Våren

Snart är den här!





Nu väntar jag bara på att Oskar ska komma hem så att vi kan ta en promenad nere vid sjön. Sen lördagsmys med mello, amarone och god mat. Jag funderar på att göra detta.


Imorgon fm fräser jag tillbaka till Växjö.

Växjös vidriga väder

Man får vara glad för det lilla. Som att mitt morgonmöte sköts fram en kvart, vilket ger mig tid att skriva några rader här, till exempel.

Vädret i Växjö är alldeles vidrigt för det mesta, och idag är inget undantag. Regn, blåst och snö om vartannat. 

Just nu kan jag inte tänka på annat än hur mycket jag längtar efter våren, efter en härlig weekend i Amsterdam med Oskar, efter ljumma junimorgnar på farmors balkong, långa promenader i bokskogen runt Hjälmsjön, efter bilsemestern ner till Kroatien och lata dagar på klipporna vid hamnen... Mmm! Får nog lägga upp ett gäng inspirationsbilder ikväll tror jag.

Nu: jogga ner till möte i Språklabbet.

Tisdag

En helt vanlig tisdag.

5.30: Väcks av min ljusterapilampa. Utvilad och pigg. Kollar twitter, spelar Wordfeud och hoppar därefter in i duschen för att tvätta håret.
6.30: Inser att jag glömde tvätta håret. Ingen tid att göra om, så jag blåser håret torrt och sätter upp det. Äter frulle framför nyhetsmorgon samtidigt som jag läser nya numret av Språktidningen.
7.30: På jobbet. Kärt återseende. Har saknat S och D väldigt mycket. Sätter igång med min digra to do-list.
9-10: Möte
10: Kaffe och semlor åt all personal på vår institution. Mmm, lyx!
10.15-resten av dagen: Jag jobbar och it-avdelningen fixar med min nya dator.
Lunch: soppa, ganska rälig.
15: Fika hos Sofie och Henke. Myspys och mycket snack att ta igen efter fyra veckor.
17-20: Har tvättid. Tvättar samtidigt som jag gör kvällsmat och skriver lite smått på tenta nr 1. Till middag: färsbiffar med egengjord guacemole och färsk spenat till.
20.30: Kommer att däcka i säng pga trötthet och avsaknad av sambo att umgås med. Kanske orkar jag lyssna på ett par kapitel i Gengångare innan jag slocknar. 

Morgondagen är ungefär lika givande. Tentaskrivande på morgonen, möte på fm och jobb hela em.

Åter i Växjö

Då är jag åter installerad i las lägenhet i Växjö. Jag fick nästan panik när jag körde in i stan idag - ville vända och köra tillbaka hem, till lilla skruttiga, mysiga lägenheten, till Oskar och familjen. Men det gjorde jag såklart inte. Jag är ju ansvarsfull och fortfarande något så när sansad. 

Veckan här uppe bjuder på flera möten, en massa jobb, tentavaktande, och just det ja - ett par tentor att skriva har jag visst också. Gaah, när ska det hinnas med? Panik! Dessutom måste jag köra ner bilen till Oskar i helgen. 

Idag har jag - i ett försök att bota min Växjödeppighet - köpt lila tuplaner och ätit god fruktsallad till kvällsmaten. Nu skall jag stänga datorn, göra en kopp kaffe och lyssna på ett par kapitel i Nesbös senaste bok. Natti! 


Vinfreitag

Idag var sista praktikdagen i Markaryd för denna gång. Hu, så tråkigt! Det har aldrig känts såhär jobbigt att lämna innan... Jag trivs så oerhört bra med alla lärare, elever och med att få vara sambo med O igen. Oh well, jag får trösta mig med man, vin och fredagsmys ikväll och tänka att det bara dröjer nio veckor till jag är tillbaka. Fast nio veckor känns just nu som en alldeles ohyggligt lång tid... 



Jag jobbar öppning på Statoil hela helgen och på måndag fräser jag tillbaka till Växjö och universitetet. Jag ser fram emot att komma tillbaka till Sofie, jobbet och mitt kontor, men alla dumma vfu-uppgifter är mindre lockande. Huga.

Trevlig fredag på er!

iPad

Jag har en stund över innan dagens andra lektion, så jag passar på att skriva ett inlägg. Jag bloggar nämligen oftare än var fjärde månad, vilket lillasyster Kajsa påstår ;)

Igår beställde jag en iPad2 till mormor. Det blev en vit med (ljus)blått skydd.

Bild tagen från ipadnytt.se 

Mormors iPad kommer redan på fredag och lagom till detta har kusin Klara lanserat den utomordentliga idén att vi kusiner ska skapa en gemensam kusinblogg, där vi turas om att skriva inlägg. Jag tror att det kommer att bli helt strålande - extra kul att följa Lena, Kristina och Julia, som befinner sig långt utanför landets gränser. Våra privata bloggar (min, Julias och Karins) fortsätter som vanligt.

Nu ska jag ta en bit mandelkaka och sen förbereda det sista inför eftermiddagens lektion!

Sommardrömmar

Det har inte varit nån vidare fart här på ett tag. Det får det bli ändring på! Just nu är jag ute på praktik, så mina dagar består av undervisning och planering parallellt med massor av amanuensjobb och diverse uppgifter från universitetet. Dygnet hade sannerligen behövt fler timmar de senaste veckorna... 

I eftermiddag jobbar jag hemifrån. 17 grader i lägenheten, så det är underställ, filtar och Oskars sovsäck (som tål -30) som gäller här i soffan! Jag kan inte låta bli att drömma mig bort till sommaren. Tänk, snart cyklar vi i shorts och t-shirt till jobbet om mornarna, sover med fönstren öppna och plockar hallon från landet till frukostfilen. Mmm!

I helgen beställer vi semesterboende i Medveja i sommar. Det blir Villa Mia igen, tredje året i rad för mig och Oskar. När ni ser bilderna förstår ni varför... 
Här ovan den mysiga trädgården, där Daniella odlar aubergine, squash, tomater, sallad och andra godsaker som hon generöst bjuder bort till oss. Åh, vad jag längtar! På vägen hem blir det stopp i Postojna och Alpbach, men i övrigt tänkte åtminstone Oskar och jag hålla oss mest i sköna Medveja med omnejd...