Våryra

Bilder från gårdagens promenix i bokskogen. Enjoy!









Här ser ni fångsten från Oskars fisketripp förra helgen.


Ikväll blir det ugnsbakad forell med färska örter, sallad och nån god sås till. Mums! Mina föräldrar kommer på middag och sen ska Oskar och jag köra till Helsingborg och fira Valborg i Emmas nya lägenhet. Det ser ut att bli en kanonkväll!
 

Flytt mm

Det har varit några intensiva dagar med flytten av förskolan...
Idag gick dock sista flyttlasset och nu är vi äntligen installerade i nya, fräscha, stora lokaler! Inflyttningsminglandet igår var kul - intressant och inspirerande att höra om höstens upplägg (även om jag inte kommer att jobba där då) och att få träffa personalen på Milstolpen, såklart.

Igår - redo för mingel.


När jag kom hem från jobbet idag gjorde Oskar och jag smoothies och sen gick vi en promenad genom bokskogen på andra sidan sjön.


Oskar tog en massa fina foton i skogen, men han har kört till Klippan med kameran så de bilderna får ni se sen.

Mingel

Ikväll ska jag på inflyttningsmingel i de nya lokalerna på Beringskolan. Tanken är att personalen från vår förskola och Milstolpen (den förskola vi ska slås ihop med) ska lära känna varandra under trevliga former. Kan ju bli spännande!

Sen blir det nog en promenad och senare ska jag hämta Oskar i Hässleholm. Han bowlar med sina kollegor, och det känns som det kommer att gå rätt livat till...

Ljuvliga kvällar

Jag älskar vårvärmen och de ljumma kvällarna vi haft i några veckor. 
Vi spenderar timmar på balkongen och uteserveringar och bara njuter...

Igår på Stationen.


Oskar hade jobbat hela natten och var dessutom lite sjuk. Ganska trött alltså...


Ikväll kom Pontan och hälsade på. Han åker till Nice på träningsläger imorn.
Det gör förresten min syster Stina också. Lyckostar!


Pontan och jag gjorde smoothies och sen gick vi en skön promenad. Vi traskade ner i byn och köpte viktiga saker som cappucino, solkräm och after sun. När vi kom hem gjorde vi varma mackor och kollade på film. Vi såg 'Pojken i den randiga pjamasen'. En mycket bra - men hemsk - film om andra världskriget.

Förresten så fick jag en överraskning av Oskar när jag kom hem. Röda rosor, Anton Berg-marsipan och mitt favoritvin. Han är bara bäst, min man.


Jag somnade i soffan efter filmen och är jättepigg nu. Ute har det börjat åska och regna ordentligt. Jag hoppas verkligen det blir uppehållsväder imorn. Vi ska vara ute med barnen hela dagen, eftersom alla möbler på Paviljongen flyttats till Bering (vår nya förskola). Så håll tummarna!

Lata Lördag

Här kommer lite bilder från gårdagen.

Vi cyklade till Sibirien och parkerade oss på en filt i dynerna.


Råbocka, Klitter och Skälderviken åt andra hållet.


Annas goda couscoussallad.


Sen kom Kajsa in, och vi såg The Reader på bio.


Efter bion åt vi middag på Casa Mia. De har urgod mat - igår blev det pasta för oss bägge. Casa Mia är lätt Ängelholms bästa restaurang, tycker jag.
Liten, romantisk och personlig!


Oskar jobbade på 57:an igår, så efter middagen gick vi bort och sa hej. Oskar ramlade i säng halv fem imorse och är lagom trött nu. Själv ska jag gå runt sjön med Kajsa, och efter lunch ska vi till Klippan och fira Oskars mor Lisa.

Stranden

Idag har Anna och jag haft en härlig dag på stranden. Jag kom till Anna vid elva, sen cyklade vi ner till stranden och la oss på en filt i sanddynerna. Anna hade gjort lunch - couscoussallad med grönsaker, fetaost, soltorkade tomater och avokado. Mums! Vi solade och läste tidningar ett par timmar innan vi cyklade in till stan och köpte med oss kaffe. Nu har vi fikat på balkongen och Anna håller på att göra sig iordning för kvällen. Hon ska ut med några tjejkompisar i Helsingborg och jag ska möta Kajsa för att gå på bio. Vi ska se 'The Reader' och sen blir det middag på Casa Mia.

Anna och jag. Australien -06.


Lägger upp bilder från dagen senare. Glömde sladden till kameran hemma...

Morgonjogg

Imorse vaknade jag tidigt och passade på att jogga en runda innan frukost. Det var underbart vackert nere vid sjön - solen som gick upp, dimma som lättade - magnifikt!

Såhär pigg var jag sju imorse.


Jag körde gojibär på min frukostfil. Supergott! Gojibär kan man köpa på
Tasty House.


Nu ska jag sätta mig i bilen och köra till Anna i Ängelholm. Vi ska till stranden och ha picknick. Sen blir det nog en promenad vid Råbocka och fika inne i stan.
Hörs sen!

Ängelholm

Både Oskar och jag slutade tidigt så efter lunch idag drog vi till Ängelholm.

Vi promenerade längs Rönne å.


Sen tog vi en fika på Johansson's. Bästa fiket i stan, enligt mig. Vi hade köpt tidningar och satt länge i solen, drack kaffe och bara njöt.


Såhär trött var Oskar. Fast sen fick han shoppat lite nya fiskedrag och då blev han pigg igen.


Det är så fint med alla utslagna träd och buskar!


Efter fikan gick vi till Ostbutiken och handlade goda ostar. Eller rättare sagt - jag handlade goda ostar och Oskar köpte nån stinkande äcklig sak som påminner om Gamle Ole. Sen strollade vi längs gågatan och jag hittade färska jordgubbar.
De var urgoda!


Förresten så tipsade Grannemamman om detta klippet. Det är en fantastisk berättelse om en fars kärlek till sin son.
http://www.youtube.com/watch?v=VJMbk9dtpdY

Vill ni se the hole story så ta en titt på den långa versionen (10 min).
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI&NR=1

Nog snackat. Nu låter vi helgens tema bli 'Yes, you can!'

Torsdagslyx

Ikväll har vi ätit en riktig brakmiddag. Oskar fixade fläskstek med sparris, sallad och guacemole till. Vi åt vid sju och jag är fortfarande så mätt att jag håller på att spricka. Oskar är inte speciellt förtjust i guacemole (jag älskar det) så det slutade med att jag smällde i mig nästan hela röran själv. Grymt gott, men aj min mage.
Varför lär jag mig aldrig?

Efter den middagen var det skönt med en promenad.


Jag och min fina man haha.


Vi klättrade på muren vid Hjälmsjöborg.


Sen hittade jag en massa vårtecken och Oskar muttrade.


Vackra utslagna träd nere på torget.



Tog ett foto på vårt hus också. Vi har den stora balkongen till höger.

Hela kvällen har jag underhållit Oskar med mina sångkunskaper, eller kanske snarare brist på sångkunskaper. Han har sagt en låt (ex 'Prins Ali - Aladdin') och sen har jag sjungit låten i den melodi jag tror är rätt. Detta låter kanske inte så kul, och det är möjligt att vi har en störd typ av humor, men jäklar vad roligt vi har haft! Föreställ er mig (som är totalt tondöv, på riktigt) klämma i för kung av fosterland 'Priiiiiiiiins Aliiiiii, viiiilken magiiiiiiiii Aliiiiia Babaaaa'. Hahaha!

Nu ska jag massera Oskar för han har fått ont i nacken. Imorn blir det Ängelholm med Oski efter jobbet. Sugen på att ta en fika Anna?

Solnedgång

Knäppte en bild på solnegången över Ringåsen nyss. Kanske inte lika fin som solnedgångarna över Sydkinesiska havet, men ganska nice ändå!


På tal om nice... Det ska bli jäkligt skönt att få lön på måndag!
När jag satt och betalade mina räkningar insåg jag att jag inte fått lön sen december. Det är ett tag sen. Och lönen jag får nu i april kommer bara att vara för två helger på Statoil och åtta fjuttiga dagar på förskolan. Kommunen ligger alltid en månad efter med lönen för timanställda. Segt! Men jag ska inte klaga. Det var ju ingen som tvingade mig att sticka utomlands och lata mig i tio härliga veckor...

Förresten så fyller Oskars mor år idag. Stort grattis till dig, Lisa!

Gnäll

Jag brukar aldrig ha ont i huvudet. Alltså, jag är en sån människa som inte får huvudvärk. Trodde jag. Tills idag. Här ligger jag och mitt huvud bankar så det känns som ögonen ska trilla ut! Sen är jag ju som jag är, vilket i detta fallet innebär att jag analyserar in i minsta detalj varför jag har fått ont i huvudet. Hittills har jag kommit fram till:

Träna hjälper mot huvudvärk - Jag tränade i en timme, men hade lika jäkla ont ändå.
Frisk luft är också bra - Jag gick hem från gymmet och huvudet bankade om möjligt ännu mer.
För lite vätska? - Knappast, men för säkerhets skull hällde jag i mig 1,5 liter efter träningen. Resultat? Jag har kissat tio gånger.

Så till sist gick jag till Oskar och frågade vad han trodde det kunde bero på. Vet ni vad han svarade? 'Lehet'. Sen skrattade han och sa till mig att gå och lägga mig så han kunde få lite ro. Sen gav han mig en ipren. Hrm, han ska inte prata om le. Vet ni vad han kallar mig när han vill retas - jo, 'rulter tulter'! Det kallar jag att vara le! Fast jag måste säga att iprentabletten var ett bra drag. Jag börjar känna mig piggare. Det är ganska typiskt mig - att vara hypokondrisk och samtidigt anti tabletter och medicin. Ingen bra kombination!

Förresten så kollade jag in Angela Monroes blogg innan. Jag brukar tycka att jag är ett frukost-monster men hey, jag ligger i lä mot denna tjejen. Hon är ju sjuk. Tyvärr är det trist att se att hon verkar ha fastnat i klassiska fitnessnojor - fettskräcken känns ganska förlegad och passé år 2009. Nåja, tids nog :)

Min frukost. Sen åt jag en rejäl näve macadamianötter också. Kanon!

Mer Växjö (och lite naket)

Hittade fler Växjöbilder på Oskars kamera.

Terassen nere vid sjön.


Paus i solen på andra sidan Växjösjön.


Oskar med domkyrkan i bakgrunden.


Kollar in lägenheter på Öster.


Härlig bild - jag med Växjösjön i bakgrunden.


När vi kom hem upptäckte vi en naken kvinna som fotograferades i Ekbacken (!)


Som ni säkert förstår var den nakna kvinnan hot stuff här i lördags. Vedbyvägen är ett ganska lugnt område, så gissa om tanterna satte kaffet i halsen när en ung dam plötsligt slängde kläderna i deras vitsippebacke? Haha!

Ny header

Ville bara tacka kusin Julia för all hjälp med headern! Utan henne hade jag varit ganska lost... Tur att man har yngre kusiner som kan rycka ut och hjälpa oss äldre otekniska :) Vad tycker ni förresten? Visst blev det bra?

Ikväll har vi varit på bio och sett 'Män som hatar kvinnor'. Mycket bra film, men jag måste säga att boken var bättre. Ska dock bli kul att se film nr 2 och 3 som kommer i höst. Tredje boken var bäst. Då får Lisbeth sin hämnd. Och vilken hämnd sedan... Ojoj, vad spännande det kommer att bli!

VÄXJÖ

Uppe med tuppen och redo att dra till Växjö.


Skön tunika som är köpt på Susannes kläder i Öa (!)


Oskars bil är fortfarande på verkstad så vi körde lånebil upp. Nice!


Årets bild?! Oskar showar rumpan och fattar inte att jag har kameran i handen. Jag lär väl snart bli cencurerad så njut medan bilden ligger uppe! Haha!


Frukostpaus i bilen. Trots solen var det för kallt att sitta ute.


Framme. Här ses fina Växjösjön.


Från en annan vinkel.


Oskar i stan.


Växjö är en väldigt mysig stad.


Domkyrkan och Linnéparken.


Vi promenerade runt Växjösjön - en runda på 4 km. Underbart!


Trädäcken är ju helt perfekta på sommaren!


Syftet med hela trippen var att kolla upp de områden där vi söker lägenheter.
Vi kollade in Teleborg, Sigfridsområdet, Söder, Centrum och Öster (bilden). Sen får vi se vart vi hamnar. Än så länge är vi bostadslösa, men det ordnar sig alltid.


Oskar vid Helgasjön.


Vi gick inom Hemmakväll och köpte godis till bilfärden hem. Mums!


Det tar faktiskt bara 1 timme och 15 min att köra till Växjö. Jag trodde det skulle ta mycket längre tid. Och från Växjö är det nära till Glasriket (Kosta outlet here we come) och även Kalmar ligger behändigt nära. Ja, det gäller att försöka se allt det positiva med flytten, för visst känns det nervöst och lite jobbigt att lämna sina nära och kära för 5 år på annan ort... Hjälp!

Grillat

Mor, Oskar och jag tog en promenix efter jobbet. Varmt, soligt och massor med vårtecken - en kanondag helt enkelt!

Ett hav av vitsippor på andra sidan sjön.


Ser ni humlan?


Fantastiska blommor!


Jag och min fina man.


Oskar och mor.


Vår vackra sjö.


Nu har vi precis grillat. Det blev korv i bröd och sallad till. Enkelt och gott!


MMM!


Vi gjorde också 'choklad i banan' i folie på grillen. När jag var mindre tyckte jag det var så jäkla gott. Idag proppade vi bananerna fulla med 70 procentig ekologisk choklad istället för Marabous mjölkchoklad som när man var liten. Vilken miss! Det blev inte alls gott... Jag åt dock upp min banan, medan Oskar klöktes och slängde sin.

Ikväll blir det lungt eftersom vi ska köra till Växjö tidigt imorn.
Tar kameran med mig!

Talande bild

Hittade en bild från i julas. Mormor med datorn i högsta hugg.
Hon är för bra, vår mormor!


Det första mormor gör varje morgon är att kolla sina favoritbloggar. Sen läser hon Aftonbladet och Expressen, på nätet givetvis. Därefter kollar hon om hon fått några nya mail. Det har hon ofta.

Så med detta inlägg vill jag säga:
Godmorgon mormor!
Hoppas du får en härlig dag i solen.

Ynklig

Idag känner jag mig ynklig. Jag är dunderförkyld, lite febrig och mitt ena öga rinner konstant. Barnen på förskolan blev alldeles förskräckta över mitt rinnande öga och har tröstat mig hela dagen - 'stackars Anna är ledsen'. De är för söta, mina barn! Nu kurerar jag mig med täcke i soffan, stora mängder te och
riesen-choklad.

Bra mot förkylning :)


Ja, jag ligger alltså nedbäddad i soffan med en stor hög tidningar att läsa. Veckorevyn, Slitz, Aftonbladet och Res väntar. Just restidningar tycker jag är kul - jag är såå sugen på en långweekend i Rom i maj. Känns som man behöver minst fem dagar där... Men det blir nog inte så. Inte denna våren i alla fall. Jag ska jobba och tjäna pengar - inte planera fler resor! Fast på tal om resor och sånt... Vi har bestämt oss för att ta tidig semester i sommar. Vecka 26 och 27 drar vi till Österlen och Blekinges skärgård. Kanske en sväng om Öland också, för att hälsa på Elle. Vi var egentligen sugna på Kroatien igen, men bestämde oss för att låta bli. Det kommer att gå en del pengar vid flytten och sen är det ju inte fel att ha ett litet kapital när man börjar plugga heller...  Blä, vad trist det är att vara vuxen och ekonomisk!

Nu till nåt roligare! Gissa om man blir glad när väderleksrapporten för helgen ser ut såhär? Jag säger bara tjoho att jag är ledig! Hoppas nu bara förkylningen ger med sig så jag kan vara ute och njuta av det fina vädret.

Gårdagen

Igår hade Oskar som sagt ordnat myskväll och god mat till oss.

Vi började med ostar och rött vin. Valnötsosten var fantastisk!
Tack Anna för tipset!


Sen var det dags för ostronen...


Vi försökte, men nej. Ostronen gick inte hem hos någon av oss. De smakade bara rått och tång. Ingen hit alltså.


Resten var dock mycket gott - speciellt laxen!


Senare på kvällen kollade vi på 'Patrik 1,5' och den var grymt bra! Helt min typ av humor. Det är inte ofta jag garvar så jag får ont i magen till filmer, men den var suverän!

Överraskning

I eftermiddags fick jag mig en glad överraskning - Oskar är redan klar med jobbet i Ljungby! Meningen var att de skulle stanna till fredag, men de var grymt snabba så jobbet är redan klart. Jag hade ju i och få sig sett fram emot att bo på hotell, bli bjuden på middag och äta frukostbuffé, men istället har Oskar ordnat en romantisk kväll för oss här hemma. Vi har just avnjutit lite rött vin, dinkelkex och valnötsost. Nu ligger Oskar i badet så jag passar på att blogga en snabbis.
Oski har köpt varmrökt lax som vi ska äta med ångkokt sparris och solrosskott. Till förrätt blir det ostron. Ja, ostron! Jag har aldrig ätit det i hela mitt liv - knappt ens sett ett. De luktar lite mysko men Oskar påstår att det är gott med citron till.
Ska bli kul att testa! Han är helt underbar, min man. Gud vad jag är glad i honom!

Förresten så har det varit lite drama på Vedbyvägen i eftermiddags. Ett par stora killar med militärbrallor, rakade huvuden och marschkängor (varav den ene bor här) slogs ute på vägen. Någon mer än jag som får associationer till vissa kretsar? Jag är väldigt nyfiken av mig, så jag satt hukad vid balkongdörren och tjuvlyssnade. Oskar blir tokig när jag håller på så, för att han tycker att a) vi inte behöver lägga oss i allting och b) jag är nyfiken i en strut. Men herregud liksom - klart man vill ha koll!

Anyway, nu är Oskar klar i badet och hojtar att det är dags att bända upp ostronen. Yay!

Påskkärringabilder

Om ni undrade hur jag såg ut på Påskfesten förra veckan så kommer här ett par bilder.

Modern häxa med gosedjurskatt och kaffekanna i glas!

Girls night

Efter jobbet kom Emmah till mig och vi har haft en riktig lyxdag. Vi fikade med ost och kex och sen gick vi en lång runda i det fina vädret. Ni som följer min blogg vet att jag har en viss förkärlek för hoppkort. Och tro inte att Emmah kom undan inte!

Emmah in action på Lejonbryggan.


Haha!


När Emmah säger 'hoppa' hoppar jag. När Emmah säger 'hoppa som en köttbulle' - ja då gör jag det.


Underbara Emmah och jag nere vid sjön.


Våra sannare jag.


Vide!


Såhär gör man i Emmahs familj när man är ute och går. Om ni undrar vad hon gör håller hon en pinne bakom ryggen och kör utfallsgång. Verkar jobbigt i längden.
I familjen Ek går vi bara. Men duktig var hon!


En Ek vid en Ek.


När vi kom gjorde vi spenatpasta med köttfärssås, sallad och avokado med valnötter. Helt divine!
Finns inget godare än avokado med pressad citron över...


Oskar jobbar i Ljungby hela veckan och bor på hotell där. På torsdag ska jag hälsa på. Vi ska mysa hela kvällen och jag ska njuta av hotellfrukost innan jag kör till jobbet på fredag morgon. Nice!

På lördag hade vi tänkt åka till Växjö och kolla in stan. Kan bli spännande.

Storstädning

Ikväll flög städ-djävulen i mig. Dagar som denna kallar Oskar mig 'städfreaket från helvetet'. Det händer titt som tätt att jag får sånna ryck. Alltså, jag är ju alltid noga med att städa, men ibland går jag till ytterligheter, om man säger så. Vi (för jag tvingade Oskar att hjälpa till) dammtorkade, dammsög, våttorkade golven, skakade mattorna, skurade badrummet och sen strök jag all tvätt sen två veckor tillbaka. Oskar såg allmänt lidande ut och slängde då och då oroliga blickar på mig. Jag är nog ganska svår att leva med när jag tänker efter. Fast jag antar att alla människor har sina laster. Vissa röker och blir otrevliga på fyllan. Andra klipper sina tånaglar vid matbordet. Jag blir en städ-djävul några gånger i månaden.

I goda vänners sällskap

Vid lunch kom Andreas och Josefine. Vi gick ner till parken och hade picknick.


Vackra Hjälmsjöparken, som jag alltid tjatar om.


Purjo- och fetaostpaj, sallad och ciabatta med cream cheese. Mums!


Efter maten gick vi en promenad. Synkade, eller vad?


Vid roddstationen.






Efter den rundan var det gott med fika.


Tack för en härlig dag Andreas och Josefine!

Susan Boyle

Oh my God, här sitter jag och bölar. Jag är den förste att erkänna att jag är en lipsill, men rultiga tanter i 47-års åldern brukar inte få igång mig. Speciellt inte när det gäller musik. Men Susan Boyle, herregud! Om ni inte redan sett klippet från Britains Got Talent så klicka på länken NU.

http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY

Pajbak

Nu är pajerna klara. Visst blev de fina?


De senaste dagarna har jag varit så huslig så jag känner knappt igen mig själv. Jag har bakat kakor, scones och lagat mat som aldrig förr. Nåja, det går nog över snart. No need to worry.

Fika

I eftermiddags hämtade Oskar och jag mormor och morfar. Vi körde hem till oss och fikade i solen på framsidan. Hur mysigt som helst!

På väg mot Hjälmsjö.


Mina fina morföräldrar i solen.


Mormor Gunnel.


Morfar Bertil.


Jag hade bakat chokladsockerkaka och skogsbärsmuffins. Supergott!


Ikväll ska Oskar jobba på Ekebo och jag ska bara ta det lugnt hemma. Det blev ganska sent igår. Nette och Richard drog hemåt runt tolv och då ringde Ante och undrade om vi ville komma på fest i Skogen. Jo men varför inte, tänkte vi, hoppade på cyklarna och trampade iväg. Det är ganska långt till Skogen. Framförallt måste man cykla uppför halva Hallandsåsen för att komma dit. Det var skitjobbigt. Och skitkallt. Men dit kom vi och på festen fann vi Kakan. Festen var hos Kakans granne. För er som inte har koll är Kakan min gamla klasskompis och det är hon som gjort Oskars senaste tatueringar. Det blev en rolig kväll, om än ganska sen. Så idag ser jag fram emot en slapp kväll framför tvn.

Nu ska jag slänga ihop en paj som vi ska ha imorn när Lillis och Josefine kommer hit. Om det blir fint väder imorn också tar vi nog picknick nere vid sjön istället för att äta inne. Det är så härligt!

Mer vårbilder

Mor, jag och Stina i solen igår.


Oskar och jag promenerade förbi Ringkulla gård när vi skulle till mormor i eftermiddags. Där är så vackert!


Shettisarna är bara för goa!


Oskar gillar de stora hästarna bäst.


Glädjeskutt!


Min snygga man.


Vi njuter av påskledigheten i fulla drag!

Hemma hos mor

Nu är vi hemma hos mor och far och ska äta påskbrunch ute i solen. 
I eftermiddag ska jag plantera blommor och sen ska vi titta på fotboll.

I kväll kommer Richard, Nette och Evelina till oss och vi ska grilla. För pojkarna kommer det nog att bli en del öldrickande också! Lägger kanske in lite bilder sen.

En lång fredag

Oskar och P stack till gymmet åtta imorse. Det gjorde inte jag. Jag åt ostmackor och drack varm choklad istället, hihi.


I andra bloggar läser jag ibland att bloggaren 'bjussar på en osminkad bild'. Herregud, om jag ska vara ärlig vet jag inte när jag sist publicerade en bild när jag faktiskt var sminkad.

Och sorry, inte idag heller.


Efter frukosten cyklade Oskar och jag runt sjön. Vi körde inom Statoil, köpte frallor och tidningar och gick sen ner till Hjälmsjöparken och picknickade. Oskar fiskade och jag slappade i solen. Nice!


Tänk att denna fina park bara ligger 100 meter från vår lägenhet.


Här har vi också båten på sommaren.


Chiclit, ostfrallor och strålande sol. Mer kräver jag inte av en picknick.


På eftermiddagen körde vi hem till Calle och Lina och hälsade på. Oskar ville impa på Alma så han klättrade högst upp i blodboken.


På kvällen åt vi påskmat hemma hos Oskars föräldrar. Supergott med ägg, sill, räkor, avokado, lax, jansson, köttbullar och prinskorvar! Emma var också hemma och vi hann boka en helg då vi ska till Köpenhamn och hälsa på henne. Kanon!

Påskfint

Då har påskledigheten kickat igång och den kunde inte börjat bättre!

Både Oskar och jag slutade tidigt så vi promenerade runt sjön.


Rakt nedanför vår lägenhet.


Vi tänkte ta en fin vårbild på oss. Tur vi är så normala...


Bokskogen på andra sidan sjön - vackert!


Utslagen vide - då är det verkligen vår.


Cappucino i solen nere i byn.


När vi kom hem gjorde vi påskfint i köket.


Vi tog också tag i oss själva och gav balkongen en ordentlig vårstädning.
Solnedgång över Ringåsen och rena trädgårdsmöbler.


Oskar premiärtestade grillen.


Nu - Jacob's Creek Riesling och film.


Imorgon blir det Klippan. Vi ska till Oskars underbara familj och påskmysa. Emma kommer från Köpenhamn och jag längtar så efter att träffa henne. Vi har inte setts sen jag kom hem från resan, vilket känns som ages ago...

Shoppingorgie

Senaste gången Pontan handlade kläder var för två år sen.
Han ringde häromdagen och sa att det var kris. Nu skulle det shoppas, och han behövde en kvinnas hjälp. Inte för att jag kan klassas som klädexpert (nu skrattar Emma högt), men efter några timmar på Väla hade vi fått ihop en ganska bra bas, tycker jag.

Det blev många påsar...


Voila - le resultat!


Chinos, skjortor, tshirts, cardigans, hoodies, skor mm inhandlades 
- expediterna var lyriska.


Nu kollar vi på Efterlyst och slappar i soffan. Det är riktigt kul att ha Pontan hemma igen - det händer inte så ofta. Jag och Anna på Statoil funderar på att åka upp till Oslo i sommar och hälsa på honom. Hade varit skoj!

Filmkväll

I eftermiddags gjorde vi scones med barnen. Supergott med nybakat till mellanmålet. Och scones är så himla lätt att slänga ihop - det borde man göra oftare!



Efter träningen lagade vi till laxfiléer och nu kollar vi på 'Burned after readning', en helskum film med George Clooney och Brad Pitt. Snart blir det House och ännu mer te.

Gröt och nyhetsmorgon

Imorse vaknade jag tidigt, så det blev det havregrynsgröt med banan och russin, ägg, juice och te framför Nyhetsmorgon. Mys! Eller mormorsnöje, som Kajsa uttryckte det.


Idag blir det jobb sent och sen gymmet med Stina och Oskar. Sen ska jag testa min outfit för imorgon. Då ska personalen på förskolan vara utklädda till påskkärringar. Igår var jag hemma hos farmor och fyndade klänningar, gräsliga kjolar och hucklen. Lägger kanske upp en bild ikväll...

Och nej, prickarna i gröten är inte mjölbaggar. Det är linfrön.

Härliga söndag

Jag har jobbat både lördag och söndag, så min helg har inte varit speciellt spännande. Fast går kom Emmah och Robban inom Statoil och det gjorde min dag - så himla roligt att träffa dem igen! På kvällen lagade vi mat här hemma, sen kom mamma hit och åt och vi tittade på Robinson. 

I eftermiddags gick Oskar och jag ner i byn.


Det var helt underbart med en promenad i solen efter att ha slitit på Statoil hela helgen. Vi blev sugna på pizza och delade en al fungi på en bänk i solnegången. Mysigt med spontan-picknick!


Vi köpte med oss godis och nacos och slängde ihop en guacemole när vi kom hem. Nu sitter vi i soffan, läser tidningar och frossar i gottis - nice!

Vårkänslor

Jag är så glad. Igår fick jag veta att jag får fortsätta på samma avdelning över sommaren, istället för april ut, som det var sagt från början. Gud så skönt att höra det - och heltid till på köpet - kan inte bli bättre! Sen har det ju varit strålande vårväder hela veckan och vi har haft det så mysigt med barnen. Det är verkligen lyx att ha ett jobb där man kan vara ute hela dagarna, om man vill.

Idag slutade jag tidigt och på eftermiddagen tog mamma, Kajsa och jag en promenad. Vi traskade längs sjön och sen vidare ner i byn där vi köpte med oss kaffe och kakor från kondiset och satte oss i solen och fikade. Ikväll blir det grillning hos mor och far och sen jobb på Statoil lördag-söndag. 

Idag har jag även varit ute och klippt björkris som jag pyntat med gula och gröna ägg. Lite mormorsvarning på sånt kanske, men jag tycker det är kul!

Vår vackra sjö.


Mor är en riktig klätterapa.


Vissa är ju rutinerade och kör solbrillor hehe.


Fikapaus i solen.


Nu ringde pappa och sa att jag skulle komma och kratta löv, om jag ville ha nån mat. I min familj får vi jobba för brödfödan minsann.