Update

Jaha, då har Oskar åkt tillbaka till Balkan och jag är tillbaka i Örkelljunga. Vi körde 5.30 imorse för att vara uppe i god tid innan Oskars flyg gick. Jag packade upp julklapparna, vattnade blommorna och tog in posten. Sen körde jag hem igen. Campus var spöklikt tyst och ödsligt.

Nu har jag en rapport att skriva klart och imorgon ska vi fira nyår i Kristianstad hos Kajsa och Christopher. Jag har inte direkt prioriterat skolarbetet när Oskar varit hemma. Rättare sagt har jag inte skrivit en rad och inte läst en enda vetenskaplig bok. Det har varit väldigt skönt att bara umgås utan att tänka på skolan. Det får jag sota för nu, jag kommer att ha häcken full de kommande dagarna. Så förlåt alla friidrottare för att jag sviker på starkemans-tävlingen ikväll...

En sak som piggar upp är vädret - såhär vackert är det ute nu!


Julafton

Här kommer bilder från igår. Vi firade lugnt med den närmaste släkten, som vanligt. Extra mysigt med snö och härligt väder!

Tre fina flickor framför granen.


Hela familjen samlad.


Mamma med farmor och mormor.


Ännu ett foto på systrarna...


Pappa i full färd med grönkålen.


Årets gran. Enligt mor det enda hon får bestämma i huset Haha.


Christopher och Kajsa.


Kejs och jag. Lägg märke till min rosett :)


Senare kom Oskar och vi spelade GENI.


Alla var väldigt engagerade.


Kajsa och jag föll på mållinjen. 


Därför krävde vi revanch efter juldagsfrukosten imorse.


Idag gick det bättre, tack vare förstärkning i form av Lisa.


Ikväll blir det bara slappande framför brasan. Imorgon ska jag jobba hela dagen och sen kör vi direkt till Matteröds kyrka för Alice dop.

Lillejul

På lillejulafton drog Pontan och jag till Vallåsen för att åka skidor.
Här kommer bilder!

Gott om plats i backarna.






På kvällen firade vi jul hos familjen Svärdh. Massor av god mat och härliga skratt - en toppendag helt enkelt!

Juligt

Kajsa och jag började dagen med en promenad tillsammans med mormor och morfar i snön. Mys!


Hemma står granen så grön och grann i stugan. Julstämningen är på topp!


Idag gjorde pappa grönkål i fem timmar. 20 kilo blev fina knippen som är redo att tillagas.


Mums!


I eftermiddags hälsade Pontan och jag på Tanja och Henke i Åstorp. Världens bästa Tanja bjöd på fika och många goa skratt. De har fått så fint i sitt hus - jag är riktigt avundsjuk på all plats. Våra 55 kvm känns väldigt litet i jämförelse...

Nu ikväll tog vi en sväng om gymmet. Oskar var stilig i sin Kosova-träningsdress :)



Imorgon ska Pontan och jag åka skidor på Vallåsen. Jag önskar att Oskar kunde följa med, men han gör nog rätt i att värna om sitt stackars knä... På kvällen firar vi lillejul hos familjen Svärdh i Klippan - jag längtar!

Nu ska jag gå och leta upp skidor och pjäxor samt förbereda matsäck inför imorgon. Återkommer med bilder.

Alice

Jag har tidigare berättat för er om Alice. Jag hade egentligen tänkt vänta till efter dopet med att delge er den fantastiska nyheten att jag ska bli gudmor åt henne. Jag ska vara fadder också. Det verkar vara lite förvirring kring begreppen men såhär ligger det till: jag ska hålla henne i kyrkan. Dessutom ska jag lära henne allt jag kan i framtiden. Jag ska passa henne när hennes föräldrar vill ut och roa sig och jag ska skämma bort henne, jättemycket :)



Vill ni se fler bilder på Alice kan ni surfa in här.


Vinterland

Åh, vad härligt det är med all snö ute! Det är verkligen gnistrande vackert och vi njuter i fulla drag. Vi har varit ute massor denna helgen. Efter lunch idag åkte vi in till stan och fixade de sista julklapparna och avslutade med lussebullar och varm choklad på Broqvists. Mums!

Snart ska jag läsa ut min bok och sen packa inför jul och nyår i Öa. Oskar är i köket och grejar med hemliga saker. Han fnissar och hyschar åt sig själv, jag vet inte om det är ett gott tecken?

Jag har fått en likadan t-shirt som Oskar har på bilden :)


Det har blivit många fjantbilder denna helgen...


När vi var på väg ut idag skrek Oskar 'kolla håret, det är fluffigt' och jag måste ge honom rätt. Mer fluff än vanligt minsann. Är det kylan som gör underverk för mitt vanligtvis så platta hår?


Vackra vinterlandskap!

Söndag

Oskar tvättar och jag ligger i sängen och mornar mig - perfekt arbetsfördelning en söndagsmorgon. Idag ska vi packa inför julhelgen och handla de sista julklapparna i stan. Blir nog en fika på Broqvists också! Hörs sen!

Oskar har landat

Kolla vem som är tillbaka - och snyggare än någonsin!


Nu ska vi ta igen oss en stund. Vi har varit ute i kylan precis hela dagen och är därför ganska trötta. Vi funderade på att gå på bio ikväll, men det tar vi en annan dag. Istället blir det middag och vin här hemma. Mys!

Idag

Idag, idag, idag!!!

Imorgon

Imorgon, mina vänner, kommer äntligen Oskar hem! Kan ni fatta att det äntligen är dags? Sen åker han visserligen igen, men vi ska njuta varje sekund av dessa tio dagar.

Denna veckan har varit väldigt bra. Det är kanske för att jag vet att Oskar snart kommer som jag har kunnat slappna av och njuta av tillvaron. Eller så har jag bara blivit lika slapp som alla andra studenter. Istället för att ha panik över all fritid har jag kunnat njuta av den genom att promenera, läsa böcker och festa med kompisarna. För festat har vi gjort denna veckan - både i lördags och igår. För mig måste det vara nån form av rekord, jag som har varit världens tråkigaste människa de senaste månaderna.

Här kommer lite bilder från gårdagen.
Förfest hemma hos David med andra lärarstudenter.


Dennis och tjejerna.


Kim och Sofie, bägge läser i min grupp.


Shotten, Rickard och jag. Rickard är från Örkelljunga.


Kvällens sötaste, Sofie och Klara.


Vackra Kani gömmer sig.


Vissa drog till Statoil för att fyllekäka. Andra gjorde fruktsallad haha.


Idag har det kommit ännu mer snö. Jag gick till biblioteket innan och såg bokstavligt talat ut som en snögubbe när jag kom fram. Nu är det -5 grader och helt perfekt ute. Hoppas, hoppas det håller sig till jul!


Ikväll ska jag över till Sofie och kolla på Bonde-finalen. Imorgon är det redovisning av rollspel samt opponering på de andra gruppernas. Efter skolan ska jag skjutsa Stina och alla hennes saker till tåget och sen ska jag snabbt som attans hem och göra mig vacker. Om Oskars flyg är i tid ska vi nämligen gå till Båten och äta.

Jag kan ju även passa på att säga välkommen hem till mamma och pappa som varit på Gran Canaria en vecka. Vissa har det bra... :)




Ja se det snöar

Ja, se det snöar, ja se det snöar...


Utbytesstudenterna på Campus är helt vilda. De skriker och rullar sig i snön och tar kort och håller på. Ganska underhållande att kolla på :)

Idag har jag intervjuat Stina för laborationsuppgiften jag ska göra över jul. Det gick bra, hon var duktig och svarade lydigt på alla mina frågor. Så imorgon ska jag sammanställa intervjun och börja skriva på mina delar av rapporten. 15 sidor ska skrivas mellan jul och nyår, så det är bara att börja. Jag vill göra klart så mycket som möjligt innan julhelgen för att bara kunna mysa med Oskar!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen kommer några tjejer från klassen hit. Ikväll ska vi gå till Stallarna där ett band spelar ikväll. Kan nog bli lajbans.

Godmorgon

Det var riktigt kul igår! Här ser ni kvällens enda bild, haha.


Klara, Sofie och jag träffades först här för att dricka lite vin innan vi begav oss ner till David, där resten av gruppen väntade. Senare gick vi till Sivans och dansade. Det var bartömning och grymt mycket folk ute, så dansgolvet var mer än packat. Vid ett började jag tröttna på att bli trampad på tårna så då begav jag mig hemåt. Jag vaknade för en timme sen och känner mig piggare än jag varit på hela veckan. Vad är det för fel på mig? Nu blir det lussebulle och mjölk till frukost!

Förhoppningsvis blir det en sväng om kyrkan ikväll för att lyssna på kören som går lucia och sen ska jag hämta Stina vid tåget. Hon och Christian (Olsson) har varit på landslagsträning i helgen :)

På torsdag kommer Oskar och jag längtar så jag nästan går sönder. Kommer att bli svårt att släppa iväg honom efter jul...

Fri

Phu, äntligen klara med rollspelet! Det har varit en intensiv förmiddag och nu är jag jättehungrig. Ska slänga i mig lite curry innan jag cyklar in till stan. Jag har många julklappar kvar att köpa, och förhoppningsvis hittar jag en del idag.

Ikväll bjuder Kani på middag och sen blir det Idolfinalen för hela slanten.
Hörs i helgen!

Kvällen

Det blev fina lussebullar till sist!


Annars har jag inte varit speciellt effektiv idag. Jag blir alltid så irriterad på mig själv när jag skjuter upp saker. Det brukar jag aldrig göra annars, men denna hösten har mycket varit upp och ner.

Stina kom förbi innan och åt middag. Jag hade gjort lax med potatis och gräddfilssås samt avokadosallad. Stina åt tre gånger så mycket som jag, sen tog hon en banan och en lussebulle till efterrätt. Det är inte för inte hon börjar bygga rejäla muskler, den lilla loppan.

Nu ska jag hoppa i säng för att vara pigg inför rollspelet imorgon!

Fusionen

Som ni kanske vet håller Växjö universitet på att gå ihop med Kalmar högskola. Det är ingen liten process - politikerna slår sig för bröstet och pratar fint om alla fördelar med fusionen. Jag kommer således att gå på Linnéuniversitetet med start 1/1 2010. Även min examen kommer att vara från Linnéuniversitetet.

Själva fusionen har jag inga problem med. Vi studenter kommer att få ta del av fler och bättre föreläsare, det blir ett bredare utbud och bla bla. Vad jag inte är nöjd med är att min mail för tillfället har försvunnit. Den är puts väck. Alla konton håller på att migrernas över till lnu:s hemsida, men herregud. Någon måtta får det vara på strulet. Jag ger det två timmar till - sen ringer jag it-support och härjar.



Lnu:s nya logga.

Lussebak

Inlämningsdatum för skrivuppgiften har flyttats, så istället för att svettas över den bakar jag lussebullar idag. Degen är på jäsnig och jag har satt på julmusik på hög volym. Nu ska här vankas julstämning! 


Igår kväll jobbade jag på Statoil här i Växjö. Sofie och Kani mötte upp mig när jag slutat och vi promenerade hem tillsammans. Så gulligt av tjejerna att tänka på mig! När jag kom innanför dörren märkte jag dock att jag lyckats få med mig huvudnycklarna hem, så det var bara att cykla bort och lämna tillbaka dem. Det var riktigt kul att jobba igår - det märks att det var ett tag sen. Jag ska jobba några pass i Öa över jul också. Välbehövligt för min plånbok...

Nu ska jag ta en snabbdusch i väntan på degen. Efter bakandet blir det bibblan en stund. Jag ska förkovra mig i hur samhället i Småland såg ut på 1800-talet. Det behöver vi veta när vi skriver bakgrunden till det historiska rollspelet imorgon.

Ikväll blir det förhoppningsvis bio med Stina, om jag kan övertala henne. Jag lägger upp bild på mitt lussebak senare!

Heldag

Idag har det varit en heldag i Leonardo. Dagens tema var genus, klass och etnicitet. Vi har lyssnat på fyra föreläsningar och sett en film. Nu är jag ganska mör, om man säger så. Jag ska snart gå en promenad med Kani och Sofie och sen ska jag sjunka ner i soffan och läsa klart 'det sociala landskapet'.

De kommande dagarna bjuder på
Ons: Dubbla seminarier 13-17. Klockan 17 ska jag befinna mig på Statoil och jobba där fram till kl 23.
Tors: Skriva på en inlämningsuppgift till nästa vecka. Bio med Stina på kvällen.
Fre: Konstruera ett historiskt rollspel i grupp. Spelet skall problematisera situationer utifrån ett genus, klass eller etnicitetsperspektiv.
Lör: Julklappsshopping och dans på Sivans med tjejerna på kvällen.
Sön: Skriva på inlämningsuppgiften antagligen. Njuta av att det bara är fyra dagar till Oskar kommer hem.




Har ni förresten sett denna bild? Jag tror den är från Vietnam. Ett par som skulle skilja sig kunde inte komma överens om vem som skulle få ha kvar huset, så de sågade helt sonika itu det i två delar. Haha, det är min typ av humor. Oskar påstår att jag skulle kunna dra det lika långt, om jag blev tillräckligt arg. Vet inte riktigt om jag är beredd att hålla med dock...

Träning

Nu ska jag strax ta cykeln till Complett och försöka träna bort lite ångestkänslor. Mitt humör är som en jojo. Ena dagen känns allt okej - jag tänker att jag nog ska komma att trivas här. Om inte annat så när Oskar kommer hem. Andra dagar har jag panik, känner att jag vill hoppa av skolan och flytta hem. Idag är en sån dag. Förhoppningsvis kan ett ordentligt träningspass råda bot på alla negativa tankar.

Snart, snart kommer Oskar hem på sitt första leave.

Tjuvar

Då var jag tillbaka i Växjö efter två veckors praktik i Markaryd. Det är konstigt, men det känns inte som hemma här än. Det är vår lägenhet, våra möbler och ändå känns det främmande. Nåja, det blir säkert bättre när Oskar kommer hem.

En sak som man kan bli förbannad på i denna staden är alla tjuvar. Förra veckan var det inbrott i Sofies bil och när jag kom upp idag såg jag att någon hade stulit vår dörrmatta. Vem fan snor en sketen dörrmattan liksom? Den personen måste vara bra rubbad. Och det är inte första gången det tas grejor i korridoren. Ska det vara så svårt att låta andras saker vara ifred? Grrr.

Jag hade massor att packa upp efter praktiken så jag har inte hunnit få upp adventsljusstakar och stjärnor än. Dock har jag lagt på vår nya julduk och tänt ljus överallt. I veckan tänkte jag baka lussebullar och göra knäck.


Förresten så är det vattenrutschmästerskap på G i Växjö. Jag är lite sugen på att vara med faktiskt. Kul att det handlar om att åka så lika som möjligt. Hade det varit störtlopp hade en lättviktare som jag inte haft så stor chans...


I helgen var jag på 2-årskalas hos Alma. Hon verkade nöjd med både fika och presenter :)


Farmor Lisa med lillebror Sixten.


Innan Stina och jag körde upp idag åt hela familjen + farmor söndagsmiddag ihop. Pappa hade lagat en fantastisk måltid bestående av kotletter, rostad potatis, tomat och lök, broccoli, morötter, sås och sallad. Mums, säger jag bara. Min pappa är en mästare i köket!


Nu ska jag kolla på reprisen av svts hajkväll. Det är nåt visst med vithajar. Skrämmande så in i bomben, men ack så fascinerande.

PS. På torsdag om en vecka kommer Oskar hem! Kan ni fatta att det snart gått två månader?

Marängswiss

På väg hem från praktiken blev jag akut sugen på marängswiss. Jag visste att jag hade många timmars skrivande framför mig så jag svängde inom Coop och laddade upp med ekologisk vaniljglass, bananer och maränger.

Riktigt såhär mycket gjorde jag inte, men jag hittar inte sladden till kameran så ni får hålla tillgodo med en lånebild.


Nu när jag gjort klart mina vfu-uppgifter känns det ganska bra. Jag har antagligen överarbetat, men hellre det. Jag tycker om att lämna in och känna mig nöjd.

Nu ska jag äta ett ägg och sen sätta mig och läsa på om satsdelar. Det är urtrist, men ett nödvändigt moment i svenska-undervisningen. Det känns som jag glömt hälften sen gymnasiet så det är väl lika bra att repetera lite. Hoppas ni har en lika rolig kväll som jag :)