Umgänge

Igår kväll åt vi påskmiddag hos mina föräldrar. Det bjöds på klassisk påskmat och precis samma meny som i Klippan i fredags :-) Jag hade gjort limepannacotta till efterrätt.
 
Sent igår eftermiddag började jag känna mig alldeles hängig och febrig. Ont i muskler och leder och supertrött. Jag och farmor åkte därför hem tidigt och redan halv nio var jag i säng. Jag sov i elva timmar och idag känner jag mig lite piggare. Jag är fortfarande trött men solen strålar ute så jag och mamma ska snart ta en promenad. Det blir nog en tupplur till lite senare...
 
Min plugghelg har gått åt skogen men så blir det ibland. Igår em träffade jag Emma E och Emma I. Emma E är hemma från London på blixtvisit och då måste man ju passa på! Vi fick även se Emma I:s syster Amandas nyköpa hus. Hon och hennes kille har köpt en stor villa som de nu håller på att totalrenovera – det kommer att bli såå fint när det är klart! Jag blev alldeles inspirerad, jag vill också ha ett hus att renovera! Ikväll kommer Tanja hit och äter middag med oss. Ja, ni hör ju: bara trevligheter och umgänge denna iskalla påskhelg. 

Mathat

Frukosthatarn Oskar har nu klämt i sig två mackor, en croissant, ett äpple, två sockermunkar, ett glas juice och en proteinshake. Avskyr frukost, sa han precis. Jaha ja.

Glad påsk!

Ja se det snöar, ja se det snöar... På självaste påskafton minsann! 
 
Igår var här barmark men nu lyser hela trädgården vit igen...
 
Igår hade vi en mysig dag hos Oskars mamma i Klippan. Oskars syster Emma kom också, och vi bestämde oss för att ta en helg i stugan i Halmstad tillsammans i maj eller början av juni. Det var evigheter sedan jag var där. Jag funderar faktiskt på att åka dit själv en hel vecka i maj när jag skriver klart min uppsats. Det vore härligt, om det bara kunde bli lite varmt nångång...
 
Nu ska jag gå upp och göra kaffe och sen sätta igång med plugget. Jag är vansinnigt sugen på croissanter... kanske att jag kan övertala Oskar att köra iväg och köpa om jag fixar resten här hemma... ;-) 
 
Glad påsk på er!
 

Hemåt!

Jag fick ett ryck och drog hem ikväll istället för imorgon. Längtar ihjäl mig efter O! Nu väntar jag på tåget över en tallrik sushi. Mmm!

Ger du upp nu?

Okej att vi alla längtar efter vår... men Aftonbladet kanske ska lugna ner sig liiite. Roligast är frågan nedanför: Ger du upp nu? Åh, om man ändå kunde fly landet... 

Morgonsol

Eftersom jag har en trist skrivardag framför mig började jag dagen med en morgonprommis runt sjön. Det kändes väldigt lyxigt att strolla runt i solen och njuta av vårluft och fågelkvitter, speciellt med tanke på att mina vänner sitter inne och svettas över en salstenta i detta nu...
 
Isarna börjar äntligen smälta, lite grann i alla fall. 
 
Jag såg lite bilder nere från Skåne på Facebook. Ni har ju nästan helt snöfritt! Det har vi tyvärr inte här...
 
Nu ska jag ta mig en stor kopp kaffe och renskriva mina spetiga anteckningar och idéer. 

VA?!

... tänkte jag när jag läste detta. Njuta av alla lov? Så vitt jag vet har universitetsstuderande inte ett enda lov under läsåret... Kul att någon upplever sig ha tid att dra till Sälen och åka skidor dock. Själv ska jag börja skriva på min uppsats och dra igång två nya hemtentor under påskhelgen (ja, jag har inlämningsuppgifter nästan varje vecka denna termin – väldigt bra och givande, men mycket skrivande).
 
Glad påsk till er alla! Nu kommer Erika hit och jag hoppas att hon också känner för vin-onsdag!

Yogamoves

Ungefär såhär ser det ut när jag går på yoga... Hahahaha, eller inte. Herregud, vilken människa...
 
 
PS. Myrorna är borta. Strålande. 

Myrpanik

Helskotta vilken usel kväll detta blev. Min plan var att tvätta några maskiner tvätt och under tiden ligga i soffan och läsa. Så blev det inte, och allt är myrornas fel. Jag kutade bort till Ica mellan två maskiner för att köpa myrmedel. Det fanns dock inte där och inte på Statoil heller. Och eftersom jag hade tvättid kunde jag inte bege mig bort till Willys hux flux. Merde. Myrorna får väl vara kvar ett tag, tänkte jag och googlade husmorsknep + myror. Persilja ska tydligen vara bra, men det hade jag ju inte heller. Arrrhhh.
 
När tvätten var klar fick jag psykbryt på myrorna och bestämde mig för att cykla till Willys ändå, trots att kockan var över nio. Jag gick ut till cykeln bara för att upptäcka att den hade punka, eller åtminstone slut på luft. Dubbelaaarrrhhh, men skam den som ger sig. Jag ledde cykeln bort till Statoil, pumpade mitt däck och cyklade sedan mot Willys. I denna gudasända butik hittade jag – äntligen! – både myrdosor och myrr.
 
Nu är dosan utplacerad och myrr står redo att hällas ut om myrorna fortfarande lever imorgon bitti. "Får enbart användas utomhus" står det på förpackningen, men va fasen, är det myrpanik så är det. 

Invasion 🐜🐜🐜

Satan! Myror i köket! Har sett 17 redan och de ökar i antal. Nu: ila till Ica och inhandla myrr. Därefter hem och försöka hålla mig från att kontakta anticimex (Oskars order). Usch, jag hatar studentbostäder...

Påskpyntat fönster

Idag fick jag ett pyntryck. Jag gick ut och klippte björkris och satte fjädrar i det. Lite dagisvarning kanske, men roligare än halvdöda tulpaner i alla fall.

Nu ska jag läsa en timme och sen lägga mig. Vi kom i säng sent igår och ändå vaknade jag pigg halv sju. Varför, varför kan det inte hända på vardagarna istället?!

The Impossible

The Impossible var bra. Läskigt välgjord. Se den, även om den är grymt ångestframkallande. Jag vet inte om vi blev extra berörda för att vi har varit på plats och sett effekterna av katastrofen men vi upplevde bägge att vi verkligen kunde känna rädslan och kaoset som filmen visade. Det är fan i mig otroligt att så många ändå överlevde och att thailändarna ganska fort lyckades skapa viss ordning i kaoset genom provisoriska sjukhus, läger, administration...  
 
Här ser ni en bild tagen från Phi phi view point före tsunamin.
 
Och här ser ni en bild som jag har tagit. Samma plats lite drygt två år senare. I princip all djungel och växtlighet spolades bort, precis som flera av hotellen.
 
Oskar och jag har tillbringat mycket tid på Phi phi och lärt känna några av dem som var med under tsunamin och i räddningsarbetet efteråt. Vi älskar den här ön och människorna här. Speciellt älskar jag den här platsen, PP view point.
 
Oskar är ju en sjusovare, men jag traskade ofta upp hit för att titta på soluppgången. Varje gång tänker jag på människorna som stod här uppe och njöt av utsikten när vågen drog in. På Phi phi kom det två vågor, en från höger och en från vänster. Den som slog från höger, den grunda sidan, var lika hög som palmerna.
 
En av våra vänner, Tip, var och klättrade på den vita avlånga klippan som ni ser lite till vänster i bild när vågen kom. Han såg alltså allt från andra sidan och han har beskrivit sin ångest när han insåg att hans fästmö Naomi befann sig på stranden. Naomi klarade sig mirakulöst trots att hon spolades genom ett fönster och skar upp halva sidan av buken. Tip och hans kollegor räddade många människor undan vattenmassorna genom att kasta ut sina långa klättringsrep och fira in folk som flöt runt.
 
Idag finns sådana här skyltar och tsunamilarm överallt. Skyltarna visar kortaste vägen till högsta punkten.
 
Slutligen, två bilder på två hjältar. Tip som med sina rep räddade många människor.
 
Mr Bao. Han äger ett b&b lite längre upp mot berget på Phi phi och han öppnade sitt hem och sin restaurang för alla som behövde mat och sovplats. Han hjälpte till att organisera hjälparbetet på ön och hans restaurang är idag draperad med bilder från räddningsarbetet. Många av de volontärarbetare som stannade lite längre bodde hos och fick mat av mr Bao. 
 
Idag kan vi väl vara lite extra rädda om varandra och skänka en tacksamhetens tanke över att vi är födda i Sverige?

Vår morgon i bilder

Idag vaknade vi till en solig morgon. Jag steg upp vid halv sju och åt en långfrukost i sängen bredvid min sovande man. Vid halv tio stack jag bort till Olympen och körde ett Fort-gjort-pass styrka. Jag tränar annars aldrig på helger, men det var faktiskt ganska skönt att starta helgen med lite motion. 
 
När jag kom tillbaka var det fortfarande fint väder, så vi kokte kaffe och körde ner till södra Bergundasjön där vi fikade i solen. Jag vågade först inte gå ut på isen, men till slut övertalade Oskar mig. Lite senare såg vi ett borrhål. Isen är minst 30 cm, haha! 
 
Vi åt baguettelunch vid sundet mellan sjöarna, men då hade det börjat blåsa så vi stannade i bilen. 
 
Nu ska jag snart påbörja kvällens middag. Vi ska äta
- Rödbetscarpaccio med getost och pinjenötter (vilken surprise – jag har redan ätit det tre gånger denna vecka...)
- Stek i ugn med rostade rotsaker och skysås
- Limepannacotta med blåbär
 
Oskar är väldigt skeptisk till allt utom huvudrätten... När det kommer till mat är min man oerhört konservativ. Så lite konstigheter som möjligt vill han ha. 
 
Senare ikväll ska vi på bio. Vi ska se The Impossible. Jag har velat se den ett tag och idag var Oskar också sugen. Vi såg nyss trailern och jag började stortjuta bara av den. Det blir nog gråtfest ikväll. 

Fredagsfix

Just nu sitter jag och väntar in Oskar. Han skulle egentligen inte ha kommit hit förrän imorgon men han bestämde sig för att köra upp ikväll, direkt efter att han kom från Stockholm. Jag har en massa godsaker på g i ugnen och en kyckling i en nästintill oätligt stark sås. Hoppsan. 
 
Idag har jag skrivit och skickat in en tenta och tonat håret. Det är vad jag har hunnit med. Jag satt i pjamas med fett hår fram till klockan fyra och det var jäkligt skönt...
 
Det var en trevlig kväll på Stallet igår. Erika höll i ett Disneyquiz och jag hängde med okända människor.
Här ser ni fantastiska, coola Erika in action. 
 
På tal om Erika så gjorde hon en hysteriskt rolig sak igår som ni kan läsa om här. Jag höll på att skratta ihjäl mig när det hörde om det, haha!
 
PS. Kan någon förklara för mig vad Honey Boo Boo är för något? Hur kan jag ha missat detta när hela världen verkar tala om henne, till och med president Obama?!
 

Två män

Jag är inte speciellt intresserad av varken fotboll eller skidor, men dessa två karlar gör helt klart sportsändningarna lite roligare. 
 
Vi kör en favorit i repris. Jag skrattar så jag gråter varje gång jag ser den.
 
Nu ska jag jogga ner till Stallet. Quiz och drinkar med Erika. Idag finns anledning att fira!

Ost, ost, ost

Igår när jag skulle handla var jag trött och superhungrig. Ingen jättebra kombo. Jag kom hem med en mängd olika ostar (kittost, brie, getost (förstås) och några olika färskostar), marsipanägg och tulpaner. Av ost och marsipan blir man mätt, men så värst bra mår man inte, haha. 
 
Trots gårdagens ostintag vaknade jag och kände mig sugen på carpaccio på rödbetor toppat med – tada! – getost. 
Bild från winedine.se
 
Nu ska jag köra sista racet med mina analystabeller och sen jobba undan i mailen. Ikväll ska jag gå på ett Fort-gjort-pass (30 min styrka) och sen gå och lägga mig riktigt tidigt. Längtar redan lite... är så galet trött idag... 

Drinks 🍸

Det blev drinkar! Och jag kan ha fått en ny favvo, P3. Syrlig och jättegod, men jag tog bara halva alkoholmängden (hatar spritsmak). Tips!

Medelhavsfrukost

Det här kan vara världens godaste frukost. En espresso med mycket mjölk, en nybakad croissant och yoghurt till det. Mmm! Som jag längtar till sommaren nu...

Lördagsjobb och inbrott

Idag har jag jobbat på Statoil. Det var mycket folk hela dagen, så just nu ligger jag faktiskt och degar i sängen. Jag har kollat ett avsnitt Grey's och om en timme ska jag och systrarna ner och testa Öas senaste restaurang, Bliss. Jag har hört att de har en duktig bartender så det blir kanske en drink också.
 
På tal om jobbet så kom en utländsk lastbilschaufför in till oss imorse och berättade att han hade haft inbrott i sin lastbil inatt när han låg och sov. Han talade dålig svenska och ville ha hjälp att ringa polisen. Han upprepade gång på gång att tjuvarna hade stulit hans spray och schampo. Jag tänkte i mitt stilla sinne att det kanske inte var så mycket att hetsa upp sig för, ett schampo och spray liksom... Det visade sig sedan att lastbilens frakt utgjordes av dessa varor... Oj, oj, stackars lille man. Polisen kom dock och allt löste sig med anmälan, skönt! 
 
Trevlig lördag på er alla!

Veckans bilder

Idag är jag väldigt trött, men här kommer i alla fall ett gäng bilder från veckan som gått.
 
Jag har börjat läsa En man som heter Ove. Tycker mycket om den!
 
I söndags bjöd Tyra till 2-årskalas. Alla småkusinerna var på plats, och barnen lekte som vanligt så bra ihop. Trygga, gosiga ungar hela högen – det är verkligen en energiboost att träffa dem!
 
Dagens huvudperson.
 
Oskar var poppis.
 
Igår kom min gamla (och galna!) kompis Karin hit. Vi avhandlade allt mellan himmel och jord under kvällen och helt plötsligt var klockan mitt i natten. Fyra timmars sömn blev det för min del.
 
Här ser ni Karin med sin kvällsmat, flingor med mjölk. Jag hade nämligen, helt ovetandes, råkat laga den enda (!) rätten i världen som Karin inte kan äta. Vad är oddsen för det liksom? Kakan tog det dock bra, men föredrog flingor framför det enda alternativ jag kunde erbjuda utöver kokoscurryn – pasta pesto. Ha ha. 
 
Nu: sovdags
 

Glad

Bara snälla hudförändringar idag. Hurra!

Sovåtgärder

- 18 ute och boende i en studentlya kräver vissa åtgärder. Fårskinnsfäll i sängen, termotäcke och filt över det. Trots det vaknade jag iskall. Brr!

Vad i h-vete...?

Storm

Det ser så härligt ut ute men här är det nästan storm. Iskallt! Vår långpromenad blev en kortpromenad. Vi ilade hem genom skogen.

Vinterkräkis

Farmor har vinterkräkis. Mormor har vinterkräkis. Har jag vinterkräkis? Vet inte, för jag åt ett halvt kilo sviskon till lunch, så det är liiite svårt att avgöra för tillfället... ;-) 
 
Oskar kom nyss hem med tulpaner, pärlhyacinter, ryggbiff och alkohol. Jag ska bara skicka in en tenta och sen håller vi helg. Vi kickar igång den med en promenad i snålblåsten.
 
Ta hand om er!

Första vårbilderna

Vilka härligt soliga och varma dagar vi har haft i en hel vecka snart. Det känns overkligt...

Idag fick jag nog av att sitta inne och våndas över det fina vädret, så jag flyttade ut kontoret hit.
 
Farmor joinade på en kopp kaffe.
 
Vårsolen är stark. Jag har ofta slarvat med solskydd tidigare om åren, men aldrig, aldrig mer. Nästa vecka ska jag till sjukhuset för att kontrollera "hudkostymen" igen. Ja, så kallas det. Hela min kropp ska skannas i jakt på fler farliga märken. Läskigt.

Måste tipsa om en skitgott mellanmål. Bränd pannkaka med gräddbulle. Ja, det här med bränd kan ni förstås skippa, det råkade bara bli så här...
 
NU ska jag sjunka ner i soffan framför veckans favvoprogram, Sveriges mästerkock.

Farmor och wifi

Nu är farmor på väg till sin kompis i Ängelholm. I ena handen har hon en käpp, i den andra en läderväska där iPaden är noggrant nedpackad. Hon ska visa lite bilder, filmer och bloggar för sin kompis som för övrigt också är runt 90 bast.
 
Jag sa till farmor att det inte är säkert att kompisen har internet på sitt äldreboende, att det är ganska ovanligt. Farmor såg ut som en fågelholk. VA?! sa hon bara, med upprörd uppsyn.
 
Det här att en 90-åring ser wifi som en fullkomlig självklarhet... jag älskar det.
 
Själv har jag inte lika mycket social samvaro i mitt liv. Idag analyserar jag elevtext.

Lika som bär?

När femmilen startade stod jag i köket och fixade, så jag bad Oskar hålla koll på tvn. Jag fick otaliga rapporter som löd: Northug leder! Northug leder STORT! Han drygar ut ledningen! osv. Ovanligt, tyckte jag, men det lät ju kul. Döm min förvåning när jag damp ner i soffan och insåg att Johan Olsson hade varit i ledning hela tiden. Oskar må vara ointresserad av skidsport, men inte trodde jag att han var både döv och blind också. Ha ha ha.
 
Förvillande lika? Speciellt färgen på landslagsdräken?
Bild från aftonbladet.se
 
Om någon skulle tro att det hela var ett skämt från Oskars sida kan jag dementera. "Olsson låter ju typ som Northug" svarade han bara helt ointresserat när jag frågade honom om sammanblandningen. Ja jisses...

Tillslut vaknade han 💕

Söndagspics

Sköna, soliga söndag. Vi har nyss haft Oskars föräldrar här på brunch och nu sitter jag i soffan och kollar herrarnas femmil. Min faster, kusinbebis V och mamma Rikke kom precis hit. 
 
Oskar och jag på morgonpromenad imorse. Fint väder men kallt som attans i vinden!
 
En klassiker på brunchbordet. Amerikanska plättar med fruktsallad, hackad mandel och lönnsirap. Mums!
 
Vi fick fina tulpaner av Oskars föräldrar. 
 
Lille V bara sover och sover här bredvid mig. Bedårande söt.

Blogg vs. verklighet

Jag har valt att inte skriva om alla aspekter av mitt liv här på bloggen. Min blogg visar vissa utvalda delar, oftast de roliga och trevliga delarna. Detta betyder inte att jag alltid är glad och sprallig och det tror jag att ni vet. När det kommer till mig själv kan jag vara öppen med att jag har ångest eller mår dåligt, men jag vill inte alltid berätta om det och jag vill inte heller skriva om mina närmastes mående av respekt för dem. Jag tror att alla som bloggar sätter någon form av gräns för vad man vill dela med sig av och ungefär såhär ser min ut.
 
Här inne får ni alltså bara se glimtar av min verklighet och tur är väl det. Fy vad platt liv jag hade haft om det bara innehöll sådant som visas på bloggen ;)
 
Ikväll ska vi syskon träffas hemma i mors och fars hus. Föräldrarna befinner sig i Göteborg så vi har hela huset för oss sjäva. 

Oskars nötskrikor

Idag är en stor dag i vår familj. Oskar har skjutit sitt första vilt! En älg? En hjort? Ett rådjur? Inte riktigt, men väl tre nötskrikor (fniss)! 
Bild från jagarforbundet.se
 
Min älskade O har ju haft licens ganska länge, men har hittills aldrig skjutit något. Han är så noga, vill få perfekt träff, avvaktar hellre än träffar fel osv. Det hedrar ju honom, men som han har grämt sig när kompisarna har skjutit älgar, hjortar, fåglar och vildsvin i parti och minut. Idag firar vi tre fina fåglar och Oskars viltpremiär. Grattis, älskling!

Morgonstund

Oskar jagar och jag är klarvaken. Lite bittert när klockan är 06.56 och det är lördag... I väntan på att någon syster ska vakna och vilja gå en morgonprommis läser jag den här.