Tillbaka!

Hallåååå!

Äntligen är vi hemma igen! Eller äntligen och äntligen, jag hade gärna stannat borta ett par veckor till. Det finns inget jag tycker så mycket om som att resa, och vilka semesterveckor vi har haft. Underbart, underbart. 

En bättre uppdatering kommer en annan dag, men här kommer ett gäng bilder från resans sista stopp – Alpbach i Österrike. Observera att Oskar (frivilligt) gjorde sitt livs första hoppkort. Stort. 

Alpbach var fullkomligt fantastiskt – så mycket bättre än vi föreställt oss. Strålande sol, vackra vyer och svala vindar på toppen, trots över 30 nere i dalen. Dessutom så smidigt med kabinbana upp och tydligt skyltade rutter. Man skulle lätt kunna gå även med småbarn!



Vår härliga balkong med fin utsikt över dalen.

Kajsa och Christoffer drog till Örnnästet och skippade vandring i bergen, men ett par bilder lyckades de fastna på ändå. Här första kvällen i byn. Det var 36 grader när vi anlände. Alpbach ligger på runt 1000 m höjd... Tur det fläktade på toppen!



Alpbach har utsetts till Österrikes vackraste alpby och till Europas vackraste blomsterstad. Inte svårt att förstå när man vandrar genom den lilla byn, där varje hus är välhållet och balkongerna smyckade med mormorsblommor (kan ej namn).

Enligt vår frau finns det en bylag som förbjuder folk att bygga hus på andra sätt än såhär. Allt från form på huset till färgsättning bestäms av byrådet. Pastell runt fönsterna är OK, inte mer. Vårt hotell höll på att renoveras och frun berättade att personer ur byrådet kommer varje dag för att kontrollera att byggandet följer byreglerna. Tanken på en flyktingfamilj i kvarteren här är skrattretande. Tala om konservativt litet samhälle.


Vi har haft drygt två veckor med sol från morgon till kväll. När det var dags för oss att packa ihop och dra hem ställde vädret om till detta. Inte lika najs att vandra i... Snacka om tur!

Kommentarer :

#1: calle

fantastiskt landskap! apropå klättring med småbarn, Sixten besteg en svart backe i fjol, runt 300 m stigning med foppatofflor, 23 månader gammal så dom kan dom små oxå :-) men snackar vi 1000 m o mer så kanske en lift kan komma väl till pass förstår jag :-)

skriven
#2: emma svärdh

Dit vill jag! Gud så fantastiskt! Och Oskar är en riktig Julie Andrews där på alptoppen :-D

skriven
#3: Anna

Haha, ja Oskar och jag talade om just Sixten. Han hade lätt klarat av att gå rundan vi tog. Kanske till och med Tyra, med bärsele i reserv :-)

skriven
#4: Mamma

Det finns inte mycket som slår vandring på "panoramarundweg" i Alpbach!!

skriven

Kommentera inlägget här :