Påskfirande

Oskar och jag sitter i soffan hemma i Öa och päser. Vilken inledning på påsken det har varit! Fantastisk middag på skärtorsdagen med PB och Erika (bilder kommer när jag har bättre uppkoppling), påsklunch med danska släkten i går följt av middag och umgänge hos svärisarna i Klippan på kvällen.

I dag laxlunch hos stamcellerna och därefter har det varit full aktivitet här på gården. Pappa har plöjt trädgårdslanden, farmor förkultuverat plantor och Oskar byggt en säng. Nu längtar vi om möjligt än mer efter sommar, sol och trädgårdshäng...



Själv har jag suttit inne och läst en avhandling i dag. Ingen hit, men det måste göras. Nästa vecka kommer nämligen att gå till tentaskrivande och planerande inför vfun. 

Vi hörs en annan dag när det inte tar 5 min att ladda upp en bild. 

Pontan

Pontan har anlänt, äntligen! Han hämtade mig på uni vid halv sex och sen drog vi direkt ut till Grand. Jag blev vrålhungrig och föreslog att vi skulle dra hem och laga mat. "Javisst", kuttrade Pontan tillbaka. "Jag ska bara svänga ihop pastadegen". Ehh?

Sagt och gjort - han fräste igång...


... och en halvtimme senare såg det ut såhär. Urgott!


Så ikväll har vi bara ätit, ätit och pratat igenom de senaste månaderna. Imorgon kväll blir det matbonazana här med Erika. Härligt!

Nu: kaffe och soffhäng.


Helgen

I dag är jag på ett alldeles ohyggligt dåligt humör. Vaknade sur och sen har det bara eskalerat under dagen. Oklart varför.  

Positivt är dock att Oskar är bättre. Han hade en tuff dag igår, stackarn. Blodet forsade ur näsan med jämna mellanrum och han var helt utslagen här hemma. 

Jag försökte pigga upp honom så gott det gick. Gick upp och gjorde mangosmoothie, kokte ägg, tände ljus och gjorde te till frukost, men O orkade knappt äta sitt ynka ägg. 

Det blev således soffa, täcke och Family Guy för hela slanten i går. 

När O drog hem vid lunch idag gjorde jag ratatoille. Världens enklaste och så gott! Man bara fräser vad man har hemma i grönsaksväg. Jag tog squash, svamp, lök och sugar snaps.


Därefter på med kryddor, vitlök, tomater (riktiga eller på burk) och buljong. Voilà! 


Nu ska jag sätta mig och plugga en stund. Om det slutar regna ska jag gå bort till Ica och köpa smör och philadelphiaost - tänkte bara cupcakes ikväll!