Im back!

Åh, jag lever som i ett lyckorus. Jag har haft världens bästa förmiddag på kcm, fast så känner jag nästan varje dag. Det är inte klokt så härliga mina elever är. Och smarta! Det kommer att bli sjukt tråkigt att gå tillbaka till universitetet efter dessa intensiva, men ack så underbara veckor...

Anyway, idag står ganska mycket på schemat. Jag har blivit beordrat att städa tjejrummet eftersom Elle och Jocke ska sova här efter bröllopet imorgon. Dessutom ska jag förbereda mig inför imorgon genom att stryka klänningen och testgå skorna. Om det kan sluta regna blir det även en sväng om majbålet nere vid sjön. Nu närmast ska jag hem till farmor en sväng och fika. Av någon anledning blev jag vansinnigt sugen på chokladbollar på vägen hem. Och jag är ju inte direkt svårövertalad när det gäller kakor, som ni vet ;)

Jag ska försöka hinna lägga upp en bild på mig i balklänningen imorgon fm. Efter helgen kan ni vänta er ett bildmaraton från Emmah och Robbans bröllop! Vi hörs!

Workoholic

Det är mycket nu. Om jag ska vara ärlig har jag nog aldrig haft såhär mycket att göra i hela mitt liv. Jag undervisar för fulla muggar, planerar, efterarbetar och går på möten dagarna i ända. På kvällarna läser jag romaner och jobbar på mina icke undervisningsrelaterade vfu-uppgifter. Jag vågar inte säga hur mycket tid jag lägger på min vfu, för det är galet många timmar varje dag.

MEN, jag har aldrig haft så roligt som jag har nu. Även om det är tufft och tidskrävande att dra igång nya arbetsområden, så är det med glädje jag går upp fem varje morgon. Jag är lycklig när jag kör till jobbet, lycklig när jag är där och lycklig när jag kommer hem. Jag inser dock att jag måste lära mig balansera upp min tid så att jag hinner med annat som är viktigt för mig. Oskar, familj, vänner och träning till exempel. Jag är nog typen som lätt sliter ut mig annars... Därför blir nästa veckas mål att skruva ner tempot lite. Denna veckan hinner jag inte ;)

Nu - tillbaka till skapelsemyterna!

Emmahs möhippa

Igår var det äntligen dags. Dagen vi väntat på var här. Dagen för Emmahs möhippa.

Den blivande Mrs Huth började dagen med en helkroppsmassage med varma oljor på ett spa i Kristianstad...


Under tiden Emmah fick behandling slappade vi andra i relaxavdelningen.
När Emmah kom tillbaka fikade vi och tillbringade ett par timmar med att bubbla utomhus, basta och slappa i den japanska poolen (min favvo).


God fika med frukt, ost, kex och kladdkaka!


Johanna & Anna stylade Emmah inför kvällen.


Elle var strålande vacker, som alltid.


Middagen intogs på Östermalmskrogen.


God buffé, mmm!


Vi tog en drink på Harrys innan vi körde vidare mot Ekebo.


På Ekebo mötte vi upp Robban och grabbarna på hans svensexa. Robban hade en lite brutalare outfit än Emmah, hehe.


På Ekebo fann vi även min kursare Kim, med en luftgitarr i högsta hugg.


Scotts spelade.


Vi tyckte dock att Scotts kunde behöva lite förstärkning, dagen till ära...


Och vem passar bättre än allas vår fantastiska sångerska Emmah?


She rocked!



Såhär bra gick det! Emmah, du är bäst!


Så inlägget om Köpenhamn var alltså bara ett vilseledande spår. Men Emmah är ju fiffig, så hon anade vad som skulle ske, även om hon inte hade en aning om vilka som skulle komma och vad som skulle hända... 

I pjamas

Jag börjar känna mig mer bekväm i rollen som student. Jag föredrar allt som oftast att gå till bibblan för att studera, men när det gäller finskrivande måste jag göra det hemma. Då belamrar jag mitt matbord med olika källor och sen sätter jag igång. Idag har jag till exempel inte bytt om från pjamas än, och klockan är över ett. Det är lite mysigt :)

Igår kväll kom Stina hit och vi kollade på Grey's och åt godis. Har ni inte redan smakat dessa ljuva smoothiegodisar så uppmanar jag er verkligen att testa dem! De är totally divine...


Dessutom har Oskar och jag bestämt oss för att hälsa på hans syster Emma i Köpenhamn nästa helg. Det ska bli så skönt att komma iväg och få lite distans till jobb, skola och praktik. Jag längtar redan! Såhär kul hade vi sist:

Oskar (Semen) Svärdh




Rasa

Det har hänt ett par gånger de senaste veckorna att jag i vredesmod skrivit rasande blogginlägg, som min familj senare sagt åt mig att ta bort. Idag var en sån dag. Jag var vred på vår lektors beteende och jag rasade här på bloggen. Visst är det ett bra verb, att rasa? Jag gillar det.

Nu ska jag skriva färdigt en text och sen ska jag köra ett pass på gymmet. Ikväll blir det Grey's säsong 2 för hela slanten. Maten är förresten slut i mitt hem, så ikväll blir det pasta rouge till kvällsmat. Pasta med ketchup alltså. 

Efter måndag kommer...

Tisdag! Jag har varit på en lång jädra föreläsning i litteraturvetenskap och Uffe var segare än vanligt. Alltså han är bra, men han talar inte direkt som en kulspruta, om jag säger så.

Nu har jag ägnat en stund åt att surfa runt och leta upp argument pro et contra dokusåpor inför min argumenterande text i ämnet. Och nej, vi har inte fått välja ämne själva. Då hade jag med 100 procents säkerhet valt något annat att skriva om. Men hey, ibland får man gilla läget! Eftermiddagen kommer således att gå åt till att organisera mitt stoff och göra en grovdisposition av materialet. Plus att jag ska läsa igenom Stinas arbete om förintelsen och ge henne feed-back, men det är bara kul. Hon är förresten inte nådig, den lilla loppan. Hon utnyttjar till max att hon har två systrar som läser till gymnasielärare. Kajsa får granska innehållet i egenskap av historielärare och jag tvingas ta mig an formen.

Vet ni förresten vad som statistiskt sett är det vanligaste skrivfelet i svenska elevuppsatser idag? Inte särskilt överraskande särskrivning, eller ska jag kanske skriva sär skrivning? Har ni inget roligare för er kan ni surfa in på skrivihop.nu och låta er underhållas, alternativt rasa ;)

Plugg

Det blev en snabbvisit i Skåne - jag är tillbaka i Växjö för en veckas intensivt pluggande innan jag går på fem veckors praktik. Vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt jag har att göra - massor att läsa och skriva, plus föreläsningar, arbetsuppgifter, planering av lektioner till praktiken, jobb hela helgen samt ett par andra hemliga projekt som jag inte kan delge er, PLUS en debattartikelanalys samt en egen skriftlig argumentation inom ramarna för den frivilliga skrivträningen. Haha, nu har jag fått igen för allt gnällande om dåligt tempo förra terminen :) Det kanske låter som jag klagar, och det gör jag ju. Men egentligen gillar jag detta. I alla fall betydligt bättre än att sitta sysslolös!

Så... vi ses i juni om inte innan. Nu ska slänga i mig en macka och sen återgå till Dysthe.

Hemma

Nu är jag hemma i Skåne igen. Har avnjutit påsklunch i solen med farmor och faster Ingegerd och strax ska jag ta ut mormor och morfar en runda.
Hörs senare!

På G

Nu kör vi!


Warm up-pose i dörren!


Pontan är sjukt laddad för förfest hos random friidrottare (Sparven?)

Långfredag

Imorse vaknade jag tidigt, läste Robinson Crusoe ett par timmar och sen bakade jag scones lagom till Pontan gick upp. Vi käkade frulle och drack två kannor te framför GSI, innan vi promenerade in till stan. Jag trodde att alla affärer skulle vara öppna eftersom det är påsk och alla är lediga, men kunde inte haft mer fel. ALLT var stängt utom Åhléns... Där hittade jag dock ett par skor, så vår tur in till stan var inte helt i onödan :)

Pontan, the Matrix-man och en helt vanlig Anna...


PB framför domkyrkan.


Pontan på ett ägg i Sveriges mest påskpyntade stad, Växjö.


Nu har vi kört ett gympass och sitter framför nästa GSI-film med marshmallows som vi grillar över alcogel. Ikväll blir det utgång i stan och imorgon bitti åker vi tillbaka till Skåne.

Gårdagen

Middagen igår var helt fantastisk! Tyvärr glömde jag fota, men jag kan säga att hummersoppan med lax och fluffig creme fraiche var något av det godaste jag ätit i hela mitt liv... Pontan sover fortfarande och själv ska jag strax bege mig till bibblan för att plugga några timmar. Ikväll blir det träning, promenad och sen film i soffan.

Igår när vi hade lagt oss utspelade sig följande dialog (efter att jag snackat oavbrutet i typ 20 min):
- Det lustiga är att jag kan somna inom 2 minuter när jag väl håller truten, sa jag.
- Då vet du vad du ska göra nu då, svarade Pontan.
Haha! Den repliken kom direkt från hjärtat, och jag insåg att det nog var dags för mig att vara tyst ;)