Molnig morgon

Jag älskar att gå upp tidigt. En promenad eller joggingtur i morgonsolen, innan dimman hunnit lätta från sjön och Oskar sussar tungt hemma i sängen, är bland det bästa jag vet. Gårdagens morgonjogg nere vid sjön var precis så magisk, varpå jag i morse bestämde mig för att promenera samma runda med kameran i handen.

Det blev dock lite av ett antiklimax, för precis när jag kom fram till sjön, efter att ha promenerat genom skogen i solsken, gick solfan i moln. Jaja, hur som haver. Här kommer mina morgonbilder ändå!



Nu måste jag hem och kolla över vår solkrämsstatus inför Väla. Om en timme har min man semester, yay!

Nät

Tjoho, äntligen lite nät! Man blir ju helt off när man bor såhär, med snigelnät ett par minuter om dygnet, om man har tur. 

Hur som helst har jag det väldigt bra. Varvar jobb med trädgårdsfix och planering inför helgens avresa. Gud, vad vi längtar nu! I morgon kör Oskar och jag till Väla för att fixa det sista – växla pengar, köpa strandgrejor och kanske nån fin sommarklänning.

På torsdag bär det av till Växjö för Stinas student. Jag stannar till fredag och ska passa på att fika med Sofia och gänget och klippa och slinga håret medan jag väntar in Stinas avslutning på fre em.  

I skrivande stund står Oskar nere vid ån och fiskar, vilket han gjort varje kväll den senaste veckan. Nu ska jag duka fram lite kvällsfika och se om det kan locka upp honom... 

Jubileum

I går firade Oskar och jag 6 år ihop. Romantiska som vi är, hade vi bägge glömt det, men bestämde oss i all hast för att gå ut och fira på Casa Mia i Ängelholm. Ett toppenbeslut, såhär i efterhand. Åh, vad jag älskar att gå ut och äta med min man; prata, skratta och bara umgås, vi två. 

Vi har varit på Casa Mia förr och alltid varit mkt nöjda, men igår var maten något alldeles extra. Det var helt otroligt gott, och jag tror att jag satte nytt personligt rekord i matintag. 


Oskar ville prompt inte vara med på bild, så ni får hålla tillgodo med ett par på den goda maten.

Gratinerad chèvre med fikonmarmelad till förrätt. Jag blev ganska mätt och tänkte att jag nog inte skulle orka äta så mycket av min huvudrätt...


... men sen kom den här skaldjurspastan in, och ojoj. Jag klämde i mig alltihop utan större ansträngning!


Tänk att vi redan har varit ihop i sex år. Puss på dig, min fina man!


Och tänk – om bara några dagar (nåja) är vi här igen. Tillsammans med vänner och kusiner, och njuter av lugnet som man bara kan i Medveja!


Bal med mera

I kväll är lillasyster Stina på bal. Hon och Lisa kom förbi och visade upp sina tjusiga klänningar före avfärd. Riktiga toppsnäckor, tyckte farmor. 

Lisa i svart, Stina i vitt.


Själv tittade jag ner på mina träningskläder och kände mig sådär glamourös.


I skrivande stund hänger Oskar på berget och tar bort buskar och liknande som växt fast. Han har säkrat sig i ett träd och har riktig klättringsutrustning så mammor behöver inte drabbas av panik.


Nu börjar sista avsnittet av DHW och jag insåg precis att jag inte har femman här i skobygden. Skit. Får bli ett avsnitt Mad men istället.

För er som gillar Grey's kan jag säga att ni inte bör missa säsongsavslutningen imorgon. Sorligt värre och en central karaktär DÖR, ojojoj.

Helgrapport

Vår farmor mår inte bra. Hon har fått en spricka i bäckenbenet och har rysligt ont. Stackars lilla Maja. Vi pysslar om henne så mycket vi kan och hoppas att den värsta smärtan snart går över. Jag hatar att se henne ha ont!

Själv jobbar jag fre-sön – inte helt fel i detta skitväder. Ikväll satsade O och jag på somrig mat för att åtminstone komma i mental sommarstämning; räkfrossa med goda tillbehör följt av jordgubbar marinerade i honungslikör (från Bled!) och vispad grädde. Mmm! 

Här kommer en bild från Bled, Slovenien. Mkt trevligt resmål f ö.