Snabbinlägg

Igår överraskande Oskar med en bonusvisit - härligt! Vi var dock bägge väldigt trötta och hängiga så vi bäddade ner oss i sängen och kollade film efter att ha avnjutit en god laxmiddag.

Dagen idag har varit lugn. Jag har läst en massa, delat en pizza med bästa A och nu är det dags för tjejkväll hos Sofie. I övermorgon drar jag hem till Öa. Jobb, julbord och sambohäng står på schemat, tjoho!

Adventsmys

Åh, det är nåt visst med första advent alltså! Eftersom Oskar skulle bege sig hemåt tidigt idag, tog vi lussekatter till frukost istället för eftermiddagsfika. Plus blåbärssmoothie, kaffe, jos och flingor. Mums!



Resten av dagen har jag pysslat här hemma; städat, tvättat, strukit, fixat med blommor och ätit fler lussebullar. Inte superspännande, men vad ska man annars göra när det stormar och regnar och man avråds från att gå ut? I brist på sällskap och bra tv ska jag nu sätta mig och skriva ett par timmar. 

Vi hörs!

Vinterlat

Jag är så irriterad på mig själv. Vanligtvis hoppar jag glatt ur sängen vilken tid som helst på morgonen, men nu har jag gått och blivit vinterlat. Jag säger vinterlat, för det var likadant förra året vid denna tid. Det händer att jag ligger och drar mig till halv nio, dagar när jag inte har föreläsning. Vilket resulterar i att jag efter frukost, tidningsläsande och dusch inte sätter igång med plugget förrän tio. Ett sånt slöseri! Och det värsta är att jag inte bättrar mig, bara de dagar jag yogar eller har föreläsning tar jag mig upp vid sex. 

Eftersom jag är som jag är tvingar jag mig själv som straff att sitta och jobba till sent på kvällarna, i tron om att jag ska bli mer motiverad att gå upp tidigt. Men icke. Idag har jag suttit och skrivit hela dagen precis, men nu ger jag jäklar upp. Låt oss få sommar, eller åtminstone lite snö som lyser upp! 

Fulis

Det gick inte så bra idag. Jag kommer antagligen att få en väldigt ful mun. Inte så kul kanske, men det finns värre saker här i livet, försöker jag intala mig. Berättar mer en annan dag när jag inte är så snurrig. Nu: godnatt!

Operation

Idag är det dags för ännu en operation i överkäken. Sista grejen ska opereras in och kanske, kanske har jag implantatet före jul. Håll tummarna! 

Men först ett par timmars intensivt pluggande.

Snusk-Campus

Har du någonsin funderat på att skaffa en studentbostad på campus i Växjö? Tänk om! Nedan bjuder jag på vanliga syner i och runt vårt hus. Alla bilder tagna idag.

Imorse när jag skulle ner och tvätta möttes jag av det här: en vidrigt stinkande spya i trappan.


Grannens sopor går snart ut själv. Påsarna har stått här i exakt två veckor. 


Vacker utsikt från vårt sovrumsfönster. 


Vissa bygger egen sopanläggning utanför balkongdörren. Nära och bra!


Slutligen - ingången till vår extremt rena och hygieniska tvättstuga.


För att kompensera för all äcklighet skrubbade jag min egen lägenhet grundligt och satte upp adventsljusstakarna för att frammana någon sorts mys. 


Idag har jag varit och klippt mig på Skult. Bara klippt. Som student har man inte råd med extravaganser som färg och sling i tid och otid när en sådan behandling kostar 1500 spänn. Huga!

Yogamorgon

Fredag morgon. Har precis yogat, duschat och slängt i mig en omelett. Nu dags för föreläsning och sen grupparbete. Härlig dag!

Mmm, lyxfrulle!


Hittade en fin bild på Trummen i eftermiddagsljus i mobilen. Vissa dagar är inte Växjö så pjåkigt.


Ikväll ska jag hem till Sofie. Vi ska laga middag, ta ett glas vin och kolla Idol. Resten av helgen blir det hardcore-plugg.

Saknad

Strålande vackert och frostigt ute. Jag sitter inne och pluggar och känner mig vansinnigt ensam och saknig. De flesta dagar funkar det att bo ifrån man och familj, andra dagar känner man sig ensammast i världen. Buhu. Kämpa

Lite senare
Tyckte synd om mig själv, messade lillasyster och frågade om vi inte kunde ta en promenad i solen. Följande smsdialog utspelade sig:

Stina: Varför är du ledsen? Jag går i skolan och ska träna direkt efter, men vi kan promenera ikväll.
Anna: Vet ej. Tränar ikväll. Ses imorgon.
Stina: Okej. Ta hand om dig och var inte ledsen. Det är ju soligt och du är inte omskuren. Det blir 6000 andra kvinnor idag.

Sagt och gjort. Dags att sluta pipa!

Julhelg

Det var som sagt mycket jul i helgen. Julmarknaden i Huseby var superfin, och i söndags bakade vi lussebullar hemma hos Stina, drack glögg och lyssnade på julmusik. Jag tog en del bilder med mobilen, men ser nu att kvalitén är usel. Oh well, håll tillgodo! 

Jag gillade dessa fräsiga julbocksfigurer, som tyvärr var lite för dyra för min studentbudget


Istället blev det en del matinköp: julkorv, pepparkakste och blårbärsglögg. Den senare avnjutes just nu tillsammans med en av nedanstående bullar. Mmm! 
'

Helgplaner

Veckan fortsätter i trevligheternas tecken. Imorgon ska jag äta middag och titta på Idol med Stina och Robin, på lördag blir det först brunch med Robin och Andreas, sen en sväng om julmarknaden på Husebybruk följt av inflyttningsfest hos Sofie och Henke. Kani kommer från Göteborg och en massa andra roliga personer. På söndag blir det lussebak med Stina och Maria. Juligt och mysigt med andra ord! 







Bilder tagna från husebybruk.se

För övrigt hoppas jag på sånt här härligt vinterväder, snarast!

Morgondagen

Imorgon är det onsdag och en helt FANTASTISK dag. Så mycket härligt som händer på en och samma dag att det nästan inte är klokt! Hade jag bara haft föreläsning, hade dagen varit perfekt. Eller vad sägs om:

- Hathayoga kl 7 - bästa sättet att vakna på
- Plugg på bibblan - rolig kurs och godaste kaffet på campus
- Oskar kommer!!!
- Oskar och jag ska shoppa inflyttningspresent till helgens partaj
- Vi ska även inhandla ost och goda viner, mmm!
- Poweryoga med Sofie en timme på kvällen
- Middag och mys med Oskar resten av kvällen

Ni ser - magnifico!

Och jag kan inte låta bli, lägger in min all time-favoritbild på O. Älskade man!


PS. För er som undrar har både Oskar och Skånetrafiken tagit sina förnuft till fånga. Hemtelen är tillbakakopplad och pengarna överföda. Slutet gott, allting gott.

Slutkörd

Dagens träning sög fullkomligt musten ur mig. Nu, snart två timmar senare, är jag fortfarande helt slut. 


Jag parades ihop med två män under cirkelträningen, varav en långhårig kaxig typ. Bestämde mig omedelbart för att köra med samma vikter som grabbarna, men bättre och snabbare. Resultat: det gick, men jag dog nästan på kuppen. Suck, varför måste tävlingsdjävulen alltid flyga i mig såhär?

Nu står i alla fall kycklingen i ugnen och jag har en skön kväll framför mig. Glöm inte titta på Rena rama arabiskan på SVT2 20.00.

Irri

Just nu är jag smått irriterad för att 
a) Jag har inte motionerat på en vecka, inte ens en ynka promenad har det blivit. Summa endorfiner i min kropp: noll. 

b) Skånetrafiken drog 2000 från mitt Visa när jag laddade mitt rabattkort med 200. Ingen vill/kan returnera köpet åt mig. Är alla på Skånetrafiken efterblivna, undrar jag.

c) Oskar har avslutat vårt hemtelefonabonnemang med argumentet att det är onödigt med hemtele anno 2011. 

d) I lägenheten finns ingen mat och jag orkar inte handla. Ikväll har jag således ätit nudlar med smör och cayennepeppar samt en pikasolkapsel. Till det: vatten.

Nu går jag och lägger mig. Imorgon börjar ny kurs som jag kommer att rocka. Grammatik ur ett andraspråksperspektiv - bring it on!

Höst och tentaplugg

Ber om ursäkt för dålig uppdatering. Det är tentavecka och jag är hemma i Öa och pluggar. Mycket att läsa och kass internetuppkoppling. Imorgon beger jag mig till Växjö för att skriva tentan - 14-19 och i ett polisbilsgarage dessutom! Hu! Så fort jag är klar fräser jag tillbaka till Skåne för jag ska jobba på Statoil lördag och söndag. 

Även om det varit mycket läsande i veckan, har det varit underbart att vara hemma. Dimmigt, höstigt och vansinnigt vackert, särskilt utsikten över ån och ängen från vårt fönster. Vi har bullat upp med god mat, kaffe, glögg, tända ljus och nya varma täcken (termotäcke för min del). Nu väntar vi bara på frost och första snön. Det var väl ungefär såhär års i fjol som snön kom, och sedan stanande till mars? Jag längtar. 

Bjuder på ett par bilder från helgen som gick - mat och man! 



Måste tipsa om laxpastan - egenpåhittad, farligt god och tar bara 10 min att göra:
1. Koka pasta och broccoli samtidigt som ni...
2. ... fräser tomater, purjo, champinjoner och vitlök i rikligt med olivolja. Krydda efter behag - själv kör jag salt, peppar och chili.
3. Skär den kallrökta laxen i lagom stora bitar (vi hade en förp, ca 200 g).
4. Voilá! Dags att servera.