Växelvis

Sitter och kollar igenom mina gamla Photo Booth-bilder och slås av hur jag har växlat hårfärg de senaste åren. Från mörkt till ljust, till mörkt igen och nu senast page med ljusa slingor. Det är väl oftast så, men jag trivs klart bäst i den hårlängd och färg jag har just nu. Bekvämt och lättskött. Klassisk svensklärarfrisyr, som Asky kallar det. 

I skrivande stund sitter jag vid köksbordet och försöker få i mig lite vatten... Åkte på någon maggrej igår och mår skit. Sådär tajming med tanke på Sthlm i veckan. Skit kommer nog f ö Oske också att må när han väl vaknar. Han gjorde sitt sista vaktpass på 57:an igår och efteråt (efter 03, alltså) firades vakterna av med middag och fest. Han ramlade in här hemma vid åtta imorse. Herregud... 

Mer höns, renovering och Sthlm

Lugn lördag på Lycksta. Oskar gör sitt sista pass som vakt i Ängelholm och jag tvättar kläder och läser på om höns. Jag är väldigt sugen och i sommar skulle det vara optimalt med djur här på gården, men frågan är hur det blir under resten av året... Hönsen ska ju passas, matas och pysslas om vilket kräver en viss tid varje dag... Vi får fundera vidare! 

OM det blir höns lutar det åt åsbohöns (lokal ras, se bild) eller dvärghöns. 

I veckan som gått har det varit full aktivitet här hemma. Vi har öppnat upp taket på övervåningen och byggt en kupa. Eller vi och vi... Två snickare har varit här och gjort jobbet, med god hjälp av Oskar, hans pappa och min käre far. Vi hade en sagolik tur med vädret och behövde inte ens plasta in hålet över natten. Lagom till helgen och regnet blev kupan färdig och nu väntar vi bara på fönster och att plåtarna ska fixa det sista. 
 
 
I veckan som kommer åker jag till Stockholm med mina elever. Vi ska besöka SVT, Riksdagen, Riksbanken, Historiska museet, Dramaten, Vasamuseet samt guidas i stan med buss och till fots. Späckat program alltså. Det var länge sedan jag var i Stockholm så jag ser verkligen fram emot resan och att för en gångs skull få se annat än idrottsplatser och stadion. Vi hörs! 

Vårkänslor och höns

Ahhh, torsdag em och jag tog halv-fyra-bussen hem. När hände det senast?? Underbart! På berget här utanför breder en matta av vitsippor ut sig, magnolian håller på att slå ut och fåglarna kvittrar som tokiga. Det kompenserar lite för mitt herpesutbrott och stress-migrän, haha. Jag peppar mig själv med att det inte är många veckor kvar av terminen nu och att jag snart har överlevt mitt första år som lärare. Det har varit ett sanslöst roligt år men samtidigt sanslöst jobbigt. 

Nåväl, som vanligt när jag har lite ljusare stunder gör jag upp stora planer. Just nu står tre saker på min agenda: 1. så och sätta gröder inför sommaren 2. undersöka vad det innebär att skaffa höns. 3. ragga får till vår (kommunens) äng. 

Har ni några tips så hör av er, gärna vad gäller grödor! Slive kanske har något tips, Julia. Såhär bönder emellan ;-) 

Att göra ingenting – inte min bästa gren

Vilket jäkla skitlov det har varit. Regn typ varje dag och inget vettigt har blivit gjort. Jag har känt mig ganska sliten under våren och därför bestämde vi oss för att inte boka in en massa under lovet utan ta dagarna som de kommer. Det har inte alls varit roligt. Jag har mest känt mig stressad av att göra ingenting och ser fram emot att börja jobba på tisdag. Oförmågan att slappna av och njuta är väl i sig ett tecken på stress, men jag hoppas att jag är i bättre balans när alla nationella prov är över... 

Igår tog Kajsa och jag oss i kragen i alla fall och drog ut i Smålands djupa skogar på utflykt. Här på Teboden utanför Markaryd. 

Pontan är hemma över påsk och jag hoppas att han tittar förbi en sväng ikväll. Vi hörs!