Mer gnäll

Hu vad jag känner mig gnällig. Inte nog med att den ena visdomstanden krånglar - nu har tanden på andra sidan bestämt sig för att börja växa också. Satan vad ont det gör, jag blir mer och mer sugen på att dra ut allihop för att slippa allt jidder.

Var på gymmet en sväng innan och lyckades komma samtidigt som ÖVK. Det innebar att gymmet under 1,5 timmars tid invaderades av volleybollspelare. Inte nog med att de är 15 personer, deras närvaro blir ganska påtaglig med tanke på att 90 procent av dem är över 2 meter långa!

Ungefär såhär kort kände jag mig bredvid volleybollgrabbarna.

Efter gymmet var jag tvungen att åka upp till Statoil för att lära mig använda de nya maskinerna och ugnarna. Hela butiken har byggts om och vi har fått nytt kök och matsortiment. Numera finns det även pizzor, paninis, varma mackor och "husmanskost" att välja mellan. Allt tillagas på mindre än 2 minuter i vår nya superapparat, merrychefen. Merrychefen är en kombinerad
microvågs-/varmluftsugn. Jag tycker det låter livsfarligt, men den inbakade minipizzan med bolognese som jag fick smaka var faktiskt helt OK. Och det är ett bra omdöme från någon som egentligen inte gillar pizza. Så välkomna upp i helgen och testa vårt nya sortiment. Vi har allt från inbakad calzone med kyckling och pesto till falukorv med mos haha.

Tandvärk

Idag känner jag mig ynklig. Jag har fått inflammation kring en visdomstand igen. Suck. Måste gurgla med bakteriedödande varje gång jag stoppat något i munnen. Och hur lätt är det på dagis där man äter konstant?
Min tandläkare tyckte att vi skulle ge det en vecka och om det inte blir bättre trots intensivbehandling med corsodyl måste jag överväga att dra ut tandjäkeln. Till saken hör att jag var hos tandläkaren alldeles nyligen och då skar dom bort en del av tandköttet runt tanden men det hjälpte tydligen inte. Oh well, bättre att det händer nu än när vi befinner oss i Vietnam i alla fall. Om man nu ska försöka se något positivt i det hela.



Annars har det varit en ganska lugn kväll. Jag stängde på jobbet och sen promenerade jag en runda med Kajsa. Har fortfarande inte vant mig vid att det blir mörkt så tidigt sen man ställde om klockan. Skönt att det bara är en månad till advent. Det är helt galet, tiden bara rusar iväg. Tänk att det snart är jul. Jag älskar julen! Och vi har faktiskt tjuvstartat lite. Häromdagen drack vi julmust och igår överraskade Oskar med pepparkakor och glögg. Mysigt!

Ikväll har vi tittat på Mitt stora feta grekiska bröllop. Jag jobbar ihop med en grek och hon höll på att svimma när hon fick veta att jag inte hade sett den. Så idag fick jag i läxa att titta på film. Och visst var den rolig. Fast det roligaste var ändå Oskar som blev så inspirerad av John Corbetts långa hår att han funderar på att låta sina egna lockar växa. Hahaha, hade inte det varit hillarious?  

Kalas

Idag var det som sagt 55 års kalas för Oskars pappa Bo.
Calle, Lina, Alma och farmor Bodil var också där. Charmtrollet Alma växer så det knakar. Jag kan knappt fatta att hon snart fyller ett år!

Alma i famnen på mamma Lina


Lek med farmor Lisa


Kan man bli sötare?


Lina, Bodil och Oskar


Oskar och hans farmor


Själv fastnade jag bara på en bild


Nu ska jag snart köra hem till Emma. Vi ska laga middag och titta på
Stjärnor på is. Oskar ska jobba ikväll och kommer inte hem förrän vid halv femtiden. Så han lär väl vara lagom seg imorgon.

Lat lördagsmorgon

Sitter här vid köksbordet och lägger in lite bilder från de senaste dagarnas händelser. Parkerade mig först i sängen men Oskar gnällde över allt knappande på tangentbordet så jag flyttade mig snällt.
Gud så skönt det är med en ledig lördag! Visserligen vaknade jag redan vid sju, men det är lyx att få vakna av sig själv och inte behöva stressa in i duschen eller slänga i sig frukost.

I torsdags ordnade lärarförbundet i Örkelljunga en spakväll för sina medlemmar. Det bjöds på en mängd olika aktiviteter; spinning, vattengympa, bowling, styrketräning, aromabastu, ansiktsbehandling, solning och
- såklart - massage.
Inhyrda massageterapeuter var Emmah, Viktoria, Lisa och jag själv. Det var så kul att träffa tjejerna igen! Det har gått flera månader sen sist men ändå var allt precis som vanligt. Thanks girls för en underbar kväll!

Såhär nöjd var Emmah för att hon för en gångs skull var ute i god tid


Vi laddade hos mig innan


Emmah visar upp sig från sin bästa sida, jag vet inte vad jag ska säga


Jag har tyvärr inga bilder från själva spakvällen. Vi var ganska upptagna under tiden vi var där, milt sagt. Men här kommer ett par bilder på de andra tjejerna.

Viktoria när vi tog examen i maj. Vilken pingla!


Och här är Lisa med nästan nyfödde sonen Benjamin i våras. Benjamin fyller 1 år i februari och har blivit så sanslöst stor. Lisa hade med bilder och visade oss.


När vi var på spakvällen gjorde Oskar ett tappert försök att laga min kamera. Det gick sådär. Resterna ligger nu bland övrigt elavfall. Snyft.



Igår var Anna här en sväng. Vi lagade mat, drack vin och kollade på Idol.


Oskar och Anna blev sugna på varm choklad till efterrätten.
Oskar gjorde såklart en modell deluxe.


Anna var ursnygg som vanligt, men ville (som vanligt) inte vara med på bild.


Denna söta ljusstaken köpte vi igår på Sköna Gröna Ting. Jättefin, tycker jag.

Nu ska jag strax göra lite frukost och sen ska jag dra med Oskar ut på en promenad i det sköna vädret. I eftermiddag ska vi till Klippan och fira Oskars pappa som fyller 55 år. Grattis Bo!

På tal om

Dåligt bloggande senaste dagarna, så här kommer en snabb uppdatering!

I fredags fyllde Catta 18 år och det firades med kalas hemma hos mamma Carin.
Födelsedagsbarnet var på strålande humör


Det bjöds på massor med god mat - de hembakade bullarna var himmelska!


Kajsa och Cattas lilla kusin


Resten av helgen tillbringades på Statoil med jobb, jobb och jobb.
Lördag kväll spenderades hemma i soffan framför Stjärnor på is. 
I söndags var det träning och matlagning som gällde.

Igår var det också full rulle. Jag stängde på jobbet och drog direkt vidare till Munka för att lyssna på en föreläsning om barns rätt till bra mat. Föreläsningen var föga imponerande men kul att träffa Anna och de nya hälsocoacherna igen!

På tal om det här personlighetsstörningstestet. Jag vet att ni är många som väntat på resultatet och here it comes

Tydligen är jag vad man kallar tvångsmässig. Jag skriver listor, gillar att planera och tycker om att ha fullständigt koll på läget. Enligt testet är detta en störning. Sedan har jag också vissa narcissistiska drag. En narcissist är snäppet värre än en egoist, fick jag lära mig. Kul. Detta på grund av att jag anser att jag förtjänar ett fullgott bemötande av andra människor, tycker att jag själv är bra och blir sur när andra inte gör sitt bästa. Sen har jag ytterligare en störning och det är att jag är antisocial.  Det är nog det konstigaste av allt. Jag känner mig inte antisocial. Men eftersom jag ofta startade slagsmål när jag var liten, lurades och en gång slog Jim Zachau med en kratta är jag tydligen det.


Störd? Moi?

Personlighetsstörning?

Jag pratade precis med min far i telefon. Han håller på att testa om någon i famljen lider av personlighetsstörning. Fråga mig inte hur han lyckats komma över testet, men han har alltså ett frågeformulär med 111 frågor som han kör igenom. Stina var ett gränsfall och nu ser han fram emot att testa mig. Han misstänker att jag också ligger i riskzonen. Haha, visst verkar han normal min far?
Jag lovar att återkomma med resultatet!

Har ju förresten inte bloggat så mycket om honom hittills.
Slänger in en bild av honom och hans älskade tralle.


Kroatien i somras; saltsardellerna i högsta hugg!


En härlig bild av släkten, eller rättare sagt delar av den


Kusinerna Sara och Klara som snart ska komma och bo hos mig och Oskar


Sara och Klara igen

Uppladdning

Idag har jag haft semester. Jag har haft en riktig slappedag. Vaknade vid åtta, läste tidningen i sängen, gick upp och kokte te, la mig igen, läste lite bloggar. Sen åt jag äggfrukost, tog ett skumbad, läste, gick en promenad och lagade pannkakor. Nu känns det som batterierna är laddade inför helgen och nästa vecka!



Nästa vecka ska jag
- Lyssna på föreläsning om barns mat
- Massera på lärarförbundets spakväll tillsammans med mina goa klasskompisar Emmah, Vickan och Lisa
- Ut och partaja med kollegerna från Statoil 
- På födelsedagsbrunch
- Gå ut och dansa med Emmah och Eleonor

Grymt rolig vecka, jag längtar redan!

Nu ska jag fortsätta kolla digitalkameror på net on net. Känner mig helt handikappad utan min.

Jag funderar på denna...


...eller denna. Den ljusrosa är ju väldigt söt, men sen ska man nog inte välja kamera efter hur söt den är. Skämt åtsido, de verkar bra bägge två. Får se vilken det blir.


Oskar tycker jag borde satsa på kameran nedan. Beskrivningen är "En kamera som håller för tuffa tag - stötskyddad, vattentät och frystålig" Haha, här vill jag bara påpeka att det var Oskars fel att jag tappade kameran i marken. Han råkade nämligen slå till min arm så den for i backen. Så det är så.

Mer höstbilder

Igår var Oskar och jag ute och gick en lång runda i det sköna höstvädret. Vi fick några fina bilder innan vi fumlade med kameran och råkade tappa den i marken. Efter det var den stendöd. Den hade ju några år på nacken och de sa på Väla idag att det skulle kosta mycket att laga den, om det ens gick. Så det är väl bara att bita i det sura äpplet och köpa en ny. Tråkigt, men så går det ibland.

Nere vid sjön


Härliga höstfärger


Oskar busar


Favoritplatsen, Hjälmsjöparken


På stigarna nere vid sjön brukar jag springa


Mer höstfärger


Idag har vi varit på City Gross och handlat ingredienser till julglöggen med Calle, Lina och Alma. Sen åkte vi till Väla och lunchade bakad potatis, mums!
Därefter bar det av till Klippan där Oskar och jag tog en sväng på Oskars pappas motorcykel. Så härligt!

Nu ser jag att klockan börjar bli mycket. Dags att hoppa på cykeln och dra till coren. Oskar ska laga till tacos under tiden jag tränar. Ibland har man det bra!

Gårdagens outfit

Det får bli ett snabbt inlägg. Jag har inga bilder från inflyttningsfesten igår eftersom jag återigen insåg att kameran behövde laddas just när det var dags att gå. En bild på min outfit hanns med i alla fall. Jag skippade den nya klänningen och körde en favorit i repris. Tråkigt - jag vet  - men jag kände mig inte helt på topp igår. Sliten från veckan och bankande huvudvärk.



Festen igår var jättetrevlig. God mat och många härliga människor att prata med. Superfin lägenhet, bland annat inredd med mina favvo soffor från Ikea - Eketorp! 3 sits soffan med divan och den stora fåtöljen, precis det vi funderar på att köpa när vi flyttar.

Det blir mer blogg sen, nu är det dags att jag tar mig i kragen och gör nåt vettigt av denna dagen!

Förresten

Igår lyckades jag lura mamma att Oskar och jag hade förlovat oss. Hon sken upp, såg överlycklig ut en stund, för att sedan mulna när jag gapskrattandes förkarade att jag bara skojade. Väldigt roligt, tyckte jag. Det tyckte inte mamma och hon föreslog att jag själv skulle göra slag i saken och fria. Hmm, kanske det kanske? Jag skulle kunna planera ett frieri tillsammans med er bloggläsare i lugn och ro utan att Oskar skulle ha en aning. Han läser nämligen aldrig min blogg. Denna bloggen startades faktiskt i syfte att tetas med Oskar, eftersom han anser att hela blogggrejen är urfånig.

Sen börjar jag nästan undra om jag är utsatt för någon slags övertalningskampanj när det gäller barnafödande.
Jag var på ungdomsmottagningen en sväng i eftermiddags och barnmorskan började gå på om att min kropp rent fysiskt är redo för att skaffa barn och sen jiddrade hon vidare om alla faror med att vänta för länge. Detta efter att jag klart och tydligt deklarerat att några ungar blir det jevlar inte innan jag pluggat färdigt. Och lystring nu kära mor och andra barnvänliga släktingar; här ska alltså inte vankas några barn inom de närmsta åren. Over and out.

Ljuva höst

Gud vad fint det är med höst! Speciellt sådana klara soliga höstdagar som det varit denna veckan. Då är man är glad att man jobbar på dagis och kan vara ute hela dagarna. Helt underbart!



Idag har Oskar och jag haft en riktig mysdag. Vi åkte till Ängelholm efter jobbet, shoppade lite till lägenheten och tog en fika på Espresso house.
Älskar deras hallonmuffins!


Cappuccinon är inte helt fel heller. Söta mönster i skummet!


Denna hälsosamma dag avslutades med en delad vegetarisk pizza på
Pizza Corner. Så härligt med en lugn eftermiddag tillsammans. Annars brukar det vara full fart här hemma på vardagarna...


Imorgon kommer Ralf hit och ska visa Stina och mig nya övningar på gymmet. Stina ska nämligen börja köra lite lätt styrketräning med Oskar och mig. Kan ju bli spännande!

På fredag är det party som gäller. Lillis ska ha inflyttningsfest och jag tänker slå på stort genom att komma i den nya klänningen jag köpte i Stockholm. Bildbevis kommer sen, om jag vågar.

Oh well nu börjar det bli dags att hoppa i säng, öppning på jobb imorgon...
Godnatt bloggläsare

Kanelbullens dag

Varannan helg jobbar jag med Evelina på Statoil och det är lika roligt varje gång. Idag är det Kanelbullens dag och de som jobbade igår tyckte att de hade rustat oss väl inför idag genom att lägga upp 7 plåtar med bullar på jäsning. Jojo, då hade de nog inte räknat med Ewes och mina säljkunskaper. När vi gick hem klockan tre hade vi sålt 16 plåtar, alltså hela 240 kanelbullar. Inte illa pinkat, om jag får säga det själv!

Visst ser dom goda ut?



Igår blev det en lugn hemmakväll. Jag kände mig rätt sliten efter veckan så vi slappande i soffan framför Idol. Det var nog ett ganska bra beslut för gudars så trött jag var när klockan ringde klockan fem imorse.

Fredagssnacks - torkade fikon och vin, mmm!



Denna matiga sallad har blivit en ny favvo hemma hos oss. Proppad med nyttigheter (och godsaker för den delen)!
Lax, avokado, majs, minitomater, gurka, plommon och pistagenötter. Om man är hungrig passar vitlöksbröd fint till, annars är salladen väldigt mättande i sig.


Nu ska jag strax iväg och styrketräna med mor min. Och jag har övertalat Kajsa att följa med mig på Core imorgon. Jag vill känna på passet en gång till innan jag bestämmer om det är nåt jag ska fortsätta med. Även om det var kul sist blev jag inte helt frälst. Pluspoäng dock för att man inte behövde vara i takt hela jäkla tiden, haha!

Dessa fina blommor plockade jag i farmors trädgård igår. Så härligt gula!

En sleden torsdag


Det är mycket nu.

Jag hittade detta fantastiska foto när jag kikade runt bland mina bilder. Det är ungefär så det känns i mitt huvud för tillfället. Kaos.

Jag försökte bota min ilska efter jobbet genom att köra ett hårt pass på gymmet. Bröst, axlar och mage. Skönt pass men inte blev jag muntrare för det.

Nu ska jag hoppa i säng och fortsätta läsa om tidig registering av barns språkutveckling. Kan ju bli livat.

Oskar säger att det han gillar bäst med mig är mitt milda humör.
I can see his point.