Jake

Jag och Jake Gyllenhaal firar nyår ihop. 🍸🍸

Party

Jag slutade tidigare än planerat på jobb så jag hann både bada och måla naglarna. Kanon! Nu fix och dukning inför kvällens partaj. Killarna ordnar all mat och Pontan är köksmästare. Det känns tryggt. Att Kajsa och jag öppnar på jobbet imorgon ska vi förtränga fram tills att klockan ringer imorgon bitti. På tal om, kanske lika bra att ställa den nu ;-)

Tjejmiddag

Igår bjöd Emma in till tjejmiddag. Nio gamla vänner samlades i Emma och Rasmus fina hem i Raus. 
 
Vi hade galet kul hela kvällen och Emma är en så omtänksam värdinna. Vi åt tacos, chokladcupcakes och kladdkaka och sen spelade vi spel resten av kvällen. Med andra ord (helt min typ av spel) och Så ska det låta (inte riktigt mitt starkaste kort, hehe).
 
Nu ska jag fixa några sista små ändringar på min uppsats och sen åka och handla inför morgonens nyårsmiddag. Kajsa och jag jobbar ju båda imorgon, så det blir Oskar, Pontus och Christopher som står för matlagningen och pysslandet under dagen. 

Lugn

Idag har vi haft en lugn dag. Vi sov länge, tränade ett pass och nu på eftermiddagen har jag läst Kajsas uppsats och fixat med föräldrarnas iPad. Nu har jag en skön timme i soffan, med bok och kaffe, innan jag ska börja göra mig iordning för kvällens stora tjejmiddag hos Emma. Jag ser verkligen fram emot kvällen. Vi hörs mer imorgon!

Semesterplaner

Idag diskuterade vi årets sommarsemester. Vi blev så inspirerade av Pontan som var här igår. Om ett par veckor åker han till Asien och stannar borta i minst tre månader. Bara en ryggsäck och ett flyg till Phuket. Han ska dyka, klättra, resa runt och ha det gött. Vi är helt otroligt avundsjuka, för vi minns precis hur härligt det var när vi gjorde samma sak för några år sedan. Farligt härligt. Man får liksom helt knäppa idéer när man är iväg sådär länge och vill snudd på aldrig komma hem... Här är förrestens Pontus blogg, om ni vill följa honom på hans äventyr. 
 
Hur som helst, sommaren. Oskar är sugen på att köra hela vägen ner till Dubrovnik i juni och vara borta i tre veckor. Jag vill hellre till Valpolicelladistriktet i Italien och ev. vidare till Makarskarivieran i Kroatien. Eller båtluffa i Grekland. Eller till Seychellerna. Åh, dessa beslut... Här kommer lite bildinspiration (allt knyckt från Googles bildsök).
 
Dubrovnik
 
Valpolicella
 
Hvar
 
Grekland
 
Seychellerna

Vår dag i bilder

Dagen började med en go och glad Oskar på bästa morgonhumör ;-)
 
Det blev en vitaminchock till frukost. Behövligt efter julhelgens överdos av salt, choklad och Statoilbaguetter.
 
Efter frukost tog vi en långpromenad i solen. SÅ underbart med lite ledigt efter att ha jobbat hela julen och i mitt fall även suttit med uppsatsen till sent in på kvällarna... Sjukt osmart av mig att frivilligt signa upp för extra jobb hela jul och nyår. Kajsa, om jag försöker med samma sak nästa år – hindra mig!
 
Efter en sconeslunch i stan åkte vi till Klippan och nu sitter jag här hemma och myser med vin och man i stearinljusens sken. Underbart.

Idag hände det!

Oskar "en kula vanilj" Svärdh testade chokladglass. Såhär såg det ut :-)

Julbilder

Bättre inlägg kommer när uppsatsen är klar. Det blir den idag.
 
Traditionsenlig fotografering av barnen framför granen med tillhörande stela leenden.
 
Motsvarande för stamcellerna i köket. Snygg spotlight på fars fontanell ;-)
 
En del av julmaten. Mm, så gott det var!

Mors isgran.
 
Juldagsfrukosten. Oskar och Lisa. 
 
God fortsättning till er alla!

Utslagen

Jag kom hem från jobb och hittade Oskar såhär, sovandes på golvet bredvid julklappshögen. Det tar på krafterna det här med jul 😉

Julfrid

Vad är väl ett jullov...

Överraskning

Titta här vad som väntade utanför mitt kontor imorse. Gulligt!
 
Igår fick vi också julklapp, och bjöds på fin jullunch på slottet. Så himla gott! Jag tog det säkra före det osäkra och prioriterade gottebordet. Hemska tanke om man skulle råka smälla i sig så mycket prinskorv att man inte orkade julgodiset... Sent igår eftermiddag kom Oskar upp. Jag var nära bristningsgränsen av trötthet och uppsatsstress. Vi lagade mat, tog en kvällspromenad och sen somnade jag i Oskars knä i soffan. Mysigt och välbehövligt lugn. 
 
Idag ska jag racerskriva mitt resultatkapitel, packa, tvätta och fixa det sita inför morgondagens hemresa. 

Godmorgon!

När klockan ringde imorse trodde jag att det var ett skämt. Jag var så löjligt trött, förkyld och opepp.

Men en varm dusch, en rejäl frukost och lite tidningsläsande senare är jag redo för en dag framför datorn. Ha en fin dag ni också!

Torsdagstrött

Imorgon tentar jag den ljuva tiden 14–19. Jag gick hem efter lunch idag för jag kände mig hängig och fick inget pluggat på kontoret. Planen var att läsa och repetera hela eftermiddagen. Istället somnade jag som en stock, sov två timmar, gick upp och fixade ingefärate och tog en ipren. Försökte plugga, men somnade igen och sov ytterligare en timme. Nu ikväll tog Sofie och jag en rask promenad i kylan och på vägen hem gick jag inom Tufvan där Erika jobbade och köpte en latte. Mitt halsont känns mycket bättre (eller så gör bara ipren sitt jobb). Bra i vilket fall som!
 
Tufvan
Bild från Växjöpuls
 
Oskar ringde förresten innan och var lyrisk. Han har köpt bättre internet åt oss hemma i huset (snabbt + wi fi) och en skrivare. Nu kan jag alltså jobba hemifrån när jag behöver göra det. Kanon! Han börjar även mjukna i frågan om vilken dator han ska köpa när hans egen skrutt klappar ihop. Det blir nog en mac :)
 

Tjejkväll

Det blev glögg och lussefika på tjejkvällen idag. Trevligt!
 
Imorgon ska Erika lussa för rektorn. Själv ska jag gå upp och titta på luciafirandet som sänds på SVT. Sen Skypemöte och tentaplugg hela långa dagen. Oh vad roligt...

Decemberhelg

Några bilder från helgen. En lagom stor stek, en pysslande man, god smörkola och lussebullsdeg. Den senare överjästes och bullarna blev varken fina eller goda. Så blir det ibland. 

Ostylad verklighet

Vi är många som tycker att Oskar är fin i lite längre hår. Igår höll jag dock på att skratta ihjäl mig när han kom ur duschen. Numera går han under namnet Bollen här hemma. 
 
Det bör tilläggas att O bara för några veckor sedan var hos frissan och klippte sig samt tunnade ut håret. Vi hoppas att framtida barn ärver Oskars hårgener ;-)

Kjolhaveri

Han har anlänt!!!
 
Det firade vi med lunch på Millas. 
 
Nu ska vi strax slänga in en stor stek i ugnen och öppna en Amarone, men först måste jag berätta om en sak som hände på stan idag. När vi ändå var inne i stan tänkte jag passa på och köpa en kjol till julafton. Jag hittade dock ingen som passade och en expedit erbjöd sig att hämta en annan modell till mig. Snällt. När hon kom tillbaka med denna höll jag på att smälla av. Den hade passat Alma! "Ser jag ut som ett barn?" frågade jag biträdet. Absolut inte, detta är en vuxenmodell, blev svaret. Bara å prova, för kjolen är så elastisk så. Mmm, eller hur? Vuxenkjolen kom till halva vaden innan det tog stopp. I protest mot att vuxna människor förväntas klämma in sig i barnkläder köpte jag istället en jätteful mormorskjol. "Är den Majas?" undrade Oskar när jag provade hemma. Ibland är det bra med öppet köp. Det blir byxor på julafton.
 

Tempar

Jag satt kvar på jobbet till halv sju och läste in mig på forskning som jag ska använda i min uppsats. Det känns som att jag börjar få överblick över fältet nu, åtminstone de delar jag behöver ha med. Bra. Det är förresten bråda dagar på kontoret. När jag gick hem halv sju var tre personer fortfarande kvar. En fredag... Jisses.
 
När jag kom hem önskade jag nästan att jag hade suttit kvar lite längre, för jädrans vad kallt det är här. Närmare bestämt 17 grader.
 
Därför sitter jag nu (återigen) inpackad under termotäcket och pimplar vin. Jag slökollar på X-factor men tycker inte att någon är superbra. Benny bäst hittills. 
 
Termometerbilder är ju inte så intressant kanske, men när jag ändå är igång... Här ser ni hur kallt det var när jag drog hemifrån imorse. Brr! 
 
Helt allena är jag också, denna fredag. Oskar är i Skåne och kommer ev. upp imorgon eftermiddag. (Snön styr vår samvaro just nu. Håll tummarna för uppehåll!) Sofie jobbar, Erika jobbar och resten av bekantskapskretsen är i Skåne. Lite deppigt, men å andra sidan ger det mig en massa tid att få undan sånt som behöver göras i skolväg. 
 
En annan sak som har sysselsatt mig idag är den här, som jag gärna vill ha. Sjukt dyr dock. Den finns att köpa på en annan sajt för 1290:– Fortfarande skitdyrt. Sofia tycker att den är så ful att man borde FÅ 1800 för att ha den i sitt hem. Obegripligt, den är ju underbar!
 
Trevlig fredag!
 

Köldpanik

Kvällspromenad med tre lager kläder och farmors rävpälsmössa. Det var ändå så kallt att jag gav upp och gick hem. Hemma i lägenheten var det så kallt att jag började lipa och ringde Oskar för stöd. Nu kurar jag i soffan under mitt termotäcke med en stor kopp kaffe. Sakta börjar jag tina upp... Hoppas ni har det varmare!

Tjejkväll hos Sofie

Glöggmys och resedrömmar. Sjukt billigt! Tyvärr sammanfaller avresedatum med opponering. Satan.

Sov mer

Tänk vad en rejäl natts sömn kan göra för humöret!
 

Kvällsfika

Kebab modell gigant.

Julklappstips

Alla ni som kan sticka har ju guldläge. Vilken grej!

Adventsfika ⛄❄✨

Här sitter jag och tuggar i mig ett styck barnchoklad. Till det pulverkaffe. Men vem bryr sig om glögg, lussekatter, musik, gemenskap, pulkaåkning, pepparkakor med mögelost eller kilovis med fikon en dag som denna...

Adventsmyyyz

Godmorgon!

Idag är det första advent och det snöar för fullt här i Växjö. Äntligen! Hoppas ni får en trevlig dag med julskyltning, lussebak osv. Själv ska jag analysera ljudfiler hela dagen. Superjuligt.

Eftersom första snön föll inatt har Oskars lilla företag fullt upp. Jag har varit nervös hela morgonen men jag pratade precis med honom och han hälsar att allt går bra (och att han inte fryser). Snön faller ju dock fortfarande så det blir nog en lång dag för grabbarna...

Bebis och biffsallad

I förmiddags åkte jag och hälsade på Anna, Henke och lilla Ebba. Åh, vilken bebislycka! Lilla E var helt bedårande med sin tjocka röda kalufs och stora blå ögon... Även mamma Anna såg oförskämt fräsch ut såhär tre veckor efter BF. Coolt och härligt att verkligen vara en familj. Det är ju inte utan att man blir sugen själv...
 
Efter turen till Skälderviken åkte jag upp till Växjö. Jag har ganska mycket att göra i mina kurser nu, så imorgon tänkte jag sitta på kontoret och plugga hela dagen. Ikväll blev det asiatisk biffsallad till middag. Den får ++++. Jättegod, men poängavdrag för att den tog ganska lång tid att göra och genererade en ansenlig mängd disk.
 
Nu är det soffa och film som gäller resten av kvällen. Kram!

Morfars begravning

Igår begravdes morfar och hela dagen var så fin. Julia och Klara sjöng i kyrkan på ett helt otroligt sätt och efteråt var vi i familjen på Strandhem. Karin hade gjort ett bildspel med foton på morfar. Jag tänkte mycket på vilket rikt liv han hade, morfar, och på hur mycket han har betytt för så många...
 
Detta hjärtat är från oss barnbarn. Nästan ännu finare idag med rimfrosten.
 
Tack för alla glada stunder.