Resumé

I torsdags var jag på after work med tjejerna på kontoret. Vi började med ett par glas på Bishop's innan vi gick vidare till treviga Condeco. Där blev det god mat, mer vin och härliga samtal. Jag säger som S: Mer A W åt folket!

Otroligt nog vaknade jag superpigg fredag morgon, så jag passade på att jogga runt sjön, tvätta veckans tvätt och städa lägenheten på fm. Därefter blev jag lite slö, så jag mötte upp Erika och åt bakispannkakor på Tufvan. 

Mmm!


Erika ska för övrigt ha vernissage på Tufvan den 10 april, 16-21. Hon ställer ut sina fina bilder. Kom och titta!


I går eftermiddag kom en slagen Oskar upp. Han är jättesjuk och ramlade direkt i säng. Med sig hade han 2011 års aha som jag sysselsatte mig med ett par timmar. aha är alltså en resumé över årets viktigaste händelser i text och bild. 



Som de flesta fredagkvällar, somnade jag i soffan i går. Missade därför Hyséns dans som lär ha varit något alldeles extra, sett till hyllningarna på facebook i morse. 

Snökaoset som skulle komma i helgen lyser med sin frånvaro. Just nu ser det ut så här på campus. Förvisso lite vitt, men sol, sol, sol. Man blir lycklig!


I dag blir det mest plugg och ompysslande av sambo. Kanske en sväng om Samarkand också, men stackars Oskar får nog stanna i sängen. Han mår riktigt kass, kan knappt äta och i går började han störtblöda näsblod här i soffan. Jag har övertalat honom att sluta dieta, så mödrarna behöver ej vara oroliga.

Dumhet

Här hemma är det livat idag. Jag äter krämig pasta med bacon, svamp, lök, tomat och till det ett glas rött. Oskar äter torr kycklingfilé och brysselkål direkt ur matlåda.
Han tittar suktande på min mat och muttrar: "Faan, vad äckligt det är med brysselkål". Jag ger dieten två dagar till, max. Han har redan börjat prata drömmande om cola och sås, he he.

Nu tar vi en promenad och sen ska vi heja fram Sigrid i veckans bästa tv-program, Sveriges mästerkock. I morgon långt seminarium på fm, och på kvällen after work med tjejerna på kontoret. Kul!!

Fredagsbilder

Sofie skickade över ett gäng bilder från i fredags. Alla lika usla, ha ha, men här kommer två ändå. 

Här har vi inte ens börjat äta, dvs. fortfarande städat och OK att lägga upp.



Nu har jag inga fler ursäkter för att skjuta upp skrivandet av vår gruppuppgift om hållbar utveckling. Bara att bita ihop. I em sätter vi ihop våra delar och det kan ju bli... spännande.

Tekniktest ikväll förresten, så det blir en låång dag. 


Misären på Stallvägen...

... fortsätter. Detta var vad jag vaknade upp till. En inte så tjusig syn i ett redan nergrisat hyreshus. 


Jag mailade naturligtvis serviceavdelningen och felanmälde direkt i morse. Nu återstår det att se hur många veckor Hyresbostäder tar på sig att fixa till skiten. 

Tandborsthållare

Min man är så rolig. Han är för att tala klarspråk inte särskilt pedantisk, med få undantag. Tandborstarnas plats är ett sådant. Av okänd anledning har Oskar bestämt att de ska stå i ett speciellt glas, på en speciell hylla i köket i lägenheten i Öa. Fine. Jag brukar dock glömma och ställa min i tandborsthållaren på toaletten istället. Fullt begripligt eftersom det enligt min mening är en normalare placering.

Sist jag var hemma hade Oskar fixat till ett litet statement och då kunde jag inte låta bli...


Fniss.

Hej från sängen

Här görs det inte många knop idag. Inte de senaste timmarna åtminstone. Gårdagen var sjukt lyckad - en riktig toppenkväll med tjejerna. Vi åt god mat, drack vin och skrattade kvällen igenom. Helt plötsligt var klockan ett och Stallarna stänger två. Erika och Emma fortsatte ut men Sofie och jag fegade ur.

Sofie sitter på alla roliga bilder, så tills vidare får ni hålla till godo med mig, här halvliggandes slökollandes på film i sängen.


I förmiddags mötte jag upp Erika m.fl. på Sivans för brunch och sen drog jag hem och storstädade las lägenhet. Stamcellerna kommer nämligen hit imorgon och då är det en fördel om allt är i sin ordning. Eftermiddagen har jag spenderat i sängen med att kolla på diverse serier och Apocalypse Now. Den senare nästan svår att titta på, för jag tror det är precis så människor blir i ett krig. Galna. 

Och till er som efter förra inlägget har skrivit och frågat om jag är gravid. Svar: neeeeeej!

Yoga och illamående

Jag har mått sinnessjukt illa sen jag kom från kvällens yoga. Som alltid när jag mår illa får jag för mig att rätt sorts mat kommer att bota kräkkänslorna. Hittills har jag testat:
- Spaghetti bolognese - negativt
- Avocado - negativt
- Svarta oliver - negativt
- Kaviar - negativt
- Mintchoklad - negativt
- Äpple - negativt
- Isbitar - negativt

Ligger nu i sängen med spann bredvid. Vill gärna tro att jag verkligen är lite kräksjuk, men tyvärr är nog sanningen att jag bara är löjligt dåligt tränad för tillfället. Surt, men sant.

I övrigt är det en väldigt rolig vecka här i Växjö. Igår invigdes Blindtarmen med pompa och ståt. Det klipptes band, spelades dragspel och flöjt (japp!), bjöds på god mat och S höll tal. Mycket trevligt. På kvällen kom Oskar. Vi lagade mat och kollade film tills jag somnade. Då blev Oskar sur och terroriserade mig med kill. Jag är ju dock the master of kvällströtthet, så tillslut gav han upp och bar mig i säng.

På fredag ska jag ha tjejmiddag här hemma. Vi ska laga massor av god mat, dricka vin, spela spel och ev. gå ut och svänga de lurviga på Stallarna. Kul!

Caféstraff

Jag sitter på ett café i Öa och skriver. Har bestämt att jag inte får gå härifrån förrän jag är färdig med tentan. Med tanke på mängden märkliga människor här just nu känns det som ett lämpligt straff. En person vankar av och an i lokalen och resterande pensionärer (3) glor på min dator som om den vore från mars. Kämpa. 

Imorse träffade jag den nya rektorn på förskolan där jag brukar jobba om somrarna. Återstår att se om jag gjorde intryck. Jag övervägde att klistra in den här bilden på mitt CV, men avstod. 

Alpbach

Häromdagen bokade vi boende i Alpbach. Hotellet verkar väldigt trevligt. Men framförallt ser jag fram emot alpvandringar i solen med Oskar och co. och goda apfelstrudelfikor, mm!
Bild tagen frå sr.se

Nu blir det en snabbpackning innan jag ska gå ner till universitetet och möta upp Stina. Jag har suttit och skrivit på specialpedagogiktentan hela morgonen och inte ens märkt att vi har fått snö.

Kony 2012

KONY 2012 from INVISIBLE CHILDREN on Vimeo.

Sedan ett par dagar har detta klipp dykt upp på var och varannan webbsida. Av en anledning. Se och dela, du med.

Löparskor

Idag cyklade jag in till stan och köpte nya löparskor. Ruskigt sköna lättviktare, men aj vilket djupt hål det åt i studentplånboken. Nåja, det får ses som en investering i hälsa, helt enkelt! 


Idag inhandlade jag dessutom mitt livs första anti-agekräm. Enligt affärsbiträdet hade jag väntat "onödigt länge" och det var "sannerligen på tiden att jag insåg vikten av att vårda min hud". Hmm.

Nu: mangosmoothie och soffan.

Decisions, decisions

Vilken aktivitet det har varit på Kusinbloggen under helgen. Så kul! 

Själv sitter jag här, måndag förmiddag, och försöker plöja tung specialpedagogisk kurslitteratur på engelska. Måttigt spännande, men det måste göras. Kursen jag läser nu bjuder nämligen på fem examinationer: fyra tentor och en vfu-uppgift. Hysteriskt kan tyckas, och det är det också. 



Som ni vet fick jag en weekendresa av Oskar i födelsedagspresent. Han tänkte sig Amsterdam, mest för att jag älskar tulpaner och har tjatat om Amsterstam i fem år. Men igår kläckte han: "men om du hellre vill åka till Barcelona kan vi göra det". Vi åker inte förrän i slutet av april/början av maj, så jag har gott om tid att bestämma mig. Men ändååå - vilket dilemma ;-)

Semesterkänsla

Gårdagen kändes som en riktig semsterdag. Vi mötte upp Stina, Robin och Erika för brunch på Sivans och därefter promenerade vi längs sjön in till stan. Grabbarna satte sig på de Luxe och drack öl och vi tjejer shoppade. Jag köpte ett par jeans, ett par chinos, en tröja och ett linne. Det jag mest behövde - ett par nya gympaskor - kollade jag inte ens efter. Nästa gång! 

Vi var mätta efter brunchen, men satte oss efter avslutad shoppingtur på Codeco (??) och drack kaffe och Staropramen. 

Erika och jag.


Stina och Robin.


Igår kväll kom Stina och Robin hit på middag. Vi åt spaghetti carbonara med sparris och avokadosallad till. Glass, frukt och hackad mintchoklad till efterrätt. Mums! 

Idag slappar vi här hemma. Vasaloppet rullar i bakgrunden, vi äter långfrukost och fixar med tvätt. Jag älskar helg.

Risotto

Igår kom Oskar äntligen upp. Vi åt en god svamprisotto med massor av parmesan och sen slappade vi resten av kvällen. Prat, skratt, vin och efterrätt. Mmm!


Maten ser helt vidrig ut på bilden, men jag kan garantera att det var delikat!

Nu ska vi strax möta upp Robin och Stina för brunch på Sivans. Sen promenerar vi nog förbi mitt kontor på väg ner till stan. Shopping i vårsolen står på schemat.