Phnom Pen

Igar tog vi bussen fran Siem Reap till Phnom Pen. Det tog sex timmar, men vi akte en stor buss med ac och toalett sa resan gick hur smidigt som helst.

Vackra risfalt langs vagen.


Idag hade vi bestamt oss for att ta en ordentlig walk about runt Pnp. Vi borjade med frukostbuffé pa ett cafe langs floden (at sa mycket du orkar for 2.5 dollar). Herregud, vilken buffé! Fruktsallad, banan- och ananaspannkaka, omelett, nybakade baguetter, en mangd olika croissanter (choklad, sylt, russin, salami mm), riswok, juicer och espressokaffe var lite av det som bjods. Mums!


Vi borjade rundvandringen pa Wat Phnom, ett tempel uppe pa en kulle (Phnom Pen betyder "Pens kulle", men det finns endast en kulle i Phnom Pen och dar ligger alltsa Wat Phnom). Sen strosade vi forbi amerikanska ambassaden, fladiga hotell och jarnvagsstationen innan vi svangde av mot Central market. Marknaden var proppad med allt och ingenting. Har ser ni "chark-avdelningen". Sahar hanger kottet framme hela dagen i 35 graders varme. Troligtvis ar det samma kott man blir serverad pa restaurangerna pa kvallen hehe. 


Mycket tingel-tangel.


Efter en svettig timme bland standen i Central market gick vi till Sorya shopping center. Det ar ett stort luftkonditionerat kopcentrum i 7 vaningsplan. Vi akte langst upp, njot av utsikten och drack en kokosnot. Central market syns i bakgrunden (den gula stora byggnaden).



Kajsa hittade en kompis!


Efter fikapausen fortsatte vi langs en gata med butiker som salde khmerkonst, forbi Independence monument, kungliga palatset och nationalmuséet. Efter den sextimmars-promenaden var vi ganska mora, sa ikvall ska vi bara ta det lugnt. Vi har varit ute och atit och ska snart strolla langs floden hem till vart guesthouse. Imorgon ska vi till The killing fields och pa seneftermiddagen en svang om russian market.

Tidigt onsdag morgon bar det av mot Sihanoukville och ni har val inte glomt vems fodelsedag det ar pa onsdag hihi?

Kommentarer :

#1: mor

Ni verkar dricka mycket kokosmjölk! Hur smakar det, är den söt?

skriven
#2: Oskar

Passa er för ficktjuvar!!!!!!!! sött leende=oärliga avsikter :)

skriven
#3: Anna

Kokosmjolken ar inte sa sot faktiskt. Den smakar fruktigt, laskande (lika laskande som vatten,) och kokos saklart. Jattegott! En not kostar max 1 dollar och vi tva brukar inte orka dricka upp en tillsammans. Kram Anna

skriven
#4: Ralf

Grattis på födelsedagen

skriven

Kommentera inlägget här :