Landsbygden utanfor Angkor

Idag tog vi tukken till Bantey Srei, ett tempel som ligger 37 km utanfor stan.
Det tog en timme och tjugo minuter, och vi hann se mycket av landsbyden pa vagen dit och hem. Sahar bor de flesta, alltsa i sma hus pa pelare.
Monsunregnen svammar over marken pa sommaren och det ar for geggigt att bo nere pa marken da.


Bantey Srei ar bland de aldsta tempeln i Angkor (det byggdes pa 800-talet) och anda ett av de mest valbevarade. Dar var fantastiska carvings forestallande krigande kvinnor och enligt legenden har templet byggts av just kvinnor, eftersom en mans grova hander inte skulle kunna skapa san vacker konst :)


Vi at lunch tillsammans med ett franskt par som arbetade med att trana och salja fina hopphastar. Bland annat hade Helena Lundback och Roffe Bengtsson fatt hjalp darifran. Frackt, och extra kul att de var sa trevliga.


Vi ville som sagt se Angkor Wat en gang till. Det kandes bra - man upptackte nya saker andra gangen. Inte konstigt kanske, med tanke pa att Angkor ar en av varldens storsta religiosa byggnader.


Manga har skrivit och fragat hur munkarna ser ut. Vi visste inte om man fick lov att fotografera dem, men idag tog vi mod till oss och fragade. Jovisst, det gick bra, sa de och log.


Imorgon ska vi gora det coolaste hittills. Vi ska kora fyrhjuling ut pa landsbyden, fa se risfalten, avlagsna byar och skolor. Det ska bli grymt kul!
http://www.quad-adventure-cambodia.com/

Kommentarer :

#1: mor

Vem ska köra fyrhjuling??? Hjälp... ännu en sömnlös natt...

skriven
#2: Oskar

Michelangelo Buonarroti, Leonardo da Vinci, Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, bara några namn på de män som hade kunnat piffa till det gråa templet lite:D ... skämt åsido, har sagt det innan och säger det igen, längtar efter att få se bilderna. 4-hjuling?`Hade känts tryggare om jag o Are varit med... kram kram

skriven
#3: moster

Men Monika, du behöver inte oroa dig. Det står på hemsidan att de är "safe and fun". Puh...

skriven

Kommentera inlägget här :