Första stoppet

Efter en dryg nedresa kom vi äntligen fram till Medveja igår. På grund av fulla färjor till Rostock fick vi ta hållet genom gamla Västtyskland ner. Mer trafik, fler vägarbeten = mer tid i bilen = såå segt. Men ner kom vi i alla fall. Och åh, vad det är härligt att vara framme! Vädret är inte lika stabilt som de senaste åren, men det är varmt och skönt i soldiset. Vi njuter. Om vädret tillåter ska vi gå upp i bergen imorgon bitti och plocka blommor inför midsommarfesten. 

Stranden. 


Utsikten från min säng... 

Nyduschad och redo för middag och fotboll. 

På måndag rullar vi vidare mot Split och sedan Hvar. Medveja i all ära, men man kan ju inte bara hänga med släkten på sin bröllopsresa, tycker jag. Oskar håller inte riktigt med; han hade gärna stannat i Medveja i tre veckor. Det får bli nästa gång – då kanske Oskars familj också är på plats! 

PS. Här kan ni läsa om och se bilder på den läskiga isstorm som drabbade Slovenien och delar av Kroatien i början av februari. (Farmor, du ska klicka på "här"). Helt sjuka bilder. Skog för enorma summor har förstörts i Slovenien. Trädtopparna klarade inte tyngden från isen, så de översta delarna på träden har brutits av. När vi körde genom Postojna-regionen såg vi knappt ett helt träd. Stackars människor, och vilket hårt slag mot Sloveniens ekonomi... 

Kommentera inlägget här :