Dialekt

Gårdagen ägnades åt att läsa ut Raskens och göra en romananlys. Raskens är skriven på småländsk dialekt, vilket jag hade svårt för till en början. Jag löste problemet genom att läsa högt för mig själv, för att komma in i språket så att säga. Tydligen kom jag in i språket väldigt bra, för jag märkte att jag talade djup småländska med kunderna på Statoil idag. Jag sa mä, tyar, tebaka, etter, nock och andra anskrämliga ord. En stamkund tittade häpet på mig och undrade hur jag kunde blivit smålännig så kvickt. Han såg om möjligt ännu mer förvirrad ut när jag sa att det var Mobergs fel...

Nåja, nu ska jag plugga ett par timmar innan det bär av till Klippan för umgänge med Svärdarna. Vi hörs!

För kallt

Jag vaknade upp till - 18 grader på Campus. Jag trodde först inte mina ögon, men jo, det är så kallt. Idag har jag en en lång läsdag framför mig så jag har parkerat mig själv på divanen, med värmeelementet på för fullt samt värmeljus tända i hela lägenheten. Imorgon ska hyresbostäder installera elmätare i varje lägenhet. De kommer att sänka hyran med 2200:- per år (!) Haha, jag vet, det är ett skämt. Vem fan använder el för 2200 kronor per år? Om jag inte minns fel hade Oskar och jag elräkningar på ca 500 i månaden när vi bodde på Vedbyvägen. Men men, det är inte lönt att vara arg en längre tid över sånt man inte kan påverka... Nu har jag fått gnälla lite iaf.

Vad händer annars i veckan? Imorgon har jag veckans sista föreläsning, 10-12. På torsdag morgon kör jag hemåt, men bara om ovädret har lagt sig. I annat fall tar jag tåg och buss. På torsdags eftermiddag kommer Emmah och Alice (och kanske rent av Emma Isaksson också) hem till familjen Ek.

På lördags ska jag jobba och utöver det ska jag försöka umgås så mycket jag hinner med släktingar och mina efterlängtade dagisbarn!

Nu skall jag återgå till Barabbas. I eftermiddag blir det ett pass på gymmet och sen matlagning och chill här på Stallvägen...

Förresten var tjejerna och jag inne och såg 'Snabba Cash' på bio igår. Jag tyckte den var bra. Brutal, men bra. Jag blev dessutom sugen på att se 'Farsan' och nya thrillern med Leo DiCaprio...

Helgen

I lördags kom mamma, pappa och farmor upp till Växjö en snabbis.

Farmor och mamma.


Pappa och jag.


Mamma mös i soffan.


Jag hade gjort mitt livs första tårta - och den blev god!


Nu är jag ganska trött, så det blir slappande i soffan framför Falk-trean ikväll. Föreläsning imorgon, woho! Tänk så lite som krävs för att glädja mig...

Jag läser

Gud vad kul det är att läsa böcker! Jag känner mig glad över att bli allmänbildad och ha roligt på samma gång - inte alltid det är så när man pluggar :) Jag är fortfarande frustrerad över tempot, men mamma säger att jag måste tänka positivt och det gör jag nu.

Nu ska jag äta min tredje marsipanbakelse på tre dagar och fortsätta läsa Huckleberry Finn. Vi hörs en annan dag!

Mer snö

Denna vintern verkar aldrig ta slut. I Växjö snöar det för fullt igen...
Tack för alla snälla sms och kommentarer om att jag ska krya på mig, det värmer. Idag mår jag något bättre, kunde faktiskt sova hela natten utan att hosta. Hostmedicinen verkar alltså fungera!

Jag har tvättat hela morgonen och nu ska jag sätta mig och läsa ut första boken på kursen. Det är inte klokt så mycket lästid vi har - i snitt har vi två stycken tretimmarsföreläsningar i veckan och resten är inläsningstid. Jag känner mig frustrerad över detta, det är alldeles för låga krav och daltande gynnar ingen, enligt mig. Denna terminen läser jag litteraturvetenskap och grammatik, men lärarna lovade betydligt högre tempo till hösten då vi ska läsa litteraturhistoria. Åh, jag längtar redan för är det något jag verkligen älskar så är det litteraturhistoria!

Här kommer förresten lite bilder på fantastiska basgrupp 12 som jag läste tillsammans med under hösten.

Sofie, Jonas, Klara och Ricco.


Kani och Sofie.


Jag, Affi och Klara.


Kim, Erika (som jag läser svenska med) och Martina.


Stefanie och Johanna.


Ollie och jag.


Kim och en bit av Erikas tunga till höger :)


Alla bilderna har Ollie tagit!


Jag ger upp

Har legat i en timme och försökt vila, men denna jävla rethostan gör mig galen. Fortsätter det såhär kommer jag att vara sinnessjuk inom en snar framtid. Så vad gör man? Biter ihop? Det kanske ni sansade människor gör, men inte jag.

Jag slängde mig på golvet och tjöt för fulla muggar istället. När jag tagit mig samman tillräckligt mycket för att kunna prata ringde jag mamma. Samtalet gav mig dåligt samvete. Mormor är sjuk, mamma är sjuk och moster är sjuk. Det är alltså inte mer synd om mig än någon annan. Denna insikten gjorde mig endast mer vemodig och jag grät lite till. Sen ringde Oskar och sa till mig att jag måste äta. Anna, du är mager som en sticka så nu går du och lagar något du tycker är gott, sa han. Ord och inga visor från min man, men han har rätt och jag ska lyda.

Så nu sitter jag här och försöker tänka ut vad jag skulle kunna förmå mig att äta. Glass går bort (har spytt upp för mycket av den varan), mat funkar inte heller. Det får bli mannagrynsgröt med sylt och mjölk. Det är nog inte så äckligt att kräka upp heller. Det var värre med den starka curryn som jag åt igår...

Sjuk

Här ligger jag nedbäddad i sängen. Har varit sjuk i över en vecka, med feber som gått fram och tillbaka, ont i halsen och hosta. Denna satans hosta. Inatt hostade jag tills jag kräkte flera gånger. Ingen hit, kan jag tala om, och jag kände mig ännu ynkligare eftersom jag var ensam. Lyckades ändå släpa mig upp till registreringen av den nya kursen imorse och sen gick jag direkt till apoteket och införskaffade hostmedicin. Nu ligger jag här och har egentligen massor att läsa, men jag orkar inte. Behöver bara få sova lite, lite.

Kram på er, vi hörs när jag är piggare!

Stressig vecka

Vi har temavecka denna veckan så det har varit långa dagar på universitetet och lite tid att blogga. Men jag tänkte att jag kunde tala om att vi hade avslutning med basgruppen i onsdags. På måndag splittras vi när alla ska börja läsa sina respektive ämnen och eftersom vi blivit ganska tajta i gruppen bestämde vi oss för att ha en sista kväll med gänget. Efter sista föreläsningen gick ut och käkade tillsammans och sen fortsatte vi hem hit, eftersom jag är den som bor störst (!). Det blev en härlig kväll med många skratt.

Delar av gruppen.


Ursnygga Sofie och Kani!


Sen rullade det in fler från de andra basgrupperna och totalt var vi nog 25 pers i min lilla lya, men det gick fint! Lite senare gick vi bort till Sivans och dansade några timmar.

Jag har känt mig hängig under hela veckan men eftersom jag stod som värd var det bara att tränga undan förkylningen. Det får jag sota för nu. Vaknade inatt och var helt förstörd i halsen. Just nu skulle jag egentligen befinna mig i Katedralskolans aula, men jag tar förmiddagen i sängen istället. Ska dock försöka gå på eftermiddagspasset, tänkte jag. Då är det Lisbeth Pippin som föreläser och det vill jag inte missa!

Ikväll blir det en lugn afton hemma. Jag ska sätta mig och skriva den sista hemtentan för kursen. Jag har eg till söndag på mig, men eftersom Anna kommer imorgon fm skall den skrivas färdigt ikväll. 

På återseende!

 

Ljuva värme

Äntligen värme i stugan!


Elementet kommer att flytta med mig in i sovrummet inatt. Nu ska jag minsann inte frysa mer!

Här kommer en bild från igår - Jonas, Sofie och jag.


Ikväll blir det Robinson hemma i soffan. Ögonlocken är redan tunga, kan jag tala om...

Bilder

Före. Det var rödare än det ser ut på bilden.


Efter omfärgningen.



Såhär sover jag nu; täcke under, täcke över samt fäll.


Nu ska jag ut och dansa. Hörs imorgon!



Hos frissan

Det blev inget värmeelement idag, istället har jag tillbringat halva dagen hos Kajsa & co. Jag hade tid klockan nio imorse och vaknade med ett ryck tjugo i nio. Tydligen hade jag stängt av väckarklockan och somnat om. Panik! Det är typ andra gången i livet det händer mig och jag blir lika chockad varje gång. Så det var bara att hoppa ur pjamasen i kläderna och be till gud att bilen skulle starta. Det gjorde den och en minut i nio var jag på plats. Phu!

Jag klippte och färgade håret, valde samma färg som sist eftersom jag trivts så bra i den. Idag blev det dock inte lika bra. Mitt hår blev illrött. Men frisören övertalade mig att det var belysningen som gjorde att det såg rödare ut. Nåja, tänkte jag och mötte upp Sofie för frukost och shopping på stan. När jag kom hem såg jag hur rött håret faktiskt var och ringde tillbaka till frisören för att gnälla. Hon blev lite sur men bokade in mig för omfärg klockan två. Yes! Jag menar, om man betalar över 800 kronor så vill man väl ändå känna sig nöjd när man går därifrån? Så nu sitter jag här med tjusigt hår och känner mig fin. Det var lite läskigt att ringa och klaga, men jag är glad att jag gjorde det!

Nu ska jag ta en varm dusch och sen springa över till Sofie. Det blir förfest hos henne ikväll eftersom det är för kallt här. Senare blir det Stallarna med resten av gänget. Imorgon ska jag dock köra till Jula och köpa ett element!

Lägger kanske upp kort på håret senare. Jag har nämligen både foton på det röda och på den nuvarande färgen.. Kram!

Godnatt

Imorgon köper jag ett värmeelement.

Köldbitet Växjö

Jäklar vad kölden biter här på det småländska höglandet. Man undviker in i det sista att gå ut - det gör helt enkelt för ont i kroppen. I lägenheten är det också svinkallt. Nu har jag satt på ugnen för att få det lite varmare. Dessutom håller jag på att bli sjuk. Tur att inte farmor har internet, för hon hade blivit orolig om hon förstått att en sjuk Anna måste sätta på ugnen för att hålla värmen. Haha, det låter illa, men det är illa. Tur att mormor inte är lika sjåpig. Du vet att jag klarar mig mormor.

Jag måste snart bege mig till ica för att hämta ut ett paket och köpa nytt papper till skrivaren. Det tar emot, men det finns inga genvägar. Jag har en rapport att korrekturläsa ikväll och för att det ska bli bra vill jag se det på papper. För övrigt fick vi ganska vass feedback av vår handledare på seminariet idag. Han tyckte att flera av oss presterat under vår individuella förmåga på labben. Vi hade tydligen missat småsaker och varit undertydliga, vad det nu betyder. Vi anser själva att vi varit mer än tydliga när vi presenterat resultatet, men tydligen ska även en utvecklingsstörd kunna läsa och förstå. Nåväl, han ska få som han vill.

Hörs mer en annan dag!

PS. Mamma, jag önskar mig termobyxor i födelsedagspresent!

Växjö nästa

Det var några dagar sen sist så här kommer en snabb update på vad som hänt. Nyår har kommit och gått. Jag firade i Kristianstad tillsammans med Kajsa, Christopher, Catta, Joakim och världens bästa kock, Pontan. Kvällen var enligt mig helt perfekt - fantastiskt god mat, lagom mycket skumpa, sällskapsspelande och skön musik. Det enda som saknades var Oskar...

Såhär laddade var vi innan vi skulle åka.


Pontus älskar att fotas, det märks.


Här ser ni vår nätta packning. Vi stannade hela en natt.


Fler bilder kommer när Catta skickat över resten.

Nu ska jag kolla på svtplay, sen packa ihop mina grejor och köra upp till Växjö. Jag kommer att stanna där i tre helger vilket är nytt rekord. Ska bli spännande att se hur det går... Fast det är inte så farligt som det låter, helg nr 2 kommer Anna upp och helgen efter är det mors och fars tur.

Vi hörs!