Recept

Perfekta sconesen

Tillagningstid: ca 30 minuter

Ingredienser
8 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk socker
100 g rumstempererat smör
2 dl mjölk
2 dl grädde
Hela linfrön
Pumpafrön

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker så att det blir jämt fördelat. Fördela smöret jämt i mjölet. Använd gärna fingrarna. Det är viktigt att smöret är mjukt. Värm det gärna i mikrovågsugnen i några sekunder, men se till att det inte smälter.


Tillsätt mjölk och grädde. Rör ihop till en deg. Rulla till små bullar. Ha lite mjöl på händerna om det är för klibbigt. Rulla sconesen över lin- och pumpa frön. Det är viktigt att en färdig bulle rullas direkt i fröna, annars fastnar de inte.


Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i sexton minuter.


Servera tillsammans med en klick vispad crème fraîche och lemon curd.


Tips:
Receptet är beräknat på fyra normalstora "sconeskakor" om du föredrar det framför mindre bullar.

Kommentarer :

#1: Elisabet Svärdh

Tack så mycket! Hoppas ni får en trevlig helg i Köpenhamn.

Kram

skriven

Kommentera inlägget här :