Världens bästa Jonas

Jag tycker att Jonas Gardell är fantastisk. Jag älskar allt han gör: hans böcker, hans föredrag, hans tweets. På tal om Twitter, följ honom där ni också! Ni kommer inte att bli besvikna, karln levererar slagskott varje dag. Idag är det kungen som får sitt.

http://twitter.com/#!/Jonas_Gardell

PS. Dagens mini-Ara-episod:

Mini-Ara talar med sin adept under en paus
Ung frågar: - När kan vi köra bänkpress pyramid? Det är så KUL!
Ara svarar: - I slutet.
Ung skiner upp: - Jaha!
Ara: Året, slutet av året. 

Hej

Idag börjar jag inte förrän 13.15. Då ska vi ha muntlig tenta i fyra timmar. Döm min glädje när jag ändå vaknade 05.40, oförmögen att somna om. Jag tycker att 13.15 är en rutten tid att börja. Man vill inte ta tag i något jobb innan tentan och förmiddagen blir därför bara en lång väntan. Funderar på att gå ut och lägga mig i solen och läsa fram tills det är dags. Men först - ett blogginlägg!

I förra veckan träffades några av tjejerna från gamla klassen hemma hos Nina för tjejsnack, rosépimplande och utgång. Sanna med kille tittade förbi, och Erik hade bakat en hel jordgubbstårta till oss, wow!

Såhär tjusiga var Sofie och jag före avfärd. Ni kan kalla oss Black and White ;)


Igår gjorde vi inte så mycket här hemma. Jag förberedde dagens föredrag, Oskar sov och på eftermiddagen handlade och tvättade vi. Senare  hade vi fredagsmys, eftersom vi aldrig har möjlighet att ha det på fredagar. Vi lagade urgod mat, tittade på Änglagård 3 och åt godis i soffan. Mys!

Och vet ni? Om två veckor och fyra dagar åker vi på semester. I tre veckor. Som vi längtar!!

Nu: kaffe, frulle, Nyhetsmorgon och DN. Man kan ha det sämre. 

PS. Mini-Ara berättade för Oskar att han tränat på samma sätt i 20 års tid. Tre timmar om dan. Alla dagar. Max i alla övningar, alla set, alltid. Jahaja, haha!


En spännande dag

Efter gnäll om att jag bara uppdaterar tråkigheter och jobb kommer här ett inlägg om något annat. 

Såhär såg jag ut imorse innan jag drog iväg på programrådsmöte.

Ikväll ska vi för en gångs skull äta middag hemma hos lillasyster Stina. Ska bli mycket trevligt och det är gött att slippa laga mat. 

Innan dess ska jag förutom att skriva klart min ena tenta jogga runt sjön med Sofie. Som ni ser lever jag ett oerhört spännande liv, fullt av fest och studentglamour ;)

Förresten! Nu ska ni få höra en sak som är ganska kul. Vi tränar ju på ett riktigt Sovjetgym, Oskar och jag. Det är litet, smutsigt, slitet och ligger i en källare. Det kostar 300 kronor per år att träna där. Ni fattar.

På gymmet finns ett gäng killar som av okänd anledning kör tre timmars styrketräning om dagen. En av dem är en kopia av Ara Abrahamian, fast i miniformat, alltså likadan kropp, men kanske 1.50 lång. Nåväl, denna lilla man har sedan ett par veckor tillbaka börjat lägga sig i hur människor på gymmet tränar. Han rättar, petar, kommenterar och är allmänt störig. I många fall är kritiken befogad, i andra fall inte. Överlag gäller att folk blir skitsura när han kommenterar deras träning.

Grejen är att ingen säger åt honom att sluta lägga sig i (vilket vore högst befogat eftersom han själv sannerligen inte tränar enligt konstens alla regler och dessutom är uberstörig). Nej, alla bara surar i tysthet och det är detta tysta, återhållna, typiskt svenska raseri jag finner så kul. Det har blivit som en komedi att gå till gymmet nuförtiden. Efter att mini-Ara kommenterat ställer han sig och granskar hur personen i fråga kör nästa set och sen muttrar han alltid: "Nej, nej", "dåligt, dåligt" eller "aj, aj", med en bekymrad uppsyn. I bästa fall får personen höra ett "bättre". 

Den riktiga Ara.

Jag har ännu inte fått mig en släng av hans kommentarer, men ändå funderat på att säga åt honom att han är sjukt irriterande. Sen bestämde jag mig för att jag inte alltid måste bråka om allting. Så nu bara går jag till gymmet och fnissar åt alla ilskna män som går där och kokar i tysthet. För ja, där tränar bara män. Kan ni se det framför er? Ha ha ha!

Jag hade egentligen ingen poäng med berättelsen, mer än att jag tycker att hela situationen är absurd och väldigt rolig :)

Galenskap

Jag lät jobbmejlen vila under 2,5 timmar imorse därför att jag behövde lugn och ro i mitt tentaskrivande. Loggade in en snabbis nu för att kolla av, och möttes av: Du har 0 nya mejl.

Istället för att bli glad för detta började jag genast fundera: Oh shit, kan det vara så att mejlen är sönder? Måste jag ringa tekniker? Sen insåg jag att det nog var en lite snar slutsats. Kanske är det bara så att ingen vill mig något just nu.

Kan dessutom höra supportsamtalet framför mig:
Anna: - Ja hej. Jag har inte fått mejl på 2,5 timmar vilket måste innebära att min mejl är sönder alternativt att hela Lnuservern har kraschat.
Tekniker: - Du borde låsas in.


Presenter, presenter

Passar på att skriva ett kort inlägg innan jag sätter igång med skrivandet för dagen. Vi hade en mysig tjejkväll igår, Kani, Sofie, Nina och jag. En bit i DHW kom även Oskar och Stina. Fullt hus med andra ord, men väldigt trevligt och vi åt en god äppelkaka som Maxis bageri bakat så fint.

Innan dess var Oskar och jag en sväng på Samarkand. Här ser ni en del av skörden:


Kul med två kalas i helgen! På fredag firar vi farmor (ålder oklar) och på söndag Emma, som fyller 30 år! 

Jag fick också en present i veckan, av A och G, för mitt jobb under workshoppen. Snällt! 


Nu jäklar blir det en kopp kaffe, sen skrivande i några timmar och därefter möten. Vi hörs!

Tema Island

Jag hade behövt tio timmar mer per dygn för att hinna allt denna galna månad. Men äsch, jag ska inte gnälla när jag bland allt trist jobb och pluggande fixar roliga saker som: 

- Hotell på Island
- Islandshästridning på Island
- Utflykter på Island
- Seminarium och föreläsningar på Islands lärarhögskola
- Gymnasieskolbesök på Island
- Flyg och transport på och till Island
- Information till glada studenter som ska följa med till Island

Sa jag att jag ska åka till Island förresten? Woho!

Lookalikes

Jag vet, bilden har cirkulerat ett tag. Men ändå. Den är ju sjukt kul!

Tidig söndagsdialog

Mannen kom hem vid sju imorse och jag vaknade av slammer i köket. Gick ut och undrade vad som stod på. Där stod Oskar i färd med att hälla salt i en stor spann med kallt vatten, i vilken han sänkte ner sin ordningsvaktströja. Följande dialog utspelade sig sedan:

Anna: - Åh, nej. Blod igen! Är du okej? Det var alltså bråk inatt? (orolig)
Oskar: - (glatt) Nej, nej! Detta är bara chefens blod!
(tystnad)
Anna: - Ehh, och det är alltså bra?
Oskar: (ännu gladare) - JA, alltså han ville brottas. Helt övertygad om att han skulle vinna, var han. Men tji fick han!
Anna: - Och du "råkar" slå din chef blodig när ni brottas? Är du KNÄPP eller?
Oskar: - Jasså, nänä. Han hade ett sår på fingret sen innan bara och det kom lite blod på min tröja.
Anna: (suckar och lommar tillbaka till sängen)

I vilket fall som helst lyckades jag somna om och vaknade inte förrän tjugo i tio. Så länge har jag inte sovit sen jag var tolv år! Underbart!

Nu har jag ätit långfrukost framför Nyhetsmorgon och är nästan lite sugen på att börja skriva på min nästa tenta. Men bara nästan. 

I top spin

Är minst sagt hyper just nu. Har jobbat hela dan och morgondagen bjuder på så härliga tider som 07-23. Idag har jag roddat, roddat lite mer, dubbelkollat och trippelkollat så allt SKA verkligen flyta imorgon! Det måste flyta. Enda orosmomentet är tekniken mot England, men även den ska vara under kontroll. Exciting! 

Vi hörs i helgen, nu måste jag gå och spralla av mig lite.

Khemerstyle

Jag gick upp halv sju för att hinna duscha, äta och fixa innan kommunen stängde vattnet i åtta timmar framåt. Sen var endast planen att skriva, skriva och skriva resten av dagen. Det har dock inte blivit mycket av det. Telefonen ringer konstant med personer som säger: Anna, fixa detta, gör si, gör så, boka av, boka in, tekniktesta, handla, beställ skyltar, hämta skyltar… i all evighet. Nu är klockan snart tolv och jag har precis hunnit besvara helgens mejlskörd. Så kan det gå – tur att det är roligt jobb i alla fall!

Jag har dock hunnit med att prata med fina kusin Julia som kom hem från sin långresa igår. Det var efterlängtat, även om hon och resekamraterna har bloggat flitigt under resans gång. Vi ska försöka få ihop en liten träff i K-stad inom de närmaste veckorna.

Ojoj, nu måste jag gå på toa. Det kan ju bli spännande med tanke på att spolningsanordningen för dagen är den röda spannen. Detta är dock inget nytt för mig; jag är en van ösare efter en månad i Kambodja!


Dessutom har jag bunkrat upp med mer vatten, om jag skulle råka få diarée eller liknande. Man vet aldrig.