Juletider

Här har julen firats i dagarna två. Igår med familjen hos mor och far, idag kom danska släkten på julbrunch och ikväll har vi firat en tredje gång med Oskars familj i Klippan. Rysligt gott och mysigt! Och vilka fina klappar jag har fått, ojojoj. Tack alla!







För en stund sen begav sig O till Ä-holm för att vakta på 57:an. Själv har jag kurat ihop mig i soffan med en filt och tänt ljus i hela rummet. Är väldigt nöjd med att inte gå ut ikväll. Jag tänkte börja läsa Keplers Hypnotisören - kanske inte världens smartaste drag när man är ensam hemma och vinden viner utanför, men men :)

Fjärde advent

Det har varit en mysig helg hemma i Öa. För en gångs skull inget jobb, men fullt ös ändå. Plugg, julbord, goda middagar och häng med nära och kära. Underbart! 

I fredags tog vi in granen och julstämningen infann sig. 



Imorse tog farmor ett avbrott i köttbullsrullandet och kom upp på kaffe. Så söt!


Imorgon kör jag via K-stad till Växjö. Vi har föreläsningar måndag-tisdag och jag har lite att jobba undan innan jag kan ta julledigt. Men på onsdag - då kör jag hem och stannar länge! Längtar!

Hjälp

Nu behöver jag er hjälp. Imorgon ska jag på jullunch på slottet med universitetspersonalen. Är det klänning som gäller? Eller bara vanligt fin med jeans? Det är min första jullunch och jag vill varken komma over- eller underdressed. Jag tänker att vi trots allt ska till ett slott - det kanske innebär klänning? 

Mitt nya kontor

Nu på morgonen har jag packat 126 julklappat, planerat våren med chefen samt kollat in mitt nya kontor. Så himla fint det är! Jag är oerhört glad över att ha fått ett rum just precis här, med glasfönster ut mot entrén i universitetets finaste hus. 

Nu ska det bara inredas med bokhyllor, skrivbord och datorer till mig och Ylva. Och så klart måste jag plocka in lite vackra saker för att skapa en skön känsla. Ohhh, längtar! 


Här ser man utsikten lite bättre.


Vi får lov att flytta in redan på torsdag, men jag väntar till efter jul då alla möbler kommit på plats.

Tentaladdad

Ojojoj, salstenta imorgon och jag känner mig grymt laddad. Har fått hybris och går runt och tänker: jag äger denna kurs, det är min kurs det här, bring it on mohahaha. Har knappt pluggat något innan idag heller, så det vore nästan rätt åt mig om jag bara får ett ynka g. Men nja, det lär nog inte ske. Kanske någon tycker att jag är extremt självgod nu, men jag menar att om man är jäkligt duktig på något så ska man inte skämmas över att man har höga förväntningar. 

Nej, nu ska jag slänga mig på soffan och päsa efter min halva pizza. Hörs i helgen! 

Planering

Vilken helg! I torsdags råkade jag åka ifrån allt mitt arbetsmaterial och planering inför dagens megapresentation, så istället för fyraårskalas fick jag efter jobbet igår kasta mig tillbaka till Växjö för att skriva och mejla ut det sista. Förargligt, men som min käre fader brukar säga: är huvudet dumt, får kroppen lida!

När jag kom upp till Växjö vid sjusnåret var jag grymt trött och hungrig och visste att jag hade minst två timmars plugg framför mig. Planen var att köpa med mig sushi hem, men sushistället var stängt så jag bestämde mig för att gå på thairestaurang istället. Det var en besynnerlig upplevelse att sitta ensam på restaurang, men samtidigt ganska mysigt och rofyllt. Jag tog en röd curry och bad om extra chili. Fick lika mycket chili som kyckling - gott, men stackars magen fick en smärre chock...


Hur som helst, presentationen gick bra och vi lyckades med konststycket att få vg på en uppgift som man egentligen bara kunde få g på, ha ha! När jag kom hem från uni var jag dödstrött, så jag bestämde mig för att ta en frikväll ikväll. Inget plugg, ingen träning, ingen matlagning utan bara tv, popcorn och massor av te! Lyx! 

PS. SÅ glad att vi äntligen fått snö! Nedan Tufwan förra året.

Strumpor

Kom på att jag glömt visa er de fina stickade (eller virkade?) strumporna jag fick av Sofies mamma för några veckor sedan.


Så fina och grymt sköna, i stil med mina isländska ullstrumpor. Tack snälla Sofies mamma!