Stressen de luxe

Det var uuuunderbart att komma iväg på minisemester, men shit pommes med saker jag har att göra nu! Jag blir typ handlingsförlamad av allt som händer och alla beslut som ska tas. Jobb på tre ställen, jobbsök inför hösten, intervjuer, köksplanering, värdering, banken, offerter, stilval, uppsats, en vild trädgård... och då har jag inte ens nämnt bröllopet. Som pricken över i:et har jag blivit sjuk och går nu på penicillin. Aja, det som inte dödar... ni vet.

Jag försöker ta en dag i taget och njuta av livet mellan varven. Igår gjorde jag säsongens första rabarberpaj – DET är terapi för mig. Oskar är som vanligt lugn och trygg. Han är min klippa, min fina fästman som snart ska bli min man!

Här kommer några bilder från Barca som ni kanske inte har sett ännu. 

Våren, påsken och kärleken

Underbara, UNDERBARA påskhelg! Vi har ju haft ett otroligt väder, och här hemma har vi gjort alldeles lagom mycket. Vi har pulat i trädgården, planterat, gjort fint och och träffat våra familjer. Trots att vi har världens tokigaste trädgård – vild och mitt på ett berg – tycker vi så mycket om att bo just här. Vårt lilla paradis vid ån. 

Imorgon åker mamma, pappa, Stina och jag till Barcelona. Jag skippar nog att ta med datorn... Ni får hänga med på Instagram istället!
 
Men först, hörrni, kommer här ett gäng härliga bilder från helgen.

Babyshower

Idag har vi haft babyshower för Kajsa. Någon överraskning blev det inte, eftersom vår kära moder så snällt bjudit in Kajsa till jippot, men mysigt, trevligt och gott var det i alla fall! 

Här kommer några bilder av blandad kvalitet. Vi har köpt en ny kamera och jag råkade komma åt någon inställning så bilderna blev lite suddiga och konstiga i färgen. 

Stina på Väla igår. Inhandling av dekor m.m.

Från dagen.

Goda pajer som Stina och jag svängde ihop imorse. 


Nästan hela gänget samlat. Karin och Klara anslöt senare. 

Kajsen och plutten i magen fick presenter. 

Alla fick gissa födseldatum. Mitt tips är 31 maj. Då ska jag dra med Kajsa på en joggingtur. 


Vi åt och åt och åt. Mat, godis och fika i massor. När jag kom hem fick jag akut ont i huvudet och var tvungen att ligga ner och blunda i en och en halv timme. Sockerchocks-migrän? Nu känns det i alla fall bättre och jag ska hoppa i säng för att vara pigg inför imorgon. Då ska vi sätta potatis och så morötter, rödbetor, lök, rädisor m.m. Oskars påhitt. 

Jag lever

Gulliga ni som har messat, ringt och peppat! Ledsen om det verkade som att jag var på väg in i någon slags depression i förra inlägget... så är verkligen inte fallet. Jag var bara på urdåligt humör. Bloggfrånvaron beror på att jag håller på att avsluta min uppsats. Eller ja, jag ska skicka slutversionen till min handledare snart och sen kommer jag ju såklart att behöva ändra och fixa inför opponeringen, men ändå. Känslan är att värsta jobbet snart är gjort. 

Så fort uppsatsen är lämnad ska jag bli sådär jobbig och glad som alla andra verkar vara just nu. Fixa med påskris och påskblommor och dekorera ägg och hålla på. Jag ska även packa inför Barcelona (vi drar om en vecka), ladda ner turistguider och läsa på. Åh, vad härligt det ska bli. 

Vi hörs mer i påskhelgen! Då jävlar ska det bloggas. 

Neggo

Jag läser kommentarerna till Blondinbellas klämkäcka måndags-pepp-inlägg och blir asirriterad. Folk älskar Blondinbellas inställning och tycker att tipsen som hon ger för att vända ett negativt tänkande är skitbra. Själv vill jag bara kräka. Jag har haft en synnerligen dålig dag och velat radera min uppsats från jordens yta. Den är obegriplig och fullständigt urusel. Blondinbellas råd är: ta en latte, sätt på dig en fin tröja och gör en actionplan. Jo, tack. I min actionplan ingår nu att sluta läsa Blondinbellas blogg eftersom jag blir vansinnig på allt "ha en positiv inställning så löser sig allt"-dravel. 

Nu ska jag ta ett glas vin och grotta ner mig ordentligt i negativiteten. På återseende!

Regn!

Äntligen regn! Vanligtvis är jag inte överförtjust men mina nysådda gräsmattor behöver regn och jag slipper nu vattna och hålla på. Tjoho!

Helgen har som vanligt varit fullspäckad. I lördags åkte vi med Tyra till Tropikariet följt av middag hos vänner på kvällen. Igår träffade vi Emma och Ruth på fm och sen byggde Oskar hela em och kvällen och jag sorterade, rensade ut, städade, tvättade, handlade etc. Världens tråkigaste sysslor. Jag tvättade till och med alla våra gardiner som hade blivit alldeles gråa av damm. Det kanske vanliga människor gör ofta, men vi gör det typ... aldrig. 

Nu är det måndag och jag ska rodda med lite grejor inför bröllopet och sen fortsätta skriva, Kanske, kanske kan jag skicka slutversionen till min handledare snart... Ihhhh, overkligt.