Film och trevligt sällskap

Ikväll har Lillis och Josefine varit här. Vi tog en sväng om Statoil och lånade ett par filmer, och sen slängde vi ihop en kaka. Det blev kladdig (på Oskar och Josefines begäran) chokladsockerkaka med grädde och vaniljglass, mums!
Sen kollade vi på Marley and Me och snackade skit. Dom är underbara människor Lillis och Josefine, alltid lika lugna och snälla.

Nu ligger Oskar här och sussar bredvid mig. Han ska upp klockan två för att jobba. Han har nattskiftet på Diggeloo torsdag och fredag. Det innebär att han och Christopher ska kolla film och vakta utrustningen och maten. Hårt jobb. Själv är jag super-duper-pigg. Ingen hit kanske, med tanke på att jag ska upp fem. Borde kanske försöka sova, men koffeinet rusar i min kropp.

Imorgon kväll blir det grillning med grannarna nere på gården. Kan bli spännande! Vi har bott här i 2,5 år och ändå är det flera man aldrig pratat med...

Mer Blekingebilder

Johan och Oskar vid Mörrumsån.


Dragsö. Åk dit.


Vårt hem.


Middag i solnedgången.


Rosenträdgården i Kristanopel.


Skärgårdsfiske.


Oskar med fångsten.


Johan trivdes.


Så vackert!


Mumsig sallad.


Det blev grillat nästan varje kväll.


Det bästa rosévinet som finns!


Oskars föräldrar hälsade på i Sölvesborg.


Hamnen i Hällevik.


Fikapaus på mysig innergård i Karlskrona.


Läsning på klipporna på Dragsö.


Mys i solnedgången.

Yes!

Saker och ting börjar ordna upp sig! Oskar fixade så vi får lägenheten fredagen den 28:e augusti istället för tisdagen den 1:a september. Kanonbra
- det innebär att vi har helgen på oss att flytta och att hela flytten och flyttstädningen är klar innan Oskar rycker in. Det gör han måndagen den 31:e augusti nämligen.

Oftast brukar det vara jag som förhandlar med trilskandes människor såsom hyresvärdar, telefonförsäljare och Jehovas vittnen. Enligt Oskar är jag väldigt morsk när jag sätter den sidan till. Men när det gällde lägenheten hade jag inte en chans. Människorna som bor där nu gillar mig helt enkelt inte. När Oskar däremot ringde upp och talade med sin lenaste stämma blev det andra bullar. Givetvis kunde de lämna lägenheten tidigare, inga problem. När jag ställde samma fråga för några dagar sen fick jag blankt nej. Och då var jag ändå mitt snällaste jag... Nåja, det visar ju bara en sak - hädanefter är det Oskar som snackar om det är någon som behöver övertalas!

Annars har det varit en mycket bra dag. Jag har lekt hela dagen på jobbet, snickrat, målat, spelat spel och lekt kurra gömme. Jag hade minst lika kul som barnen, om inte roligare. Det bästa var när jag gömde mig högt upp i ett träd och barnen inte hittade mig, haha. Jag åkte inlines till och från jobbet och en lång runda på min rast. Barnen gillade det inte alls, utan gick till mamma och frågade 'Varför gör hon så? Får hon verkligen det?' De tycker det är förvirrande att jag och mamma jobbar på samma jobb och att jag är stor. Och att jag kallar mamma för mamma, det är liksom bara too much.

Nu tänkte jag ladda upp lite fler bilder från semestern. See ya!

Köpt soffa

Imorse vaknade jag pigg som en nötkärna. Okej, det var kanske till att ta i, men ganska pigg var jag. Och jag kunde stänga min mun. Svullnaden var nästan borta, tjoho!

Så efter jobb idag körde jag till Möbelkompaniet för att leta soffa. Resultatlöst. Där fanns många fina, men ingen som får plats i vår lilla lägenhet. Så jag tuffade vidare mot Härliga Hem och strosade runt utan några större förhoppningar... Och rätt som det var stod den där framför mig - vår nya soffa.

Jag slängde iväg ett mms till Oskar och sen var det avgjort.

Jag ska dock piffa upp den med snyggare kuddar och nån pläd.

Det blev även en sväng om Bolagret där jag köpte en taklampa.
Den vänstra på bilden.
 

Nu ska Oskar och jag ut och köra inlines. Jag känner egentligen för en joggingtur, men bör nog ta det lugnt ett par dagar till...

Min käraste

Min man är bäst. Jag ligger däckad i sängen och Oskar far runt och fixar och trixar med än det ena, än det andra. Han handlar, lagar mat, tvättar, diskar. Jag bara ligger och piper. Då och då orkar jag ställa mig upp, ge honom en puss och tala om hur bra han är. Eftersom jag fortfarande inte kan tugga gjorde Oski en god kantarellsoppa, så nu är jag nästan mätt. Jag förstår inte de som klarar av sopp-dieter i flera veckor. Jag behöver tugga! Efter en dag med endast flytande föda längtar jag efter grovt bröd, oliver, nötter och päron...

Min älskade Oskar i Karlskronas skärgård.


Jag har förresten googlat 'huskurer mot tandvärk' och det bästa tipset hittills har varit 'drick ordentligt med sprit och lägg dig sen'. Det kanske vore något. Synd att jag ska börja jobba 6.15 imorgon bara...

Penicillin

Idag är ingen bra dag. Vi tar det från början... Jag har knappt sovit inatt på grund av min 'svininfluensa'. Flunsan började ju som sagt i halsen, men under kvällen igår fick jag mer och mer ont kring min visdomstand. Jag brukar nästan aldrig ha ont, men herregud sån värk jag fick. Jag fick gå upp ett par gånger under natten för att ta smärtstillande. Och här har ni människan som drar sig för att käka panodil... Jag hade helt enkelt inget val - det gjorde svinont. Jag har haft problem med samma visdomstand flera gånger innan och då har smärtan liksom kommit smygandes. Inte alls som dettta - det var bara pang bom och en jättekind helt plötsligt. 


Imorse bestämde jag mig ändå för att gå till jobbet. Lite smärta kan man leva med, tänkte jag. Efter 1,5 timme på jobb var jag svimfärdig. Jag ringde ner till tandläkaren och fick en akuttid 45 minuter senare. Det visade sig att jag har en gigantisk inflammation runt tanden som spridit sig ner mot halsen. Det blev spolning, dubbel dos penicillin och 500 kronor. Sen kom smällen - tanden ska ut och den måste opereras ut av en tandkirurg pga alla nerver som löper där. Tydligen satt fanskapet snett också. 5000 spänn kostar det att fixa. Suck liksom. 5000 är väldigt mycket pengar för en jädrans tand. För att inte tala om de 3000 den redan kostat mig. Vad gör man i det läget? Biter i det sura äpplet och är trots allt glad att man snart slipper tandhelvetet? Ja. Fast jag tjöt också. Ganska ordentligt. Jag ringde till mamma och tjöt för att det var så synd om mig. Och min underbara mamma tröstade mig och sa att tandvården i Sverige är dum och sen sa hon att hon och pappa nog kunde sponsra operationen. Och då tjöt jag ännu mer för jag tänkte på alla fattiga stackare ute i Sverige som inte har föräldrar som kan sponsra. Jag har flera studerande vänner som INTE hade fixat en oförutsedd utgift på 5000 kronor. Tandvård borde inte vara en klassfråga i Sverige 2009, men tyvärr är det så. Det gör mig ledsen och arg. Kanske jag sätter mig ner och skriver en motion till Reinfelt och kompani om detta.

Nu ligger jag i alla fall hemma i sängen och vilar. Mina kollegor skickade hem mig från jobb klockan ett. Då hade jag inte kunnat äta på hela dagen. Så jag är skithungrig. Men orkar inte cykla ner och handla. Oskar kommer med nyponsoppa om en timme. Jag får fasta tills dess.

Mitt i allt elände har det ändå hänt något positivt. Anette, som äger Statoil-macken på Teleborg, ringde mig nyss. Hon erbjöd mig jobb som jag glatt tackade ja till. Så från och med vecka 38 kommer jag att jobba varannan helg där uppe. Det finns möjlighet till fler pass, men innan jag tar på mig mer vill jag se hur mycket tid skolan tar.

Nu blev detta ett ganska självömkande och ynkligt inlägg, men så får det vara ibland. Nu ska jag sova vidare, helst ända till imorgon bitti. Penicillinet ska nämligen börja verka redan efter ett dygn. Jag längtar.

Har jag fått svininfluensan?

Kan svininfluensan yttra sig som blåsor på halsmandlarna och konstiga vita fläckar på insidan av kinden? Just den frågan ställde jag till Oskar nyss men han bara suckade till svar. Jag tvingade honom att plocka fram sin superficklampa och dissekera min mun. Hans omdöme var 'du stinker'. Och ja, det gör jag. Riktigt ordentligt. Jag har borstat tänderna tre gånger och gurglat med munskölj, men min mun STINKER. Jag sitter här och håller nästan på att klökas när jag sniffar på min egen andedräkt. Urk! Hoppas det blir bättre till imorn, annars tycker jag synd om mina barn och kollegor...



Helgen har annars inte varit så spännande. När alla andra åkte till Hbg-festivalen för att festa körde jag till Statoil. Igår skulle jag jobbat 7.30-15, men fick jobba över till 18. Det har varit massor med folk och full rulle hela helgen, men det är kul. Hellre för mycket att göra än för lite.

Nu håller Oskar på att laga mat och jag ska packa några lådor. Vårt hem börjar mer och mer likna ett lager för alla flyttkartonger som står staplade längs väggarna.

Imorn ska jag (och mamma?) köra till Möbelkompaniet i Åstorp och sen vidare till Härliga Hem i Hyllinge. Soffjakten fortsätter...

Växjö

Idag har Oskar och jag varit i Växjö. Det var öppet hus på högskolan, med föreläsningar, rundvandringar på Campus, information från de olika instutitionerna, fika och sen fixade vi ett par grejor angående lägenheten.

Här ska vi bo! Alla lägenhetsområden på Campus har olika namn.
Våra lägenheter kallas kort och gott för sockerbitarna.


Öppet hus var hur bra som helst - jag är så glad att vi åkte upp. Till och med Oskar blev sugen på att börja plugga! Han sitter just nu och läser om Fysikerprogrammet och olika kurser i Elektroteknik. Fasen vad kul det hade varit om han också läst nån kurs - jag tror det är roligare att bo på Campus då...

Vi pratade med områdeschefen för hyresbostäder och lyckades förhandla oss till att de målar om vardagsrummet åt oss innan vi flyttar in. De som bor där nu har en brun fondvägg som vi tycker är ful. Nu ska det istället bli 'sälg-färgat'. Vi har också fått klartecken för att lägga in trägolv i vardagsrummet. Super!

Vi hann med en massa i Växjö idag! När vi var klara på skolan körde vi runt till de olika Statoilmackarna, det finns tre i Växjö stad. Jag träffade cheferna, tog dem i hand och talade om att de borde anställa mig. Skämt åtsido, på två av ställena behövde de folk och blev jätteglada när de insåg att de inte behövde lägga tid på att utbilda mig. Det är kanon att det är samma kassasystem, samma PLU-koder och e-utbildningar på alla Statoilmackar. Det bästa hade varit om jag fått jobb på Teleborg - där ligger en mack 200m från vår lägenhet. Där har de visserligen nattöppet och det lär väl bli sånna pass man ryker på som ny, men jag har inte råd att vara kräsen. Jag vill jobba och det är bra att få in fot.

På vägen hem stannade vi på Ikea i Älmhult och herregud säger jag bara, vilket ställe! I Älmhult finns ALLT och lite till. Likt förbaskat hittade vi ingen soffa. Vi har varit runt på flera olika ställen men vi hittar ingen vi vill ha. Snacka om i-landsproblem, men jag börjar känna mig frustrerad. Nåja, det löser sig tids nog.

Nu har jag skrivit en halv roman här och det börjar bli dags att hoppa i säng.
Jag ska jobba morgonpassen på Statoil i helgen, yay.

Grillning i Tyringe

Igår var vi hos Emmah och Robban i Tyringe. Det är helt otroligt hur mycket Emmahs mage växt sen sist jag såg henne!


Jag var tvungen att kela med den...


Emmah och jag har alltid lika roligt när vi ses. Som vi skrattade...


Stackars Emmah brände handen så vi fick promenera över till hennes föräldrar och låna aloe vera.


Alla gillar deras nya lampa. Utom Emmah. Jag tycker den är skitsnygg!


Efter fikan klämde Oskar och jag ihop oss i fåtöljen och kollade på Stå Upp.


Det blev en mysig kväll med mycket barn-, inrednings- och jobbsnack. Jag har lovat att vara förste barnpassare när Alice behagar att komma ut. Oskar såg livrädd ut när han hörde det, men jag övertygade honom om att det kan vara bra att träna. Om en sådär sex-sju år kan det kanske vara dags...

Hallonplock

Efter jobb idag stack jag hem till farmor och plockade hallon. Om en stund ska vi köra till Tyringe och jag tänkte överraska Emmah med en skål nyplockade hallon. Det är ju bra för både henne och bebisen. Jag kan inte riktigt fatta att jag har en kompis som är gravid. Det är stort!

Voilà! Proppfulla av finfina fibrer och antioxidanter.


MMM!


Tosselilla

Här kommer lite bilder från vår utflykt till Tosselilla häromdagen. Gud så kul det är att leka lite, även som vuxen! Regnmolnen låg tunga men det var faktiskt ganska bra - inga köer till karusellerna!

Oskar in action



Emma och Alma i bollhavet. Undrar vem som hade roligast?


Grillning. Tosselilla tillhandahåller grillkol och tändväska, resten tar du med själv. Perfekt!


Denna åkte jag två gånger på raken. Sen kräktes jag nästan.


Jag hade så fullt upp med att leka att jag glömde bort att ta kort. Lina fotade
(av förståeliga skäl) desto mer. Om jag får tag i hennes bilder lägger jag upp dem också. Jag vet att där är några grymma från när vi körde hinderbana i Tarzanskogen :)

Filmtips

Jag har just gråtit några deciliter, känns det som. Oskar och jag har haft filmkväll och sett Seven Pounds med Will Smith. Herregud, säger jag bara. Vilken film!
Så oerhört sorglig och fin... ETT MÅSTE!

Se trailern här.




Nu ska jag torka tårarna och hoppa i säng. Imorgon blir det grillning hos Emmah och Robban i Tyringe. Mys!

Lägenhetsvisning

Idag har vi varit på lägenhetsvisning i Växjö. Oskars underbara föräldrar körde med oss upp. Bägge lägenheterna var fina - och vi har bestämt oss för att tacka ja till den ena. Skönt att ha bostad klart, och antagligen kan vi börja flytta in redan 15 augusti. Men 54 kvm känns litet jämfört med de 70 vi har nu, så när det gäller soffan får vi tänka om. 

Vi vill helst ha denna, men det funkar inte riktigt. Den får visserligen plats, men det blir lite föör trångt...

Jag gillar den som sören, men tyvärr. Så nu blir det till att gå på soff-jakt igen, suck. I veckan tar vi nog en sväng om förmedlingscentralien i Tyringe. Jag har hört att de har fina, billiga speglar där. Och vem vet - kanske tom en soffa?

Födelsedagsfirande och mer inredning

Imorse åkte jag som sagt ner till byn för att köpa prinsesstårta till Oskar. Prinsesstårtorna var slut, så det fick bli bakelser och en frukttårta istället. 

Tur man inte äter prinsessbakelse till frukost varje dag. Oskar fick ont i magen.


Tårtan tog vi som kvällsfika, tillsammans med mina föräldrar, Kajsa och Are.


Innan bion tog vi en sväng om Ikea och Bolagret. Det är aldrig så kul med inredning som när man ska flytta! Trots att vi har det mesta är det vissa grejor vi behöver komplettera och köpa nytt.

Vi hittade denna snygga sideboard från Bjursta-serien. Perfekt som tv-bänk och bra förvaring. Vi har ju ganska bred tv (nästan 1.30) och denna är 1.55 bred. Kanon!


Vi (okej kanske mest jag) är jättesugen på ett matbord i vardagsrummet också.
Vi får se på måndag om det får plats, i så fall kör vi nog på detta. Det är också Bjursta och kommer med iläggsskivor så man kan göra det längre.


Nu kom jag ifrån födelsedagsfirandet, men efter Ikea åkte vi alltså in till stan och kollade på Potter-filmen. Jag tyckte den var sådär, de andra har varit lite mer spännande. Men visst blev man sugen på att se de två kommande filmerna. Sjunde och sista boken är så omfattande att de delat upp den på två filmer. Inte förrän om två år får vi se slutet på Potter-historien. Då har man i och för sig gott om tid att läsa om alla sju böckerna, för att vara riktigt uppdaterad. Jag kanske ska ha det som projekt nästa sommar haha.

Nej, nu blir det sängen. Imorgon bär det av till Tosselilla med Oskar, Emma, Calle, Lina och Alma!

Åska

I förmiddags drog det in ett rejält oväder över Örkelljunga. Regnet vräkte ner och det åskade. Rätt som det var kom det en öronbedövande knall och fönsterna i lägenheten skakade. Jag blev skiträdd, det kändes som blixten slog ner precis utanför vårt hus. Det hade den nästan, för när vi promenerade 200 meter bort till borgen mötte följande syn oss.

En stor gran hade klyvts.


Kraften från en blixt bär minsann respekt med sig.


Ett fönster på ett närliggande hus hade krossats av smällen.


Jag tänker bara på vilken jädrans smäll det måste varit för dem som bor nära.
Vi bor ändå 200 meter bort och jag blev ordentligt skrämd...

Grattis Oskar

Jag började dagen med sång. Jag sjöng:

Vad är det för en dag?
Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag
För det är Oskars födelesdag
HURRA, HURRA, HURRA!

Min fina Oskar fyller alltså 24 år idag och det ska firas med en riktig mysdag.
Slänger in en bild på Oskar där han trivs bäst - Phi Phi View Point, Thailand.


Nu ska jag snart kila ner till kondiset och köpa en tårta, Oskar ville ha prinsesstårta till frukost. Senare blir det kanske en sväng till Gräddhyllan i Råstorp innan vi kör in till stan för att kolla på Harry Potter och Halvblodsprinsen. Efter bion ska vi ut och äta och kanske ta en drink nånstans.

Bränd majs

Igår kom Anna hit och vi åt grillat på balkongen. Eller bränt, snarare. Oskar fick för sig att han ville grilla majskolvar och behöll blasten på 'för att det är så dekorativt'. Och visst var det fint - tills blasten började brinna. Men inte ens brinnande blast och en skrikande sambo bet på Oskar, han påstod att han älskade doften av brända blad. Haha, fast i slutändan blev det väldigt gott.
Anna och jag mumsade i oss en hel del.



Anna har semester och spenderar sina dagar på playan. Åh, mys!


Det blev en skön kväll på balkongen, trots att regnmolnen drog sig närmare.
Gud, vad jag kommer att sakna alla spontana grillkvällar och galna upptåg med mina bästa vänner när jag flyttar. Fast jag är ju hemma en del och sen hoppas jag på många besök i vår nya lya. Det lär jag behöva, med en sambo på Balkan...

Lägenhet på G

Här händer det grejor vill jag lova... Bra grejor! Igår fick Oskar och jag erbjudande om en lägenhet på Campus i Växjö.

Den är på 54 kvm och ligger på första våningen. Fast första våningen är egentligen andra våningen eftersom där finns sutterängplan också.

Jag är ingen expert på lägenheter, men planlösningen känns helt okej. Bra med liten hall - då får vi mer yta i de andra rummen! Jag hade gärna velat ha balkong (bortskämd som man är - vår nuvarande är på 20 kvm), men vi får väl nöja oss med en fransk. Oskar och jag ska åka och kolla på den på måndag kväll. Vill vi ha den får vi den, så håll tummarna för att den är fin!

Mitt bästa köp

Idag har jag fyndat riktigt ordentligt! Kajsa och jag tog en sväng ner på Nytt och Gammalt, en second hand-affär i Örkelljunga. Och helt plötsligt stod den bara där - den perfekta servisen! Jag kunde (såklart) inte motstå den, så nu är jag stolt ägare till min första mormors-servis. Oskar bara skakar på huvudet, men jag hävdar bestämt att det är mitt bästa köp någonsin. Priset? 500 riksdaler.
Mycket prisvärt, enligt mig.

Koppar, fat, assietter (12 delar av varje) + sockerskål, tekanna, gräddkanna och kakfat. Som hittat!


Jag älskar den gräddvita färgen och de gammelrosa rosorna!


Min favorit.


Bilderna blev inte helt hundra, jag fotade ändå med Oskars kamera. Men jag kan garantera att alla som kommer och fikar hos oss i Växjö ska få dricka kaffe i de lövtunna kopparna!

Picknick på balkongen

Ikväll tänkte jag överraska Oskar med mysig picknick nere vid sjön. Jag skyndade hem från farfar, wokade kycklingfilé, packade ner papptallrikar och vin...

Tji fick jag. När jag en halvtimme senare stod redo i sarong och bikini började det regna. Men skam den som ger sig - vi hade picknick på balkongen istället.

Inte lika mysigt, men helt okej. Vardagsromantik är det viktigaste som finns!


Nu blir det film och chips i soffan.  

Han är verkligen det bästa som finns, min Oskar.

Lugn morgon

Härligt med en lugn morgon mitt i veckan. Denna och förra veckan har jag börjat sju i princip alla dagar, så det var skönt med sovmorgon. Så nu sitter jag här, äter frulle, slökollar Nyhetsmorgon och bloggar.  

Idag blev det kefirfil med valnötter och havrefras, ostmacka och ägg till frukost.


Idag är det förresten världspremiär för Harry Potter och Halvblodsprinsen. Oskar och jag ska gå och se den på lördag (Oskars födelsedag). Ohh, spännande!

Tapas

Haha, måste bara slänga in en bild på vårt kvälls-snack. Vi var sugna på plockmat, så vi komponerade ihop en tapas a la Ek-Svärdh. Jag kan bara konstatera att vi har sjukt skum smak. Fetaost, gårdschips, feferoni, scharlottenlök, valnötter och minitomater.

Vilken blandning, men gott var det!


Nu måste jag verkligen sova. Ska upp sex imorgon igen. Många tidiga mornar denna veckan...

Oslo i bilder

Vi kom fram till Oslo på eftermiddagen i fredags. Regnet vräkte ner, men vi struntade i detta faktum och drog med oss Pontan ut på stan.


Anna och jag diggar city-sightseeing. Pontan var måttligt road, speciellt när jag tvingade honom att posera framför diverse byggnader. Här Nobels fredscenter.


Food shopping innan vi gick tillbaka hem.


Här vankas en middag som heter duga.


Oxstek, rostade potatisar (som Pontan först kokat), rotselleripuré, avokadoröra, sås, sallad och smörstekta sockerärtor. Magiskt gott.


Fredagen blev ganska lugn med middag, vin och film i soffan. Tur var nog det, för när klockan var halv tolv sussade vi alla tre.

Lördagen bjöd på bättre väder och ännu mer turistande. Här i skulptur-parken.


Det fanns skulpturer i alla former. Långa, korta, tjocka, smala, unga och här - svingamla.


Vid Holmekollen. Fantastisk utsikt över Oslofjorden!


Så fint.


Fina Anna.


Michael och Pontan. Lunch uppe vid Holmekollen.


Det nybyggda Operahuset.


Man blev bländad av all vit sten när man gick närmare. Pampigt är bara förnamnet. Men sen gick också bygget lös på drygt fem miljarder (svenska) kronor.


Jag och min dam inne i Operahuset.


Efter sju timmars traskande runt stan var det dags att ladda om inför kvällen.
Vi började med middag och vin hemma hos PB innan vi drog vidare ner i stan.

Pre-drinks.


Lägg märke till The Beast på skärmen i bakgrunden, haha.


Jag spelade en serenad för mina kära vänner...


Pontus ser förfärad ut. Beror detta på min spelekonst månne?


PB och jag. Ett av de få korten där Pontan faktiskt har ögonen öppna.


Som sagt. Det var det här med ögonen :)


Tråkigt nog tar min kamera skitkort på natten, så festbilderna slutar här.


Hur som helst. Det blev en riktigt lyckad utekväll med Pontan och hans kompisar. Anna och jag dansade hela natten och ramlade inte i säng förrän halv fem.

Trots sovmorgon var vi ganska sletna när det var dags att åka hem.


Sju timmar senare hämtade Oskar oss på Knutpunkten, då var vi ganska möra...

Oslo

Anna, Pontus och jag har haft en härlig dag i ett soligt Oslo.

Vi har varit på Akerbrygge, strosat runt i parker och sen tog vi bussen till Holmekollen. Pontus roomie Michael mötte upp oss och vi åt lunch på en restaurang där uppe. Efter Holmekollen blev det en sväng om Operahuset och nu, sju timmar senare, är vi tillbaka i lägenheten. Pontan bor jättefint, 10 minuters promenad från centrum.

Ikväll ska vi gå ut på Oslos hetaste uteställen (läs Pontans ex-jobb, haha).
På tal om jobb, så började vi dagen på Kulinariska Akademin där Pontus jobbar/går i skolan. Herregud, vilket ställe. Jag har nog aldrig sett ett så stort och tillika kliniskt rent kök. Grymt coolt!

Nej, nu kallar duschen och sen väntar ett (troligtvis flera) glas rosé. Mmm!

Oslo here I come

Ursäkta dåligt bloggande de senaste dagarna. Vi har haft fullt upp med jobb, träning, packning och turer till återvinningsgården. Men nu är det lite lugnare. Väskan är packad och imorgon bär det av till Oslo med Anna. Vi ska sova ett par nätter hos Pontan och det ska bli så kul! Jag har varit i Norge förr, men aldrig i Oslo. Sist jag var där var jag typ fem år och det enda jag kommer ihåg är stenhögar och uppstoppade björnar, haha.

Jag har hört att det ska ösregna i Oslo hela helgen, men jag tror på sol.
Jag har slängt ner min bikini just in case.


Ha en go helg allihop så hörs vi på söndag!

Vissa äter chips...

Vissa äter chips när de vill ha nåt gott på kvällen. Det hade jag också gjort om jag haft några hemma. Det hade jag inte, så jag tog det näst bästa.

Ättiksgurka och kokt ägg haha.

Som ni förstår är inte utbudet i vår kyl det roligaste just nu...

Ikväll har Oskar och jag börjat flyttpacka. Vi började med att röja ur förrådet i källaren och fortsatte sen med våra vinterkläder, julsaker mm. Sånt man (förhoppningsvis) inte behöver den kommande månaden. Det resulterade i tio fyllda flyttkartonger. Fem i källaren och fem här uppe. Känns gött att vara igång!

Oskar tycker att jag är fullkomligt hysterisk som vill börja redan, men jag tycker det är skönt att slippa stressa med packning och flyttstädning samtidigt. 


Nu ska jag hoppa i säng, lång dag på jobbet imorn. Vi hörs!

Helgen

Vilken härlig helg det varit! Paddlingen igår var hur kul som helst. Tio glada människor, strålande sol och 25 grader varmt. Kan knappast bli bättre!
Extra pluspoäng till min paddlingspartner Nilsson som hade gjort en grymt god cous-coussallad och till på köpet packat ner duk (!) och riktiga tallrikar och bestick. Nilsson kan det här med picknick!

Lunchdags.


Imponerande!


Efter paddlingen följde jag med Becks hem. När vi hade duschat och gjort oss i ordning körde vi till Emma i Hbg. Där käkade vi och drack lite vin innan vi drog oss ner till Hampan. Det blev en lugn kväll, vilket var ganska skönt. Jag var rätt sliten efter en hel dags kanotande i värmen. Becks tog tåget hem vid halv tolv och då traskade Emma och jag också hemåt.

Dagen idag började med frukost på Espresso house i norra hamen tillsammans med Emma, Fredrik och Nina. Scones, cappucino och juice, mmm! Efter frukosten strosade vi längs Gröningen och när vi kom tillbaka till Emma körde jag hemåt. 

Efter lunch åkte Oskar och jag till hans mormor Britta som fyllde år. Emma var hemma och hälsade på och efter kalaset körde vi tre en snabb sväng till Ikea. Det resulterade i ett styck sur Oskar, en stekpanna och 50 st flyttkartonger. Oskars surhet är dock befogad. Han har jobbat hela helgen och bara sovit 7 timmar de senaste två dygnen. Så ikväll har jag varit en god fru och pysslat om min man, lagat mat och diskat. Nu sussar han gott och det ska jag också göra snart.

Imorgon är det jobb som gäller och det ska bli riktigt roligt. Jag har saknat mina barn under semestern, jag har till och med fuskat och varit och hälsat på dem två gånger. Herregud, sicken hönsmamma jag blivit. Det kommer att bli hårt att lämna dem när jag flyttar till Växjö i höst...

Fler bilder från paddlingen kommer förresten senare. Becks har de flesta på sin kamera nämligen.

Ljuva svenska sommar...

Här har vi tillbringat de senaste dagarna. Hjälmsjön, Öa. Lovely!

Mer sol och bad

Jädrans vad effektiv jag har varit imorse. Började med en joggingtur (behövlig, tro mig), sen tog jag farmor till vårdcentralen och kyrkogården. När vi kom hem plockade vi några liter jordgubbar i trädgårdslandet, fikade och nu ska jag gå ner till sjön och ta ett dopp. Klockan är bara tio men det är redan stekande hett. Tur man är ledig och kan bada.

Imorgon ska vi paddla så i em ska jag nog slänga ihop nåt gott att ha med. Anna skulle göra en cous-coussallad till lunch så jag funderar på att väga upp nyttigheterna med smarriga kladdmuffins. Eller kanske bananmuffins? Hmm, får se vad det blir.

Här kommer förresten en bild på min nya frisyr. Jag klippte mig samma dag som vi åkte på semester.

Hemma

Jaha då var man hemma igen. Vi har ju sannerligen fått uppleva svensk sommar när den är som bäst och jag hade gärna stannat ett par veckor till! Sölvesborg var fint, men Dragsö utanför Karlskrona var helt sagolikt.
Åh, jag vill tillbaka...


Men nu är man hemma och det gäller att njuta av de sista semesterdagarna. Oskar ska jobba hela helgen och själv ska jag ge mig ut och paddla med ett gäng kompisar. Kan bli spännande! På måndag är det jobb igen, fast bara en kortis
- på fredag morgon drar Anna och jag till Oslo för slå runt med Pontan.

Under semestern har vi mest ägnat oss åt följande aktiviteter:

Solat och läst böcker.


Fiskat (Oskar). Slappat i båten (jag).


Strosat runt och kollat in byar, hamnar, caféer. Här på stadsmuren runt Kristianopel.


Lagat mat och myst vid husvagnen. På Dragsö hade vi knappt 20 meter till havet...


'Vår' fina klippstrand.


Härligt med semester!


Jag blev kär i de röda små stugorna på Dragsö.


Utsikt över Karlskrona från stugområdet.


Såklart en hoppbild också (även om det var en dålig en).


Oskar i båten får avsluta bildserien för denna gången. Tack för en fantastisk semester, min prins!


Idag gick vi upp tidigt, städade ur husvagnen och sen har vi legat på bryggorna nere vid roddstationen och solat och badat. Nu ska vi äta lite jordgubbar och sen ska Oski iväg och jobba på Ekebofestivalen. Fler bilder från semestern kommer en annan gång.