GOTT NYTT ÅR

Gott nytt år önskar vi från Hjälmsjövägen! Ikväll firar jag, Oskar, Catta och Kajsa lugnt eftersom Kajsa och Catta jobbat hela dagen idag och jag öppnar imorgon. Strax ska det vankas god mat och Astin korkas upp, mums!




Ni får tänka bort tofflorna ;)

Min tjusiga klänning fick jag förresten av mormor i julklapp. Tusen tack, mormor.

Förresten nr 2: På julafton hjälpte Karin mig att vända Paris-bilderna, så här kommer en rättvänd på den fantatiska granen i Lafayettegallerian.



Vispgrädde

Detta var dagen då Oskar slök tre dl vispgrädde (uppvispat blev det betydligt mer) på ett par minuter. Han började må illa och försökte kompensera illamåendet med proteinpulver och bananer. Nu ligger han i sängen och kvider och tycker synd om sig själv. Stackarn :)

Besatt

I julklapp fick jag en eltandborste av Oskars föräldrar, och sen dess har jag blivit besatt av att borsta tänderna. Jag älskar känslan av att ha riktigt rena, välpolerade tänder. Varje gång jag har ätit tänker jag att "hmm, nu skulle det inte skada med ett litet borst" och sen slinker jag in på toan och borstar. Inte bra, jag vet. Och ja, jag ska sluta. Men herregud, visst måste man få njuta lite av nyhetens behag?


Jag har fortfarande väldigt ont i halsen och lätt feber, så Oskar är skickad att köpa ingefära på väg hem från jobbet. Vi ska koka te på ingefära, citron och honung och titta på film ikväll.

Efter nästan fem timmar med polistexterna är jag helt slut i huvudet. Det är jobbigare att arbeta framför datorn än att göra något fysiskt, i alla fall för hjärnan.  

Julen

Här kommer våra fina julbilder!

Kusinerna från K-stad firade med oss på julafon. Mys!


Julklappsutdelning efter Kalle, som vanligt :)


Julbordet. Lägg märkte till vad vi har mest av - grönkål!

Söta Klara framför brasan.


Syskon och Julia. Kajsa surar av okänd anledning.


Karin hade gjort god marängefterrätt - perfekt efter den tunga julmaten.


Klara och Stina.


Vår lilla gran (alla stora var slut när mor och far köpte...).


Ola fick tjusiga kalsonger i julklapp.


På annandagens morgon åkte Oskar och jag upp till Växjö.


Vi söker större lägenhet. Drömmen är att bo här, i någon av topparna.


Igår var det helt underbart vinterväder här, och trots halsont och lätt feber gick jag en sväng med kameran.


Nu måste jag ta tag i polistexterna igen, och jag ser inte fram emot det...

God fortsättning, allihop!

Noël à Paris

Här kommer ett gäng bilder från Parisresan. Eftersom det snöade rejält varje dag har vi inte fotat så mycket, men några bilder finns!

Första dagen innan snön kom. Framför Paris bästa museum (enligt mig):
Musée D'Orsay.


Promenix på Ile S:t Louis. Lyxgodisbutik, mm!


Framför Louvren för traditionsenliga hoppbilder. Pga halkan vågade dock inte Kajsa hoppa. Hon körde en mer försiktig balettstil :)


Jag tänkte: "allt för konsten" och bad en bön om att inte landa på framtanden.


Vi käkade banancrêpes på Paris äldsta glassbar Berthillon.


Mums!


Det var varmt och skönt inne på fiken.


Vi strollade över Ile de la Cité och förbi Notre Dame.


Mitt emot Notre Dame låg bokhandeln Shakespeare och co. där Kajsa shoppade loss; englelska julsagor och ett gäng Shakespearedramer blev skörden.


I väntan på mörkrets intåg (vi ville se Champs Elysees i julbelysningen) tog vi en sväng om Lafayettegallerian och tittade på granen.


Jag har tyvärr inte lyckats vända bilderna (de är skrivskyddade av okänd anledning), men granen sträcker sig alltså över fyra våningar och är som ni ser makalöst pyntad :)


Dag 2 åkte vi till Versaille och det var lika mäktigt som sist. Under natten hade det dock snöat kraftigt så trädgårdarna var stängda av säkerhetsskäl. Lite trist, men förståeligt. Vi tog  dubbla vändor i spegelsalen och drottningens sovrum istället, på allvar haha.

På eftermiddagen tog vi tåget till helt andra sidan av Paris och besökte världens största loppmarknad (den ÄR alltså världens största, bokstavligt talat, utspridd över flera kvarter och med tio "specialbyar"). Marknaden var väldigt speciell - vissa delar var inte alls lopp utan snarare lyx, med guldiga kristallkronor och rokokomöbler till försäljning för tusentals euro. Jag hittade ett gäng gamla foton över Paris och en snygg mössa. Kajsa har mobbat mig hela resan för enligt henne är mössan det fulaste som någonsin skapats. Jag hävdar att hon bara är avundsjuk :)


Vidare har vi shoppat en hel del, tagit fina kvällspromenader i Montmartre (där vi bodde), gått på julmarknader och fikat. Sista dagen var vi på Naturhistoriska muséet och i Panthéon samt strollade förbi Arabiska institutet och Paris moské. Mäktiga byggnader allihop! Ett hett tips är naturhistoriska - vilket ställe! Bäst var den permanenta evolutionsutställningen, men även den temporära dinosaurieutställningen var häftig, med stora skelett, fossiler och filmer. Bildande och bra!

Hotellet vi bodde på var helt OK, men frukosten var ett skämt. Det var croissanter och åter croissanter. Blö! Å andra sidan fick vi gratis lunchbox varje dag, vilket vägde upp lite. Som helhet är Paris en perfekt stad för ungdomar att turista i. Alla muséer är gratis om man är under 26 och metron är grymt billig. Bor man utanför innerstan är till och med maten billigare än hemma. MEN - Paris är helt klart en sommarstad. Halva charmen med stan är ju att picknicka på broarna och njuta i parkerna.

Nå, nu blev detta ett hiskeligt långt inlägg. Jag ska slå in mina sista klappar och sen hoppa i säng. Vi hörs!

Ciao!

Nu drar vi till Paris!


Vi hörs till jul :)

Löneförmån

Tydligen har man vissa förmåner som universitetsanställd. Som att tralla ner på julmingel utanför SVT och plocka med sig en gratis julgran hem, till exempel. Imorgon är det julbord på slottet också och jag hade gärna velat gå men a) jag vågar inte för jag känner ingen mer än mina två chefer och b) jag måste köra till Skåne för att vi ska åka till Kastrup på fredag morgon.

Som ni ser verkar datorn fungera än så länge, men Dell-killen sa att den kan lägga av om ett par dygn eller så. Tydligen har Pontan haft samma trista erfarenhet, fast med Coca Cola, och då dog hans efter en dag. Hmm, I just have to wait and see...

Ikväll har Oskar och jag varit nere på stan, insupit julstämningen, handlat julklappar och fikat på Växjös bästa fik - Millas. Supergod varm choklad med extra vispgrädde blev det, mums! Nu sitter vi och väntar på att laxen ska bli klar i ugnen och sen blir det sambohäng framför Bonde :)

Jag, en idiot

Snälla vänner, lova mig här och nu att aldrig, aldrig mer gå i närheten av era datorer med flytande föda. Jag brukar dricka kaffe när jag surfar på datorn, men det gjorde jag inte idag, utan jag snubblade med kaffekoppen i handen på väg från soffan till köket. Jag hann tänka NEEEEJ, NEEEEEEEJ och sen såg jag koppens innehåll med ljusets hastighet forsa ner i tangentbordet på min älskade Dell. Jag skrek rakt ut samtidigt som jag kastade mig över datorn, slet ur alla sladdar och skakade den upp och ner. I min enfald trodde jag att min Dell klarar allt - den har överlevt diverse trauma i sina dar. Ett tag såg det till och med ljust ut och datorn verkarde fungera som vanligt. Sen totaldog den.




Då kände jag paniken komma - mina dokument, mina anteckningar, mina påbörjade skrivuppgifter som jag lagt ner timmar och åter timmar på... Jag är ganska duktig på att spara över kontinuerligt, men har inte gjort det på några veckor nu. SATAN! Jag ringde Dell support center och var hysterisk. Mannen jag talade med sa snällt att han tyvärr inte förstod vad jag sa, för att jag grät så häftigt. Han talade vänligt om att garantin gick ut för över ett år sedan och då brast det för mig. Jag har inte råd att köpa en ny dator, ylade jag till honom. Och mina dokumeeeeent, uuuuuuh. Jag var på väg att kasta mig ner på golvet, teatralisk som jag är, men då jävlar skedde ett mirakel.

Datorn, fortfarande stinkande av kaffe, brummade igång. Den gåååår, vrålade jag till mannen på Irland. Går den? frågade han häpet. DEN GÅÅÅÅÅÅÅÅR, grät jag i extas tillbaka. Den går, upprepade mannen klentroget och sen fick han eld i baken. Se för fasen till att kopiera över dina filer bums, uppmanade han mig, för den kan lägga av när som. Shit, shit, tänkte jag, men på någon vänster lyckades jag överföra filerna till den externa hårddisken utan några incidenter och tro det eller ej, men datorn går fortfarande.

Jag är i chock. Och tacksam. Dell-killen sa att datorn mycket väl kan lägga av ändå, men nu har jag i alla fall säkrat mina filer och det kommer jag att fortsätta med varenda jädra dag ett bra tag framöver. Jag har dessutom lagt över mitt bank-id på ett USB så att jag kan komma åt det från andra datorer, om det vill sig illa. Något fel är det helt klart på datorn, för i skrivande stund blev min favoritlista blank. Nåväl, det kunde ha varit a lot worse...

Ja, jag hoppas ni förstår att ni pronto bör säkerhetskopiera era filer, bilder eller vad saker ni nu har av värde på era datorer för vad jag har varit med om idag är fan inte kul.

Hade jag haft valium hemma hade jag behövt en tablett nu...




Respirr

Ligger i sängen och pluggar lite. Kollar ut och inser att det fortfarande är mörkt. Herregud...

Idag blir det en fixardag. Det ska packas, växlas pengar, slås in julklappar, fika med Oskar på stan i em och ja, just det, lite plugg också.

På fredag är vi här (fast förhoppningsvis i vackert vinterväder):


Vi bor i Montmartre, nära Sacre Coeur.


Vill det sig väl kanske jag till och med får med Kajsa upp i Panthéon :)


Woho, respirret börjar infinna sig!

Studier

Det finns dagar då jag verkligen gillar min studentvardag. Som idag till exempel. Det är grått, blåsigt och direkt ogästvänligt ute. Jag var visserligen nere på en tre timmar lång föreläsning imorse, men eftermiddagen kan jag spendera läsandes i soffan, med myskläder och en stor kopp te. Underbart! Till torsdag ska jag ha läst Den gröna milen och Gardells En komikers uppväxt. Helt OK arbetsbelastning alltså :) Bägge böckerna är extremt bra och jag kan verkligen rekommendera Gardells roman som julläsning. Oskar läste den i somras och tyckte den var svinbra (om det kan fungera som nån slags referensram).



Vanligtvis har jag ju en del amanuensjobb att göra i veckorna, men jag träffade Asken imorse och hon beodrade mig att vara lite ledig. Hon har nog fattat hur hårt jag jobbat på vfun och tyckte inte det var lönt att klämma in ett sista uppdrag innan Paris. Yes! Ibland är mina chefer bara bäst!

Här ser ni en trött och vinterblek Anna i behov av lite storstadsjulstämning, haha. På fredag, på fredag!

Lucia

Jag har haft en mysig morgon framför 2:ans luciasändning och nu börjar det bli dags att dra sig ner till uni för tre timmars litteratursociologi...

Ikväll ska jag träna för första gången på flera månader. Det är minst sagt välbehövligt! Ju mindre jag tränar, desto mindre blir jag och såhär kan jag inte ha det. Nu behöver brallorna fyllas ut!

Vi hörs ikväll!

Frid

Jag känner en nästan obeskrivbar glädje över att vara sambo igen - det bästa jag vet är att umgås med Oskar! Visst gnäller vi på varandra ibland (Oskar över att jag dammsuger varannan dag och jag över att Oskar sprider pinaler över hela hemmet) men det är för det mesta bara kul. I ett och ett halvt år har vi längtat efter att flytta ihop på nytt och i helgen var det äntligen dags - härligt!

Idag har vi varit ganska flitiga. Oskar har sorterat sina papper sen sex månader tillbaka och jag har läst massor av urtråkig kurslitteratur. Vi kockade till köttfärssås, mackisar och vitlöksbröd till kvällsmat och nu kurar vi i soffan och har tänt levande ljus i hela lägenheten. Det är nämligen snorkallt ute - 14 grader. Brr!  



Matkoma

Är äntligen tillbaka i Växjö och äntligen sambo igen! Vi hade en skön myskväll igår med räkor, vin och Idol. Dock slocknade jag vid nio och Oskar fick bära mig till sängen.

Imorse sov vi ut till åtta, sen slökollade vi (jag) på Nyhetsmorgon och tvättade (Oskar). Vid elva knallade vi bort till brunchen och smällde i oss våfflor, ägg, prinskorvar, köttbullar, ost, kex, frukt, yoggi, mackor, kaffe, juice m.m. Nu är jag så mätt att jag håller på att spricka så jag måste nog lägga mig ner en stund. Det är precis att jag fixar att skriva detta...

Ikväll blir det Potterbio och sen häng på Lux med Henke och Sofie. På återseende när matkoman har gått över! 

Julkort 2011?

Hahaha, jag hittade denna härliga bild på en sportblogg och såg genast nästa års julkort framför mig :) Tänk er Oskar i motsvarande action hahaha
Den nakna hälsan.

Jag lever

Jag skriver som Julia:
Nämen, vad händer?
Ett blogginlägg av Anna?
Det händer minsann inte för ofta nuförtiden...

Efter fyra intensiva jobb- och vfuveckor börjar jag känna mig mör, därav bloggbristen. Idag hade jag besök av A, så nu är jag examinerad och klar för denna gång. Skönt!

Helgen bjuder på Statoiljobb så snart ska jag kura ner mig i soffan och softa innan det vankas Idol. Egentligen har jag massor att läsa och skriva, men jag har fått i läxa av mina handledare att vara lite ledig så jag tänkte praktisera det, till imorgon i alla fall :)

Jag hittade en fin vinterbild från december förra året. Riktigt så mycket snö har vi inte nu, men nästan.

Förra veckan var det 1-årskalas för Alice. Nu är hon en riktig liten primadonna som till och med har lärt sig GÅ. Hon är helt enkelt ett av världens mest begåvade barn :) Såhär pluttig var hon förra året.



God helg!