Bråda dagar

Denna vecka är lite hysterisk eftersom jag har två nya kurser som kickar igång plus ett nytt jobb. Så idag gick jag upp halv sju, jobbade fram till halv tio och nu ska jag ta tag i dagens läsning. Solen strålar ute så det känns som en bra planering att ligga ute på en filt och läsa.

Såhär rolig ser jag ut när jag sitter och webcamar med distansstudenterna förresten.


Visar även en bild på en traditionell studentlunch.


Vanligtvis är jag noga med att äta bra, men denna vecka (pga tandlöshet och lite stress) funkar nudlar som nödkost.

Nu - tillbaka till Boccaccio.

Nytt jobb

Japp, då var det officiellt - nu är jag anställd vid Linnéuniversitetet, på en så kallad amanuenstjänst. Jag var på möte med studierektorn idag för att gå igenom höstens arbetsuppgifter. En amanuens är som en slags hjälpreda till studierektorn och övrig personal på en institution, i mitt fall institutionen för svenska (språk och litteraturvetenskap).

För mig innebär tjänsten så skilda arbetsuppgifter som:
- Sitta med som studentrepresentant vid nyanställningar, dvs lyssna på provföreläsningar, sitta med på anställningsintervjuer och ställa lite kloka frågor, och framförallt tycka till :)
- Digitalisera och sammanställa utvärderingar från olika kurser.
- Vara teknikhjälp i programmet Adobe Connect - ett virtuellt klassrum som främst används av distansstudenter.
- Vara konferensadministratör, dvs sköta logistiken vid stora konferenser.
- Ansvara för litteraturvetenskapens facebook-sida.
- Granska och uppdatera kursplaners litteraturlistor.

Om tid finns ska jag eventuellt även assistera Ask i hennes forskning.

Jag börjar redan denna vecka, även om jobbet inte kör igång för fullt förrän i oktober. På onsdag ska jag sitta med och lära mig allt om adobe connect så att jag sen kan ha hand om tekniktester själv. Pirrigt - speciellt eftersom jag är den mest otekniska människa jag känner...

Gryning

Jag vaknade klockan sex och kände mig helt pirrig. Efter att ha snurrat några varv i sängen bestämde jag mig för att stiga upp. Så nu har jag bokat gästkort till helgen (till Anna N - Kani bokar till Oskar) och fixat lite i lägenheten. Nu ska jag ta en dusch, göra kaffe och läsa dn. Vem vet om jag hinner med att läsa lite om litteraturens historia i världen innan jag beger mig?

Jag behöver ta en sväng om bibblan också och låna lite böcker till veckan. Förutom min kurslitteratur behöver jag läsa diverse skönlitterära verk. Veckan bjuder på:
Tristan och Isolde
Boccacios Decamerone
Dantes Divina Commedia
Stiernhielms Hercules

Godnatt!

Homeros

När Oskar hade åkt tog jag itu med dagens läsning - Iliaden och Odyséen (inte hela då utan knappa 90 sidor). Det låter kanske mossigt, men jag måste säga att jädrans vad bra han skrev, den där Homeros. Jag har pimplat kaffe så nu känner jag mig alldeles speedad, vilket kanske är bra då jag ikväll även tänkte ta itu med Euripides Medea. Medea känner ni till, det är hon som i förtvivlan och vredesmod över att bli lämnad av sin man dödade sina bägge barn. Upplyftande läsning, alltså.



I övrigt doftar lägenheten ljuvligt av liljorna vi köpte häromdagen. Liljor är fantastiska blommor!


Jag har förresten glömt att berätta att jag klippt och färgat håret. Det blev ganska mörkt men färgen passade väl in på mitt humör när jag var hos frisören (dagen efter utdragningen). Jag kände mig väldigt dark då...


Om Oskar kan tänka sig att skicka över bilderna som togs i helgen så ska jag bjuda er på roliga gluggbilder också. Hihi.

Btw - imorgon fm har jag ett viktigt möte så på eftermiddagen kan jag förhoppningsvis delge er goda och roliga nyheter. Oh, pirrigt!

Överraskning

Igår öppnades plötsligt dörren och Oskar stövlade in. Vilken härlig överraskning! Jag trodde att han skulle vara på återträff hela helgen, men den var tydligen över redan vid lunch igår. Vi fick därmed en mysig eftermiddag och kväll tillsammans - vi gick en sväng, åt god lasagne och senare blev det guacemole och nacochips framför en film.

Nu ska vi äta frukost och sen gå runt sjön innan solen försvinner!

Island

Här satt jag, läste Brott och straff och kände mig deppig, när jag tänkte att jag skulle kolla min mail för att se om vi fått nya läsanvisningar. Det hade vi inte, men väl ett annat mail. Ett mail med en förfrågan om att åka till Island i oktober! Institutionen (som fått pengar) betalar flyg, transport och hyrbil på ön. Själv får vi alltså betala boende, mat och utflykter (ca 4500:-). Wohoo, snacka om energiboost! SJÄLVKLART vill jag åka till Island! Lärarna verkar också väldigt gärna vilja åka, för de skriver såhär i mailet:

"Vi ska bland annat åka till Blå lagunen, Eddamuséet och göra en utflykt på hästryggen http://se.eldhestar.is/. Utflykterna är  frivilliga. Vi kommer också att göra långa utflykter med bussen för att se på gejsrar, vattenfall och historiska platser. Dessa utflykter kostar ingenting extra.

I övrigt tänker vi oss föreläsningar i språkhistoria och litteraturhistoria, hummersoppa i hamnen, gejsrar, isberg, kokande lera, seminarium på lärarutbildningen i Reykjavik, ullstrumpor i byn Vik, skolbesök och utflykter i en fantastisk natur som inte liknar något annat."




Kruxet är att resan bara blir av om tillräckligt många anmäler intresse. Vi som läser svenska har fått en förhandsförfrågan, och om uppslutningen inte är tillräcklig bland oss går frågan ut till övriga studenter. Så jag hoppas, hoppas att tillräckligt många vill med, så att resan blir av! Håll tummarna!

PS. Jag till och med glömde bort Frånvaron en stund, i glädjen över denna chans :)

Växjö

Jaha, då var man uppe i staden som Gud glömde igen. Oskar och jag kom upp sent igår så vi bara handlade snabbt och åkte sen hem och mös i soffan.

Jag känner mig så ynklig för tanden, jag tjuter mest hela tiden - ylar är kanske ett rättare uttryck - och kan inte få in i mitt huvud att jag kommer att ha det såhär i nio fucking månader. Imorse ringde jag till Oralprotetik och grät och sa att det här går inte. En receptionist svarade mig att jodå, det går, men försök ha protesen ute så mycket som möjligt för att låta såret läka. Som hon uttryckte det - det är ju oåterkalleligt, framtanden är ute. Då bröt jag nästan ihop.

Så idag har jag gjort allt för att hålla mig sysselsatt och inte tänka på:
1. Frånvaron av framtand
2. Att jag fortfarande bor själv i Växjö (Oskar kommer, men inte ännu)

Jag har tvättat, strukit, städat, oljat bordet, lagat mat, sorterat räkningar från hela sommaren, packat upp, färkoordinerat gardroben (jepp), lånat böcker, läst, mailat, bokat in möten, lagt ut kurslitteratur på blocket osv. Ni fattar. Jag har grejat en hel del. Ändå tänker jag hela tiden på hålfanet och på Oskar. Jag saknar Oskar så jag håller på att spricka och han åkte bara imorse. Jag älskar att vara med honom och inte ens när vi reser och umgås 24/7 blir vi trötta på varandra. Så Oskar, skynda dig hit nu. Jag längtar ihjäl mig.

Min fantastiska man (som älskar att vara med på kort...)

Varning för känsliga

Idag var det då äntligen dags. Och det var med stora fjärilar i magen som pappa och jag åkte till Kristianstad 6.30 imorse, för att dra ut framtanden. Det gick relativt smidigt och tanden kom ut i hel bit. Men shit vilken chock det är att se sig själv utan framtand. En vecka i detta tillstånd hade känts fullt tillräckligt. Nu blir det istället mellan 7 och 9 månader (!) innan implantatet sitter på plats. Jag har ju såklart en protes under tiden, men ändå. Protesen är dessutom jävligt obekväm och jag läspar av den.

Utan tand. Tycker extremt synd om mig själv.


Det stora hålet.


Med protesen i. Helt ok resultat faktiskt.



Om ni tycker synd om er själva så kan ni alltid trösta er med att jag har det värre. Jag är tandlös och liknar ett troll och det tillståndet kommer att vara tämligen permanent under en överskådlig framtid. Huu!

Nu ska vi ner till apoteket och handla antibakteriella lösningar. Hörs sen!

PS. Nya glasögon. Såg ni?

Drömmar

Den senaste veckan har jag uteslutande drömt mardrömmar. Helt sjuka saker har jag drömt, bland annat:

- Jag är gravid (två gånger). Ena gången märkte jag inte att jag var gravid förrän i femte månaden, jag fick hoppa av skolan och var förtvivlad över att mitt barn skulle växa upp i Växjö.
- Jag har bröstcancer och tvingas hugga av bägge tuttarna.
- Anna Nilsson är gravid (kanske ingen mardröm, men lite freaky).
- Jag kommer till skolan och har fått fel litteraturlista, dvs de 20 romaner jag läst i sommar har varit fel, panik!
- Jag gör slut med Oskar.

Summerat såhär så verkar jag ju helt sjuk. Varför drömmer jag dessa idiotdrömmar? Det enda som i verkligheten stressar mig är den enorma mängd litteratur som ska läsas under hösten, men även det känns ganska chill nu då jag plöjt de tyngsta böckerna redan... 

Nåja, nu ska jag försöka slappna av och bara njuta av en skön long-weekend med Oskar. Vi hörs efter helgen!

Snart, snart

Det har varit sjukt dåligt bloggande under sommaren, jag vet. Men till hösten kommer jag att blogga på som vanligt igen. Jag flyttar upp till Växjö i slutet av v 34 och sen kör skolan igång igen den 1 september. Jag längtar!

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe till och läsa tidningen medan jag väntar på att Oskar mornar sig. Vi hade tänkt börja dagen med en powerwalk runt sjön. Sen ska jag läsa Hamlet innan jobb väntar 15-24. Men jag ska inte klaga - jag jobbar bara idag och imorgon, sen är det semester igen. Veckan som kommer bjuder på Paris onsdag-söndag och det ska bli helt underbart. En romantisk storstadsweekend känns som ett toppenavslut på sommaren!

Bebis

Har precis träffat Kenneth och Idas nyfödda bebis Melwin, som är helt otroligt söt. Nu är jag minst sagt bebissugen själv (akta dig Oskar) hihi.

Imorgon jobbar jag kort dag och efter lunch ska jag plåga mig själv med att läsa ut den unge Werthers lidanden och Candide. I helgen drar Oskar och jag till Växjö för en helg på tu man hand (den första sen semestern). Det ska bli underbart skönt efter fyra veckors intensivt jobbande.