Au revoir

Tack och hej för ett tag. Nu drar vi till sköna Kroatien ett par veckor. Ha det gött här hemma så hörs vi igen den 6:e juli!

Glad midsomamr förresten!

Tjejkväll

Igår hade Anna, Emma och jag tjejkväll i Helsingborg. Först middag på Mezo och sen äppelkaka hos Anna. Mysigt att träffas och bara snacka - det borde man göra oftare! Som alltid när vi tre samlas blir det sweet memories-prat om Australien. Anna ska åka ner i februari nästa år - den lyckosten!

Favoritstället Little Creatures i Freemantle



Julafton!


Love


Festfina på min födelsedag


Nej, nu måste jag nog gråta en skvätt. Vilka minnen allltså! Vilka härliga vänner!

Hässleholm

Igår var vi bjudna till Emmah och Robban i Hässleholm. Vi kollade fotbollen och Robban hade lagat massor med god plockmat. Kammben, kycklingvingar, ost och skinkpaj, nypotatis med ruccola, laxbiffar, grekisk sallad och goda såser till.
Mums, smarrigt!

Emmah i köket - kors i taket!


Fotbollen började bra, men fy vad tungt det slutade


Senare på kvällen spelade vi spel


Absolut överens, buzz och geni


Oskar var superglad - han krossade i Buzz och fick chips


Emmahs tomatplantor


Gårdagens bästa
Anna: - Vad heter den förbundskaptenen?
Robban: - Yoghurt. Turkisk yoghurt.
Lite internt skämt kanske men så komiskt det blev!


I fredags var det student i Klippan. Oskar och jag hälsade på både Kennie och Andreas. Gud så kul det var att träffa familjen Pettersson igen! Jeppe och Sofia som blivit så stora. Och Kennie i skjorta och slips - det ser man inte varje dag!

Andreas var grymt snygg i kostym och studentmössa


Idag är det packa som gäller. Jag sitter fortfarande i sängen - lite seg sen gårdagen. Ska försöka deala med Oskar så han går upp och hänger tvätten och jag lagar frukost. Jag älskar helgfrukostar när man sitter länge i sin morgonrock, dricker kaffe och läser tidningen. Nej, nu börjar det knorra i magen - dags att väcka Öskat!

Fruktsallad

Denna veckan har jag haft dille på fruksallad. Äpple, päron, melon, apelsin och kiwi - toppat med nötter eller mandel. Jag tror jag haft cravings för frukt för att min kropp behöver en vitaminkick. Jag är fortfarande hängig och förstoppad av snor i näsan.



Variant i ett martiniglas


Ingen frukost utan ägg och NST haha


Oskar har också varit sjuk i veckan. Han såg grymt nöjd ut där han låg nedbäddad i soffan under två lager täcken!

Full fart

Ja, här är det full fart framåt. Vi åt precis kvällsmat, något i senaste laget kanske. Det blev avokadomacka med skinka och varm choklad till. Finfin blandning! Jag stängde på dagis, hade massage 18-19.30 och sen stack vi ner till Coop för att skaffa oss Telenorabonnemang. Vi har haft Telia tidigare och är grymt trötta på alla dyra räkningar. Nu har vi flörtat till oss varsinn snygg mobil också, plus att det blir billigare att ringa och messa!

Igår shoppade vi inför resan. Typ liggunderlag, strandmadrasser och annat nödvändigt. Ska bli så gott att komma iväg!

Nu - dags för sängen

Tandläkarbesök och IQ-test

En snabb uppdatering såhär på eftermiddagen.
Jag var hos tandläkaren idag och gjorde min första vuxenundersökning. Det såg väldigt bra ut (förutom min döda tand då, men det e ju ingen surprise direkt). Inga hål eller annat skit som måste åtgärdas. Skönt!

Oskar gjorde ett IQ-test igår och fick veta att han är übersmart. Idag gjorde jag samma test med förhoppningen att jag också skulle vara übersmart.
Det är jag inte. Jag är ganska smart, men inte lika smart som Oskar och det retar mig nåt ohyggligt! Nä, faktum är att nu när jag sansat mig lite känns det ganska soft. Jag kör hårt på EI istället, emotionell intelligens. Inte lika lätt att mäta men ack så viktig! Intressant är dock att det var på minnesdelen jag fick sämst resultat. Jag som trodde att jag hade superminne. Matte och logik - som jag trodde skulle gå sämst - fick jag bäst resultat på. Hmm.

Nu ska vi promenera ner till sjön och ha picknick. På en röd filt. I love picknick.
Det är sommar och kärlek!

Badplatsen vid Hjälmsjön - några hundra meter från vårt hus

Söndagsmys

Jag har varit förkyld och hängig hela helgen, vilket har betytt en hel del tid inomhus. Visserligen var det skönt att gå och pyssla i lugn och ro men efter ett tag blev jag ganska rastlös. Så jag bestämde mig för att bjuda över mina två Örkelljunga-vänninor på söndagsfika.


Jag slängde ihop en fin sommartårta. Banankaka toppad med vispgrädde, jordgubbar och riven choklad. Mumsigt!

Anna N, Emma och jag i den 28 gradiga värmen på balkongen, puh


Oskar och Anna mätta och belåtna


Blommorna i min lilla hörna har växt till sig


Såhär såg det ut för några veckor sen
 

Imorgon är det dagis som gäller igen. På eftermiddagen ska jag till tandläkaren och bli x antal hundralappar fattigare. Suck! Fast jag ska inte klaga, det är faktiskt första gången jag måste betala när jag går dit. Och tänderna ska man inte slarva med, säger farmor.

Firande

I torsdags firade Oskar och jag att vi varit ihop i två år. Eller nja, det var två år sen vi började dejta i alla fall. Men man måste ju börja räkna någonstans ifrån! Jag stängde på dagis så Oskar hade lagat middag lagom till jag kom hem.

Grillad lax med citron - min favorit


Jordgubbar med glass till efterrätt



På nationaldagen åkte vi till Klippan för att cykla dressin med Andreas (Lillis) och Josefine. Det var en upplevelse! Vi fyra och ett gäng glada pensionärer trampade på den gamla järnvägen från Klippan till Ljungbyhed och tillbaks igen.



Perfekt cykelväder!


Viktigt med vätska när det är så varmt...


Vi spårade bara ur en gång hihi


Två glada nationaldagsfirare - Lillis och Josefine


Dagen avslutades med lek i poolen och grillning hemma hos Lillis familj


Sommarblommor, plockade i farmors trädgård pryder bordet hemma


Bara två veckor kvar innan vi åker till Kroatien. Jag började skriva packlista idag och det kittlar i magen när man plitar ner saker som snorkel, cyklop, vandringskängor och luftmadrass. Wiii! Det var tre år sen sist och det ska bli underbart att komma ner till lugna Medveja.

Utslag och svullen mage

Sitter i sängen och känner mig gnällig. All lek ute i solen med barnen har satt sina spår. Nu ser ni kanske en brunbränd, sommarfräsch Anna framför er. FEL FEL FEL. Jag har fått någon form av allergisk reaktion (mot solkrämen eller solen - hoppas på det förstnämnda) och är rödflammig och jävlig över hela armarna. Det kliar nåt infernaliskt och för att muntra upp köpte Oskar gräddbullar. Jag klämde i mig några stycken i tron om att det skulle få mig på bättre humör. Fel igen. Så nu sitter jag med utslag på armarna OCH en svullen mage. Grrr.

Kajsa och Filippa åkte iväg på sin Eurotrip i måndags och har redan klarat av Amsterdam. Now they are heading for Paris. Själv headar jag mot Kroatien på midsommarafton - det ska bli väldigt skönt. Hoppas bara att de satans utslagen har lagt sig tills dess!

Godnatt och på återseende när jag är mindre sur

Öland

image97
Kalmar slott. Hit ska Elle ta mig

Den 14-17 augusti drar jag och Emmah till Öland för att hälsa på Elle! Ska bli så najs med lite semester efter att ha slitit på Statoil i 6 veckor. Den 18:e är jag tillbaka hos barnen på förskolan. I love kids, har jag kommit på. Anna Ardö sa något mycket klokt på avslutningen: "Tyck om alla elever" Och det stämmer verkligen in på barnen på dagis också. Dagarna blir så mycket roligare om man försöker se alla barns goda sidor och gillar dem precis som de är.

Träningen gick segt idag. Det var inget go i mig och det kändes som om häcken brann när jag körde utfall. Värmeslag månne? Eller bara dåligt tränad?

Emmah messade mig innan angående 9:ans nya busstider. Nu stannar den rakt utanför skolan 8.20. Jo men varför inte?

Igår kollade vi in Kakans nya hus. Fatta att jag har en jämnårig (nåväl nästan) kompis som köpt ett hus. Det känns helt crazy och väldigt vuxet. Själv planerar jag att vara färdigpluggad om sex år och därefter börja fundera på hus. OJOJ!

Examen

Wow, äntligen dags för ett nytt inlägg. Det har hänt massor senaste tiden! Jag har knappt varit hemma, än mindre haft tid att blogga. Men well, här kommer en bilduppdatering.

Schlagergympa here I come
image75

Sista veckan i skolan var det full rulle: Blodomloppet, grillfest med klassen, fest med skolan och sen kom den....
Allra Sista Dagen.

Oskar överraskade med examensfrukost och 10 röda rosor!
image76

Fiiiina
image77

Mina kära bänkkamrater Eleonor och Emmah
image78

Bostjan och Viktoria var sommarfina och kramiga
image79

Nordvästra Skånes folkhögskola. Ganska pampig eller hur?
image80

Lisa och Benjamin
image81

Alla lärarna på scenen i biblioteket
image82

Vi framförde The final countdown för hela skolan
image83

Min favoritpojke i klassen
image84

Vickan och Emmah i matsalen
image85

Susanne och Mandy
image86

Elle var grymt snygg. Petra i bakgrunden.
image88

Emma L, jag och Elle
image89

Emma och Bosse
image90

Olle - vår lilla sockertopp
image91

Vickan igen
image92

Grabbarna grus - Tuben, Bostjan och Olle
image93

Emmah, hur ska jag klara mig utan våra tidiga mornar på bussen?
image94

Pernilla och Olle
image95

Röda i ögonen efter ett tårfyllt farväl i klassrummet
image96

TACK ALLIHOP FÖR ETT UNDERBART ÅR - KEEP GOING STRONG!

Fler bilder kommer sen.