Klättringen

Kan knappt skriva. Fingrarna ömmar och svider. Massa flum och konstiga routes, men gud vad roligt det var att klättra idag!

Och äum, det råkade bli lite free climbing, men bara på de lätta väggarna :)




När vi klättrade upp till taket hade vi givetvis lina.



Wiii!


Pontan har blivit ruggigt stark.



Riktigt kul, som sagt. Nu ska jag vårda mina händer och invänta kvällens middag.


Vi har bjudit hit Dennis på mat, och Pontan ska kocka till hummersoppa med lax till förrätt och nåt kött till huvudrätt. Det låter mycket gott. Själv ansvarar jag för vin och sallad. As usual alltså...

Förresten, Pontan har fått ett nytt täcke som han envisas med att sova i.
2x2,40 stort :)


Förresten nr 2. När vi gick runt sjön innan såg vi några coola fågar. Vet biologerna vad det är för sort (art) månne?

Klättring

Nu är Pontan och jag installerade i Växjö. Vi har handlat, promenerat, kollat in klättringshallen och lagat mat. Eller Pontan har fixat mat - jag har slappat.

Av en lycklig slump blev min frivilliga skrivträning imorgon eftermiddag inställd, så istället för att plugga skrivkonventioner ska vi klättra. Enligt Pontan är klätterväggen här i Växjö så låg att man inte ens behöver linor. Ett fall på 10 meter ner i en matta klarar vem som helst, säger han. Och när han säger så är utmaningen ett faktum. Imorgon är det jag som klättrar utan lina, för första gången i livet! Förhoppningsvis blir det inte sista gången... :)

Nu ska vi kolla vidare på House och sen blir det sängen för min del. Återkommer imorgon med bilder på klättringen. Godnatt alleman!

PS. Mor, det där om linorna var naturligtvis ett skämt. Inte ens jag är så dum.

Hemma

Kani, Stina och jag lämnade Växjö 5.30 imorse. Första stoppet var Växjö airport (ja, vi har en sådan) där vi lämnade Kani som ska spendera helgen i Luleå. Stina började skrika efter mat redan i Räppe, så i Ljungby svängde vi av och tog frulle på donken. Jag åt en äcklig bagel och blev påminnd om varför jag aldrig äter där annars. Stina testade dock en grej som var ganska god - kaffe latte med mjukglass.

Nu ska jag till Statoil och lära mig den nya datorn och i eftermiddag ska jag umgås med Emma. Jag undrar var det fina vädret tog vägen? Det var sol i Småland, men i Markaryd möttes vi av ett massivt molntäcke... Nåja, det hinner förhoppningsvis ordna upp sig under dagen!

På bild

Jag fick nyss ett mail från min aussiekompis Steve. Han berättade att jag var på bild i programmet för australiensiska mästerskapen i livräddning som gick av stapeln i helgen. Tydligen talar folk fortfarande om svenskan som kom och sprang för North Cottesloe säsongen 05/06. Herregud, jag menar det är ju fyra år sen nu! Men kul att jag verkar ha gjort intryck. Vi hoppas att det är positivt!

Här kommer några beach sprint pics.




Kontroll

Så, nu har jag lugnat mig lite. Ibland är det frustrerande när tiden inte räcker till och man vill för mycket. Då finns det bara en sak att göra och det är att ta kontroll. Ta kontroll över det som händer genom att prioritera och fokusera. Ibland är det dock lättare sagt än gjort, och i mitt fall kan det yppa sig i smärre vredesutbrott.

Nog gnällt. Idag fyller lilla Stina år, och vi firade henne med glass och ett par avsnitt av Grey's, säsong 1 innan hon drog till träningen. Hon börjar bli riktigt stor den lilla loppan! 

Nu har jag gjort mig en smoothie, som jag ska avnjuta medan jag läser de sista kapitlen av Språkutveckling under skoltiden. Den ser lite muggig ut till färgen, men jag kan garantera att den är supergod. Innehållande 1 banan, 1 päron, en näve frusna hallon, äppeljuice och en skvätt citron. Mums!

Motorsågsmassaker?

Läste i DN att polisen avvärjde en motorsågsmassaker i Klippan natten till lördag. Så jag loggade in på hd.se och mycket riktigt visade det sig att nån galning hade jagat folk med en motorsåg. Jösses, mycket ska man få höra minsann...

Idag har mamma och pappa varit på besök. Superhärligt att träffa dem igen, det var några veckor sen sist! Vi åt grekiskt till lunch innan vi åkte tillbaka hit och fikade. Nu är jag ruggigt trött så jag ska slappa i soffan en stund, och senare blir det New Moon :)

Varde ljus

Jisses, ibland flyter det på bra, som pappa brukar säga. Hemtentan är klappad och klar och jag måste säga att den blev bra. Mycket bra till och med! Och det är inte alltid man känner så, så nu ska jag fira. Jag vet bara inte hur... Hmm, jag funderar på att springa en runda för att bli av med all överskottsenergi, men det regnar så jag skippar nog det.

Såhär glad är jag nu:


Nåja, ikväll blir det i alla fall Twilightfilmen med Kani och en massa popcorn, och vin!

PS. Jag inser nu att jag klarade mina tre tentor på åtta dagar istället för tio. Hurra!

Skrivhelg

Godmorgon gott folk! Eller morgon och morgon, en annan har ju varit uppe sen sju och jobbat. Men ni har ju ett liv, så förhoppningsvis har ni sovit något längre än jag ;)

Denna helgen lär det inte bli mycket uppdaterande, om jag inte lyckas skriva klart hemtentan i racerfart. Det finns en möjlighet dock, för jag är inne i ett jäkligt bra flow nu. Jag har skärskådat och räknat på min text, så snart ska jag sätta mig och börja formulera själva analysen. Så det roliga ligger framför mig nu, som tur är.

Ha en skön helg allihop. I Växjö börjar solen titta fram genom molnen och det är varmt. Härligt, härligt!

Jaaaaaaa

Fick tillbaka grammatiktentan och det hade gått precis så bra som jag trodde, men inte vågat säga :) Mycket glada nyheter! Nu är jag lite mer pepp inför morgondagens och helgens urladdningar.

På tal om, så är det en jäkla tur att jag varit överseende nog att plugga i god tid, för idag har jag knappt tagit mig ur sängen. Jag har frossa - ligger fullt påklädd under täcket och huttrar - och glider in och ur sömnen. Jag sov hela förmiddagen, gick ut och hämtade min tenta och handlade, sen direkt tillbaka till sängen och vaknade precis. Jag är helt paralyserad och sover som ett barn med armarna ovanför huvudet... Nu ska jag försöka hålla ögonen öppna en stund och ta ett ryck med hemtentan i alla fall.

Gråt och kladdkaka

När jag kom hem från bibblan idag började jag stortjuta. Jag är så trött, det är alldeles för många makrosyntagmer på hemtentan, litteraturtentan går i princip inte att plugga på och dessutom regnar det. Jag insåg att jag behövde en paus. Det håller inte att plugga hela dagarna, läsa Twilight halva nätterna, gå upp sex och tro att man ska vara pigg och alert. Skärpning! Så jag bakade en kladdkaka, slängde mig på soffan med Veckorevyn och bara slappade lite. Det var behövligt, och nu känns det bättre igen.

En av mina bättre kokböcker ;)


Nu ska jag plugga ett par timmar till och sen ska jag hålla kväll. Ikväll ska jag bara göra roliga saker, dvs äta, träna och läsa Twilight. Stackars Sofie och Kani, jag har verkligen varit en usel vän de senaste veckorna... Kani förstår dock vad jag går igenom för hon har själv varit i hypen. Tjejer, jag lovar att jag kommer att vara mer närvarande snart!

Förresten så är vår kursledning ganska vrickade. Inte nog med att vi nu läser tre kurser parallellt och har alla tentorna på samma gång - nästa vecka kör nya kurser igång (b-kursen i litteraturvetenskap och elevtextanalys) - under tiden som vi fortfarande har rester kvar från de pågående! Jag förstår inte riktigt hur vi ska hinna läsa alla hundratals sidor som står på schemat till nästa vecka. Det blir tufft även om vi klyver oss på mitten och läser nätterna igenom... Grr!

Release

Nu, mina Twilightälskande kusiner och systar, behöver jag er hjälp! Jag har försökt ta reda på när New Moon släpps på dvd och så vitt jag kan se kommer det att ske på lördag, den 20 mars. Är det så? Om det stämmer så har jag ju en grymt bra tajming med mitt läsande! Jag har inte sett någon av filmerna och tänkte börja med det när jag läst ut fyran, vilket troligen blir idag...

Annars kan jag tala om att krokusar och snödroppar har börjat titta upp utanför sockerbitarna här på Växjö Campus och det ser väldigt vårigt och vackert ut.


Nu ska jag bort till bibblan en sväng och gå igenom makrosyntagm-inledningen av hemtentan med basgruppen. Yay!


Upp och hoppa

Jag drömde inatt att jag var i Thailand, på Rantee Bay på andra sidan Phi phi. När jag vaknade var jag först bitter en stund eftersom värmen och solen var så skön mot min hud, men sen kollade jag ut och såg att det minsann är strålande sol i Växjö. Så jag ska inte klaga. Dock hade det varit skönare att köra en dag med sol, bad och rock climbing snarare än tentaplugg som verkligheten bjuder på...

Rantee Bay, vår -09


Från klippan, PP, vår -09


Nu ska jag upp och hoppa, göra gröt och sen sätta mig på bibblan några timmar. Jag läste ut boken igår, så ikväll är det fritt fram för Twilight igen, yes!

Mysmorgon

Idag är jag för en gångs skull hemma över lunchen och äter. Måste bara berätta om vår urgulliga litteraturvetenskapslärare, Uffe, som hade med sig muffins till oss idag. Han tyckte synd om oss som har två intensiva tentaveckor, så han ville pigga upp oss med något hembakat. Att muffinsen var köpta på Willys gjorde inget, vi smälte som isbitar och nu älskar vi honom ännu mer än vi gjorde tidigare!

Nej, nu måste jag rusa tillbaka, vi har Ask i eftermiddag och hon är ju som sagt inte nådig om man skulle råka komma försent. Hon är förresten inte nådig när det gäller något, den kvinnan. Ikväll blir det till att plåga mig själv med att läsa En ö i havet. Det är egentligen ingen dålig bok alls, jag läste den när jag gick på högstadiet. Men jag skulle hellre börja läsa Twilightfyran... Men som sagt, disciplin!

Elle!

Lunchen med Elle var supermysig! Massor med nyheter, skvaller, god mat och bröllopssprat. Efter att ha ätit oss proppmätta på asiatiska smårätter tog vi en sväng om Ginas och shoppade varsin klänning. Så kan det gå ;)

Fina Elle. 


En minde bra bild på oss, men bättre än inget haha.


Nu ska jag lägga mig och läsa några kapitel i Barnbokens värld.
Sista litteraturföreläsningen innan tentan imorgon! Godnatt på er.

Restriktioner

Jag har insett att jag måste ge mig själv restriktioner under veckan som kommer. Jag får inte under några omständigheter läsa Twilight innan klockan åtta på kvällarna. I veckan har jag två tentor som kräver min uppmärksamhet och dessutom behöver min kropp träning och mat. Det är sånt jag lätt glömmer bort när jag går upp i något... Så diciplin och avhållsamhet är det som gäller ;)

Underbara söndag

Vaknade utvilad kvart i sju imorse och det gjorde mig lycklig. Det är fantastiskt vackert ute, lagom kallt och strålande sol. Jag har ätit god frulle, duschat och läst ett par timmar. Nu ska jag göra mig iordning för att åka in till stan och träffa Elle. Mys!

I fredags skickade jag hem ett gäng böcker som måste lämnas tillbaka på bibblan och jag insåg att det blivit en del läsning under denna kursen, utöver all facklitteratur och egen nöjesläsning... Jobbigast att läsa var helt klart Apelsinflickan - en naturalistisk skildring av kvinnoöden i Stockholm under slutet av 1800-talet. Den rekommenderas, men inte om man är känsligt lagd.  Mamma, du bör nog inte läsa den.

Vår

Vilket fantastiskt vårväder det har varit idag! Jag har joggat en runda och i eftermiddags satte Sofie och jag oss i solen, drack kaffe och bara njöt av värmen. Perfekt sätt att spendera en lördag!



Jag älskar tulpaner, som ni vet, och så här års vill jag alltid ha en bukett i lägenheten. Jag tycker det skapar en härlig vårkänsla inomhus!



Kan ni gissa vad jag ska göra nu? Det kan ni nog. Jag räknar med att ha läst ut tredje boken imorgon ;) Och på tal om imorgon - då ska jag träffa Elle i stan. Hon är på utbildning i Växjö så vad passar bättre än en lunchdate? Jag längtar, det var så länge sen vi sågs!


Gårdagen

Här kommer random bilder från gårdagens tentafest

Sofie goldielocks.


Delar av vårt arbetslag - Sofie, Nina och Nathalie.


Cassandra och Vickan.


Marcus, Kani, Vickan och Sofie.


Marcus har alltid färggranna sockar, något han är mäkta stolt över.


Kani och jag


Glada i hågen var vi!


Henke och Anna.


Radarparet Kani och Sofie.


Detta kan vara anledningen till att jag fick släpa hem Marcus halv ett inatt. Detta och det faktum att han bestämde sig för att shotta med varje människa han träffade på Stallarna...


Jag kände mig sliten efter veckan så när jag lämnat av Marcus promenerade jag hem och la mig. Det var en härlig kväll med gänget - jag har fantastiskt trevliga klasskamrater! Det känns bra att jag kommer att läsa två år ihop med vissa.
På tal om det, det slog mig nyss att jag snart gått ett år av min utbildning. Plötsligt har jag bara fyra kvar... Herregud, vad tiden går fort!

Tentan

Jaha, då var mitt livs första salstenta avklarad. Det började sådär, med salsbyte två gånger innan de hittade rätt tentavakter och papper. Det kändes som tentan gick bra, men mer säger jag inte förrän jag fått resultatet.

Igår kväll laddade jag upp med fredagsmys med mig själv (jag vet att det inte var fredag, men fredagsmys låter bättre än torsdagsmys). Jag lagade till kött, ugnsrostad potatis, god bea och tog mig ett glas vin. Sen duschade jag och kröp ner i sängen med Twilight.

Det var förresten nationsfest på Sivans igår och medlemmarna i varje nation skulle vara utklädda till ett steg i livscyklen. Östgöta var bebisar, Västkusten tonåringar, Norrlands gamlingar, Smålands döden etc. Detta visste inte jag, så gissa om jag blev rädd när jag vaknade av skrikande röster, kollade ut genom fönstret och såg ett gäng bära förbi en kista (Smålands). Jag trodde först att jag hallucinerade, alternativt drömde men jag fick som sagt förklaringen imorse... Mycket ska man uppleva när man bor på Campus!

Redo

Så, då var jag färdigpluggad, redo och taggad för tentan imorgon! Jag lämnade tjejerna i bibblan för en stund sen och nu blir det bara lite skönt fix här hemma ikväll. Jag ska träna, handla, laga mat, stryka tvätt och plocka undan inför efter-tentafesten imorgon. Egentligen skulle jag kunna sätta mig och göra en samtalsanalys av ett elevsamtal, men uppgiften är så liten att jag väntar med den till helgen. Jag vill hellre ta det lugnt och läsa Twilight en dag som denna.

Oväntat paket

När jag kom från bibblan idag låg ett tjockt kuvert och väntade på mig i postfacket. Det var underbara Becks som hittat jordgubbsskum-godis när hon var i Danmark och kommit att tänka på mig. När vi var yngre och åkte till Kroatien var vi som galna i dessa godbitar. Tack Becks, jag ska äta dem med vördnad :)


För övrigt känns det bra inför grammatiktentan på fredag. Jag har pluggat massor de senaste två veckorna, så denna veckan tar jag det chill, med repetition av det svåraste, promenader i solen och Twilightläsning på kvällarna. Statistiken för grammatiktentan är väl inte den muntraste, 75 procent brukar kugga. Men jag har gett mig den på att jag ska vara en av dem som klarar på första försöket! Och skulle jag missa har jag i alla fall gjort mitt allra bästa och förberett mig på bästa sätt. Men jävlar vad arg jag skulle bli. Jag skulle inte vara nådig, så för allas trevnads skull ska jag se till att fixa detta.

Ikväll blir det (surprise) mer Twilight. Jag skippar träningen idag för jag börjar känna mig hängig. Antingen håller jag på att bli sjuk, eller så har jag ovanligt brutal träningsvärk i hela kroppen. Jag hoppas på det senare, för sjuk har jag verkligen inte tid att vara. Och det händer mig då och då att jag råkar träna så jag får feber av träningsvärken dagen efter. Så bit ihop!

En klar

Tre kvar. Ja, jag säger då det. Snacka om dålig timing att börja läsa Twilightböckerna mitt i värsta tentaperioden... Vad tänkte jag med? Har läst ut första, och nu är jag fast. Nu måste jag läsa ut resterande tre och med tanke på att nästa vecka innehåller två tentor hade jag kanske kunnat välja ett bättre tillfälle. Fast å andra sidan kan det nog vara skönt för min hjärna att varva med lite skönlitteratur just nu...

Det enda störiga är att Edward är ganska ful i filmerna. Utifrån hur han beskrivs i böckerna förväntar man sig liksom mer ;)
Twilight

Bra deal

Om ett par veckor kommer Pontan hit och ska bo här en vecka. Idag föreslog han en deal - om jag fixar frukost varje dag så tar han hand om resten. Taget! Det är ju inte varje vecka man har en stjärnkock inneboende, så det gäller att passa på! För övrigt dissade han min matlagning under helgen, med motiveringen att det såg tråkigt ut. Skärpning Anna, förnya dig, löd domen.

Egentligen hade jag tänkt lägga mig tidigt ikväll, men Twilightböckerna är fängslande. Det blir nog en timmes läsande till innan jag kryper i säng!

Ny mössa

Titta här vilken tjusig mössa Sofies moder har virkat till mig

Tack Sofies mamma!

Nu är jag trött så kvällen tänker jag spendera i soffan med Bella och Edward, fruktsallad och tända ljus. Underbara söndag!

Pysselhelg

Denna helgen har jag varit huslig. Jag har lagat mat och pysslat här hemma. Igår blev det tacopaj och imorse gjorde jag scones. Imponerande.


Nybakade scones med lemoncurd och prästost till frukost, mums!


Igår kväll blev det ändrade planer. Istället för Melodifestivalmys gick Kani och jag på korridorsfest med resten av gänget. Vi var dock ganska trötta så vi slank hemåt när de andra skulle gå vidare. Varje gång jag går in i en korridor tackar jag högre makter för att jag inte bor så. Jag hade fått psykbryt på oljudet, smutsen och (den obefintliga) hygienen i köket. Hu. Anyway, det visade sig att killen som dragit igång gårdagens fest var Anton Stifors, lillebror till Emmelie som jag gick på gymnasiet med. Där ser man.

Nu blir det pluggande ett par timmar innan jag ska köra och hämta Stina.

På G

Kvällen igår blev lyckad. Jag vaknade med träningsvärk i magen efter allt skrattande, ett bra betyg. Efter Shottens fest blev det Stallarna och sen halkade jag hemåt vid ett-tiden.


Nu ska jag gå och handla och i em blir det en promenad i solskenet. Jag älskar detta härliga vinterväder och njuter i fulla drag! Ikväll blir det mys med tjejerna framför Andra chansen. Förresten så ska jag börja läsa Twilightböckerna denna helgen, övertalad av syskon och kusiner.

Feel the flow

Det går bra nu. För tillfället sitter jag vid ett fönster i bibblan och blickar ut över Trummen, som strålar i vacker vinterskrud. Jag har suttit här sen halv nio, då jag kom tillbaka från tandläkaren (inga hål, välmående tänder - ja förutom the black one, givetvis). Det känns riktigt bra med grammatiken nu, jag är inne i ett skönt flow. Jag kommer på mig själv med att blixtsnabbt göra satslösningar på textremsor som fladdrar förbi ögat. Nyhetssändningar, reklamannonser, you name it - hela tiden letar jag finita verb, subjekt, direkt objekt, prepositionsobjekt, predikativer, apposition på satsnivå etc, etc. Det bara kommer automatiskt. I sms ser jag olika typer av makrosyntagmer; meningsfragment, interjektionsmakrosyntagmer och tilltalssyntagmer. Ja Hallelulja, så det kan gå.

Jag tänker sitta här till klockan två, max. Sen blir det ett pass på gymmet (bröst, triceps, biceps) och därefter ska jag köra Stina till stationen. Ikväll blir det festligheter hos Malin, Shotten. Varför hon kallas Shotten kan vi ta en annan gång :)

Ha ett mysigt fredagsmys allihop!

Städstörd

Kommer ni ihåg personlighetsstörningstestet som pappa gjorde på mig för ett par år sedan? Det visade ju sig att jag hade en hel del störningar, men vad som inte framkom var min maniska besatthet av att städa.

Folk skulle nog klassa mig som pedantisk när det gäller hushållsarbete i allmänhet, men då skulle de bara veta hur störd jag blir när jag mår dåligt för något. Som idag till exempel. Det var dags för Oskar att åka tillbaka till Kosovo och en massa känslor rördes upp inom mig. När jag mår dåligt finns det bara två sätt för mig att få ro. Det ena är att springa och det andra är att städa. Att springa en runda kändes med dagens halka som att utmana ödet lite too much, så det blev alternativ två. Ni som följer mig vet att när väl städdjävulen flugit i mig så är jag ostoppbar. Mycket riktigt - jag rengjorde kylen, dammtorkade, dammsög, skurade toan, våttorkade golven, gnuggade skåpsluckorna i köket och inte förrän jag duschat mina växter blev jag lugn.



Varje gång jag får ett sådant städryck tänker jag för mig själv att jag måste sluta, det kan inte vara sunt att städa så frenetiskt. Sen inser jag att folk gör mycket värre saker än att städa när de mår dåligt och då känns mina ryck ganska harmlösa. Jag antar att man helt enkelt får acceptera vissa störningar. En del tröstäter, andra shoppar upp alla sina pengar - själv städar jag mig ur elände! :)

Morning

Godmorgon gott folk!

Imorse vaknade jag innan sex. Det var skönt, för de senaste dagarna har jag känt mig lite trött och grinig. Pluggade massor förra veckan, jobb hela helgen, satt i bibblan till fem igår följt av träning och matlagning. Läste Potter till jag somnade, dvs till halv tio haha. Nu undrar ni kanske varför jag läser den igen när jag redan läst den många gånger. Jo, jag läser för att reflektera över sånt jag inte tänkt på tidigare - berättarteknik, disposition, intertexter etc. Yeye.

Nu ska jag gå upp, göra frukost, läsa DN och kolla på Nyhetsmorgon. Jag vet inte hur ni har det, men det är en fantastisk morgon här i Växjö. Solen strålar och det är -10 grader. Så i em blir det nog en paus i grammatikpluggandet för att tanka
D-vit under en promenad runt sjön. Ikväll ska vi gå på bio och se Shutter Island, baserad på boken Patient 67. Mys!