Nu är det vårt!

Äntligen! Vilken underbar känsla, fast ändå inte SÅ annorlunda. Vi har ju bott i huset länge, så så värst stor skillnad rent boendemässigt blir det ju inte. Det härliga är att nu kan vi börja renovera och fixa till huset på allvar. Oj, vad roligt det ska bli!
 
Nedan ser ni utsikten från det kommande gästrummet i källaren. I källaren ska det dessutom bli tvättstuga, bastu, badrum, matkällare och kontor + en hel massa förvaring. 

Surtant

I tisdags morse lämnade jag Örkis kl. 06. Då var jag astrött och det kändes som en bra idé att köra upp i pjamas. Den idén kändes inte lika genial när jag 45 min senare höll på att avlida av kaffesug och var tvungen att stanna för att köpa en stor kopp på Pressbyrån i Strömsnäs. Fullt med folk var det också inne på macken vilket gjorde att jag fick lätt klädpanik. Sen fick jag en idé: om jag drar upp byxorna riktigt högt och slänger en jacka utanpå mitt sovlinne kanske jag kan lura någon att min stil är modemässig och medveten. Ja, vad säger ni? Lyckades jag? Hihi.  
 
I övrigt är det nollningsvecka här på campus, och för min del handlar det mest om att lida sig igenom dessa dagar och nätter. En hel klass har installerat sig i något slags tältläger utanför mitt sovrumsfönster. Inatt höll de låda till halv fem. Teknomusik och fyllebröl. Jag sov i princip ingenting och för att sysselsätta mig bakade jag 12 (mindre) pajer. 6 med vinbär och 6 med äpple och kokos.
 
Tältet. Just nu fullt med 30 skrikande nakna ekonomer. 
 
Pajbaket. 
 
Jag är riktigt trött på fylleriet här så jag kör hemåt imorgon igen. Helgen bjuder på husfix och jobb på Statoil. 
 
Om jag ska vara lite positiv så är det i alla fall fint väder ;-))

Matsmak

Alltså, den här förrätten har allt i mitt tycke. Vansinnigt gott. Oskar ulkade lite diskret och petade i sig ett par salladsblad och en böna... 😡

Hit och dit

Tjo! Lång dag på jobbet, hem och fixa bankgrejor, äta en bit och nu i säng. Imorgon åker vi hit på konferens och på fredag efter jobb kör jag söderut igen. Det blev en snabbvisit i Växjö den här veckan. Lite stressigt, men härligt att få träffa den här snyggingen snart igen. 
 
Frippa au naturel på Santorini.
 
Nyklippt, i motljus hemma vid Hjälmsjön.
 
Hörs i helgen!
 

Mögdag

Om gårdagen kändes harmonisk så har dagen idag varit raka motsatsen. Allt tekniskt i min närhet som kan krångla har gjort det, Oskar har fått ryggskott och vi är båda på gräsligt humör. Nu cyklar jag ner till systemet och köper en flarra vin. Over and out. 

Åter vardag

Vilken mysig söndagskväll det blev tillslut! Efter jobbet så trädgårdsfixade Oskar och jag en lång stund, sen lagade Oskar middag och jag gjorde chokladbollar till kvällsfika. Mamma kom över på kaffe och planritningsprat och nu slappar vi i soffan och hör regnet smattra mot fönstren. Höstigt och härligt.  

Veckan har varit intensiv med mycket att göra på jobbet för min del. Det kändes vemodigt att packa ihop och åka från Oskar förra söndagen men jag landade snabbt i Växjö-vardagen igen. Fyra års veckopendlande har gjort att jag har lätt för att ställa om, som tur är. Dessutom: ingen trädgård att sköta och en lägenhet som tar en timme att städa – på vissa sätt är det rena semestern att vara tillbaka på campus.
 
Studenterna har inte återvänt än så campus är alldeles tyst och stilla. Jag passade på att promenera ett par rundor jag inte går så ofta när jag var ensam i veckan. Tänk att vi har såhär fina omgivningar bara tio minuters promenad från universitetet! 

Jag ska vara i Öa må-tis för att fixa en del grejor inför husköpet (det är så mycket att tänka på när man ska köpa ett hus... OMG) men sen åker jag upp till Växjö igen. Veckans höjdpunkter blir att träffa Sofia, Sofie och Erika igen samt att se lillasysters lägenhet live. 

Ett hus!

Vi är så glada. Vi ska köpa ett hus! Och inte vilket hus som helst utan farmors hus, som vi älskar och som vi har bott i de senaste två åren hemma i Örkis. Nu har farmor flyttat ut till en lägenhet på samma gård och vi tar snart över huset. En massiv renovering står för dörren, men vi tar en sak (ett våningsplan) i taget. Bottenplan först, sen ska källaren inredas och sist ovanvåningen (där vi just nu bor i en liten lägenhet). 
 
Här på Valsbacken 6 kommer vi alltså att husera framöver. Jag har dock ett års studier kvar och stannar därför i Växjö till februari. Oskar får renoveringsfixa fritt inledningsvis. 
På bilden här ovan ser ni förresten rabatten som jag grävde upp. Den ser liten ut men det är den inte. 26 rullebörar med rötter, skit och fina växter (ja, några sådana strök tyvärr också med) körde jag bort. Det tog två dagar och jag tror att jag ökade ett kilo i ren muskelmassa under tiden ;-) Vilket slit. De bruna buskarna dog av frystorkan i vintras men de får stå kvar tills vidare. Trädgården ska med tiden göras enklare att sköta, men just nu går huset först. 
 
Lillasyster i grönskan i somras. Nästa år blir det ingen eller åtminstone mycket lite odling för vår del. 
 
Min älskling som bara tänker på isolering, hur ledningar ska dras om och andra trista saker just nu. 
 
Själv tänker jag mer på sådant här. Fina kök, badrum, braskaminer och vilken färg på kuddarna vi ska ha i vår nya soffa. Hihi. 
 
Och lilla farmor. Hon har nu kommit i ordning i sin nya lägenhet. Den ligger som sagt på samma gård, bara 50 meter från det röda huset, vilket innebär att hon kan fortsätta att vara i trädgården så mycket hon vill men slipper branta trappor och städning av ett stort hus. Det känns bra och viktigt för oss att farmor är kvar här. 
 
Farmors nya lägis...
 
... som ligger i det vita huset bakom folket på bilden. Bottenvåningen är farmors. Min faster Ingegerd äger det vita och hon och min kusin Christian har varsin lägenhet på ovanvåningen som de använder som sommar/semesterbostad. 
 
Bästa kompisen på premiärvisit. 
 
I sitt esse. 
 
Ja fortsättningsvis kommer det nog att bli en del renoveringsbilder här i bloggen, men det är smällar ni får ta. Nu drar hösten igång för mig med jobb i Växjö, plugg i Växjö och Göteborg och mot slutet av terminen 10 veckors praktik. Det ska bli väldigt roligt och jag känner mig taggad och glad trots att jag sällan varit så outvilad efter en sommar som nu. Vi hörs mer en annan dag!