Renovering – före och efter

Påsklov och regniga dagar – vad passar då bättre än att sparka igång bloggen igen efter mer än ett halvårs vila? 

Jag tänkte bjussa på några (ganska många) bilder från huset, före och efter renoveringen, för att ni som inte varit här ska få se hur arbetet har framskridit. Vi blev klara med bottenvåningen i julas och håller just nu på att riva på övervåningen. Jag vågar knappt titta tillbaka på våra bilder, för jag hade precis hunnit glömma hur jobbigt det var att riva och bygga upp på nytt... 

Någon kanske undrar varför i helskotta vi inte bara slipade golv och tapetserade om... Vi (Oskar) ville öppna upp och kolla så att allt (balkar och grejor) var i gott skick och sedan byta ut fönster och isolering av energibesparings- och brandskyddsskäl. Vi passade samtidigt på att byta el, avlopp, vattenledningar och lägga in golvvärme överallt. Med facit i hand var det bra att vi gick all in, för vi upptäckte att golvbalkarna i tillbygget var fuktskadade och behövde bytas omgående.

Vardagsrum/matrum före renovering. Vi rev mellanväggen, satte in ett nytt fönster och öppnade upp planlösningen ut mot hall/kök. 
 
Samma rum idag. 
 
Farmors gamla sovrum. Nu är det kök. Vi satte in en glasvägg, ett extra fönster på väggen till vänster samt glasräcke på balkongen. 
 
Delar av farmors gamla kök. Nu är det hall och öppet in till köket här. 
 
Trappan ner till källaren. Trappan är kvar, dock utan väggar. Toaletten som syns i bakgrunden har gjorts om till kök genom att vi öppnade upp väggen mellan det gamla sovrummet och toaletten. 
 
Gamla köket. Nu är det toalett och garderob här. 
 
Varför det tog sån herrans tid? Pga det här... 
 
... och för att vi (Oskar) gjorde det mesta av jobbet själva på kvällar och helger. Det hade nog varit enklare att bygga ett helt nytt hus, men nu gjorde vi inte det och vi är så glada och stolta över vårt nygamla hus!
Taggar: Renovering;