SM-form och ekoglass

Idag gick jag på ett pulspass. Två låtar in i passet kändes det så bra att jag nästan bestämde mig för att återuppta friidrottandet. Jag sprang och sprang, kände mig lätt och snabb. Känslan var SM-form. När vi kom till låt nr fem ville jag dö av trötthet och mjölksyra och sen maskade jag resten av passet.

Efter träningen lyckades jag ta mig till Ica. Planen var att köpa nyttig fika till dagens tjejkväll. Det blev Alvestaglass. Jättenyttigt pga ekologisk grädde. Här tänks det minsann på hälsan!

Mvh
Queen av dålig uthållighet.

Försommarfix

Lite av vad som hänt sen senast...
 
Häromdagen fick jag ett ryck och bestämde mig för att ordna med blommor på vår uteplats. 
 
Regn och stormvindar frestade på de nyplanterade stackarna de första dagarna. De ser redan slitna ut men jag hoppas att de tar sig. 
 
Mamma och jag har hunnit med en tur till stan. Här eftermiddagsfika på Mezo. 
 
Det händer mycket i trädgården nu. Såhär såg rhododendronbusken ut igår. 
 
Och idag ser den ut såhär. 

Det har varit några härliga dagar här på gården. Pappa, farmor och Oskar har sått och fixat. Idag sattes vaxbönor och häromdagen sockerärtor. Utöver det odlar farmor potatis, morötter, jordgubbar och grönkål. Det är samma visa varje år. I januari säger pappa och farmor att de ska skippa odling i år. "Vi sår gräs överallt istället". Men sen blir det april och alla går bananas med vårbruket. På bilden ser ni två av trädgårdens fyra land. 
Min dröm är att någon bonde ska vilja ha får på ängen framför vårt hus. Kossor kan också funka. Åh vad fint det vore! 
 
Den här lilla godingen hittade jag på Rikkes fb. Kan man bli sötare?? Lille V ska döpas om en vecka. Då far vi allihop till Danmark och firar. 
 
Nu ska jag ta itu med vår stora strykhög. Oskar har nyss stuckit iväg på vaktjobb. Imorgon firar vi mors dag hela långa dagen. Brunch hos mamma Ek på fm och grill hos mamma Svärdh på em/kväll. Härligt! 

Grönt

Våren. Nu är den här på riktigt.
 
Idag regnar det men det är ganska mysigt det med. Vi ska krypa ner i sängen och titta på en film och sen somna tidigt. Mmm, det ljuva sambolivet... 

90 år

Idag är det farmors födelsedag och vi har firat hela långa dagen.
 
Imorse cyklade Oskar och jag en runda och plockade liljekonvaljer. Farmors favoritblommor. 
 
Vi åt lunch på Hjelmsjövik. Det spöregnade men vyn över sjön var som vanligt otrolig.
Några av bilderna har jag norpat från mamma Rikkes fb-sida.
 
Flickorna i familjen.
 
Det här är den bästa bilden jag har på pojkarna. Inga linslusar direkt. 
 
Vincent charmade alla. 
 
På eftermiddagen åkte vi till Vildrosor och höns där vi blev så fint omhändertagna. Vi åt tårta och njöt av den lantiga miljön. 
 
Det har varit en fin dag. Och viktigast av allt: huvudpersonen är nöjd med firandet. Mycket skönt att slippa stöka hemma, tyckte hon och bestämde sig för att köra på samma koncept när hon fyller 100 år. Det låter som en bra plan!
 
Älskade farmor! Tack för för allt idag!

Skärgårdskväll

Idag har det varit varmt och skönt, men vi har mest varit inomhus och lyssnat på föredrag. Jag hann med en snabb promenad i stan innan vi skulle bege oss till Hanaholmen för middag. 
 
Skärgården var magisk. Se bara ljuset. Vi ville aldrig gå in...

Avslutningsvis lite konst till Sofia och andra kulturellt intresserade. 
 

Helsingfors i bilder

Idag har vi haft en skön dag i Helsingfors. Ämnesmöte på förmiddagen och sen några timmars turistande på stan. 
 
Ikväll har några av oss varit på Kristina från Duvemåla på svenska teatern. Vilken musikal! Så galet duktiga skådisar och sångare. Jag grät floder och de fyra timmarna bara svischade iväg... 
 
Imorgon är det en lång konferensdag som avslutas med flådig middag ute på nån holme (?).

Mexikanskt i Helsinki

Nu är vi framme i Finland. Imorgon börjar konferensen och på kvällen ska några av oss gå på musikal. Det ska bli kul även om musikalen är maffiga fyra timmar lång.
 
Ikväll var vi ute och åt på ett halvsjaskigt mexikanskt ställe. Lång väntan, sådär mat men god mojito. För min äldsta kollega var det mojito-premiär. Alltid kul när man kan upplysa den äldre generationen i viktiga frågor ;-)

Ledig helg

Igår följde jag Sofias råd och ägnade mig åt vila och avkoppling. Välbehövligt. 
 
Jag och mannen åkte till mysiga lantcaféet Gräddhyllan och åt lunch. 
 
Sen lagade vi god kvällsmat och jag slog till och gjorde en jordgubbspaj. 
 
Vi till och med smuttade på limoncellon som vi köpte i Italien. Jättegod när den kom iskall, direkt från frysen... Och blommorna ovan uppe heter tydligen kopattar, säger farmor. 

Njuta

Jag tycker mycket om de soliga, varma mornarna som vi har haft i flera veckor nu. Det gör liksom inget om det mulnar på under dagen, när morgonen är såhär härlig. 
 
Häromdagen hoppade en karl i här och simmade sedan laps i sjön. Visserligen i våtdräkt, men ändå. Brr!

Idag åkte jag hem till Skåne och slogs av hur mycket grönare det är här. Träden har slagit ut, till och med boken. Imorgon ska mamma och jag ta en promenad genom bokskogen på andra sidan Hjälmsjön. Där är så galet vackert såhär års. Och om det är fint väder vill jag grilla på kvällen. Majs och gott kött. Mmm, längtar redan...

Så får du strandkroppen 2013

1. Gå till en strand
 
2. Ta med din kropp.
 
KLART!
 
Om du vill kan du sedan göra det fulaste hoppet världen skådat. Med din strandkropp.
 
PS. Det är inte jag som har kommit på detta. Jag såg det på facebook och tyckte det var så roligt att jag ville göra en egen. 

Sovmorgon

Några bilder från min morgon. Igår var jag riktigt trött så jag la mig tidigt och lyckades sova ända till åtta imorse. Underbart! 
 
Idag visar min väderapp regn hela dagen, men sedan jag gick upp har det varit sol och 20 grader. För mig väntar en heldag framför datorn så jag passade på att ta en prommis runt sjön efter frukost. I mina håliga tajts.
 
Inte en kotte var ute på campus vid åtta. Möbler och kuddar låg i drivor utanför mitt hus så det verkar ha varit en vild natt för vissa ;-)
 
Det har öppnat ett nytt café nere vid Trummen som heter Brygghuset. Öppet 12–17 alla dagar (fast jag var där vid nio idag och då var där öppet). Måste testas en dag! 
 
En sista. Vitsippehav bakom Tufvan.

Mer vårträd

Idag har alla tagit kort på träd. Oskar också.

Vårblomster

Jag hinner inte blogga just nu, men här kommer en fin bild i alla fall. Campus i kvällssol. 
 
Jag har inga blommande träd utanför mitt hus, så jag cyklar en omväg (på ungefär 1 min) varje morgon och kväll för att se dessa underbara. 

Ångest och usel film

Åhh igår var en sån jävulsk ångestdag. Eller det började egentligen inte förrän sent på em när jag var och tränade. Träning brukar ju ha motsatt effekt, men igår kände jag hur ångesten vällde in i takt med att jag pumpade armhävningar på min brädjävel. När jag kom ut ringde jag till Oskar och tjöt i panik "jag har sån ååångest uhhuuu". Oskar ville såklart köra upp, men jag avböjde för jag har så mycket att stå i i helgen (och kommer O upp blir det inget gjort, för då vill jag bara vara med honom – vilket i-landsproblem...). Sen ringde jag till farmor och tjöt. Farmor är ju dock världens klokaste och roligaste så efter ett långt samtal med henne kände jag mig lugn igen. Vid halv tio gjorde jag misstaget att börja kolla på The greatest som gick på SVT 1. Filmen handlar om en familj som förlorar en son i en bilolycka. Sorg och elände rakt igenom.
 
Tips: se den inte.
 
 
Urusel film, men ändå grät jag typ 80 av 100 minuter. Jag vaknade därför med svullna grisögon imorse men kände mig iaf lite gladare. Jag har joggat en sväng runt lillsjön (knappt styrfart men ändå) och druckit kaffe i solen. Nu ska jag fortsätta med skrivandet. Vi hörs!

Två snabba bilder

Jag tog en rask promenad runt sjön i eftermiddags. Blåsigt som sjutton, men skönt med sol och frisk luft när man suttit inne på ett sketvarmt kontor hela dagen.
 
Dessa köpte jag förra helgen. Nejlikor tydligen (sa mamma). Evighetsblommor.
 
Nu ska jag sova och sen ladda för en skrivhelg. Äntligen är alla andra kurser slut så nu kan jag foka fullt ut på min stackars uppsats.

Första maj

Igår var det världens fest på campus. Ängen kokade av Valborgsfirande studenter. Stina, Oskar och jag firade här hemma med rosévin, sushi och film, som de pensionärer vi är. SÅ skönt att slippa alla fyllon.
 
Imorse gjorde jag blåbärssmoothie och pannkakor till sömntutorna och sen promenerade vi in till stan i solen. 
 
Stina tvingade oss till en pussbild. Det kan ju iofs passa bra såhär årets första vårdag.