Snart, snart

Det börjar närma sig. På måndag åker Sofia och jag med en grupp studenter till Island. Som jag längtar! Efter luften, stillheten, vidderna, bad i varma källor, ridning, häng med Sofa, de sköna Hästenssängarna på vårt hotell och mycket mer..
 
Det är ovanligt kallt på Island just nu. I förra veckan snöade det, så det blir till att packa vinterjacka, mössa, vantar och raggsockor. Myyyys.
 
I övrigt har jag fullt upp med mina två kurser, två jobb och ett husbygge på gång (därav dåligt bloggande). Min älskade O jobbar på för fullt hemma i huset. Snart är rivningen på bottenvåningen klar. Nästa steg är isolering och fönsterbyte. Därefter ny el och nya avloppsrör. Och jag som redan längtar efter att välja tapeter och fina mattor... Det lär dröja ;-)
 
Nu ska jag krypa ner under täcker och läsa några kapitel i Njals saga. Imorgon ska jag ta en dag hemma, kurera min begynnande förkylning och läsa, läsa, läsa i mina tjocka teoriböcker.

Ajaj

Jag var hos en superduktig naprapat imorse som fixade till min ländrygg. Hon stretchade, masserade och knakade mig i över en timme. Det kändes bara bra när hon höll på i ryggen men hon sa att hon var ganska hårdhänt och att jag troligen skulle få ont senare. Jaja, tänkte jag, det får vi väl se. Men här ligger jag nu, med riktig träningsvärk i hela bäckenpartiet. Coolt, jag brukar aldrig få sådan känning efter massage. Lite feber har jag också fått. Jag har fått flera övningar som ska göras dagligen och Oskar (!) har fått i uppgift att massera mig så ofta han kan (ej skämt). Underbara direktiv, tycker jag. 

Snart ska jag cykla över till Sofie som har en smärre uppsatskris. Uppsatspanik kan ju lätt infinna sig och då är det bra att träffa någon som kan lugna. Vi hörs!

Pluggbonanza

Jag har haft en välbehövlig plugghelg här i Växjö. Jag läste ikapp allt som jag inte hunnit tidigare i veckan under fredag och lördag och idag har jag skrivit två inlämningsuppgifter. Nu är jag slut i både kropp och knopp. Jag gick på ett pulspass ikväll och kände mig kräkfärdig redan efter tio minuter, men jag kämpade mig igenom det och för en gångs skull så fuskade jag ingenting. 
 
Reflektionstrött tidigare idag. 
 
Igår kom tjejerna över och vi hade en mysig kväll. Erika och jag stannade uppe lite längre, drack vin och kollade på film. Imorse vaknade jag halvutsövd vid sju (hade sovit dåligt pga liv utanför som vanligt) och bestämde mig för att försöka somna om. Halv tio vaknade jag nästa gång. Hurra, vilken känsla! När sov jag senast till halv tio? När jag var tio år kanske. 
 
Imorgon bitti ska jag iväg på massage- och naprapatbehandling så nu är det dags för sängen. Hörs!

Säkerhetskopiera

Idag har jag säkerhetskopierat alla mina bilder, dokument, skoluppgifter och undervisningsmaterial sedan ett och ett halvt år tillbaka. Det känns alltid bra när det är gjort, för jag minns fortfarande den här känslan. Det var INTE roligt, även om det gick bra tillslut... Jag ryser fortfarande vid tanken.  
 
Så säkerhetskopiera ni med för att vara på den säkra sidan. 

Natti!

Sensommarvärme

Det var en riktigt fin dag i Växjö igår. Jag cyklade in till stan för att fixa en del praktiska saker på fm. Där var det marknad och en massa stånd fulla av nybakat bröd, ostar, blommor och grönsaker. Jag som är en sucker för marknader gick runt en lång stund och bara njöt. På kvällen tittade jag och Stina på Girls och jag somnade i soffan. 
 
Idag är det lika fint väder, så jag tar med mig kurslitteraturen ut på en filt tror jag. Ikväll ska jag träna om foten tillåter...
 

Jämmer å elände

Nätterna här på campus håller på att göra mig galen. Igår när jag kom hem kl 16 var festen i full gång. Fine. Jag flydde till Stina för film och fika under kvällen.
 
Vid halv elva gick jag hem för att sova. Möttes då av fullt ös, musik och fyllevrål. Uppskattningsvis 40 personer på plats i lägenheten under min. Runt midnatt försvann hela gänget till Sivans. Tack och lov, tänkte jag och hastade i säng.
 
Jag hann sova fyra timmar innan jag väcktes av efterfestfolket – som höl igång till halv sex. Vid halv fem var jag på väg ner för att ta ett snack med dårarna, men just då anlände ett gäng till. Jag insåg det lönlösa i att gå ner så jag tryckte in öronpropparna ännu djupare och la en kudde över huvudet. Önskade död och olycka åt festnissarna, eller åtminstone att strömmen skulle gå och att de skulle fall i sömn av fyllan. Hur man orkar dricka på det här viset – dag efter dag (och natt!) i fler veckor – övergår mitt förstånd. 
 
Såhär glad var jag tidigare under kvällen när Stina och jag besökte Växjös solrosfält. 
 
Ovan ser ni bara en liten del av fältet. Det är verkligen hur stort (och coolt) som helst. 

Vinbärskaka

Igår när jag kom hem från jobb svängde jag ihop en vinbärskaka av sommarens sista röda vinbär. Jag gjorde en vanlig mazarinsockerkaka och strösslade i några deciliter bär. Så god i all sin enkelhet.
 

Blått hav och lat lunk

Vårt boende på Amorgos – Eleni Rooms – har skaffat en Facebooksida där de nästan dagligen postar bilder från ön. Visst blir man sugen på en sväng om Amorgos när man får se sådana här härliga bilder? Eleni är det vita huset i bild. Och vattnet... så blått, så blått. 

Lika bländande är inte Trummen, men ganska fin ändå. Speciellt när morgondimmar lättar och solen börjar värma. Mmm. Jag passar på att njuta såhär dagarna före skolstart när jag "bara" har jobbet att tänka på. Jag lyxar till det med morgonyoga eller en promenad före frukost, läser tidningen i lugn och ro och kommer lite senare till kontoret. På fredag drar pluggvardagen igång igen. Då har jag kursstart i Växjö och på tisdag startar min kurs i Göteborg. 
 
På tal om träning så hände en kul sak häromdagen. Jag skulle jogga runt sjön och när jag kom ner i spåret såg jag en annan joggande tjej hundra meter framför mig. "Haha, vilken sölkorv – hon rör ju sig knappt framåt", tänkte jag när jag såg henne. Det kändes... sådär när jag upptäckte att vi höll PRECIS samma tempo... Men runt kom vi och det är väl det som räknas. 

Barcelona

Idag fick familjen Ek feeling och bokade en vårresa till Barcelona. Hurra så roligt!
 
Och hurra vad härliga hotellpriser man hittar när man bokar en vårresa innan ens hösten dragit igång (tips)!
 
Jag känner ju inte till Barcelona, men vi tog ett hotell i närheten av Plaza Catalunya. Ganska centralt, tror jag. Ni som har varit i Barcelona får gärna komma med tips på trevliga saker att göra utöver de vanliga turistgrejorna. Vi åker onsdag–söndag så vi har ganska gott om tid.