Läsdag och fråsen shålder

Japp, precis som rubriken säger är det läsdag som gäller. Jag har kopplat ner mailen och läser, läser och läser. Jag tycker mycket om min nya kurs. Intressant litteratur, duktig lärare och tydlig didaktisk förankring – det bådar gott inför de kommande veckorna. Massor att läsa bara, men oj vad jag lär mig. Tänk om man kände såhär inför varje kurs!
 
Enda "störningsmomentet" just nu är farmor. Hon har väl kommit upp en sådär sex gånger hittills under dagen för att samtala. Hon är jättegullig, så jag kan inte riktigt bli irriterad på henne. Hon är snarare som en enmanskomedi som man inte kan annat än roas av. Nyss kom hon upp för att meddela att hon minsann har "fråsen shålder". Du har väl ingen frozen shoulder, svarade jag frågande. Joho, det hade hon tydligen visst. Det hade nämligen en läkare i Lund informerat henne om för trettio år sedan. Ja, men då har det kanske gått över? Du har ju inte alls ont i axeln numera, försökte jag. Och då kom farmor fram till att hon kanske inte längre har en fråsen shålder ändå. Sen gick hon. Fniss.

Surtant

OK, jag ska sluta tjura över att ni inte kommenterar. Jag ser ju att ni är inne och läser, så helt dött är det inte här. Vet även att kommentarerna strular från mångas iphoner. Ja ja ja.
 
Idag har jag varit på ett rysligt humör. Jag vaknade och kände mig pigg, åkte till simhallen för att simma och basta, köpte nya skor på vägen hem (nu råder shoppingförbud!) och sen blev jag hux flux tvärarg. Jag ringde till och med och skällde ut Oskar för att han för tre (!) år sedan tejpat upp en sladd med silvertejp under vår tv-möbel. Det ser för jävligt ut, gormade jag. Men älskling, den syns ju inte, svarade O lugnt. Jo, lite, och jag STÅR inte UT med att se den fula sladden varje dag, fortsatte jag som en annan dåre (jag har aldrig störts av sladden innan). Jag grät till och med. Då frågade Oskar om vi inte skulle lägga på, och jag skämdes. Jag är ju inte klok. Stackars Oskar.
 
Nu har jag sovit ett par timmar och allt känns bättre. Ikväll blir det bara fredagsmys, imorgon har jag föreläsningar hela dagen och på söndag drar jag äntligen hem till Oskar. På söndag kväll ska vi äta kräftor och strukturera upp hösten. Det är så viktigt att planera in roliga saker när man bor i sär som vi gör... På tal om det, så drar vi nog till bokmässan på fredag. Kul! 
 
Trevlig helg till er.

Mot möte

Jag hinner säga ett snabbt godmorgon innan jag susar vidare på möte.
 
Idag är det anställningsnämnden som gäller för hela slanten. Fyra provföreläsningar, lika många intervjuer och två sammanträden. Lång dag, men förhoppningsvis blir det både intressant och roligt.
 
Jag skulle förresten behöva lite hårtips. Jag har bokat in mig hos frissan nästa vecka, men vet inte vad jag vill göra. Jag väljer mellan fortsatt ljusa slingor, att färga mörkare eller färga så nära min naturliga hårfärg som möjligt, för minst underhåll. Vad säger ni, gott folk??

Amningsbh

Jag var så nära att köpa en amningsbh tidigare idag. Insåg i sista stund mitt misstag och hängde tillbaka den. Inte för att det spelar någon större roll, men att gå runt med amningsbh utan att amma känns lite... småfel. 
 
Hur som haver. Nu är tentan inlämnad, tvätten tvättad och det mesta under kontroll. Jag ska sätta mig och korrläsa ett kapitel i en avhandling innan jag drar bort till Sofie för umgänge och tjejsnack. 
 
Vi hörs!

Sliten

Min telefon visar sol över Växjö, men regnet smattrar hårt mot rutorna. Nu känns det som höst på riktigt. Jag känner mig ganska sliten och har redan krupit ner under täcket. Mör i benen är jag också efter ett svettigt intervallpass, men det är mer en härlig trötthet...
 
I helgen som gick hade vi fullt upp, mest med roligheter. Jag lyssnade på asbra föreläsningar under lördagen och på kvällen var vi bjudna hem till S och H i Alvesta. Bubbelbad, urgod mat, vin och mycket skratt. En toppenkväll, helt enkelt. Söndagen fick jag tillbringa på kontoret med att skriva klart min tenta. Inte lika kul, men det blev gjort i alla fall. 
 
Jag känner mig som sagt lite sliten så resten av veckan ska jag försöka ta det lugnt. Jag måste hänga kvar i Växjö eftersom jag har föreläsning på lördag, men jag har bestämt att jag ska:
- lägga mig tidigt om kvällarna
- åka till badhuset för att simma och basta en dag 
- träffa tjejerna och bara mysa
- gå på yoga
 
Imorgon ska jag lämna in bilen på verkstad, och eftersom bilfirman måste ha den ett par timmar ska jag traska bort till Grand, sätta mig på ett café med en god kaffe och bara läsa handlingar i lugn och ro inför torsdagens anställningsärenden. 
 
Idag bestämde jag mig också för att tillbringa nästa vecka nere hos Oskar. Jag drar alltså hem på söndag eller måndag, och stannar i en hel vecka. Jag har ju inga föreläsningar på campus och kan därför jobba och läsa hemifrån. Oskar lovade dessutom att bjuda på middag på Casa Mia en av dagarna. Gud, vad jag längtar!
 
Världens bästa man. Här bland alprosor och bergstoppar i Österrike.
 

Skrivdag

Idag har jag skrivardag hemma. Planen är att skriva färdigt min tenta i kontrastiv grammatik där jag jämför arabiskan med svenskan. Det är intressant, men ack så svårt! Mina grammatikor över arabiskan säger dessutom olika, vilket gör att jag inte förstår och tappar fokus. 
 
Nåväl, nu skall jag bita ihop och återgå till böckerna, men först en bild på resultatet av morotskakan!
 
Om två timmar håller Johan och Martin presskonferens och då blir det paus igen :-)
 
Trevlig mysfredag på er!
 

Om livet och yatzy

 
Idag hände något ganska otroligt, för att vara mitt liv. Jag blev uppringd av två olika personer som ville erbjuda mig jobb. Hur ofta händer det liksom? Och hur mycket det än bar emot, tackade jag nej. Sa tack, men nej tack, inte just nu. 
 
Jag känner mig så otacksam när jag tackar nej till intressanta uppdrag (som det ena jobbet idag), men jag inser också att man ibland måste säga stopp. Jag har nämligen redan ganska fullt upp, med mitt vanliga unijobb (som jag älskar), anställningsnämnden (en dag i veckan just nu, dvs. äter en hel del tid, men är å andra sidan väldigt roligt), mina studier, Statoil och utöver detta LIVET självt som ju inte får glömmas bort. 
 
Idag sa mamma det så klokt. Att jag inte får glömma bort att leva. Vara med Oskar, mina kompisar och bara slappa som en vanlig student också. Det ska jag verkligen försöka göra nu i höst när jobbet lugnar ner sig. Ta vara på de små stunderna, träna, umgås, titta mer på tv...
 
Å andra sidan kan jag bli provocerad när jag läser vad mina kursare tar sig för om dagarna. Tänker att det får finnas gränser för slöheten, även bland studenter. Idag läste jag till exempel på facebook att någon hade "Diskat i badet och spelat yatzy i fyra timmar". Då tänker jag elakt att hen kommer att knockas av verkligheten när det väl blir dags... Fast vem vem, jag kanske kommer att bli så harmonisk av alla yogapass och myskvällar att det snart är JAG som drar fram yatzyspelet om dagarna? Eller inte, ha ha. 

Morotskaka

Det är morotskaka in the making, här i huset. Den doftar fantastiskt, men jag börjar bli skeptisk. Kakrackarn har stått inne i 150 grader i en timme nu, och är fortfarande alldeles rinnig. Nåja, jag skriver ett inlägg, ger den några minuter till, och hoppas att Sofie, Erika och Stina kan smaka all kärlek jag har lagt ner i den imorgon!
 
Leilas kaka. Fr. leila.se.
 
Annars har jag haft en riktig pluggdag. Jag har suttit med min analys hela dagen, och försökt få grepp om arabiskan. Ljudsystem, grammatik, ordbildning, semantiska fält... Inte helt enkelt! Fast imorgon är jag bjuden hem till en modersmålslärare i arabiska, som förhoppningsvis kan hjälpa mig att fylla i luckorna... Det ser jag väldigt mycket fram emot. 
 
Godnatt och på återseende!
 
 
 
 

Sjukstuga

Jag har rykt på Stinas sjuka, så det blev inget jobb för mig i helgen. Alex och Sandra ryckte ut till min räddning, tack! 
 
Istället sitter jag hemma i lägenheten hos Oskar och försöker kurera mig med te och stärkande mat (farmors förslag). Oskar är helt underbar; pysslar, fejar, lagar mat, diskar och far runt. Att bli riktigt ompysslad när man är sjuk kan vara världens bästa medicin. Jag blir lycklig in i själen när jag ser på min starka man som går runt här och gör hemtrevliga saker. 
 
Nu ska jag läsa några kapitel i min bok, och sen försöka få med mig Oskar på en kort promenad.
 
Hej från sjukstugan!

Om kärlek och sköljmedel

Nu är jag mör. Trött efter en lång dag med nämnden följt av ett tekniktest av sällan skådat slag. Det senare innehöll bland annat serverstrul och datorhaveri. Att ens egen dator kraschar mitt under pågående tekniktest är inte precis vad man önskar sig när man sitter som teknisk support, kan jag tala om. Tack och lov var vi två testpersonal idag, annars vet jag inte hur det hade gått... 
 
Helst av allt skulle jag bara vilja krypa ner i sängen nu, men jag måste vänta in tvätten. Akut underklädesbrist. På tal om tvätt, så har Oskar och jag ständiga diskussioner om tvättande, speciellt tvättande av sängkläder. När jag tvättar kör jag varmt som fasen och utan sköjmedel. Jag älskar att krypa ner i riktigt styva lakan på kvällen. Det känns så rent och fräscht, tycker jag. Oskar, däremot, anser att hårda lakan är snudd på tortyr. Ju mjukare desto bättre. Om Oskar fick bestämma skulle vi aldrig tvätta sängkläder. Jag hävdar bestämt att alla tvättar sängkläder utan sköljmedel. Oskar säger att detta är fel. Vem har rätt?
 
Hur som helst, när jag ringde och beklagade mig för honom innan, sa han att han tvättat sängkläderna i lägenheten. I 60 grader och utan sköljmedel, för att jag ska hem i helgen. DET är kärlek. 
 
 

Göteborg

Nu har Sofie och jag äntligen bokat tågbiljetter till Göteborg. Vi åker den 5-7 oktober och ska bo hos Kanis familj. Tjoho, vad vi längtar! Jag längtar till och med efter tågresan dit; ser framför mig tre sköna timmar av tjejsnack, bokläsande och kaffe & kanelbullefikor. Mmm!
 
Jag är helt uppe i varv ikväll, men borde verkligen försöka komma i säng. Jag har haft sena jobbkvällar både igår och idag, och imorgon blir ännu värre. Jag sitter i anställningsnämnden hela dagen, följt av tekniktest 18-20. Nåja, snart har det lugnat ner sig och snart är jag igång med min egen kurs. Vi har intro fredag eftermiddag. Ska bli kul!

Collage

Lillasyster Stina tycker att jag behöver öva upp min bildbehandlingskompetens. Jag har därför laddat hem Gimp, och gjort mitt första collage på pixlr. 
 
 
Nu ska vi gå en promenad runt Trummen och sen göra mangosmoothie.

Mer Budapest

Ett gäng bilder från Budapest att värma sig med, en blåsig höstdag som denna.
 
Vacker fikaplats på Budas höjder. 
 
Saluhallen nedanför Elizabethbron. 
 
Låånga rulltrappor i Metron.
 
Hemgjord iste. Läskande och gott!
 
Szechenybadet.


Hotell Gellert och solterasserna.

Mini

Det vankades minicupcakes med rosa smultronfrosting. Lika gott som det ser ut. 
Heja Erika!
 
 
 

Boksöndag

Vi har haft en riktig ladda-batterierna-helg. Långa härliga måltider, sovmorgnar, promenader och bara häng. Nu har jag dessutom städat ur lägenheten rejält, och gjort en stor laddning köttfärssås. Redo och pepp på en ny vecka, med andra ord. 
 
De sista timmarna av denna sköna söndagseftermiddag spenderar jag såhär. Ryggläge, kaffe, bra bok.
 
Ikväll ska jag hem till Erika för tjejkvälls-kick off. Hon skickade nyss ett sms och rådde mig att anlända sötsugen, vilket bådar gott ;-)
 
Slutligen kommer här ett tips till alla frukostfreaks där ute, direkt från mästerkocken Pontan himself. Om man gillar fluffiga, amerikanska pannkakor bör man vispa äggvitan separat, istället för att bara knäcka ner hela ägg i smeten. När vitan vispats hårt (skålvändarhårt) vänder man bara ner den i resten av smeten. Det fluffar på, och just fluff är ett välkänt knep i kockvärlden. Luft smakar, typ. Testa själv!
 

Lördagsfrukost

Oskar kom upp i går kväll. Oj, vad jag har längtat efter honom i veckan som gått! Vi åt en god middag, drack vin och tittade på film med Stina, som också är här uppe i helgen. Riktigt fredagsmys!
 
Imorse vaknade jag som vanligt tidigt, så jag gick upp och preppade frukost till sömntutorna. Scones, ägg och te i stora lass! 


Vid lunch drog Oskar och jag in till stan en sväng. Lämnade böcker, växlade tillbaka pengar (eftersom det typ inte GÅR att göra av med pengar i Budapest) och tog en sväng om Grand. Där shoppade jag lite, bland annat en svindyr ansiktskräm. Min hy har blivit riktigt risig senaste tiden, och jag tänkte ge en bra kräm ett försök. Märker jag ingen förändring går jag tillbaka till billighetskrämen, he he. 
 
Nu sover både Oskar och Stina igen, och även jag funderar på en tupplur innan middagen. Sköna, lediga lördag!