Det här med disciplin...

Blir snart galen. Jag borde låsa in mig och inte gå ut förrän jag skrivit klart min hemtenta. Men lite måste jag gå ut ändå. Imorgon bitti ska jag motionera med Sofie och på torsdag ska jag lyssna på Blondinbella samt klippa mig. But still: hård måste jag vara mot mig själv, annars kommer detta att gå åt pipan.

Men nu lägger jag ner för ikväll. Om någon kan tänka ut en exakt och fullkomligt korrekt översättning av följande understrukna meningar vore jag tacksam. Gissningar funkar också.

THär epter a thz tridhia aar
eth hooff i suderköpunge war
Swa höwelika wänt ok riikt
gathe jak thzta wägith swa liikt
at engin sagde at jak haffde vreth!
---
thörgils knwtzsons dotter han tha fik
thy weer at henne sidhan misgik
thz hon skildis wider sin man
han wid hona ok hon wid han
---

Jag förstår sammanhang och innebörd, men jag är osäker på de exakta översättningarna av de fetade orden.

Termo

Det är jävligt kallt ute, och bor man i en gammal och dåligt isolerad studentlägenhet innebär det att det är jävligt kallt, även inne. Jag sitter således och arbetar med termobyxor och mockasiner. 

Förresten har munnen läkt alldeles otroligt bra! Från köttfärs till jämt, rosa tandkött på ett par dagar bara. Helgen gjorde gott. Igår satt jag och jobbade/pluggade på Askelyckan, och det var så skönt att komma från lägenheten en stund. Personligen är jag dubbelt så produktiv när jag lämnat hemmet. Behövligt att få undan lite!

Nu - lite isländska!

Brunch och tulpaner

Brunchen var kanon - trevligt sällskap och supergod mat. Vi tjejer gick loss på våfflor, ost, frukt och kaffe, mums! Att bruncha är en underskattad umgängesform; man kommer utvilad och taggad inför helgen och humöret brukar således vara på topp!

Efter brunchen tog Oskar och jag en sväng om Samarkand. Där köpte Oskar en finfin vinterjacka + en fleecetröja. Äntligen! Han har varit på jakt efter jacka i flera månader, men han är minst sagt kräsen, min man. När vi kom hem tog vi en promenad i eftermiddagssolen, och det kändes nästan som vår - trots att kylan bet i kinderna. Ljuvligt!

Nu slappar jag i soffan under en filt, och Oskar sitter i köket och syr. Yepp, han syr, min man. När han vill. Just nu syr han fast märken på sin militäruniform...

Så här färgglatt och fint är förresten vårt vardagsrumsfönster, helgen till ära.


Imorgon ska Oskar jobba och jag måste plugga samt läsa på några ärenden inför veckans anställningsintervjuer och provföreläsningar. Vi hörs!

-15

Brr, det är - 15 grader i Växjö idag. 

När jag stod i duschen innan upptäckte jag att jag kunde lyfta min läpp igen. Kolla!


Kanske ingen fantastisk kvalitet, ha ha, men jag orkade inte plocka fram kameran. Nu kan jag i alla fall bjuda på något som nästan liknar ett leende :)

Arla morgon

Somnar man en kvart in i Let's Dance får man skylla sig själv att man vaknar svinpigg 06.05. Jaja, nu får det bli frukost - magen skriker, och det är flera timmar till brunchen öppnar...

Bästa fredag

Ah, vilken dag! Solen strålar, det är kallt och klart ute, jag acade grammatiktentan med bara fyra fel, ett nytt Grey's avsnitt ligger uppe, och det är fredag! Dessutom har chefen endast gett mig ett direktiv inför helgen: ät svindyr Ben & Jerry's glass i stora lass. Ha ha, wonderful!

Oskar kommer snart hem, och då ska vi ta en skön promenad i solen. Ikväll äter vi kycklingklubbor i ugn (gott även hackat, hoppas jag), och imorgon fortsätter lyxandet med brunch på Sivans med våra fina vänner.



I love fredag! Inte ens det faktum att jag har en ihopsydd, värkande mun stör just nu :)

Filmdag

Idag mår jag sämre. Jag har ont i tandköttet och känner mig nästan lite febrig. Därför har jag inte gjort många knop nu på fm. Jag har 30 sidor kvar att läsa inför morgondagens föreläsning och när jag har gjort det ska jag lägga mig i soffan och se på film resten av dagen. Oskar, underbara, underbara Oskar, har fixat Eat, pray, love och Kärlek i New York till mig. 



Puttinuttiga romantiska komedier passar bra en dag som denna...

Cupcakes

Jag tröttnade på att ligga still och läsa, så jag gjorde en sats citron-cupcakes i förmiddags. Det var genre-premiär för min del, men resultatet blev bra, och väldigt gott!

Voilà!



Jag får ju egentligen inte lov att äta annat än flytande eller puré, men jag hackade upp en cupcake i minibitar och käkade den, väldigt försiktigt givetvis. Smaskigt!

Dagens

Bjuder på en dagens look, ha ha!

Som ni ser har svullnaden startat. Till och med näsan har fått sitt!


Idag har jag faktiskt inte ont, men har känt mig piggare :)

Operationen

Det blev ingen skruv. Mitt tandben hade läkt med en defekt, så det blev till att bygga nytt ben istället. Tandköttet i överkäken snittades därför upp, benet skrapades jämt och kirurgen la på titannät med något benbildande material under och sen spikade han fast nätet i tandbenet med minispik. Därefter sydde han ihop paketet med en miljon stygn. 

Jag är således rätt mör. Tur att jag ställde in allt jobb idag och imorgon. Jag blöder fortfarande och har varit sängliggandes sen jag kom hem. Operationen tog tre timmar, och jag fick både lugnande medel och sju bedövningssprutor. Först fyra, och sen ytterligare tre när det gjorde ont när de skar. Typiskt mig!

Vad som händer nu är att vi ska vänta 7 månader och hoppas på att min kropp med hjälp av materialet som las in bygger nytt ben. Därefter sätts skruven in och sen dröjer det ytterligare 6 månader innan implantatet kommer på plats. Något fördröjd prognos alltså... Men fantastiskt vad de kan!

Såhär har jag legat sen jag kom hem.

Kirurgen sa att överkäken kommer att svullna upp som en halv tennisboll på tredje dagen efter op. Än så länge är jag ytterst lite svullen, så det kan ju bli spännande. När jag har mindre ont ska jag visa mina coola stygn.

Hittade förresten en bild på gårdagens middag. Det var supergott, men bilden gjorde mig svinhungrig!


Idag åt jag frukost klockan 05 och sen inget mer än en burk mangopuré för en timme sen. Jag är som sagt riktigt hungrig, men får hålla mig till passerad mat ett par dagar till. Kvällens middag blir barnmat i form av pasta bolognese för 6-månaders bebisar. Fy! Så njut av era middagar, gott folk!

Från opepp till helpepp

Såhär icke-pigg kände jag mig imorse...

Men sen fick jag en trevlig överraskning. Oskar kom hem på lunch och vi gick till Tufvan och åt pannkakor och drack varm choklad i den fina salongen. Genast blev jag piggare och gladare. Mys!

Han hade även med sig en fin bukett blommor.

Och flytande hjärtljus, dagen till ära, haha.

Delar av gårdagens shoppingfynd. Jag kan snart klassas som stamkund på Blomsterlandet...

Nu har jag precis haft föreläsning följt av möte med anställningsnämnden, och snart ska vi äta kvällsmat. Oskar hade köpt med sig massor med räkor hem, så det blir en äkta räkfrossa med vitlöksbröd, ost och god sallad. Mums!

Idag fyller dessutom min älskade moder år, så stort grattis till dig mamma!

Tillbaka

Herregud, vilken helg! Nu är spywaren (eller hur det nu böjs, orkar icke tänka) borta från min dator, och jag säger bara tack google för hjälpen! Samt tack snälla Per-Åke som lugnade och gav råd igår. Och tack världens bästa sambo för det praktiska genomförandet av virusavrättningen. Nu ska jag försöka komma i fas igen... Anna har varit här i helgen och det var trevligt, förutom att jag förpestade stämningen lite med min ilska över kapningen av min dator. Sorry, Anna.

Frågan är vad jag gör nu? Något som lugnar mina nerver behövs helt klart... Det får bli städning av la lägenhet, tulpanshopping och god middag ikväll. Jobbmail och fornsvenskan får vänta till imorgon bitti.

Förresten! På tisdag morgon opereras jag. Om det finns tillräckligt med ben sätter kirurgen fast titanskruven, annars får han istället bygga ben med titannät, och då dröjer det ytterligare 7 månader innan implantatet är färdigt. Vilket det blir kan inte sägas innan de öppnar upp. Spännande!

Vanmakt

Grr! Jag återkommer när min dator vaknat till liv igen... Inget kaffe denna gång, utan viruset system tools 2011. Den får sova tills måndag, då lnus datasupport förhoppningsvis kan få bort skiten.

Äntligen fredag!

Jag försökte ta en bild på mig själv, eftersom folk säger att det är roligare med bilder. Jag håller med, men detta blev det bästa resultatet av tio försök, haha!


Dagen har inneburit föreläsning följt av möte, men nu har jag äntligen tagit helg. Snart kommer Kani över på middag, och imorgon kommer Anna hit. Mys!

Kebabpepp

Blödde näsblod hela tentan, vilket var en sådär kul upplevelse. Men det har nog gått bra ändå, i annat fall är jag helt dum i huvudet. Efter tentan gick jag bort till cheferna D & A, som sa att jag såg ovanligt blek och hängig ut. De tyckte att jag kunde behöva lite näring (nåja), så de bjöd mig på kebablunch. Trevligt! Nu ska jag jobba ett par timmar, och sen sova, sova, sova.

Tentatime

Morgonen kunde ha börjat bättre. Jag vaknade nästintill röstlös efter att ha hostat hela natten. Efter en snabbdusch började jag blöda näsblod. Rejält. Satan i gatan, dålig tajming! Nu har det slutat och jag ska dra ner till Lnu och skriva grammatiktenta. Är mycket nervös. Vi hörs!

0.0

Fy fasen vad jag är trött. Så där jättetrött att jag bara vill skrika "Neej, för helsike, jag orkar inte mer jobb, plugg, snor nu! Lägg av, låt mig vara!" Men det gör jag såklart inte. Nej nej, jag pluggar på och jobbar på, men imorse när jag loggade in på min jobbmail hade jag 0 nya mail. Hahaha, fattar ni? 0 nya mail!! Helt fantastiskt - det kändes som en seger. Skit samma att jag kommer att ha 14 när jag är tillbaka från mitt möte - nyss hade jag noll och det kändes jäkligt gött!

Resa

Åh, vilket sug vi har efter Thailand nu! Kambodja, Vietnam och Australien i all ära, men Thailand har något som gör att jag vill återvända igen och igen...

Vi vill hit!


Mmm!


Längtan!

DN och jag

Jag la ner det här med pluggandet. Istället tog jag en långpromenad i solskenet, följt av en timmes DN-läsning i soffan. Jag älskar DN. Framförallt gillar jag Peter Wolodarski, DN:s politiske redaktör. Han är en sanslöst duktig skribent, och även om jag inte alltid har samma åsiker som honom, är det en fröjd att läsa hans artiklar och ledare. Vad jag tilltalas av, är nog att han skriver lätt om svåra ämnen, vilket är en konst som få behärskar. 

Lätt om svårt. Svårare än det låter.



För oss är det perfekt att ha en rikstidning. Smålänningen är rent usel, och ointressant för oss som inte bryr oss om vad som händer i Emmaboda (eller andra förglömda småländska samhällen).

Nu blir det ett par avsnitt av Solsidan, medan jag samtidigt tar itu med stryktvätten.

Törhända

Efter gnäll från Kajsa över att jag bara skriver om kroppsfunktioner (snor, hosta etc.), kommer här ett inlägg med annat innehåll.

Igår började vi dagen med att städa, och som alltid när vi städar ihop började vi bråka. Oskar surade över att vi överhuvudtaget städade, och jag surade över att han hade mage att sura över en timmes städning varannan vecka. Högst patetiskt. Så fort vi hade städat färdigt blev vi, som oftast, vänner igen.

På eftermiddagen blev jag sugen på att åka in till stan, eller egentligen bara på att komma ifrån campus en stund. På grund av vädret (regn och kuling) körde jag till Samarkand istället. Det var riktigt skönt att strosa runt i butikerna själv, och jag hittade en hel del. Bland annat:

Randing halvkort tröja från Rut, (plus ett mörkblått långt linne att ha under den), och en tunika från HM, på rea.


Kort svart kavaj från HM.


Ett par jeans, fr. Rut. 299:- Va?!


Härligt med lite nytt i gardroben! Jag har inte shoppat på hur länge som helst... Men fy, vad fult det är att 90-talsmodet är på tapeten igen. Genomskinligt och magtröjor så långt ögat når. Urk!

Idag åkte Oskar till jobbet 06.30. Själv har jag inte varit lika produktiv. Tanken var att jag skulle ägna hela dagen idag åt grammatiken, men jag är omotiverad. Jag menar: antingen fattar man, eller så fattar man inte (och i det senare fallet är det lite sent att ta tag i problemet tre dagar innan tentan). Jag förstår vad vi håller på med, behöver ev. läsa in mig på några begrepp, men i det stora hela ska det inte vara några större problem. Men å andra sidan är det Stolle som gör tentan, och då kan vad som helst hända.

Ikväll kommer Stina och Viktor hit på middag. Jag har aldrig träffat Viktor, så det ska bli spännande...   

Förresten! Vår lektor har flera gånger luftat sin oro över att satsadverbial som törhända och måhända ska försvinna ur vår vokabulär, ungefär så som ej och icke har sjunkit på bekostnad av inte. Vad säger ni? Ska vi MÅHÄNDA köra en reklamkampanj för dessa stackars utdöende ord bland våra nära? Det låter ju liksom ganska mycket coolare med törhända än kanske, exempelvis... ;)

Snorulf

Snorstatus: massiv

Det blir till att preppa kroppen med diverse medicament inför eftermiddagens möten. På fm jobbar jag tack och lov hemifrån, med onlinemöte och mejlande. Skönt! Nästa vecka har jag dock tenta, så då får jobbet stå tillbaka lite. Jag har inte hunnit bli nervös än. Det borde jag nog vara. Jag tror att tentan kommer att bli brutal...

Vanlig onsdag

Idag, när jag trodde att kroppen precis hade börjat återhämta sig från helgens feber, vaknade jag med svullen hals och rinnande nästa. Suck, inget att göra mer än att koka ännu mer ingefärate och slänga ihop en frukostsmoothie full med blåbär och hallon. Nu har jag pluggat ett par timmar, och ska snart kuta bort för att ha möte med en restaurangchef, sen vidare en sväng till institutionen och därefter ska jag ha en presentation på eftermiddagens föreläsning. Lite jäktigt, men kul. Jag älskar mina uppdrag just nu - en miljon gånger roligare än att läsa polistexter i ensamhet...

Igår skulle Oskar ha tatuerat sig i Köpenhamn, men det blev inte så, och som plåster på såren åt vi en god middag på Akropolis igår kväll. Supergott, med blodig oxfilé och råfriterad potatis. Mmm! Sen kröp vi ner i soffan och tittade på I rymden finns inga känslor. Eller Oskar tittade, jag somnade.

För övrigt är jag jätteglad för min kusin Julias skull. Hon befinner sig just nu på Hawaii, där hon stannar i fem veckor innan hon reser vidare på sin drömresa. Njut ordentligt Jullan, för här hemma är det regn och snålblåst. Brr!

När det är en allmänt ruggig och trist vecka, brukar Oskar och jag piffa upp med färgglada tulpaner och härliga filmer. Så även denna.

20 tulpaner för 70:- på Blomsterlandet. Outstanding, för en tulplan-lover.


Solsidan får dock vänta till helgen...