Effektivitet

Tjejerna och jag började dagen med en promenad runt Trummen. Därefter satt jag på bibblan ett par timmar och pluggade. Tillslut insåg jag att jag kan böckerna som ett rinnande vatten, så då gick jag hem och gjorde pannkakor.

Efter sex pannkakor med vaniljglass och jordgubbar föll jag i matkoma.


Efter ett tag kickade dock sockerkicken in och jag började ordna mitt vfu-material i mappar.


Som ni vet älskar jag att organisera så jag fortsatte med våra kartor när jag ändå var igång!


Nu är här skönt undanplockat och alla onödiga papper har förpassats till återvinning. Jag ska bege mig till gymmet om en liten stund och köra ett lätt benpass. Vi hörs!

Pluggsöndag

Nu har Oskar åkt hem och jag har pluggat hela eftermiddagen. Jag har testskrivit en extenta och kollat igenom mina anteckningar. Det känns ganska meningslöst att plugga på just litteraturvetenskap för har man läst alla romaner och varit med i diskussionen på lektionerna är det liksom omöjligt att inte skriva G på tentan, enligt mig. Ikväll ska vi hem till Kani och se Bridget Jones dagbok i studiesyfte, som avslutning på denna pluggsöndag. 

Oskar var urgullig och fixade lunch åt oss när jag satt och skrev innan. Visst ser det gott ut?


Igår var han inte lika gullig när han av okänd anledning insisterade på att äta pastan direkt ur kastrullen...


Sen tänkte jag bjuda på en bildsekvens från i fredags, när poliserna hade övning utanför vårt köksfönster.

Polislärare väntar in polisstudenter. "Fyllo" ligger deckat under bordet bredvid.


Polisstudenter på ingång.


Polisstudenter hittar fyllo. Tar fyllots Jägermeister-flaska.


Polisstudenterna bestämmer sig för att "plocka in" fyllot.


Fyllot åker in i bilen och de kör iväg. Gissningsvis "mot stationen".


Tänk så händelserikt det kan vara att stå och skala potatis när man bor granne med en polishögskola. Det kan rekommenderas!

Jag håller på att tvätta just nu, men mellan varven kollar jag resor till Paris. Jag har nämligen fått för mig att Oskar och jag ska åka dit i augusti. Jag bearbetar Oskar genom att titt som tätt slänga mig om halsen på honom och utbrista: "Jag vill verkligen, veeerkligen åka till Paris, älskling". Idag fick jag ett genombrott när Oskar muttrade till svar att i så fall tänkte han gå på Lovren i flera timmar, bara så jag visste. Eftersom han gillar att vara besvärlig upplyste jag honom inte om att jag älskar franska expressionister och att flera timmar på Louvren låter som rena drömmen, hihi.

Nu: tillbaka till tvättstugan.

 

SATC 2

Imorse förslog Oskar att vi skulle gå på eftermiddagsbio och se Sex and the City 2. Jag blev genast misstänksam. Vad var i görningen? Oskar hatar SATC...  Men samtidigt var erbjudandet frestande, så sagt och gjort. Vi gick dit och jag måste tyvärr säga att filmen var ruggigt dålig. Vi led oss igenom 2 ½ timmars promotion för Abu Dhabi full av produktplacering (arabiska pringles!) och västerländsk etnocentrism.

Nu har vi ätit lasagne och jordgubbar med glass. Under de senaste två dagarna har jag smällt i mig en hel liter jordgubbar på egen hand och jag tror att det gett mig nån slags allergisk reaktion. Jag är nämligen rödprickig över hela kroppen nu, och det kliar.


PS. Jag har fortfarande inte kommit på anledningen till varför O ville gå på tjej-bio, men jag misstänker att han kommer att använda det som utpressning när han vill gå på fiskemässa eller andra (enligt mig) urtrista jippon framöver...

En galen kväll

Ja, det kan man lugnt säga att gårdagen var... Istället för att dansa på Stallet natten lång gick Oskar och jag hem vid tolv efter att ha placerat kvällens värdinna i en taxi mot sjukhuset. Hon trampade snett och stukade foten (min teori) men fick så ont att hon ville åka in och röntga fall i fall. Jaja, lika bra antagligen.

Här kommer i alla fall lite bilder från kvällen.

Min outfit.


Hur ser vi ut?!


Försök två. Inte mycket bättre.


Oskar smälte in bra hos pojkarna.


Kärlek i köket.





Vackra Kani.


Inga kommentarer.


Kani, Ricco och någon jag glömt namnet på.


Grabbarna grus igen.



Emma, kvällens värdinna längst till vänster strax innan hon trampade snett...


Nu hade jag eg tänkt dra upp Oskar för en promenad runt sjön, men det ser ut som det ska börja regna när som. Hmm, promenaden får vänta, helt enkelt.

Fredag

Nu har jag precis betalt räkningar och gjort tillfällig adressändring på min dn-prenumeration. Jag funderade först på att ha tidningsuppehåll hela sommaren men eftersom eftersändningen är gratis och dn är en mycket bildande och bra tidning beslöt jag mig för att skicka den till Örkelljunga istället. Efter tio minuters strulande på nätet ringde jag kundtjänst. Det visade sig att Hjämsjövägen inte existerar i deras databas. Telefonisten undrade om det var tal om någon slags lantadress. Herregud. Nu är det fixat i alla fall och Hjälmsjövägen inlagd i dn:s databas.

I övrigt så älskar jag att bo i studentlägenhet såhär års. Ingen hyra över sommaren = mycket bra för ekonomin!

Nu ska jag in till stan en snabbis med tjejerna och resten av dagen blir det litteraturvetenskapluggande. Vid fem kommer Oskar, jag längtar!

Förresten, var rädda om varandra i sommarvärmen.

Yay

Hipp hurra, nu är jag klar! Hrm, nästan i alla fall. Idag skrev jag klart den sista hemtentan så nu återstår bara en salstenta i nästa vecka, sen är det jag som packar ihop lägenheten och drar till Skåne för resten av sommaren. Jaaa, så himla underbart! Och grattis till Emma som lämnat sin C-uppsats. Bra jobbat av oss båda :)

Nu ska jag fira med att titta på Grey's och äta mannagrynsgröt. Hoppas på lite take away när Oskar kommer imorgon, thai eller indian style :)

Fullt upp

950 sidor kurslitteratur denna vecka, samtidigt som vi har fyra (!) tentor i luften, samtidigt som vi har föreläsningar fyra av fem dagar. Ja, vad ska man säga? Det här är planering när den är som bäst. Eller?

Nåja, denna arbetsbörda kräver sina kalorier, helt klart. Nu festar jag loss på Ben & Jerry's och läser ut Osynliga flickor, synliga pojkar - om ungdomar med svenska som andraspråk. Senare blir det gymmet - det enda som håller hjärnan igång veckor som denna :)

Underbara måndag

Vaknade utsövd och på väldigt gott humör idag. Vet inte riktigt hur det kan komma sig, men så är det ibland. Bara att njuta! 



Snart ska jag käka lite lunch och sen sätta mig och läsa veckans litteratur (två böcker som behandlar andraspråksforskning och romanen "Sandor slash Ida"). Men först ska jag springa bort till studentkårens kansli och köpa gästleg till Oskar som kommer upp på fredag! Yay!

På tal om Oskar, så står blommorna jag fick av honom fortfarande vackert.

Överraskning

Igår kväll kände jag mig trött och sur. Jag höll just på att stormkoka potatis till min tråkiga potatis- och purjolökssoppa när det ringde på dörren. Utanför stod hör och häpna en snygg karl med famnen full av rosor och Ben & Jerry's! Hallelulja, gissa om jag blev glad? Det var Oskar som bestämt sig för att överraska med en spontantrip till Växjö. Så istället för en seg kväll med mig själv och soppan blev det promenad i kvällssolen, vin och mys. Underbart!

Nu ska jag återgå till mitt nya tidsfördriv - Greys säsong 3-boxen. Och vet ni vad det farliga är? Jag har säsong 4-boxen också, ojoj :)

Nyhetsmorgon med mera

Jag ägnade morgonen åt att läsa ut Bridget. Skönt! Ska bli riktigt kul att analysera den ur ett genusperspektiv så småningom... Fastnade även en lång stund framför Nyhetsmorgon med Thilde. Fasen vad bra hon är som programledare, Thilde de Paula. När Lasse håller låda orkar jag aldrig titta mer än en kvart... I övrigt gillar jag Jenny Östergren bäst, och Anders Kraft, även om den senare tenderar att ta över snacket i studion. I synnerhet gäller detta när han jobbar med Kristin. Haha, som ni förstår har jag ett nära förhållande till Nyhetsmorgons sex programledare. Såhär tycker jag om dem:

Jenny Östergren: +++++
Foto: TV4

Steffo: ++
Foto: TV4

Anders Kraft: ++++
Foto: TV4

Kristin Kaspersson: +++
Foto: TV4

Lasse Bengtsson: +
Foto: TV4

Thilde de Paula: +++++
Foto: TV4

Funderar på att sticka och träna en timme nu, för att sedan närläsa ett kapitel i Baskervilles hund. Suck, den senaste tiden har vi läst så sanslöst tråkiga böcker på litteraturvetenskapen. Jag menar, Sherlock Holmes, kan det bli värre? Till och med Moberg känns lättsam i jämförelse...

Bridget I hate you

Läser just nu Bridget Jones dagbok. Inte alls frivilligt om någon trodde det, romanen är en del av kurslitteraturen i litteraturvetenskapen. Men fy för i helsike vad dålig den är! Jag hatar den här Bridget. Hon är en lat, karaktärslös, tjatig människa vars liv går ut på att hitta en karl. Hu, bäst att läsa ut boken fort så eländet tar slut.

Feta

Häromdagen testade jag en ny typ av fetaost och jädrans vad god den var!


Ni som gillar ost måste prova! Själva grejen är att osten lagrats i ekfat i några månader för att bli lite extra göttig. Personligen är jag inte överförtjust i feta, men jag lyckades trycka i mig hela förpackningen på två dagar :)

Annars är det en regnig, tråkig morgon i Växjö. Alla sover eftersom det var Fredagsfestival igår, ett stort jippo här på Campus. En annan var ju sjuk och slocknade vid tio. Därför vaknade jag i ottan och nu ska jag snabbt och lätt färdigställa textanalysen... Vi hörs!

Vita köttbullar

Här kommer en uppdatering av mitt tillstånd. Jag har nu konstaterat att det inte rör sig om allergi. Jag testade clarityn och märkte ingen förbättring. Några timmar senare testade jag även dubbel dos och fortfarande ingen bättring. Då gick jag och la mig och sov 10 timmar och idag känner jag mig något piggare.

Jag sitter som vanligt och skriver. Har nu skrivit 11 av mina 16 sidor på textanalystentan. Skönt! Dock började jag nyss undra om jag blivit komplett galen. I ögonvrån såg jag nämligen vita saker fladdra förbi i höjd med trädkronorna. Fan, vilka stora duvor det finns, tänkte jag och resonerade vidare om referentbindningens betydelse. Ni vet ju själv hur det är - när väl har flyt ska det mycket till för att man ska sluta skriva, lyfta på häcken och låta sig distraheras. Men dessa flygande saker ville inte försvinna. De blev fler och tillslut fick jag slita mig från datorn och tassa bort till fönstret. Det visade sig att dessa flygande vita köttbullar var barn (studenter?) som gjorde nån slags cykelhopp på kullarna utanför vårt hus.

Här har en av dårarna funnit ett fel på sin bike.


Oh no! De upptäckte mitt smygfotande!


Jaja, det var lika bra. Jag har viktigare saker för mig än att titta på voltande killar på barncyklar. Det här till exempel:


Jag ger skrivandet en halvtimme till, sen ska jag ha fredagsmys med mig själv. Det innebär te och nedbäddning av mig i soffan. Yeah!

Allergi?

Alltså jag börjar överväga om min förkylning är ett uttryck för allergi, snarare än sjukdom?


Alla mammor därute, nu behöver jag er hjälp. Ögon och näsa rinner så det ser ut som att jag gråter. Är detta normalt? Vad ska jag göra? Jag har inte längre ont i halsen eller feber (det hade jag förra veckan). Hu.

Jag - ett vrak

Igår kom Oskar och jag upp till Växjö igen. Jag hyser verkligen blandade känslor för detta stället... Det är vårt hem, men känns ändå inte riktigt som hemma. Och efter fem veckor i Skåne blir känslan ännu mer förvirrande. I vilket fall som helst är det skönt att få lite ensamtid ihop, om än bara för en dag. I eftermiddag åker Oskar tillbaka till Klippan och jag stannar här för att skriva tentor.

Skrivandet går dock inte så bra just nu, av den enkla anledningen att jag inte ser något. Förkylningen som legat och grott i min kropp under en veckas tid har nu brutit ut med full kraft. Ögonen rinner, näsan rinner och jag nyser oavbrutet. Seriöst så har jag nog nyst 40 gånger sen jag steg upp imorse... Oskar säger att jag ser ut som ett vrak och det stämmer säkert.

Imorse åt vi frukost framför Nyhetsmorgon - mitt helgnöje. Jag blev sugen på något salt och efter en snabb inventering av kyl och skafferi insåg jag att jag hade två val - ägg eller popcorn med smörsmak. Eftersom jag kände mig lite lat blev det popcorn till filen. Det var inte alls så äckligt som det låter faktiskt :)

Nu ska jag mysa lite till med Oskar och sen sätta igång med pluggandet.
Vi hörs!

Sköna söndag

Elle, Joakim, Oskar och jag började dagen med en promenad runt sjön. Vi stannade på Fisk och vilt och åt goda skaldjursmackor till frukost, och sen tog vi en kaffe på Statoil. När Elle och Jocke lämnat för Kalmar tog Oskar och jag en sväng om Väla. Där shoppade jag upp presentkortet jag fått av Bo och Lisa i födelsedagspresent. Det blev en hel del:


En sval somrig klänning till semestern :)


När vi kom från Väla var både Oskar och jag dödströtta, så vi värmde spagetti och köttfärssås och nu är det Gossip Girl i soffan som gäller. Vi hörs!

Bröllopsyra















Som ni ser fick vi en makalös dag... Vi nöjt av en vacker vigsel, mumsig mat, tårdrypande tal, filmvisning och diverse spex följt av dans kvällen lång.
Tack herr och fru Huth för en dag vi sent kommer att glömma!

Redo för bröllop







Hu, nu är jag lite nervös. Gillar inte alls fixat hår eller att vara utstyrd i klänning... Håll tummarna för att jag inte snubblar i gången, är ni snälla.