Paddling

Idag var det dags för paddling med klassen. Fy fasen vad kul det är att paddla! Vi paddlade från Ugglarp till Skälderviken. Ingen druttade vi, men man kan väl säga att vi tog oss fram i lite olika hastighet. Olle och jag forsade fram, i alla fall i jämförelse med Emmah och Pilf. Gudars, de verkade ju inventera hela Rönne å, så lång tid tog det för dem. Nu är man lagom bränd på näsan och mör i kroppen. Bilder kommer snart hihi.

På fredag är det dags för projektredovisning och sen är det bara en vecka kvar i skolan. Helt galet! Nästa vecka är proppad med aktiviteter: Blodomloppet i Malmö (tisdag), grillfest med klassen (onsdag) och fest med hela skolan (torsdag).

Nu ska jag sätta på mig mjukiskläder och slänga mig i sängen med en bok. Jag är helt slut i ryggen och armarna. Min latissimus har jobbat überhårt idag!

Äntligen fredag

Idag var vi på Nyhemsskolan för sista gången. Vilka kloka ungdomar vi mött! Vi har haft många givande diskussioner och jag önskar bara att vi fått ännu mer tid tillsammans. Det känns som vårt friskvårdsarbete har uppskattats och förhoppningsvis kan lärarna även i fortsättningen använda sig av detta.
Mer massage, avslappning och livskunskap i skolan!

Jag var på synundersökning idag igen. Mina ögon hade inte kramp (surprise liksom) så nu ska jag få glasögon. Har fått med mig 4 par hem att testa under helgen. Men det är svårt, det finns ju typ 200 att välja mellan!

Jag lyckades få böter idag också. Parkeringsböter. Fasen vad jag känner mig klantig. Trodde det var gratis på Icas parkering, men icke. Visserligen "bara" på 300 kr, men ändå. Jag tyckte Oskar kunde betala halva för det var hans bil, men han vägrade.

Imorgon är det som sagt intervjudag på skolan. Spännande!

Nu ska jag starta grillen och hälla upp ett glas vin. Sommarkänslor!

Panik

Shit nu spritter det verkligen i benen. Har inte tränat på ett vecka, jag kan riktigt känna hur mina muskler skriker efter ett köttigt pass. Men nej. Istället får jag ligga i sängen, äta Kit-kat och vänta på att förkylningen ska ge med sig.

Så kul, när jag låg och tyckte som mest synd om mig själv fick jag ett mess av Emma. Hon satt i Central Park och åt glass. Dagen innan lunchade hon på Upper Manhattan. Det var liksom bara "rub it in, will ya?" Nej, allvarligt talat. Fasen vad jag är glad för din skull gumman! Kul att du kommer hem snart dock, det har varit lite tomt.

Grillparty och stenmassage

Vi hade massageutbildning i skolan fre-lör. På lör em när alla var lagom möra stack vi hem till Vickans gård i Penarp. Gudars, det var som att gå rakt in i en saga. Strålande sol, gröna ängar, islandshästar i hagarna, tuppar som spatserade på gården och en lammunge som fick mat ur en nappflaska.
Så himla mysigt!

image74
På kvällen fick vi lära oss stenmassage, sen grillade vi och drack vin i solnedgången. Eleonors sambo Marcus hade bakat en maffig chokladkaka till efterrätt. Jättegod Marcus, den får du gärna göra igen!

I söndags jobbade jag. Nästa helg är jag ledig, och det ska bli riktigt skönt. Detta var sjätte helgen på raken som jag jobbade, puh!

På lördag är det intervjudag på folkhögskolan. Det innebär att av ungefär 70 sökande till linjen har 32 valts ut och blivit kallade till intervju. Jag erbjöd mig att ställa upp och hjälpa till och i veckan fick jag veta att jag blivit utsedd till att leda grupp-intervjuerna. Spännande! Jag kommer ihåg att det var just det momentet jag fasade mest inför förra året. Tänk om man fick nån jobbig fråga man inte kunde svara på inför en grupp människor man inte känner. Och bli bedömd för det till råga på allt. Men det var väldigt soft, snälla människor, snälla frågor och avslappnad stämning. Jag har fått kika på listan på personer som blivit kallade. En tjej från Örkelljunga har valts ut!

Nej, nu är det dags för mig att läsa lite stresshantering. Det är ett ämne som jag har svårt att greppa. Jag känner mig nästan aldrig stressad. Det är väl i och för sig inte så konstigt eftersom jag inte är så gammal. Men jag gillar inte hur folk säger att de är "stressade" hela tiden, över småsaker. Att vara stressad är OK, men jag anser att begreppet överanvänds.

Ikväll blir det avokadosallad, morotsstavar och köttfärslimpa till middag. Weird mix, men ack så gott.
So long!

New York

Emma har åkt till New York, den lyckosten. Emma, jag är så glad för din skull. Hoppas du får en underbar vecka i The big apple!

image72

På tal om New York, den 30/5 är det premiär för Sex and the city-filmen. Yes!
image73

Nej, nu är det dags för gulaschsoppa hos mamma.
PS. Bilder från schlagergympan kommer snart!

Mer vår

Är helt förundrad över det fina vädret - det bara fortsätter och fortsätter.
Så underbart!

Har lite svårt att njuta av det för tillfället bara. Jag ligger nedbäddad i sängen med halsont och feber. Igen. Fattar inte varför jag åker på alla förkylningar nu när det går mot sommar, jag som klarade mig hela hösten utan en enda dags frånvaro. Suck.

Mår som jag ser ut, ganska illa.


Måste vara frisk imorgon, vi ska ut på skolorna och redovisa projektarbetet, och på torsdag morgon smäller det. Då är det dags att visa upp SCHLAGERGYMPAN! Woho, jag kommer att vara så het när jag twistar i mina glittriga, lila cykelbyxor. Emmah har nån slags heldräkt på gång, det låter väldigt intressant hihi.

Ett stort grattis till Oskar förresten, som inte bara klarade sin uppskjutning för jägarexam igår - han sköt full pott också!

Igår var jag hos farmor och farfar för att få råd gällande blomvård. De är experter på trädgård - farmors rabatter dignar av vackra blomster. Oskar och jag har som sagt planterat lite vårblommor på balkongen och nu gäller det att hålla liv i de rackarna.

Farmor och farfars mysiga hus
image67

Farmors
image65

Vår lilla hörna. Ganska fin va?
image66

Dags för mer honungste, det enda jag kan få ner i mitt nuvarande tillstånd.

Ciao!