Sconesfest

Äntligen sommarlov! Det firas med sconesfest för tjejerna ikväll. Tekannan är laddad, marmeladen upphälld och bröden ligger på svalning. Nu ska vi bara njuta!


Imorgon åker jag ner till Skåne och stannar fram till Stinas student v 24.
Åh, längtar.



Spyor etc.

Ahh, jag blir galen. Jag har en spya på mitt sovrumsfönster och intorkad öl på vardagsrumsfönstren. Så vidrigt. Fönsterputsning för hyresbolagets räkning är beställd, men ändå. Jag äcklas ihjäl, och AVSKYR studenter. 

Imorgon fm har jag terminens sista presentation och klockan 12.00 har jag officiellt sommarlov. Vad säger du om det, Kajsa? He he he. 

Nu måste jag tagga till och förbereda morgondagens powerpoint, vilken enligt instruktionen ska vara pedagogiskt upplagd. I praktiken innebär det att man kan prestera precis hur dåligt som helst och ändå bli godkänd. Tyvärr.

Mors dag

Vilken dag det blev till slut! Vi packade med oss tidningar och picknick och spenderade eftermiddagen på en filt nere vid sjön. Innan vi gick tillbaka tog vi en prommis runt Trummen. 


I kväll har vi kockat och rundat av med en ansenlig mängd Ben and Jerry's. Mmm! Snart blir det film.

Avslutningsvis vill jag skicka ett stort grattis på mors dag till vår älskade mamma Monika. Du är bäst, mor lilla!



Man och skräp

Växjö verkar vara enda stället i Sverige med massivt molntäcke i dag. Surt. Jag håller dock tummarna för att det lättar, så att jag snart kan väcka snyggningen som ligger och sover i sovrummet. O jobbade på 57:an inatt och ramlade in här strax efter fem. Underbart att vi har en hel lång eftermiddag och kväll ihop!

Själv var jag hos Erika och co igår igen. Erika har nämligen hållt födelsedagshov i dagarna två, och igår bjöds det på sanslöst goda minicupcakes - chokladmuffins toppat med vaniljkräm och färska jordgubbar. Om jag inte missminner mig hade E även hackade jordgubbsbitar i muffinssmeten. Farligt gott! Innan kvart i elva hade jag dock hunnit somna i Eurovisionsoffan tre gånger, så jag smet hem och la mig. 

Idag ser det ut såhär över hela campus. Skräp, skräp och mer skräp. 


Vi tar således vårt pick och pack och traskar till vackrare miljöer. Nån sjö eller så.

Campus kokar

Det blev ingen vinkväll för mig. Jag fick tväront i huvudet, så jag umgicks ett par timmar och traskade sedan hem.

Campus kokar verkligen ikväll. Det verkar vara fest i varje hus (förutom i mitt, tjoho!) och ängen var precis packad med festande glada studenter tidigare. Härligt, men oj så skönt att redan ligga i sängen, ha ha. 

I övrigt har det varit en mkt skön dag. Handledning och jobb på fm och vid 12 cyklade jag in till stan och köpte födelsedagspresent till Erika. Jag lyxade till det med sushi till lunch och resten av eftermiddagen spenderade Erika, Daniel och jag läsandes på en brygga nere vid Trummen.

Förresten! På söndag är det bara två veckor kvar till vi åker hit, hihi.


PS. Vet Julia eller annan teknisk kusin hur jag byter header? Jag har varit trött på denna i två år, kanske dags att äntligen byta?

En fisande narcissist

Kajsa skriver just nu en uppsats om identitetsskapande i sociala medier och imorse ringde hon mig för att tala om att jag är en uppmärksamhetssuktande narcissist eftersom jag bloggar. Kan måhända vara så. Hur som helst vill jag nu berätta om en pinsam sak som hände imorse. 

Jag skulle ha handledning, kom lite tidigt och satte mig därför vid ett bord i gallerian för att läsa igenom min text en sista gång. När jag satte mig råkade jag prutta. Relativt högljutt. Insåg snabbt mitt misstag och låtsades som ingenting. En kille promenerade dock förbi just i denna stund, och han stannade upp, tittade på mig, fnissade och vandrade sedan vidare.




När jag tittade mig omkring såg jag att ytterligare tre personer tittade på mig. Vad göra? Såhär i efterhand hade det ju varit smartare att rycka på axlarna och skratta, men just då kunde jag bara komma på att låtsas som det regnade. Pinigt, eftersom det var så UPPENBART att det var jag.

Sen blev jag lite orolig. Jag menar, att RÅKA fisa ljudligt är betydligt värre än att MED VILJE fisa ljudligt. Håller ni inte med? Har jag blivit fis-inkontinent?

Hur som haver. Nu är jag mätt i chèvre chaude-magen och ska strax kila över till Erika. Jag har blivit besatt av getost. Äter det i mängder, ugnsgratinerat på smörstekt toast med honung och valnötter samt ruccola, tomat och finhackad rödlök till. Och massor av balsamico och olivolja. Mmm, så GALET gott!

Myrornas krig

Sen Oskar plockade hem biosystemet har jag fått titta på TV här uppe via antennuttaget (innan körde jag webb-tv). Jag försöker förklara att det är något fel på mottagningen, men Oskar bara suckar och säger: Hur illa kan det vara, egentligen?

Ganska illa, eller vad säger ni?


Nåja. Tvns tillstånd ger mig massor med tid över till bokläsande, och som ni säkert gissat, bloggande. Inget ont som inte för något gott med sig ;-)

Igår kväll när jag kom upp hämtade Tanja (!) mig på stationen och vi gick ut och åt middag ihop. Tanja är en kär vän som jag träffat alldeles för sällan de senaste åren. Det är dock underbart med vissa vänner; man tar liksom vid där man slutade och pratar på precis som vanligt. Så många fina minnen vi har ihop, vi två. Från alla år av friidrottande till Australieneskapader och knäppa fester. Nostalgi!

Vad kan detta vara? 2007, typ? Ha ha!

Jordbruk

För ett par veckor sen satte farmor och pappa potatis i landet. Detta är ett av tre, om än det största. Behöver ni potatis i höst vet ni med andra ord var ni kan komma och hämta!



Förutom potatis odlas det grönkål, jordgubbar, bönor och pepparrot på Valsbacken och som vanligt växer det smultron, hallon, rabarber och vinbär lite här och var. Farmor, 89, är helt fenomenal till att driva jordbruk!

Sommarbilder

Sommaren har äntligen kommit, och jag kunde inte ha tajmat min vecka nere hos Oskar bättre. Det har varit fullkomligt strålande dagar. 

Det sista jag gjorde innan jag lämnade Växjö förra veckan var att åka med Sofie och en grupp utbytesstudenter till Vimmerby. Vi avslutade dagen i Bullerbyn och väl där ville ingen åka hem. Blommande äppelträd, vackert väder, mätta magar, hopp från höskullen och glada studenter. Underbart!

I mellangården växte Astrid Lindgrens pappa, Samuel August, upp. 


När jag kom ner till Skåne sent på kvällen hade Oskar gjort fint i lägenheten och lagat till en av våra favvorätter, moules marinières. Mmm!


Det är inte alltid jag njuter av studentlivet, men när jag kunde ligga på bryggan nedan och knåpa ihop min avhandlingsanalys häromdagen kände jag mig lyckligt lottad. Att jag sen fick sitta uppe till ett på natten och renskriva spelade mindre roll.


Roddstationen, en annan favvoplats, som Oskar och jag joggade förbi härom morgonen. Jag tyckte vi höll riktigt skönt tempo, men enligt Oskar var det "irriterande långsamt". Strax därefter fick han ont i halsen och behövde gå, he he he.

Bloggchock

Detta skrev jag för en vecka sedan men hann inte publicera. Voilà!

Det har hänt så otroligt mycket sen jag bloggade sist, så jag vet inte var jag ska börja. Jag har hur som helst haft praktik i snart fyra veckor, blandat med jobb på annat håll, så det har varit bråda dagar.


Jag sitter kvar på skolan i skrivande stund. Har rättat skrivningar och ska intervjua rektorn om en halvtimme (vfu-uppg). Tidigare idag fick jag ett ryck och ringde och beställde klipptid hos min gamla frisör i Öa imorgon em. Behöver bli lite vårfin i håret! Bild kommer. 

På fredag ska jag till Hbg för tjejkväll på tu man hand med Anna. Vi ska ut och äta, dricka vin och snacka ikapp de senaste månaderna. Härligt - längtar! 

Hörs snart igen. Efter fredag har jag (typ) ett liv igen!