Psykbryt

Det är fan i mig OBEGRIPLIGT att det kan gå så många dumma personer i en och samma klass som det gör i min. Tack och lov finns en normal och klok människa, Emma. Utan henne vet jag inte vad jag hade gjort. Jag är något bitter nu, tack jag vet. Men jävlar alltså, vart är vårt samhälle på väg? Med tanke på vilka kompletta freaks som studerar nuförtiden så ser det mörkt ut. Ni ANAR inte.

Herrshorts

Igår var jag inne i stan för att köpa shorts. Jag provade alla shorts som fanns i hela stan, men inga dammodeller passade på denna höftlösa kropp. Tillslut fick jag nog och gick in på JC och köpte ett par herrshorts som var hur sköna som helst. Funderar dock på att byta dem eftersom skrevutrymmet är väl tilltaget.
Vad sägs? Syns det?


Sen köpte jag ett par brallor att ha på förskolan i sommar. Också ursköna!


Slutligen en bild på mig och min man, vars blåtira sakta börjar försvinna. Imorgon tar han stygnen. Stackars Oskar!


Igår kväll var Sofie här och Oskar hade lagat en fantastisk kladdkaka åt oss. Funderar på att ta en bit till frukost... Mmm!

Semesterplaner

Vi är i bokningstagen!

Idag har vi bokat boende i Venedig och kontaktat Villa Mia angående detsamma i Medveja. Vi har även bestämt oss för att köra inom Bled på vägen hem. Såhär kommer alltså vår sommarsemester att se ut:

5 dagar i Antibes, Frankrike.



Följt av två nätter i Venedig.



Därefter vidare mot Kroatien och Medveja, där vi bor på Villa Mia, huset näst längst till vänster (det stora) i en vecka.


Slutligen Bled på vägen hem.



Behöver jag säga att vi redan längtar? Vi avslutar påskhelgen med grillspett i gröngräset och drömmer om Pivo i hamnen och semesterumgänge med nära och kära!

Vilken dag

Jag vet att jag skriver det ofta, men vilken jädra dag alltså! Någotsånär rolig i och för sig, men väldigt flängig. Jag har dessutom haft konstant huvudvärk i två dagar och det driver mig till vansinne. Jag har aldrig huvudvärk och framförallt har jag inte tid att ha det nu. 

Vi började dagen med att testa tekniken mot Birmingham där en av talarna under workshoppen kommer att sitta. Det gick väl sådär. Det mesta funkade, men inte allt. Vidare har vi räknat på kostnader för hela jippot, hämtat prylar i lnushoppen, beställt mat, beräknat alkoholmängd (mycket viktig punkt), letat middagslokal etc. etc. i all evighet. Nu vill jag åka hem.

Viktigt i sammanhanget



Inte kan jag sätta mig ute i solen heller. Jag är nog den enda människan i hela Sverige som efter ett par timmar ute i aprilsolen - noga insmörjd med SPF 15 bör tilläggas - lyckas få soleksem över hela pannan och på näsan. Där torde man vara härdad, vintern till trots, men inte jag. Därför sitter jag inne med mitt kliande ansikte och stirrar suktande på folket som ligger ute på Tufvanängen och njuter av vädret. Tröstar mig med att jag åtminstone inte blir rynkig, hö hö.

Såhär illa är det dock lyckligtvis inte...


Skriva på min buppsats borde jag också, men jag orkar inte. Jag fick väldigt mycket gjort förra veckan, och jag ligger mer än bra till tidsmässigt, men ändå får jag dåligt samvete varje gång jag väljer att slappa framför att plugga eller jobba. Varför är det så? Är jag en osund workoholic eller är det varje students vardag att leva med dåligt samvete?

Syskonbesök

Vi har haft en efterlängtad helg tillsammans med Emma.


Såhär biffiga kände sig Oskar och Emma efter en bra träning på BK Biceps.


Igår tittade till och med solen fram så då blev det en liten promenix inne i stan följt av glass på bryggan nere vid Växjösjön. Mys! 

Nu: tillbaka till verkligheten!

Långsamt framåt

Inte mycket roligt händer här. Jag harvar på med min uppsats och det går framåt. Fortsätter jag i den här takten kommer jag att vara klar innan deadline. Typ en månad innan. Men än ska jag inte ropa hej, och i maj har jag ju som sagt jobb upp över öronen och sluttenta i den kurs som går parallellt. Så det skadar inte att ligga i framkant, om jag säger så.

Såhär fina liljor pryder vårt matbord denna vecka. Jag älskar när blommorna är i just detta stadie, på väg att slå ut. Det känns så vårigt och bra!



På tal om vår, jag är grymt sugen på att dra ut och plocka ihop videkissar och kanske björkris att sätta fjädrar i. Det får bli en promenad i solen efter lunch!

Stackars Oskar har förresten fått ryggskott och kom stapplandes hem från jobb nyss. Nu ligger han i sängen och det är väldigt synd om honom. Dock har han kontakt med en bra kiroprakter, så ryggontet ska nog kunna lösas.

Grillpremiär

Så jäkla gott!

Påskfeeling

Hittade bilderna från vårt torsdagsmys i kameran och blev genast hungrig igen.



Och nu har de gula tulpanerna slagit ut i vårt fönster. Påskvackert!


Solen strålar från en molnfri himmel, så det lutar åt grillning på kullarna ikväll. Säsongspremiär! Men innan dess: massa tråk i form av tvätt, b-uppsatsskrivande och veckohandling.

Nörd

Tittar på Trädgårdsfredag i min ensamhet och inser att jag måste vara den tråkigaste student som världen har skådat. Det är technofest i andra delen av huset och utanför fönstret går en ström av skränande fulla studenter på väg till Stallarna. Själv ska jag gå och lägga mig, ha ha. Så jäkla trist det är i denna sketstad när varken Oskar, Sofie, Henke eller Kani är tillgängliga för umgänge.

Nästa helg kommer dock Emma! Jag längtar!

Rapport

Jag chockar mig själv med ett blogginlägg denna fredag. Eftersom jag har jobbat mer eller mindre natt och dag denna vecka har jag inte riktigt haft tid att blogga. Då talar jag tyvärr inte om studier utan om diverse amanuensuppdrag. Vi har haft en kollega från Island på besök, vilket har varit jättetrevligt men också tidskrävande. Dessutom flyter ju allt annat på som vanligt: möten med anställningsnämnden och programrådet för nya lärarutbildningen, gymnasiebesök, seminarium, utvärderingar och planering inför kommande workshop i en aldrig sinande ström. Väldigt mycket jobb alltså, men också väldigt roligt och givande!

Fast igår kväll kände både Oskar och jag att vi behövde en paus från allt jobbrelaterat så efter träningen hade vi myskväll med goda ostar, krispbröd, jordgubbar, passionsfrukt, kryddiga kycklingklubbor, marsipanägg och vin. Så himla gott! Som pricken över i:et hade vi fått nya AHA som vi kunde bläddra i under kvällen. Härligt!

I helgen ska Oskar hem och jobba och jag ska stanna här och försöka komma ifatt med skolarbetet. Inte superkul kanske, men ganska nödvändigt. 

Jag tänker förresten övertala Oskar att vi behöver åka till Amsterdam nästa vår. Han är ju lite avig mot ännu en Parisresa, och jag tänker mig att Amsterdam är lättare att få igenom. Dessutom gillar han blommor, tro det eller ej. 



Vad tror ni? Jag kan också tänka mig Barcelona, London eller som sagt, Paris. 

Barcelona


London


Hyde Park, London


Älskade Paris


Åh, jag blir så himla sugen när jag googlar resor och drömmer mig iväg i tanken!