Hu för salstenta

Jag hatar salstentor. Hela veckan innan är helt vidrig. Man är "ledig", men gör man något annat än pluggar inför tentan (typ jobbar, går på möten eller skriver på sin uppsats) får man dåligt samvete och tycker att man borde pluggat istället. Jag menar att hemtentor är betydligt bättre. Då är man effektiv; skriver sin tenta så snart man vill, lär sig mycket under tiden, och framförallt har man tid att formulera och disponera texten väl. Inget av detta funkar när man har salstenta. Nej det är ett jävla lidande alltihop; inför, under (vem fan gillar att skriva för hand?) och efteråt (såriga fingrar). 

Ursäkta surheten men jag är väldigt omotiverad inför imorgon. Jag gillar inte heller att plugga dagen före en tenta, så idag har jag mest repeterat lite lätt, tagit en långpromenad i solen och känt mig allmänt rastlös. Om ett par timmar ska jag träna ett pass, skönt!

Det var fint nere vid sjön idag. Jag är sugen på att testa nya restaurangen 4 krogar vid sjön. Här kan ni se lite fler bilder på bygget som nu är färdigt. Dessutom är jag sugen på att se En enkel till Antibes, som har Sverigepremiär imorgon. 


När vi ändå är inne på saker man vill ha eller göra, så såg jag denna snygga bil utanför Willys, Oskar. Jag smygfotade och kutade snabbt vidare. Ska vi byta skrutten mot en sån?


Inte kunde jag heller motstå att gå in på Blomsterlandet och köpa rosor. Jag tänkte att jag redan idag skulle fira tentan, för att bli på bättre humör.



Jobberbjudande

Idag fick jag ett samtal från rektorn på Markaryds gymnasium som ville erbjuda mig ett halvtidsvikariat i svenska och engelska. Åh, vad jag önskar att jag hade kunnat ta det, för det är en dröm att jobba på KCM! Härlig, kompetent personal, goa elever, lagom stor skola med god ekonomi. Ja, inte många fel alltså. Förutom att jag bor 10 mil därifrån, inte äger en bil (dock en motorcykel mohahaha), studerar 150 procent och redan har två andra jobb vid sidan av mina studier. Suck. Så jag fick tacka nej, men passade på att påminna om att jag är färdig lärare VT2014 och att jag gärna får ett jobb då. 

Ja, ibland är det viktigt att kunna säga nej, men fyy vad trist det känns att tacka nej till vettiga, meriterade erbjudanden!!

Virr

Efter att igår ha slängt o'boypåsen i tvättkorgen och ställt in köttfärsen i skafferiet bestämde jag mig för att det var dags för sängen. Elva timmar senare vaknade jag och är betydligt piggare - skönt! Dock har jag fått en herpesattack över hela hakan, vilket kanske kan förklara gårdagens trötthet. Det är ett jävla virus som jag alltid får feber, ont och blir helt virrig av. Merde, har inte tid med virusattack nu!

Helgen och skoshopping

Det var ju en oerhörd aktivitet i kommentarsfältet må jag säga. Oh well, här kommer ett par bilder från helgen och en från idag.

Här på backen i solen satt jag och försökte plugga. Det blev visserligen mer trädgårdsarbete, promenader, kaffepauser och häng med farmor än läsande i helgen, men så blir det ibland!


Räksallad på Café Snäckan. Gott och sketbilligt!


Idag var jag helt slut efter programrådsmötet så att sätta sig och plugga då var inget alternativ. Jag var totalt färdig i hjärnan. Istället cyklade jag ner till stan och inhandlade presenter till våra isländska vänner och när jag ändå var i farten köpte jag ett par fina höstskor till mig själv. Inte heller kunde jag motstå dessa ljuvliga moccasiner, så nu har jag absolut köpstopp fram till jul! Eller besöket på ullfabriken i Vik får väl vara undantaget, men i övrigt ska det banne mig sparas! 



Nu ska jag tvångsplugga en timme och sen slänga mig i soffan och se färdigt Nybyggarna. Hörs!


Snart Iceland

Om en vecka är jag på väg till Island. Så himla underbart! 






Innan dess har jag dock en diger vecka att se fram emot:

- Salstenta på fredag som jag känner mig oroväckande lugn inför och därför inte börjat plugga till (dåligt, Anna!)
- Programrådsmöte med nya ämneslärarutbildningen
- Fyra anställningsärenden i anställningsnämnden
- Plus allt sistaminutenfixande inför Island - presentinköp, planering, svara på frågor från nervösa studenter etc. etc. i all evighet



Snabbvisit hemma

Är på snabbvisit hemma i Öa. Tanken var att jag skulle tentaplugga, men hittills har det varit lika med noll av den varan. Desto mer promenader, frisk luft och häng med härliga ungar. 

När jag gjorde ett jobb för några veckor sen sprang jag in i denna tavla av... återkommer med namn. Men jag älskar den; tycker den är så himla fin! 


Sommarlägenheten är jättekall så jag har skruvat upp alla element, tänt mängder av block- och värmeljus, köpt nya fleecefiltar samt byltat på mig lusekofta och raggsockor. Situationen är nu att Oskar sitter i kalsonger och svettas medan jag, fortfarande påbyltad, huttar. Förkylning på gång månne?




Hemma igen

Ah, lyckligtvis fungerade all teknik bra och jag behövde inte supporta så länge. Schööönt! Så nu har jag landat hemma i soffan igen och tänt ljus i hele lägenheten. Hyresbostäder har nämligen bestämt att man bara får ha 20 grader inomhus. Idiotiskt, när vi själv betalar för elen. Funderar på att låta Oskar koppla förbi spärren...

Jag hade ingen inspiration vad gäller mat ikväll så jag funderade helt sonika på att a) skippa kvällsmat eller b) äta fil, men sen skärpte jag till mig så nu blir det ugnsbakade rödbetor, lök, tomater och spenat med en go bea till. LPHC skulle man kunna säga alltså; low protein, high carbs, mm!

Nyskördade rödbetor med chevré och ringlad honung

Piazza Teatro

Igår var Oskar och jag ute och åt på Piazza Teatro. Så himla gott! Vi började med tapastallrik och sen åt jag lammfilé och Oskar grillad karré och eftersom vi hade tagit bussen in kunde båda dricka gott rött vin till maten. En toppenkväll, helt enkelt! 


Jag kan varmt rekommendera Teatergrillen - maten var förstklassig (Pontanstuk) och till och med ett matmonster som Oskar blev proppmätt! 

Dagens mastodontseminarium gick väldigt bra det också; Linda och jag är ett bra team och jag tycker väldigt mycket om mina nya kursare. Alla är kloka, empatiska, duktiga människor. Detta glädjer mig extra eftersom jag studerade med socialt och kunskapsmässigt efterblivna hela förra terminen. Emma undantagen!

Planen var att jag skulle vara i Växjö i helgen för att jobba ifatt och hinna tentaplugga, men jag känner mig lite smått ensam så jag funderar på att åka hem imorgon. Mamma, är du ledig i helgen och vill gå runt sjön?

Ikväll ska jag tekniksupporta ett seminarium i isländska så vid sex måste jag bege mig ner till universitet. Så icke-sugen är jag! Men men, ett jobb är ett jobb.

Bakterier

Nu jäklar!


Vaknade imorse med ännu mer ont än igår - det känns som magsäcken håller på att spricka och jag är konstant kräkig. Ringde tandläkaren som sa åt mig att sluta ta penicillin och boosta med bakteriekultur. Sagt och gjort, jag cyklade till Ica och har nu vräkt i mig både en activa, ett glas fil och ett glas proviva. 

Snart dags för föreläsning, först 9-12 och sen 13-17, heja!

Igår gjorde jag en go omelett till lunch, kolla.

Obalans

Mycket gnäll nu, men jävlar vad trött jag är. Och jag har så vansinnigt ont i magen av allt penicillin jag äter. Ät mat så släpper det, säger ni, men det gör det inte kan jag meddela. Jag har så ont i magen att jag bara vill lägga mig ner och tjuta (det har jag förvisso gjort, men jag hade inte tid att ligga kvar). Nu måste jag öva in morgondagens powerpoint, förbereda seminarieuppgifter samt läsa ut sista jädra brevet till Sverige. Kämpa, Anna.

På tal om romanan, så hände en något pinsam sak idag. Jag satt på Tufwan och läste för att få lugn och ro, men så dog Kristina (i boken) och det var så oerhört sorgligt att jag började gråta. Och jag kunde inte sluta, så där satt jag på Tufwan (som är ett café) och grät och grät. Och när jag tillslut hade hejdat mig, kom ett avsnitt om Karl Oskars sorg och saknad och då var det klippt igen; tårarna kom på nytt och jag fick hämta mer papper. Personalen glodde konstigt, så jag lyfte boken och förklarade att "Kristina dog nyss", men jag fick bara konstiga blickar tillbaka.

Ja, jag är nog inte riktigt i balans som ni ser.

Bara 140 till

Hu, det går segt nu. Har bestämt mig för att läsa 140 sidor till ikväll, sen får jag sova. Och det är alltså skönlitteratur vi pratar om, så bli inte rabiata nu. Är vansinnigt sugen på chips, popcorn eller något annat som är salt. Har popcorn men vågar inte äta pga status i munnen. Alternativ som återstår: bea, kaviar eller riven ost. Sådär gott för sig själv, så jag tror jag hoppar.
Hejs!

Söndagstråk

Gårdagen var toppen, dagen idag inte fullt lika rolig. Oskar och jag tvättade undan ett berg av tvätt imorse och sen drog O hem. Då tog jag tag i städandet. Det var välbehövligt eftersom jag inte städat ordentligt på två veckor. Här var således vidrigt dammigt. Fy satan, men nu är här rent och fint med fina blommor, rena lakan, ren tvätt, ja okej inför veckan liksom. Dessutom har jag jobbat undan ett par timmar nu med mejlande och fixande och det återstår bara för mig att slänga mig ner i soffan och fortsätta läsa om Karl Oskar och Kristina så ögonen blöder.

1200 sidor att plöja, seminarieuppgifter plus två powerpointredovisningar ska jag få undan till torsdag. Heja Anna!

Vår bästa lördag

Idag har vi haft en underbar dag. Jag väckte Oskar med hallonsmoothie tvingade med honom ut på en morgonpromenad i solen.




Det var riktigt skönt att kunna sitta nere vid sjön, prata och bara njuta av solen. Vid elva knallade vi bort till Sivans och mötte upp Andreas för brunch. Såå gott! 

Därefter körde Oskar och jag till Samarkand och shoppade loss. Jag ville fira det väldigt trevliga beskedet jag fick igår och för att jag verkligen behövde lite nya kläder. Här ser ni skörden.


Hittade en rolig bild på Oskar i kameran. Sånt här sysslar vi med om kvällarna...


Och en bild till Becks - såhär ser jag ut om jag inte har min pålimmade brygga, haha!

Sverigedemokrat eller nazist?

Vill härmed tipsa alla om det roliga familjespelet Sverigedemokrat eller Nazist? Kan DU skilja dagens Sverigedemokrater från 1900-talets nazistpartier? Gå in här och testa!

En kulen natt

Godafton!

Ikväll är det ett hiskeligt väder i Växjö. Det blev mörkt redan vid sex och regnet vräker ner. Jag har kurat ihop mig i soffan med filtar, kuddar, Invandrarna, té och rostade mackor. Ja, jag syndar. Får egentligen inte äta fast föda, men jag står inte ut med mer puré. Jag har delat mackorna i centimeterstora bitar och tuggar försiktigt. Så jäkla gott!

Imorgon blir det plugg hela dagen och på kvällen kommer Oskar. Helgen bjuder på brunch med kompisar samt en sväng om skol-SM för att titta på Stina. 


Varning för känsliga

Idag är jag rätt trött och det kliar i hela munnen. Tar det som ett gott tecken, att munnen börjat läka bra. Men fy vad trist det är att äta puréad mat. Nåja, bara sju dagar kvar; jag ska inte klaga!

Jag har också bestämt mig för att lägga upp en operationsbild, som jag tycker är sjukt cool. Den som är klen kan således sluta läsa nu.

Här ser ni puré av quornfilé i chili och kokossås över lättpuréat ris. Inte så äckligt som det ser ut och betydligt mer mättande än barnmat!


Och här ser ni gröt med finrivet äpple och mangosmoothie, mm!


Och titta - min mun! Häri har satts en titanskruv med läkdistans. Personligen förstår jag inte hur folk kan tycka detta är räligt - det är ju hur kul som helst att få se!


Någon verkade tro att jag redan fått det nya implantatet, men tyvärr inte. Min prognos är 12 veckor, men det kan också dröja upp till sex månader innan allt är klart. Under tiden har jag min vanliga brygga.

Imorgon skola 8-17 så håll tummarna för att jag är piggare än idag!

Dagens operation

Det hade inte byggts så mycket ben som läkaren hoppats, men preciiis tillräckligt för att sätta en titanskruv. Tjoho! Hade jag haft 0,5 mm mindre ben hade det inte gått att sätta implantatet, så jag hade tur. De fick ta en mindre skruv än vanligt, men verkade inte oroliga över detta.

Jag bad tandläkaren att fota mig under operationen och det gjorde han. Vet dock inte om jag vågar dela bilderna med er här, ni kanske är mesproppar och dånar av allt blod. Själv tycker jag att det är ascoolt att se! 

Jag vet inte om jag fortfarande är hög av alla piller jag fått idag, men jag har varken ont eller är trött. Jag har fått Stesolid, kåvepenin 4 g (!) och 2 g ipren. Plus fem bedövningssprutor imorse. Nu tänker jag lägga mig och läsa lite, för jag har fått stränga order om att hålla mig lugn.

PS. Det är puré som gäller i åtta dagar. Åtta! 


Operationsdags

Imorgon ska jag opereras igen. Det har blivit dags att sätta in titanskruven i tandbenet (om det nu har byggts något ben, vill säga), så de kommande dagarna ska jag leva på barnmat och puré. Blä!

Uppdaterar er!

PS. Jag bara skojade om LCHF. Jag behöver inte gå ner i vikt och om jag hade behövt det, kan jag tänka mig hälsosammare sätt att göra det på än att utesluta alla former av kolhydrater. Jag menar att det handlar mer om råvarorna än kolhydraterna i sig. Därmed inte sagt att man inte går ner i vikt på LCHF - för det gör man. Så, alla frågetecken utredda och ingen behöver uppröras.

LCHF here we go

Eftersom jag gått och blivit lite småfet har jag förresten bestämt mig för att börja på LCHF. Tycker det verkar vara en bra och sund diet!

Antiklimax

Då var jag uppe i Växjö igen efter en snabb jobbhelg hemma i Öa.

På tal om jobbet så hände en lite komisk sak idag. Ett antiklimax kanske man skulle kunna kalla det. En medelålders karl i arbetskläder stövlade in i butiken och halvskrek om dålig service, en person i kassan, om någon som var "okapabel att sköta ett arbete" följt av svärande mummel och onda blickar mot mig.

Jag var inte ens på dåligt humör innan, men mannens agerande fick mig (som stod ensam i kassan, med rätt lång kö och en sop-plockade kollega ute på gården) att bli fullständigt rasande. Eftersom jag är allmänt trött på otrevliga människor och jag var övertygad om att han talade om mig och ville att jag skulle höra, blev jag så arg att jag fick mjölksyra i låren (då är jag verkligt arg). Jag övervägde att hålla käft och låta honom hållas (i ungefär en sekund), sen marscherade jag ner till kaffet var gubbfan stod och frågade med arg stämma:

- Vem faan tror tror du att du är som kommer in beter dig på detta vis? På vilka grunder yttrar du dig om min arbetsförmåga? VAA?! Nä, just det!
- Nej oj, svarade mannen.
- Vaddå OOJ, fortsatte jag (fortfarande mkt upprörd).
- Alltså förlååt, jag pratade inte om dig. Jag är bara så arg på McDonalspersonalen. Jag ska aldrig mer gå dit.
- Äum, jahaaa... Ops, hehe ursäkta överreaktionen, hehe. Haft många oförskämda kunder senaste tiden, hehe.

Pinsamt! Och så jävla surt att man exploderar när det för en gångs skull är en oskyldig person som yttrar sig. Klantigt, Anna!

Moberg - en gigant

Är lite off. Av två anledningar. Den ena är att jag är nere i Skåne och jobbar och den andra att jag är fullständigt uppslukad av Mobergs Utvandrarepos. Herregud, vilka böcker: vilken story, vilken kärlekshistoria! Jag var skeptisk när jag såg att vi i min kurs 'Migration och kulturmöten' skulle läsa alla fyra böckerna men nu är jag fast. Nu vet ni det.

Tagga

Jag är trött. Trött för att mitt liv är splittrat i så många olika uppdrag och för att dygnet har för få timmar just nu. Dagen idag är ganska representativ:

07-09 Jobb med Island (amanuensuppdrag)
09-9.30 Mejl med försäkringsbolag ang. min (numer) permanenta nervskada i tungan
9.30-10 Frukost, dusch
10-11 Avskedskaffe med Kani som flyttar tillbaka till Göteborg idag (snyft)
11-12 Planering och kopiering inför kvällens möte (amanuensuppdrag)
12-16 Plugg
16-19 Förberedelse och genomförande av infomöte med studenter (amanuensuppdrag)
19-21 Tekniktest med distansstudenter (amanuensuppdrag)

Ja, som ni ser är mina dagar ganska splittrade och jag förstår inte när jag ska hinna med att skriva en c-uppsats, vilket jag gör utöver min vanliga campuskurs. Måste nog strukturera upp livet lite, känns det som.

I helgen drar jag hem och jobbar på Statoil, men nu: tagga för två timmars tekniktest, yay!


Eidfest

Fina bilder från vårt Eid-firande!





De vita fluffiga sakerna är turkisk sockervadd, smakar nästan kokos. Supergott!

Oslo part 2

Vi började dagen med färskpressad juice från Pontans nya megajuicepress. Stor fruktskål, kanske ni tänker, men till ett par glas juice går det åt 7 äpplen + vad man mer väljer att ha i. Vi körde två varianter: en med ingefära och en med mango. Mmm!


Laddade för en härlig dag på stan, (trodde vi då).


Här är vi framför Operahuset innan Syndafallet kom. Jävlar i havet vad det regnade.



Vi blev totalt dränkta. Jag var dyngsur långt upp på jackan, trots paraplyet, och här ser ni Emmas skor. Jag fick skölja mina skor och fötter inne på Operahusets toalett - inte i dock! 


Skyfallet fortsatte, så vi tröstshoppade och sökte skydd på en lunchservering.


Här tänkte vi ta lite fina bilder, men det blev mest trams.



Regn eller ej - vi skulle till regeringskvarteren för att försöka förstå omfattningen av bomben. Det här är några hundra meter från var bilen sprängdes.


Byggnaden till vänster bakom mig var den som skadades värst, men även på de kringliggande husen ser ni träskivor i nästan varje fönster.


När vi hade gjort Operahuset, Karl-Johan, sett regeringskvarteren, domkyrkan, och Slottet gav vi upp och tog Trikken hem till Pontus (som låg sjuk, stackarn).

Ser ni vilken film?


Vi slappade och tittade på film hela kvällen medan regnet fortsatte att vräka ner ute.



Fast såklart slängde Pontan ihop "en lätt kvällsmat" åt oss. 


Och serverade den såhär avslappnat.


Himmelskt gott, som vanligt!



Tack Emma och PB för en underbar helg som vi sent ska glömma!

Hjälp vägglöss!

Aaaahh, panik! Mina grannar har fått vägglöss. Kan de ta sig genom väggar och in till oss? Jag dör, detta är så vidrigt!!!!!!!

Fyllot

Känslan av att inse att det kissande fyllo man skällde ut igår kväll är ens närmsta granne.

Eid

Ikväll ska förresten Kani, Sofie, Oskar och jag fira Eid här hemma. Det ska bli väldigt roligt. Vi ska göra färska vårrullar (som ni såg nedan) till förrätt, ris med russin och mandel samt kyckling i kokosmjölksås till huvudrätt och någon turkisk delikatess till efterrätt. Mums! Uppdaterar med bilder imorgon!

Oslo part 1

När vi anlände till Oslo var det strålande väder i ungefär en timme. Vi passade på att sitta ute på Pontans balkong, ta ett glas vin och bara catcha up. Planerade för en lång skön promenad in till Oslo i solen...


Såhär ser förresten området ut. Breiviks mor bor i detta kvarter.


Såhär ljus och fräääsch är deras nya lägenet. Superfin! 


Vädret var dock inte på vår sida; regnet började vräka ner och det fortsatte heela helgen. Så vi stannade inne och lagade mat istället. Jag har blivit instruerad att göra fresh springrolls - min nya favvorätt. 


Man doppar ett rispapper i ljummet vatten tills det får mjuk konsistens.


Fyller det med diverse nyttiga godsaker...


... för att sedan rulla ihop till ett litet fint paket som doppas i chili/koriandersoja. Mums! 


Pontan å andra sidan komponerade en otroligt god fylld kycklingrätt. 


Emma och jag vid middagen.


Pontan och Cathrine (som han delar lägenheten med).


Det var Oslo part 1. Part 2 kommer senare, måste hinna plugga lite mellan varven!