Skörd

Vi plockar och plockar här hemma...



Vi vet knappt vad vi ska göra av allt, så nu har vi börjat frysa in. Jag älskar paj, men det har blivit lite väl mkt av den varan i sommar. Precis som jordgubbar med glass. Och hallon med glass. Hallon med vispad grädde och maräng osv. osv. osv. Kan räkna dagarna vi inte ätit efterrätt i sommar på en hand.

Vildrosor och höns

Här kommer bilder från gårdagens utflykt till Vildrosor och höns utanför Oderljunga. Ett mycket trevligt litet gårdscafé med tillhörande b&b. 



Pigkammaren.

Och slutligen – en bild på Oskar som desperat försöker rädda sina glöder undan skyfallet som kom lagom till vi skulle lägga på köttet, ha ha. Det såg omöjligt ut ett tag, men med en gasolbrännare lyckades han återuppliva de dränkta kolen. Snyggt jobbat!


Ikväll blir det kräftor!

Äntligen sommar!

Idag är det lördag och min första lediga helg sen semestern. Och såklart regnar det, efter en vecka med värme och strålande sol. Jag ska dock inte klaga, för igår lyckades Oskar och jag pricka in en fin förmiddag i stenbrottet (nedan). Oskar var jourledig och jag jobbade eftermiddag. Helt ljuvligt, och riktigt varmt i vattnet! Att vi var helt ensamma gjorde inte saken sämre. 


Annars har jag försökt njuta så mycket som möjligt av de fina kvällarna. Flera dagar har jag direkt efter jobb cyklat hit ner till sjön och badat och läst ett par timmar.


Häromdagen gjorde vi grönsakspaket på grillen. Såå gott! Man tar vad man har i kylen, delar i lagom bitar, klickar över vitlökssmör och kryddor. 25-30 minuter på varm-medelvarm grill. Mmm!


Igår efter stenbrottet blev vi bjudna på finlunch av våra danska släktingar som är på besök. Det blev smörrebröd och glass med hallon från landet till efterrätt. Lyx!



Nu ska jag slänga i en maskin tvätt och sen städa. I eftermiddag beger vi oss hit, till café Vildrosor och höns.

Mobilrens

Jag rensade mobilen på bilder och fann detta.

Jag har beställt nya glasögon. Kul (men ovant) med lite fräsigare!


Tårta à la Anna till kusinträffen i Åhus.


Här hemma försiggår just nu en banandiskussion. Jag ser varje morgon halva bananer slängda överst i soporna. Oskar hävdar att han "ogillar små bananstumpar". Jag hävdar att detta är en halv banan. Vem har rätt? :-)


Oskars födelsedagsblommor. Vildorkidée och rosor. 


Smart idé! Hoppas det kommer till Sverige!


Nu: blodbussen.


Sommarlunk

Vi har kommit in i en skön sommarlunk trots att vi bägge jobbar mycket. Vi tittar inte på tv, datorerna ligger nedpackade (eftersom vi ändå aldrig har nät) och det är faktiskt ganska härligt.

Idag är jag dock ledig och det känns som om taket snart regnar in, så vad passar bättre än tända ljus, en stor kopp te och ett försök till uppkoppling med lilldatorn?

Jag ger er:

Den godaste pizzan jag ätit i hela mitt liv. Varför finns inte pizzor med zucchini här hemma?


Den finns att hitta i Mosenica Draga, den lilla staden nere vid kusten bakom oss. 


Som på lite närmare håll ser ut såhär.


Och såhär. 


Underbara sommarminnen! Jag blir varm långt in i själen när jag tänker på våra somrar i Kroatien. Här hemma blir man ju lätt deprimerad av allt regnande. Fast i år har vi egentligen inte mycket att klaga på. Vi hade två underbara soliga veckor i Medveja, och i slutet av augusti drar Oskar och jag iväg en sväng igen. Vi väger just nu mellan en vecka i Barcelona eller en sista-minuten till Grekland. Decisions, decisions :-) 

Om det kan sluta regna någon gång ska jag bege mig ner till byn för att ge blod och handla god mat. Heja!

Medveja – nytt försök

Här bodde vi i en lägenhet med utsikt över Medvejabukten. Det blev många frukostar, kaffepauser och bara häng på dessa kvadratmeter vill jag lova!


Soluppgång och minibergsbestigning före frukost. 

Uppe (trots fel vägval på vägen upp)! Att gå fel i bergen blev lite av vårt signum denna resa...


Långbord och midsommarfirande med resten av släkten på vår balkong.


Till och med en jordgubbstårta lyckades vi skapa ihop. Sara och Klara imponerade!


Klipphäng och lek.


Båttur en ljum kväll.

På återseende nästa år!

Bildstrul

Nu har jag suttit en halvtimme och försökt ladda upp bilder från Medveja. Det går inte idag, så ni får hålla tillgodo med denna färgklick till frukost i stället.

Jordgubbar från eget land, cornflakes, skivad nektarin och kall mjölk. Toppa med valnötter. Nästan det godaste som finns på morgonen. Extra plus om det avnjutes i solen med dn, kaffe och ett kokt ägg till, som imorse. 



Tillbaka!

Hallåååå!

Äntligen är vi hemma igen! Eller äntligen och äntligen, jag hade gärna stannat borta ett par veckor till. Det finns inget jag tycker så mycket om som att resa, och vilka semesterveckor vi har haft. Underbart, underbart. 

En bättre uppdatering kommer en annan dag, men här kommer ett gäng bilder från resans sista stopp – Alpbach i Österrike. Observera att Oskar (frivilligt) gjorde sitt livs första hoppkort. Stort. 

Alpbach var fullkomligt fantastiskt – så mycket bättre än vi föreställt oss. Strålande sol, vackra vyer och svala vindar på toppen, trots över 30 nere i dalen. Dessutom så smidigt med kabinbana upp och tydligt skyltade rutter. Man skulle lätt kunna gå även med småbarn!



Vår härliga balkong med fin utsikt över dalen.

Kajsa och Christoffer drog till Örnnästet och skippade vandring i bergen, men ett par bilder lyckades de fastna på ändå. Här första kvällen i byn. Det var 36 grader när vi anlände. Alpbach ligger på runt 1000 m höjd... Tur det fläktade på toppen!



Alpbach har utsetts till Österrikes vackraste alpby och till Europas vackraste blomsterstad. Inte svårt att förstå när man vandrar genom den lilla byn, där varje hus är välhållet och balkongerna smyckade med mormorsblommor (kan ej namn).

Enligt vår frau finns det en bylag som förbjuder folk att bygga hus på andra sätt än såhär. Allt från form på huset till färgsättning bestäms av byrådet. Pastell runt fönsterna är OK, inte mer. Vårt hotell höll på att renoveras och frun berättade att personer ur byrådet kommer varje dag för att kontrollera att byggandet följer byreglerna. Tanken på en flyktingfamilj i kvarteren här är skrattretande. Tala om konservativt litet samhälle.


Vi har haft drygt två veckor med sol från morgon till kväll. När det var dags för oss att packa ihop och dra hem ställde vädret om till detta. Inte lika najs att vandra i... Snacka om tur!