en vodoodocka.


Haha, jag bara gapade. Av misstro. Oskar, däremot, såg glädjestrålande på mig och utropade 'Tadaaaaaaaaaa'. Sen såg han min chockade min, och blev förkrossad. 'Men Anna, är den inte FIN? Tycker du inte om den?' Hrm, vad svarar man på det? Det är en tandpetshållare liksom, i form av en fucking vodoodocka. Men uppenbarligen beställd och monterad med en stor portion kärlek och stolthet. Och hur otippatd den än var, så är och förblir vodoodockan den roligaste presenten jag fått i hela mitt liv. Numera står den högst upp i vårt kryddskåp, men då och då plockar jag fram den och får mig ett gott skratt.

Hur ska jag klara mig utan min knäppa, men fullkomligt bedårande sambo i ett halvår? Det övergår mitt förstånd. He makes my day. Everyday.

Skäms, Christer Enkvist!

Frukt gör dig fet?

Jag är irriterad. Anledningen till detta är den debattartikel som överläkare Christer Enkvist skrev i DN häromdagen. Herr Enkvist menar att frukt gör dig fet och kopplar ihop fruktsocker med övervikt och diabetes. Suck, var ska jag börja?

Först och främst med att slå fast att frukt är bra och något vi borde äta mycket mer av.
Jag pushar för minst ett halvt kilo grönsaker om dagen plus några frukter. Jag tycker det är trist att Enkvist inte kan hålla isär begreppen. Det finns naturligt fruktsocker (fruktos) som du får i dig när du käkar ett äpple eller en banan. Sen finns det fruktos som används som sötningsmedel i sliskiga drycker och det är här man måste passa sig. Fruktos som finns i vanlig frukt är knappast farligt eller något du blir tjock av. Den fruktos som finns i söta drycker (främst företag i USA använder sig av fruktos som sötningsmedel) är en helt annan sak. Då snackar vi fruktos i koncentrerade mängder. Under tiden du dricker en dryck sötad med fruktos får du i dig stora mängder fruktsocker, på väldigt kort tid. En läsk dricker man kanske upp på 5 minuter och mängden fruktos motsvarar ca 15 bananer. Det säger sig självt att kroppen inte är anpassad för att ta emot sockret av 15 bananer på 5 minuter. Så jag håller med Enkvist om att fruktos inte alltid är nyttigt. Det kan tvärtom vara farligt och fettbildande. Men fruktos i sin naturliga form, dvs att man tuggar i sig några frukter om dagen, är inte på något sätt en bidragande orsak till bukfetma! Jag blir så arg när högutbildade människor tar saker ur sitt sammanhang och skrämmer folk till att avstå sådant som är bra för kroppen. En bättre källa till vitaminer, antioxidanter och vattenlösliga fibrer än frukt och bär finns inte. Det är dessutom svårt att få i sig för mycket frukt, eftersom frukt innehåller syror som får oss att må dåligt om vi äter för mycket.

Jobbhelg

Hela helgen har jag jobbat på Statoil. Jag pratade med min chef så nu ska jag jobba en helg i månaden istället för två. Skönt! Det blir för slitit att jobba tolv dagar i rad och bara vara ledig två dar alltid. Det gjorde jag hela hösten, men då hade jag ju resan att se fram emot. Nu ska jag ju 'bara' börja plugga...

Jobbhelg innebär Statoilfrukost - nybakad kanelbulle och latte - en klassiker!


Under helgen bokade Anna och jag in vår Oslotripp i sommar. Vi ska åka upp
fre-sön vecka 28 och hälsa på Pontus. På tal om storstadsweekends så drar Oskar och jag till Köpenhamn i helgen. Vi ska umgås med hans syster Emma och ha det gött. Härligt!

Ikväll är Oskar på bio med Calle. De ser X-Man eller nåt sånt macho. Jag var inte så sugen och jag tror att Calle är ett mer uppskattat sällskap till den typen av film. Istället har Kajsa och jag har gått en promenad och sen tränade jag en sväng. Nu ligger jag i soffan, äter godis och kollar på tv. Bra avslutning på en intensiv helg!

1:a maj

Eftersom Oskar och jag kom i säng i hyfsad tid igår vaknade vi pigga och glada (nåja, jag i alla fall) halv nio imorse. Det var strålande sol och varmt ute så vi  bestämde oss för att gå ner till Norra Hamnen och äta frukost. Vid tanken på detta utstötte Emma och Anna förfärade grymtningar från sina respektive sängar. Emma var nådigt trött efter att ha ramlat i säng klockan sex, och Anna hade börjat festa redan vid lunch igår. Så de var sletna med all rätt alltså.

Ljuvlig frukost på Espresso house - scones, cappucino och apelsinjuice.


Vi strosade längs kajen i norra hamnen.


Havet låg helt stilla - underbart!


En lägenhet här hade inte varit helt fel...


Vi gick till Söder och köpte nötter och torkad frukt på Tasty House. På vägen tillbaka tvingade jag Oskar att gå genom fina parker och titta på blommor.
Han var måttligt road.


Men medge att det är fint när träden står i full blom!


Här är Emmas fina hus.


När vi kom tillbaka från vår power walk hade de andra vaknat till liv och satt och åt frukost. Vi packade ihop oss och sa hejdå för Oskar skulle hem och skjuta lerduvor. Meningen var att jag skulle följa med och testa, men jag somnade på en filt i mammas och pappas trädgård istället.

Ikväll blir det lugn hemmakväll eftersom vi bägge ska jobba imorn.

Valborg

Kvällen började med middag här hemma. Mor, far och Christopher bjöds på fisken som Oskar fångat förra helgen. Det var supergott!

Till fisken hade vi sallad, sparris, kokt potatis, palsternacka och gräddfilsås.


Sallad med boklöv (direkt från bokskogen på andra sidan sjön).


Senare på kvällen körde vi in till Helsingborg där Emma hade fest i sin nya lägenhet. Bilderna som togs inne blev helskumma, fast ganska roliga.

Detta ska föreställa Nina och Fredrik i soffan.


Oski på golvet.


På hamnkrogens uteservering. Svinkallt, tack gode gud för filtarna!


Halle och Anna.


Efter Hampan fortsatte Emma och co till Harry's. Oskar och jag var sletna så vi strollade tillbaka till lägenheten vid halv två. Anna, Halle och Emma trillade in vid fyra resp sex. De var inte så pigga imorse, om vi säger så.

Tack för en kanonkväll allihop!