Vår 2007

Det har varit lite dåligt bloggande senaste tiden, så här kommer en kort uppdatering på vad som hänt sen sist.
 
I fredags tittade Emma över för lite schlagergympa-träning. Nedan ser ni en demonstration av "flygplanet", en av våra bästa övningar.
image62

Det har ju varit ett fantastiskt väder i två veckor och vi har spenderat mycket tid ute på balkongen. 
image63

Oskar har planterat blommor
image64

Ikväll är det Valborg och på fredag-lördag är det Örkelljungadagarna. Kul att man jobbar till 19 på lördag och börjar 6.30 på söndag. Får försöka njuta av två lediga dagar innan helgen istället!

Nej, nu ska jag ner och handla äpplen, hade tänkt slänga ihop en äppelpaj till efterrätt ikväll! Mums!

Superorganiserad

Idag när jag kom hem från praktiken flög städdjävulen i mig.
Jag fick fullkomligt fnatt - dammade, dammsög och våttorkade hela lägenheten, duschade blommorna och sen gav jag mig på balkongen. Utemöblerna skrubbades rena med såpa, golvet dammsögs och räcket polerades. Inte nog med det för efter kvällsmaten började jag sortera mina skolpapper. Nu ligger de i prydliga högar, redo att sättas in i pärmar. 1 pärm för kost, 1 för anatomi osv.
Oskar har tittat ängsligt på mig hela kvällen och nyss frågade han om jag haft det mycket jobbigt i min barndom. Well, ibland kanske jag är aningens manisk när jag går igång men visst är det skönt när man är färdig? Rent och snyggt, ordning och reda!

Imorgon kväll ska jag få följa med Anna och äta på Gastro. Gissa om jag blev glad hon ringde och bjöd med mig. Hon fick en middag för 2 i julklapp av sitt jobb och nu när hon inte har någon man att skämma bort kom hon att tänka på mig. Tack Anna!

Nu är sista praktikveckan nästan slut. Känns sorgligt, jag har verkligen älskat att vara på Valhall. Goa elever och bra lärare. Jag får väl återkomma dit som lärarkandidat om några år hihi.

Nu går ögonen nästan i kors. Jag tar det som ett tecken på att jag borde krypa i säng. Ciao!

Synfel

Hör upp alla tvivlare! Äntligen är det fastslaget av expertis; jag har synfel!
Här har jag gått och klagat och inte en jäkel har trott på mig.

image60

Jag ser dåligt på långt håll och vänster öga är sämre än det högra. Min optiker sa att det kan vara en slags kramp, så jag har fått hem ett par glasögon som ska få mina ögon att slappna av. Jag ska tillbaka om tre veckor, och har inte mina ögon lyckats slappna av så ska jag få glasögon. Trist med synfel, kul med glasögon!

Ikväll har Oskar grillat. Tur att han är så måttfull när han lagar mat... Till oss båda beräknade han nio (!) stora kotletter. Återigen, är det konstigt att han har problem med magen?

Jag har fått rycka in och jobba i helgen, både lördag och söndag. Imorgon kväll ska jag till Emma på grillfest och har fått som uppdrag att ta med en kaka. Tror det blir banankaka eller möjligtvis kladdis, har inte bestämt mig än. Linda har kommit hem efter 6 månader i Australien så det hade varit kul att hinna träffa henne också.

Nej, snart dags för sängen. Natti.

Våfflor

Vi slutade 12 idag, så jag bestämde mig för att åka till farmor och fika. Min farmor är världens gulligaste, och dagen till ära hade hon gräddat våfflor. Supergott, precis vad jag var sugen på!

image59

Entreprenörskap imorgon och på fredag. Suck, säger jag bara. Grymt seg föreläsare samt det faktum att jag aldrig tänker starta eget gör att jag ser 2 dagar av lidande framför mig... 
Men som man brukar säga i Klippans friidrottsklubb:

"Det som inte dödar härdar"

Så sant, så sant.

Dramatik

Ja, vilken helg alltså.
Fredagen var hyfsat lugn. Mamma och pappa bjöd på middag, sen var det tänkt att vi skulle gått ner och hälsat på Christopher som vaktade på Källarkrogen. Men jag var så trött att jag stupade i säng vid tio och Oskar fick dra ner själv.

Jag jobbade hela lördagen och på kvällen åkte Oskar och jag till Ängelholm för att äta på Casa Mia. Grymt gott, grymt mysigt och helt perfekt.

Dagen idag bjöd på lite mer dramatik. Först och främst fick jag cykla till Statoil klockan sju imorse eftersom Oskar hade tagit bilen (05.45) till Trollsjön för att fiska. När jag kom fram var jag helt våt (dimman hade fastnat på mig) och såg sådär fräsch ut. Det rullade på fint hela dan, ända till klockan 14.
Då fick vi en smitning. Och inte vilken smitning som helst heller, snarare ett mordförsök.

Från början: När Lisbeth såg att bilen var på väg att sticka började hon gå mot dörren. Då ser jag hur föraren gasar, varpå jag vrålar till Lisbeth att springa för att försöka ta reg. nr:et. Lisbeth nöjer sig dock inte med detta, utan ställer sig mitt i körbanan för att stoppa bilen. Föraren (för övrigt en man helt utan samvete och moral) verkar dock inte bry sig om det faktum att en kvinna står i vägen utan fortsätter att gasa. Lisbeth lyckas hoppa undan i sista stund och biljäveln fortsätter ut på E4an.

Jag har fortfarande inte lugnat mig, man blir så arg på sånna idioter. Tyvärr är det inget ovanligt, det händer flera gånger i veckan att folk smiter från sina tankningar. Grrrr!

Nu är det dags för sängen. Måste samla energi till imorgon bitti när jag och Emmah ska träna på vår schlagergympa. Natti!

Grillpremiären avklarad

Vilken härlig dag det har varit!
Tränade gympa med Emmah i skolan, gick väl sådär. Jag kände mig mest som en bromskloss på repeat som pep "De stegen är för svåra för mig", "Jag kan inte vara i takt där" etc etc. Det var inte förrän vi twistade ut på gräsmattan i Twist of love som det släppte. Schalgergympa - here I come! Och nu kör vi järnet, inklusive trikåer, pannband och volanger. Susan Lanefält, släng dig i väggen!

Oskar och jag promenerade runt sjön i eftermiddags, sen gymmade jag med Emma och nu är alltså grillpremiären också avklarad. Det var grymt gott med grillat, avokadosallad och ett glas vin. Vardagslyx!

image57
Avokado is the shit :)

Nu är det film som gäller, bra uppladdning inför massagen imorgon.

Here we go again

Jaha nu är det Oskars tur att ligga däckad i sängen ett par dagar. Fick hämta honom på jobbet idag och bädda ner honom under täcket. Han undrade om han fick värma sina kalla fötter på min mage. Det fick han inte. Dock var jag snäll och köpte Nobless och Coca cola i glasflaskor till honom, det vill han alltid ha när han är sjuk.

Själv ska jag kolla över uppgiften i folkhälsa till imorgon. Mitt case är en kraftigt överviktig kvinna, 52 år, i förnekelsestadiet, som blivit tillskriven Fysiskt aktivitet på Recept.  Jag ska förklara för min grupp hur man bäst tar sig an henne, vilka strategier som är lämpliga mm.

Kändes knappt lönt att åka till skolan imorse. Var med på psykologin, sen kaffe, sen 30 min projektmöte och sen tack och hej.

Är sugen på att gå en promenix, nere vid sjön. Trist att gå själv bara, tyvärr finns det inte många friends att tillgå i Örkelljunga för tillfället.  

Testing:
Mamma: negativt
Kajsa: negativt
Emma: Inget svar
Resultat: Jag traskar själv.

One more try

Jaha, då försöker jag väl igen då.
Lite dåligt bloggande sista tiden, det har varit mycket på gång.
I lördags var jag hemma hos Emma och blev ompysslad. Vi lagade en grymt god middag (pasta med strimlad lövbiff, champinjoner, rödlök och en smarrig ostsås till). Och på tal om ostsåsen, så pratar vi inte om en vanlig sleten sås utan ostsåsernas OSTSÅS, Emmas specialité!
Sen slängde vi oss i varsinn soffa och kollade på Körslaget. Jag somnade.

Emmas familj har världens största soffor
image55

Emma var nyklippt och vårsnygg
image56

I söndags vaknade jag och var riktigt hängig. Inte blev det bättre av att vi åkte till Ikea heller. Men vi fick inhandlat en lampa och lite annat smått och gott till hemmet.
En sväng inom Väla hann vi också med. Jag shoppade en del (med mina mått mätt) och Oskar höll på att få dåndimpen av allt traskande i affärer.

På torsdag och fredag är det massageutbildning som gäller, triggerpunkter och terapeutisk stretching ska vi lära oss. Sen har vi 2 dagar till vecka 16 och efter det är jag diplomerad massör.

Nej, nu lockar sängen men i

Nej nu jäklar

Satt precis och knåpade ihop ett långt, fint inlägg med bilder från igår.
Och sen tjoff poff försvann skiten när jag skulle publicera det.
Innan var jag febrig och snorig. Nu är jag febrig, snorig och arg.