Helgen

Helt underbart med en ledig helg. Så skönt att vakna av sig själv, gå upp och äta frukost i lugn och ro och inte ha något planerat. Det är lyx!

Oskar jobbade på 57:an i lördags så kvällen tillbringade jag hemma hos Anna med att måla hennes nya lägenhet. Så spännande och kul det är med flytt och inredning! Tänk att det nästa sommar är vår tur att välja lägenhet, handla nya möbler och pyssla. Jag längtar!

Annars har det varit en hel del shopping i helgen. Bland annat införskaffade jag en resehandbok över Kambodja och Kajsa köpte en likadan över Vietnam och Ankor Wat på bokmässan. Woho, det börjar bli dags att sätta sig ner och planera snart! Jag kan bara inte fatta hur jag ska klara mig utan Oskar i 6 hela veckor, innan han kommer ner. Eller det är  väl klart att man klarar det, men det är en stor omställning när man är van att träffas varje dag. Fast å andra sidan kan det kanske vara nyttigt att längta lite.

Sihanoukville




Igår övertalade Emma mig att följa med på Core/puls. Det var ett helt okej pass och jag har faktiskt lite träningsvärk i min Serratus. Jag hade dock gärna sett att det varit mer puls. Det var bara en puls-topp och det kändes lite lite. Men annars är det ett bra koncept med mycket mage, rygg och bäckenbottenövningar.

Ikväll har det varit full rulle. Jag stängde på jobbet och var inte hemma förrän halv sex. Vi åkte direkt till träningen och sen kom Lills och Josefin över. Vår granne Johan hade besök av Emma och de bjöd in oss på hembakad äppelpaj med vaniljsås. Härligt måndagsmys alltså!

Nu ska jag hoppa i säng. Sov gott kära bloggläsare :)

Det senaste


Ja som ni ser är det senaste i familjen Ek/Svärdh att Oskar börjat spela dragspel. Och nej, det är inget skämt. Han ärvde ett dragspel av sin morfar och har nu bestämt sig för att börja spela. När jag kom hem från jobbet idag var han i full gång. Han hade till och med varit nere på Stigs musik och köpt ett nothäfte. Han gav mig ett litet smakprov på sin talang och jag måste säga att jag aldrig hört Björnen sover i en vackrare tappning!

Vilken inlevelse!

Alltså jag måste säga detta en gång för alla; Jag har världens roligaste man! Ibland känns det som jag lever i en komedi. Gudars, jag har ont i magen så mycket jag skrattat ikväll.

Jag misstänker att hela dragspelsgrejen egentligen handlar om att Oskar vill impa på Linda Bengtzing. Hon gillar musikaliska män och hur coolt vore det inte då att kunna riva av en gammal goding - på dragspel? Det måste ju vara exotiskt, även för fröken Bengtzing.

Angående Oskar och Linda

Några har skrivit och undrat hur det gick för Oskar och Linda Bengtzing.
Oskar ville egentligen inte att jag skulle skriva mer om saken, men jag har lyckats övertala honom.



Det började med att Oskar och Christopher hämtade upp Linda med kompis på Kastrup i lördags eftermiddag. De körde dem till Ekebo och käkade middag tillsammans. Sen skjutsade de flickorna till hotellet och blev bjudna på kaffe. I söndags morse körde Oskar dem till flygplatsen i Malmö och that's the end of the story.

Det slutliga omdömet lyder: Sprallig, snäll och jordnära tjej.
Och icke att förglömma - sjuukt snygg!

Jag frågade honom om han berättade om sin vackra och mycket intelligenta flickvän, men då slingrade han sig lite...
För tillfället sitter Oskar och youtubar gamla avsnitt av Så ska det låta där Linda sjunger. Hmm, borde jag blir orolig månne?
Oh well, det kan jag väl bjuda på. Jag tror jag sitter säkert, även mot Linda Bengtzing :)

Måndagsmys

Ibland tycker jag om höstrusk. Som idag; regnet smattrar mot sovrumsfönstret och det är mörkt och kyligt ute. Då tänder jag värmeljus i hela lägenheten, brygger te och kryper upp i soffan. Just idag är jag ensam hemma för Oskar jobbar över. Jag ska snart slänga ihop en lax- och avokadosallad till kvällsmat, mums!

När jag satt och surfade runt innan hamnade jag på Amys blogg. Blev riktigt sugen på att testa detta goda äppelrecept!


6 portioner
5 äpplen
1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1/2 msk smör till formen
rivet skal från 1 citron
100 g mandelmassa
1 msk vatten
2 äggvitor
4 msk strösocker

Skala, kärna ur och skiva äpplena. Koka mjuka i vatten och socker ca 4 min. Lägg skivorna i en smord ugnssäker form, ca 25 cm i diameter. Strössla över citronskal. Blanda mandelmassan med vattnet och fördela över äpplena.

Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Bred över äpplena. Grädda i ugn 225 grader tills marängen fått färg, 5-10 min.

Jag är barnsligt förtjust i både mandelmassa och maräng så detta var ett recept som föll mig i smaken direkt. Jag får väl ta och bjuda på den när vi har kompisar över nån kväll. Det är ingen idé att försöka överraska Oskar med den för han avskyr frukt i mat, även efterrätter. Och 6 portioner känns ganska mäktigt att ge sig på själv, även för ett kakmonster som jag!

Kram på er i måndagsrusket!

PS. Det känns som det är dags att putsa fönsterna här i huset. Imorse kunde jag inte avgöra om det regnade eller inte genom att titta ut genom dem. Det var ett enda blurr så jag fick gå ut på balkongen. Illa, illa.

Party, party!

Så var det då dags att fira Emmas 22 års dag. Som vanligt när det vankas kalas hos familjen Isaksson sker det med dunder och brak!

Jag laddade med en löprunda i det fina vädret.
Jag ser piggare ut än jag kände mig, kan tilläggas.


Födelsedagsbarnet fick svamp och vin som komplement till sin prenumeration på Vår Bästa Mat.


Cidersoffan.


Magnifik utsikt över Hjälmsjön.


Emma hade fullt upp med alla presenter.


Anna, Emma, Anna.


Alla ville kela med marsvinet Orvar...


... utom Erik. Han hatar tydligen gnagare.


Paka bjöd på många asgarv.


Underbara människor, loving friends.


Skål min vän.


Prinsesstårta OCH cheesecake, vilken lyx!


Såå gott!


Tack för en härlig kväll allihop!

Högmod

Gissa om Oskar är nöjd? Han har lyckats tjata till sig att få hämta upp Linda Bengtzing imorgon, inför hennes spelning på Ekebo. Enligt Oskar är hon snyggast i världen. "Efter dig då älskling", la han till med viss tvekan i rösten.



Han ska inte bara hämta henne imorgon kväll. Han ska även lämna henne på flygplatsen på söndag morgon. Han är sååå nöjd och testar outfits för fullt. "Tror du Linda gillar detta?" och "Detta är nog mer Linda" har det låtit hela kvällen.

Själv ska jag på kalas imorgon kväll. Emma fyllde år förra veckan och nu ska det firas! Skönt att nåt kul händer när man jobbat hela dagen och ens man är iväg och raggar på Bengtzing.

Nu kom det från soffan: "Om Linda vill ge mig en puss känns det ju dumt att säga nej, eller vad säger du?"
Ett ord. Högmod.

Ha en skön helg allihop!

Chipsinvation

Inatt och några dagar framöver kommer Oskars bästa kompis Johan att bo hos oss. Han är hjärtkrossad och behöver pysslas om. Oskars inställning till ompyssling verkar vara att köpa hem ofantliga mängder chips, jordnötter, godis och cola. Vårt soffbord är för tillfället överbelamrat med påsar, skålar och burkar. Grabbarna ligger i soffan och kollar på "Pimp my ride".
De hälsar att de känner sig oerhört manliga.

Riktiga linslusar är de bägge två.



Det sötaste var ändå när Oskar öppnade en ny förpackning tandborstar och förklarade att den rosa var till honom, den gröna till Johan och den blå till mig.

Jag dör, så roligt!

Shoppingångest

Efter jobbet stack Oskar och jag in till Familia/Väla/Ikea för lite kvällsshopping.
Vi skulle köpa nya hyllor till lägenheten och Oskar skulle köpa skor.
Själv skulle jag endast kika efter ett par stövlar eftersom jag med råge fyllt min shoppingkvot i Stockholm. Det gick sådär.

Det började bra med hyllor, påslakanset och lite annat smått från Ikea. 
So far so good!

Sen började det gå utför. Jag köpte ett par stövlar, ett par vanliga skor,
ett par sandaler, en scarfs och två par leggings (!) Allting till väldigt bra pris visserligen, men jag har ändå shoppingångest.



Oskar shoppade loss han också. Vandringskängor och vanliga skor! Detta är alltså killen som annars handlar ett par skor vart femte år. Bra jobbat!

Nu är det dags för sängen - jag ska upp tidigt imorgon.
Planeringsdag på jobbet, jippii.

Helgen i Stockholm

Härlig utsikt från Skrapan, där Johanna och Emma bor.


Emma och Johanna i stan.


Man behöver fika för att orka shoppa!


Första kvällen lagade vi en god middag.


Kärlek!


Redo för att gå ut.


Emma på puben.


Dagen efter åkte vi in till stan.


God lunch på chokladkoppen!


Vissa föredrog kanelbulle.


Relaxing hemma i soffan.


På kvällen lagade vi tacos och tittade på film.


Dags att åka hem. Väskan var något tyngre efter all shopping!


Vi njöt av solen i väntan på tåget.


Vilket väder alltså!


På tåget hem. No comments


Kosthållningen under söndagen var väl inte den bästa. Men vaddå, man behöver faktiskt inte äta a la hälsocoach varje dag! Håll tillgodo.

Frukost: Yoggi med chrunchy musli
Lunch: Stor kanelbulle och kaffe
Mellis: Korv med mos på Statoil
Mellis nr 2: Chokladmilkshake på Donken
Middag (här ordnade det upp sig lite): Chili con carne som Oskar gjorde

Quick one

Det har varit ganska full on de senaste dagarna. Jag jobbade hela helgen och sen har det gått i ett. I måndags var jag och hälsade på i Munka tillsammans med Emmah och Maria. Jätteskoj att träffa de nya hälsocoacherna under mer avslappnade former (jag var ju med på intervjudagen och då var de flesta ganska nervösa hehe) och kunna informera dem om projektet.

Imorgon bitti klockan 06.10 lyfter Emma och jag mot Stockholm.
Eller lyfter och lyfter... Vi ska ju faktiskt åka tåg! En helg i skrapan hos Emma och Johanna känns väldigt lockande. Lite shopping, lite god mat, bio och kanske en eller annan drink. I think I can survive.

Nej nu är det verkligen dags för mig att cykla till jobbet. Sen öppning idag, skönt! Jag ska koka ägg och laga havregrynsgröt till mig och Isak.

Ciao

New look

Ja såhär ser det ut!


Mammas reaktion var att titta förfärat och fråga "Är du nöjd??"
Och yes, jag är skitnöjd. Älskar att ha lugg och lite färg i håret!

Nu är det vaniljglass med färska björnbär som gäller. Oskar har lagat mat.
Han är så bra min man!
Jobb hela denna helgen men nästa helg drar Emma och jag till Stockholm.
Som jag längtar!

Ciao amigos