Saltchock

Ikväll har Oskar och jag varit helt utslagna. Vi kom bägge hem vid halv fem, trötta efter lång arbetsdag. Oskars var något längre än min; han började 5, jag 9. Vi hanterade fyra anställningsärenden i nämnden idag och jag var bara lite motvals. Bra Anna. Hur som helst; när vi kom hem regnade det och det enda vi kände för var att ligga i soffan, äta popcorn och kolla gamla Grey's avsnitt (ja, Oskar också faktiskt). Så det gjorde vi, och sen fortsatte vi på salt-temat med ägg och bacon-kvällsmat. Det var rätt äckligt och nu mår vi illa.



Imorgon åker vi tillbaka till Skåne och på fredag drar Emma och jag till Norge. Ska bli sjukt skönt. Innan dess måste jag:
- Packa
- Städa lägenheten
- Betala räkningar
- Skicka in PM som ska vara inne 11 okt (gillar att ligga före)
- Läsa och ge respons på examensarbete
- Mejla Islandsgubbar

Nå, det ska jag nog hinna.

Peanutbutter

God förmiddag!

Imorse insåg jag att jag på sex dagar smällt i mig 350 gram jordnötssmör. Det var en rolig känsla.


Sjukt gott och i måttliga mängder (hehe) ganska nyttigt pålägg. Många gillar med jam; själv föredrar jag utan. 

Nu måste jag fortsätta läsa handlingar inför morgondagens provföreläsningar och anställningsintervjuer!

Ett mirakel

Tadaa, idag skedde det! Det som inte hänt på heela sommaren: Anna Ek motionerade!


Jag kutade (nåja, förflyttade mig snabbare än gångtakt åtminstone) runt sjön. Det var fullkomligt gräsligt, men kändes himla härligt i benen efteråt. Gräsligheten späddes på av att jag lyssnade på musik i min mp3 från 2004, med samma låtar som jag la in 2004. Säga vad man vill om Trazan och Banarne, men Maya min maya är inte världens bästa träningslåt. Inte heller Toccata och fuga i d-moll som av någon underlig anledning också fanns med. Eller vad tycker ni? 

Ikea

Igår var vi på Ikea. Vi inhandlade en del behövliga saker, såsom ny lampa till vardagsrummet, ny köksmatta och gardiner till köket. Plus x antal lampor i olika former och styrkor, vilka enligt Oskar kan vara bra att ha.



När vi kom hem var det alldeles strålande väder så vi tog en promenad runt campus. Mycket rönnbär bådar gott inför vintern!



Tog en paus i solen vid bibblan och drack en kaffe. Härligt!



Oskar, som vanligtvis inte är så förtjust i hästar, gillade denna stora och började repa gräs i stora lass som han matade den med :)


Eftersom Oskar jobbat natten i stan skulle han egentligen varit ledig idag, men så blev det icke. Växjös nya arena ska snart stå färdig, bygget ligger efter och Oskar är så snäll att han ställer upp när arbetsledarna ringer och tjatar. Så då passar jag också på att få undan lite jobb här hemma, vilket mest innebär mejlande och att läsa handlingar inför veckans anställningsärenden. Se, där har ni vår mysiga söndag, ha ha! 

Go'helg

Inläggen som jag skrivit nu på morgonen kom av någon anledning i galen ordning och jag vet inte hur jag ändrar. Nåja, strunt samma! 

Hoppas ni har en skön helg allesamman!

Köpenhamn

Vi börjar dagen med ett gäng bilder från Köpenhamnstrippen förra veckan. Jag har tyvärr inga från kvällen hos Emma, men en hel del från dagen efter med Christian och Rikke. 

Entering Christiania.


Oroväckande mörka moln, men regnet höll sig borta och vi hade mycket sol, tro det eller ej. 


I detta kyrktorn knallade Kajsa, Chrille och jag upp.




You are now entering the EU - yepp 


Uppe i tornet - härlig utsikt!



Vi tände ett ljus för farfar inne i kyrkan.


Om man är kunglig får man sitta på skönare möbler än träbänkar.


Vi tog en kanalbåttur med start i Nyhavn. 



Sen en sväng om Marmorkirken och Amalienborg. Rikke guidade oss på ett imponerande sätt hela dagen!





När vi anlände till Köpenhamn på söndagskvällen var Copenhagen Iron man i full gång. För er som inte känner till tävlingen innebär den att man i ett sträck:

Simmar 3,86 kilometer (bild från Hawaii Iron man)


Cyklar 18 mil


Och slutligen springer ett marathon, dvs. 4,2 mil. Sen är man såhär trött. 


Världsrekordet ligger på 7h 50min (Europabana) och 8.04 (Hawaii). Om jag inte minns fel vanns Copenhagen IM på 8.11 eller därikring. Hyfsat imponerande, eller?

Lördagsplaner

Lördag morgon är den bästa stunden på hela veckan, tycker jag. Man äter frukost i lugn och ro, tittar på Nyhetsmorgon, läser DN och bara slappar. 


Sen tar vi oftast en promenad och bara njuter, men inte idag. Idag ska vi till Ikea i Älmhult! Jag är överlycklig - Oskar mindre överlycklig. För övrigt sover han fortfarande efter att ha jobbat till tre inatt på Café de Luxe i Växjö.


Ikväll ska vi laga vår favoritmat - Blodigt oxkött, chilibea, pommes och färsk sparris. Mums!



Senare ikväll ska Oskar jobba igen. Hade Sofie eller Kani varit här hade vi nog dragit ner på en drink, men tjejerna är ju på semester och gottar sig, så jag stannar hemma med Harry Hole. Sofie är på Hvar i Kroatien och Kani på väg till Turkiet - lyx! 



Nästa helg drar Emma och jag till Oslo för att hälsa på Pontan. Vi åker buss med wifi; jag lovar att hålla er uppdaterade!

Hemma

Får kommentarer om att jag är dålig på att visa bilder från lägenheten, så i veckan passade jag på att fota efter att jag hade sommarstädat och putsat fönster, haha! 


Jag älskar dessa långa vackra blommor, men vet inte vad de heter. Det vet kanske någon mamma som läser? Fina är dom iaf! 


Från andra hållet, taget med mobilkameran, därav kvaliteten.


När jag kom upp hade Oskar handlat, fixat och ställt fram denna på diskbänken. Hur ska man tolka en sådan välkomsthälsning?! 


När vi ändå pratar hemma kan jag passa på att visa ett gäng bilder från vår sommarbostad hemma hos farmor. 

Världens sötaste lilla farmor. 




Nyplockade smultron till frukostgröten, mmm! Älska trädgårdsland! 


Kajsa på Örkelljungadagarna.


Jag i lägenheten i förra veckan. Regn och rusk gjorde att vi plockade fram filtar, tände ljus och gjorde kannvis med te. 

Pi och blä

Det uppdrag jag håller på med nu kan vara det tråkigaste jag nånsin gjort, näst anonymiseringen av polistexterna. Men jag plågar mig igenom det, för att nästa vecka kunna ta tag i slutplaneringen inför Island! Tänk att vi snart åker, och tänk att Sofia hittade en naturlig varm utomhuspool fem minuter från Eldhestar när hon var på Island i somras. Otroligt! Den ska vi prova! 

Jag lovar att blogga mycket i helgen. Då kommer bilder från sommaren, bilder från Köpenhamnsresan samt bilder från de senaste dagarna i Växjö. Oskar ska jobba på De Lux hela helgen, så jag räknar med att ha tid för lite skrivande på mornarna :)

Vi hörs!

Finally

Det har hänt en hel del sen sist. Eftersom jag varit sanslöst dålig på att blogga kommer här ett gäng bilder som får summera.

Vi har varit på ett otroligt vackert bröllop. 23/7 blev Anna och Henrik Finnström äkta makar.



Jag och Emma (från Perth, Australien) var tärnor. Här med duktiga Rebecca som sydde våra klänningar.


Utöver detta har jag jobbat i princip varje dag - i veckorna på förskolan och helgen på Statoil - men ändå hunnit med sköna sommaraktiviteter som trädgårdsfix, bad i sjön, festivalbesök och häng med kompisar och släktingar.

På Brooklyn med familjen Isaksson och co.


Vår underbara sjö.


Hemma.



På ovanvåningen huserar Oskar och jag. 


Sommarmat, mmm!


Om en vecka flyttar jag upp till Växjö igen, och det är med blandade känslor jag lämnar Skåne. Som de flesta av er kanske redan vet ska Oskar flytta tillbaka hem. Han har fått ett kanonfint jobberbjudande här nere, och jag stödjer hans beslut att lämna Växjö till fullo. Framöver kommer vi alltså att vara särbos, men träffas minst onsdag plus helgen. 



För övrigt funderar jag på att klippa mig ungefär såhär. Vad tror ni om det?