Härliga helg

Då var det helg! Igår kväll när jag skickat in tentan var jag helt färdig. Det blev lite slapp i soffan och sen rakt i säng. Idag ska jag hälsa på mina barn på förskolan, umgås med farmor och köpa julmys till Oskar.

Min käre man har nämligen åkt ner till Kosovo utan så mycket som ett kort på mig. Han kom fram och insåg att alla andra hade med sig julstjärnor, adventsljusstakar och kollage på sina familjer. Det enda hemtrevliga Oskar hade med sig var en fysikbok. Och nu har han kommit på att den inte skapar så mycket stämning. Haha, visst är han underbar, min älskade Oskar? Så idag är mitt mission att knåpa ihop ett paket med julbelysning, adventsljus och annat smått och gott. Det ska bli kul!


Oskar har varit i Kosovo precis en vecka nu. Bara 7 veckor kvar tills vi ses igen! Jag trodde inte man kunde sakna någon så mycket som jag saknar Oskar, men det är väl ett bra tecken. Som tur är kan vi pratas vid i telefon nästan varje dag.

Detta är en av mina favoritbilder på Oskar. Haha, visst är den underbar?
Den visar hur himla knäpp och busig han är. På bilden tränar Oskar sin simultankapacitet. Han kollar om gummistövlana läcker samtidigt som han äter knäckemackor :)


Imorgon är det dop för lille Sixten. Ska bli mycket trevligt att träffa hela klanen Svärdh/Mohlin igen!

Frihet

Jaaa! Hemtentan äntligen inskickad! Nu ska jag äta godis och titta i H&M-katalogen. Jag klarar inte av att se fler ord.

Tentapsykos

Jag tror att jag fått en psykos. En tentapsykos. Vi fick uppgifterna igår. Tre uppgifter ska besvaras med tre sidor per uppgift, alltså totalt nio sidor. Piece of cake, tänkte jag. Gick och la mig lugn som en filbunke igår. Steg upp tidigt imorse och satte mig ner för att börja skriva. Och då tog det stopp. Tvärstopp. Jag kände mig som en retard och insåg att jag antagligen skulle få hoppa av lärarutbildningen. Shit! Jag brukar förstå saker. Visserligen fattar jag två av tre frågor. Därför började jag med den svåra, den jag inte kan. Sen fick jag ett mentalt break-down.




Då kom min mor hem, öppnade fönster och beordrade ut mig. Sa att det var dumt att jag började med den svåra. Sa att jag skulle skita i den och gå vidare till de andra. Då skulle den första frågan mogna. Så sa hon, min mor. Men eftersom jag hade panik lyssnade jag inte på henne. Och jag började få infallsvinklar. Äntligen! Så jag satte mig ner och skrev. Nu har jag skrivit nästan tre sidor och det börjar kännas bättre. Jag ringde Affi som är den smartaste människan jag känner. Hon hade också panik. Totalpanik. Hon hade också sett framför sig hur hon blir utkastad från lärarutbildningen. Då skrattade vi lite och bollade idéer. Kom fram till att vi nog ska klara detta. Men hu, mina ben skakar fortfarande. Jag måste ha paus. Vanligtvis är jag som en kulspruta när det gäller att skriva. Jag bara tänker, tänker och skriver, skriver. Men nu har jag som sagt drabbats av en tentapsykos och då fungerar man inte som vanligt.

Nu ska jag ta ut mormor och morfar en sväng. Och jag kan garantera er - inget mer bloggande förrän skrivningen är inlämnad.
Ring mig inte, maila mig inte. För tillfället är jag oanträffbar.

Undantag gäller Oskar och Emmah (om du föder).

Fasen

Jag råkade precis tappa min dator. Jag skulle sätta ner den på bordet och då gled den ur mina händer. Den föll bara ett par centimeter, men det blev en bra duns. Datorn verkar OK förutom att vissa tangenter inte fungerar om jag inte trycker till hårt. Faan, säger jag bara. Jag som har hemtenta i veckan och ska skriva nio sidor till fredag. Ganska surt med en dator som inte fungerar optimalt...

Så nu vet ni det. Tappa inte era datorer. Det är dumt. Och är man trög får man skylla sig själv.

Vi ses till jul

Imorse lämnade jag Oskar vid flyget. Han skulle åka via Sthlm till Pristina. Så just precis nu borde han ha landat i Kosovo, om allt gått enligt schemat. Det kändes konstigt att säga hejdå imorse. Jag har varit så ledsen de senaste veckorna och trodde jag skulle bryta ihop när det var dags att ta farväl idag, men icke. Visst är jag ledsen - det gör ont i hjärtat att vara ifrån sin älskade. Men faktum är jag känner mig ganska lugn. Lugnare än på länge. Nu är Oskar iväg på det äventyr som han längtat efter, han har det bra och jag vet att vi ses till jul. Man får ta en dag i taget, och försöka se saken ur andra perspektiv. Att Oskar är iväg ett halvår är ingen sorg. Sorg är att förlora ett barn eller andra förfärliga saker. Detta är en begränsad del av våra liv, snart kommer vi att vara tillsammans igen.

Jag fick detta fina halsbandet av Oskar igår. Älskar det!


Blommorna jag gav Oskar förra veckan har slagit ut ordentligt.
Nu doftar lägenheten gott av liljor.


Nu ska jag iväg och träna och ikväll blir det film med Sofie. Hörs i helgen!

Köpenhamn

Hemma efter en kanonhelg i Köpenhamn! Skulle lägga över bilder till datorn och insåg att jag knappt använt kameran alls. Nåja, så blir det ibland.

I fredags tog vi det ganska lugnt. Emma hade lagat god middag och det blev en kväll fylld av skratt och trams. Jag gick och la mig runt halv ett, men Oskar och Emma var uppe och härjade till tre nånting. Så i lördags morse vaknade jag pigg som en lärka, medan Oskar och Emma inte var fullt lika pigga :)

Lördagen startade med en fantastisk brunch på Blue Bar.


För mig som älskar frukost var brunchen rena drömmen. Tänk er scramblade ägg, pajer, korvar, varmrökt lax, goda ostar, nybakat bröd, pannkakor, ostkaka, yoghurt, musli, färsk frukt, kakor, kaffe, champagne, baileys, öl, juice mm mm.
Det fanns allt och lite till! Tyvärr orkar man ju inte äta så mycket som man skulle vilja, men det här lär ju vara en stående punkt när vi är på besök i Köpenhamn hädanefter.

Såhär mätta var vi efter tre timmar.


En god vän till oss, Stefan, joinade på brunchen. Oskar och jag träffade Stefan första gången vi var i Thailand. Han var då vår dykinstruktör och när vi besökte Phi phi för andra gången i våras träffades vi igen och dök tillsammans. Nu har han flyttat tillbaka till Danmark och väntar barn med sin tjej. De ska gifta sig i juni och vi blev inbjudna till bröllopet. Stefans flickvän är buddhist och det ska bli så spännande att gå på ett buddhistiskt bröllop!

Stefan och Oskar med sina nätta små öl.


Ett tjusigt pariserhjul var på besök i stan.


Efter den superlånga brunchen, en sväng på stan följt av middag ute var Emma och jag redo för att gå hem. Det var inte Oskar och Stefan, så när Emma och jag sa godnatt gick de vidare på fest hos Stefans kompis.

Idag mådde Oskar sådär. Här på Espresso House i väntan på tåget.


Ikväll har vi inte gjort många knop. När vi kom hem stack vi och handlade, sen har vi bara legat på soffan, läst dn och slappat. Skön söndagssysselsättning!

Nu ska vi njuta av några härliga dagar tillsammans. På torsdag flyger Oskar till Kosovo nämligen...

Godnatt på er, och tack Emma för en mysig helg!

Grattis mormor!

Ett stort grattis till mormor som fyller 78 år idag!

Mormor, morfar och barnen i somras.


Nu ska jag slänga i mig lite mat, gå på ett seminarium och sen tar jag tåget till Köpenhamn. Det känns som det kommer att bli en mycket rolig helg - Oskar, Emma och jag brukar ha livat ihop. Hörs efter helgen!

Oväder på G

Läste just på Aftonbladet att ett oväder med stort O är på väg in över landet. Underkylt regn, hårda vindar och snö! Det blir till att packa jeans och stövlar istället för klänning och högklackat till Köpenhamn i helgen.

Och nu får jag skynda mig om jag ska hinna med en joggingtur innan det börjar regna... Hörs senare!

Ett dygn i Tyringe

Tillbaka i Växjö efter ett dygn hos Emmah i Tyringe. Robban var i Halmstad så det var bara Emmah, Selma och jag. Tjejkväll, med andra ord!

Emmah har världens snyggaste mage.
Bakifrån kan man inte ana att hon är gravid.



Emmah lagade fläskfilé med ris, svamp och chilisås till middag.
Jag gjorde äppelpaj :)


Kvällen igår blev lugn. Massa prat, fikande och slapp i soffan. Jag somnade som en stock och märkte inte att Emmah var uppe fyra (!) gånger under natten.

Vi vaknade till en strålande frosig morgon. Emmah fixade megafrukost och sen gick vi en långpromenad med hundarna. Det var svinkallt ute - nu är det dags att plocka fram vinterjackan!


Härliga höstfärger!



På vägen hem köpte jag en present till Oskar. Det var ett tag sen vi gav varandra blommor och presenter så ikväll ska jag överraska honom. Jag tycker visst att man kan ge blommor till en kille, hoppas Oskar håller med haha.


Nu kom Stina. Hon behöver en glödlampa. Oskar har ju några hundra på lager så det passade ju bra. Hörs sen!

Anna Anka-parodi

http://svtplay.se/v/1725740/robins/_anna_anka__i_robins?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,1725740/sb,k102964,1,f,-1

Om ni inte har sett parodin på Anna Anka och de andra Hollywoodfruarna i Robins i fredags så kommer länken här. En klassiker!

Löpterapi

Okej. Jag lyckades ta mig samman, snörde på mig gympadojjorna och kutade 40 minuter med Dolly och GES dunkandes i öronen. Sen kokade jag, på mors inrådan, en kanna te, och parkerade mig i soffan med böckerna. Nu har jag tänt ljus och ska kolla Ankan innan det är dags för sängen. Vissa dagar får man jobba för att inte bryta ihop. Jag har sagt det förr, men det tål att sägas igen. Motion är fasen i mig det bästa som finns mot ledsamhet. Man har liksom inget val - efter en löprunda bubblar endorfinerna och man mår bättre.


Bild tagen från stadium.se

Känna sig hemma

Jag vet inte vad det är med mig. Fattar inte varför jag inte kan börja gilla stan?! Växjö är mysigt, Campus är underbart och ändå känns det fel att vara här. Kanske är det för att Oskar inte är här, jag vet inte. Men fy vad deppigt det är vissa dagar... När jag är såhär blir jag handlingsförlamad för allt jag borde göra. Jag kan inte koncentrera mig på läsningen, vill bara ligga på soffan och gråta istället för att gå och träna eller göra nåt annat vettigt. Tur att jag läste så mycket i helgen, för idag har jag inte gjort många knop.

Jag hoppas det blir bättre, för just nu är jag som gladast när jag lämnar denna sketna stan.

Helgen i bilder

Helgens regniga förmiddagar spenderades i favoritfåtöljen framför brasan.


När vi har hus ska vi ha braskamin - det är ett måste!


Pappa kokade okra - en afrikansk grönsak. Smakade lite som squash..


Söndagsmiddagen bestod bla av laxforell som Oskar fångat. Mumsigt!


Veckan som kommer bjuder på en hel del roligheter. På tisdag ska jag hälsa på hos Emmah och Robban i Tyringe, på onsdag kväll kommer Oskar hem och på fredag bär det av till Köpenhamn. Och däremellan har jag flera intressanta föreläsningar och seminarium. Ser ut att bli en toppenvecka, helt enkelt!

Kvällsmat

Vår goda kvällsmat - ugnspannkaka med bacon och champinjoner och såklart farmors rårörda lingon till. Mums säger jag bara!

Movie night

Idag har Oskar och jag varit en sväng nere på stan. Vi köpte putspapper och olja så nästa vecka ska vi olja matbordet, äntligen! Vi promenerade runt i stan, handlade en del till lägenheten och bara njöt av det fina höstvädret. Ikväll ska vi göra ugnspannkaka (!) och kolla film. Oskar har köpt de nya Johan Falk-filmerna så det kommer att bli en helkväll i soffan. Mys!

Nu ska vi promenera förbi polishögskolan och tjuvkika på när poliserna tränar gripanden. Det är riktigt underhållande haha! Sen blir det en sväng om Trummen innan vi parkerar oss framför tvn.

Rekommenderas!

Äventyrsbad

Idag har jag haft en underbar dag. Vi hade föreläsning 9-12, sen åt Oskar och jag lunch på Stenladan. Efter det promenerade Sofie och jag bort till simhallen och lekte i Äventyrsbadet några timmar. Oskar fick stanna hemma eftersom han är sjuk. När jag kom tillbaka gick vi och köpte kaffe, varm choklad och kanelbullar och satte oss nere vid sjön och njöt av kvällssolen. Helt fantastiskt! Det är så härligt att få ha Oskar hemma några dagar, även om det är synd om honom att han missar utbildning. Nu ska jag sätta mig och läsa en stund och sen blir det tv hela kvällen. 'Halv åtta hos mig' har säsongspremiär idag. Jag älskar det programmet! Sen är det Ankan klockan nio och det kan man ju inte missa. Jag har aldrig kollat speciellt mycket på tv tidigare men nu när jag har så mycket tid har jag blivit en riktig tv-junkie.

Kanelbullar är bland det godaste som finns...


Nattjobb

Sitter här och väntar på att klockan ska bli halv tio så att jag kan promenera bort till Statoil. Usch, vad trist det är att jobba natt. Jag går bara och väntar och kan inte riktigt njuta av kvällen.

Här ser ni förresten resultatet av mitt pastakok tidigare ikväll. Oskar och jag åt köttfärssås till middag och jag hällde upp så mycket makaroner som jag tyckte var lagom. Det blev ungefär 2 liter pasta. Kanske i mesta laget...


Annars har det varit en härlig dag i Växjö. Det var riktigt kul på Videum, vi fick många tips på hur vi kan integrera digital teknik i undervisningen. Det är nästan skrattretande hur vissa delar av utbildningen vill få oss att använda digital teknik när flera föreläsare fortfarande jobbar med OH. Fast det har också sin charm hehe.

What a day

Ja vilken dag! Det började med examinerande seminarium i matematik imorse, sen har det rullat på med plugg, powerwalk runt Växjösjön, styrketräning och ikväll har jag haft tjejerna här. Vi köpte pizza från La Bella, kollade Idol och nya filmen med Johan Falk. Mycket bra film måste jag säga, extra kul att den är autentisk och beskrivet arbetet på specialförbanden inom svenska polisen.

Nu ska jag hoppa i säng. Klockan nio imorgon bitti ska jag befinna mig på Videum bredvid SVT och lära mig mer om digitala medier, och hur jag som lärare kan använda mig av dessa. Kan ju bli spännande för en teknikanalfabet som jag...

Imorgon kväll kommer Oskar och Emma, jag längtar!