Ny mössa

Idag fick jag två mössor av min farmor. Här kommer en bild på den ena.

Ganska cool va? Haha! Det är äkta rävskinn, säger farmor. Vet inte riktigt om jag ska tro på henne, men len är den i alla fall! Så nu vet Emmah och Elle vad jag kommer att ha på mig när jag anländer till Öland om några veckor...

Ikväll blir det mys här hemma för både Oskar och jag ska jobba hela helgen. Jag jobbar 6.00-15.30 lördag och söndag. Känns sådär kul, men det är bara att bita ihop. Inte många veckor kvar nu!

Jag ska snart hoppa i ett varmt bad - sen blir det färsk citronpasta med laxsås och avokadosallad. Mums! Och Oskar gick loss i ostdisken på Coop så det blir nog lite ost, kex och vin lagom till Idol :)

Julglögg

Idag provsmakade och tappade vi upp årets glöggbrygd.
Visst ser det fint ut när glöggen är buteljerad (som Oskar envisas med att kalla det) på gammeldags glasflaskor?


Förresten så hade vi precis besök av polisen.
Min cykel blev stulen förra veckan och ett par dagar senare hittade jag den slängd nere i byn. Givetvis plockade jag med mig cykeln hem direkt. När jag kom hem ringde jag polisen, berättade vad som hänt och sa att jag ville ta bort min anmälan . Då blev det ett jäkla liv (tydligen hade jag själv gjort mig skyldig till brott nu) och idag kom alltså 2 poliser körandes från Helsingborg för att kolla att jag inte råkat ta fel cykel. De stannade i ungefär 2 minuter, konstaterade att jag hade tagit rätt cykel (surprise) och körde sedan tillbaka. Detta finns det tydligen resurser till, men under ett pågående villainbrott finns inga poliser att tillgå. Gah, man kan ju bli tokig för mindre.

Åh

Min goa kusin Kristina ska flytta till Perth. Fy fasen vad jag är avundsjuk! Men det bästa är att nu har vi ju en släkting som absolut måste hälsas på, ofta!

Coral Bay


Kings park

Winter wonderland

Finns det något bättre än att vakna upp till strålande vinterväder en ledig lördagsmorgon?

Utsikt från vår balkong.


Hjälmsjövägen i vinterskrud


Fina färger i skymningen


När vi kom tillbaka från Ikea letade vi fram adventsljusstakarna ur förrådet och tjuvstartade julpyntandet. Emma "gestapo" Isaksson kommer väl att bli vansinnig när hon läser detta men såhär ser det i alla fall ut i våra fönster nu!

Julbord

Igår klarades årets första julbord av. Oskars företag bjöd oss på julshow på Sundspärlan i Helsingborg. Temat var Skånegille med artister som Hasse Andersson, Caroline Jönsson och stå-up komikern Marika Carlsson. Det var en väldigt lyckad kväll - god mat, kul sällskap och dans hela kvällen. Det var länge sen jag dansade 4 timmar i sträck kan jag säga!

Oskar och Helene


Chefen satt vid vårt bord och beställde in massor med vin.
Kanon, tyckte Lars och jag!


Resten av gänget


Den nya xidern winter med smak av grape och ingefära! Ser ni glittret?


Caroline och Hasse


Kvällen favvo - Marika


Vi kom hem ganska sent eftersom bussen körde om Klippan och Perstorp innan den släppte oss i Örkelljunga. Oskar är hyfsat bakis idag medan jag mår prima ballerina. Kan kanske ha något att göra med att jag klämde i mig en banan och en avokado och hinkade i mig vatten innan jag gick och la mig?

Idag blir det en sväng om Ikea och Väla. Glöggen är färdig idag och vi ska köpa fina glasflaskor att hälla upp den i, och antagligen lite annat smått och gott.

Nu - frukosttajm.

Helgen

I söndags på jobbet blev jag kallad för "en aggressiv rasist". Mycket har jag fått höra i mina dar men det här tar nog ändå priset. Anledningen till uttalandet var att jag ringde upp en kund som vägrade komma och lämna tillbaka sitt släp med motiveringen att det regnade. Jag förklarade vänligt men bestämt att regn tyvärr inte anses som en giltig anledning till att komma mer än ett dygn för sent med släpet, och att det faktiskt kan finnas andra som bokat och därmed drabbas. Ibland blir jag så trött på folk. Jag kanske skulle läsa marknadsföring istället för pedagogik så jag kan stänga in mig på ett kontor och aldrig behöva träffa någon ever? Nej, usch vad bitter jag lät nu, men hallå aggressiv rasist - kom igen?

Ikväll har Kajsa och jag organiserat mors och fars 50-års present. Det gäller att börja spåna i tid eftersom vi kommer att vara i Asien när firandet äger rum. Men vi hoppas på en resa av nåt slag när vi kommer hem. Stockholm kanske, eller varför inte Dubai?

Nu sitter vi och slökollar på fotbollsgalan. Vi har ätit ugnsbakad lax med valnötssallad till middag. Så jäkla gott och bra fettsyror har vi fått i oss också! Ibland slår det mig hur stor påverkan kost-Susanne har haft på oss hälsocoacher. Häromdagen gav Oskar mig onda ögat när jag bad honom "skicka kolhydraterna" istället för att säga pasta. Och ja, jag håller med. Där går gränsen.

Förresten så testade jag en grym grej på gymmet idag! Jag stod på en medicinboll samtidigt som jag gjorde övningar i cable-cross maskinen. Det gick hur bra som helst - super för de djupa magmusklerna!

Nu, tillbaka till Zlatan.

Julshow

Igår var Oskar, Kajsa, Catta och jag på genrepet av Ekebos julshow. Lottorna rockade loss på scenen och det var kul med så mycket publikkontakt. Både Oskar, Kajsa och Catta fick sjunga i micken men jag slapp mirakulöst undan.
Ibland har man (och alla andra som slapp lyssna) tur!

Såhär fina var Kajsa och jag. Oskar hade lockat mitt hår med omsorg tidigare under kvällen!


Efter ett tag flippade Kajsa ur...


På vägen dit bråkade Oskar och jag om värmen i bilen. Det var nästan minusgrader men såklart skulle Oskar ha acn på på sin sida. Kajsa suckade och parkerade sig i mitten.


Lotta och Lotta på scen.


Finalen!


Jag slocknade i soffan när vi kom hem.


Oskar har precis kört till Klippan för att spela tvspel med Johan och jag ska dra hem till mor och far och äta pasta med laxsås. Mums!

PS. För att göra ännu mer smygreklam: Nu har vi börjat med lussebullar på Statoil. Och de är ännu godare än förra årets!

Träning

Bilder från dagens träning.
Stina kör knäböj med (nästan) raka armar.


Knäböj fram. Fint, säger jag. Vad säger coachen?


Lite mer kött på dom benen haha. Måste vara storasyster!


Förberedelse för frivändning.


Grabbarna gillade inte när jag tog fram kameran.


Belly-back


Oskar och Stina på balansbollen.


Efter några försök blev det riktigt bra!


Nu - House.

Back in the game

Satt och läste mina senaste blogginlägg och kom fram till att nu jäklar får det vara nog på gnällandet! Har det inte varit en krånglande tand så har det varit influensa jag tragglat om. Visserligen är mitt liv kanske intressantare än så just nu, men det känns som det är dags att lägga upp ett gäng roliga bilder i alla fall!

Vi börjar med gamla goda tider... Ungdomsfinnkampen -04




SM i Falun samma år. Uppladdning i form av Cola, kanelgifflar och
tigerbalsam på ett ömmande knä.



Eslövs FK från deras bästa sida

Höstbilder -07



Nu är det snart Lucia igen så vad passar bättre än ett smakprov från förra årets firande i Munka.
Vackra Emmah var helt bedårande som ljusdrottning.





Min och Oskars julgran förra året


Julfirande hos Eks


Traditionsenliga armhävningar framför brasan. Mor står bakom kameran och vrålar: "20 stycken vill jag se! Och i takt ska de vara, annars kan ni se er i stjärnorna efter några julklappar" Så vad gör man?


Triss i systrar


Juldagen = fest och vad passar bättre på en förfest än Singstar?
Pontan och jag duellerar


Resultatet


Kajsa och Catta värmer upp med cider och frågespel


Mer julmys!


Oskar får stå för den avslutande bilden. Jag tog den för ett par minuter sedan. Om ni undrar vad han gör så tränar han sin simultankapacitet. Han testar om gummistövlarna läcker samtidigt som han äter mellanmål. Det ni!

Herregud

Kom just hem från ett möte på Statoil och hittade Oskar utslagen på soffan.
Han hade "lagat middag" till sig själv. Okej spännande, tänkte jag och frågade vad han ätit. Menyn var följande:

1 hel förpackning café brownies
3 st laxfiléer (!)
2 morötter (för det är så viktigt med karoten Anna, blink blink)



Jag är glad att vi fick smörgåstårta på jobbet. Återigen, är det konstigt att han ibland har ont i magen?!

På tal om Statoil så lyckades jag (igen) med konststycket att tacka ja till saker som jag egentligen inte är så pigg på (Emmah och Elle minns kanske matråds-diskussionen förra året haha). Därför ser jul- och nyårshelgen ut såhär:

Julafton: 6.30-15
Juldagen 7.30-15
Nyårsafton: 7-15
Nyårsdag: 9-15  ?!???


Goa extrapengar och bra tider i det stora hela, men vad sjutton tänkte jag på när jag sa att jag kunde jobba nyårsdagen?! Lyckades iaf slippa öppningen...

Imorgon ska jag ringa Folksam och ordna det sista med min tandförsäkring.
På måndag har jag fått en tid hos Christer för att snygga till framtanden - inte en dag för tidigt!

Däckad

Idag ligger jag däckad med feber och influensa. Inte så värst bra tajming med tanke på att jag skulle serverat och hjälpt till på Emmas pappas 50 års fest. Men ibland går det inte som man vill och då är det tur att man har en snäll lillasyster som kan hoppa in och jobba för en. Tack Kajsa!
Det är ganska tråkigt att vara sjuk när man är ensam och det är jag hela dagen. Oskar stack hemifrån halv åtta imorse och kommer hem tre inatt. Så ikväll ska jag pallra mig hem till pappa som bjuder på middag.



Imorgon blir det också ganska lugnt. Vi ska fira fars dag med middag hos farmor och kanske en långpromenad om jag orkar. Emmah fyller 23 år imorgon och jag skulle egentligen åkt till Hässleholm på kalas. Men i mitt nuvarande tillstånd tror jag att jag gör bäst i att stanna på hemmaplan. Bättre att smitta mina släktningar än hennes :)

Förresten - jag fått en ny hjälte i mitt liv. Idol-Kevin!
Kan man bli gulligare än han är? Om han hade vunnit en miljon hade han köpt en flygbiljett till sin flickvän så hon kunnat åka och hälsa på honom. Till och med Oskar tycker att han är jättesöt! Inte nog med att han gjorde ett kanonuppträdande igår  - jag höll på att smälla av när grabben började storgråta för Lars åkte ut. He is my hero!

Vilken kille!
Kevin Borg. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Målbilder

Idag har jag tagit semester från mitt vanliga jobb. Hela förmiddagen var jag på utbildning på Statoil och nu har jag tillbringat ett par timmar med att söka boende i Växjö. Man får lov att göra två intresseanmälningar per hyresbolag vilket innebär 6 totalt eftersom där bara finns tre bolag att söka hos. Man får 1 poäng per dag man står i kö och hittills har Oskar och jag samlat ihop hela 8 poäng haha. Där finns de i kön som har över 2000 poäng så det lär nog dröja innan vi hittar en lägenhet!

I helgen har det varit full rulle, som vanligt. Efter niotimmars-pass både lördag och söndag på Statoil var jag ganska mör när klockan ringde imorse. Det känns som jag jobbat lite väl mycket senaste tiden, men å andra sidan är det bara
2 månader tills vi åker så det är väl bara att bita ihop och köra stenhårt sista biten in i mål. Tidigare när jag tävlade i sprint jobbade jag en del med mental träning, framförallt målbilder. Får väl göra samma sak nu inför resan.

Dessa är mina målbilder när det känns tungt på jobbet
 



I lördags kväll bjöd vi Lillis och Josefine på middag här hemma och det var jättetrevligt. Vi hade grillade vitlöksbröd med timjan och rosmarin till förrätt, tacos till huvudrätt och Oskars kladdkaka med grädde till efterrätt. Enkelt men gott! Det blev ganska mycket mat över så igår kom Kajsa och Christopher hit och hjälpte oss att äta upp resterna.

Ikväll blir det gymmet och sen tidigt i säng för min del. Jag är så galet trött. Kanske borde jag försöka mig på en snabb powernap innan Oskar kommer hem?