Quad biking

I formiddags korde vi fyrhjuling, eller quad bike som de sager har. Det var grymt kul - vilket haftigt satt att se landsbygden pa. Vi korde genom samhallen dar de fortfarande harvade akrarna med oxar. Det kandes som att flyttas 200 ar tillbaks i tiden. Vi valde att aka pa en easy ride, men instruktionerna vi fick av den franska guiden innan turen gjorde oss lite oroliga. Han sa: 'Gasen ar till hoger, bromsen ar till vanster. I Sverige och Frankrike kor man pa hoger sida av vagen. Det ar hogertrafik i Kambodja, men folk kor overallt. Det finns bara en regel - storst gar forst. Luckily for you ar ni storst pa vagen. Vad ni an gor, fa inte panik.' Sist men inte minst fick vi signera ett dokument som han beskrev med orden: 'It sais it's not my fault if you die.' Hrm, betryggande! Fast nar vi val kom ivag var det ingen fara. Kajsa korde i snigelfart till en borjan, men battrade sig sen.
 
Vi pa quadsen




Det syns inte sa bra, men det som ryker dar framme ar Kajsa som branner pa.


Fina farger pa falten


En kvinna sorterar skorden


Sota sma barn i en by.


Efter turen gick vi till ett stalle som heter Butterflies garden. Det var hur mysigt som helst. Skuggigt, svalt och gronskande. Inuti tradgarden fanns mer an 1000 fjarilar och flera sma dammar. Dar stannade vi och at lunch och drack fruit shakes.


De flesta fjarilarna flog uppe i taket (det var nät runt hela tradgarden alltsa), men vi lyckades fanga en pa bild.


Ikvall har vi shoppat loss pa marknaderna och imorgon blir det lite relaxande vid en pool och annu mer massage.
Pa sondag morgon aker vi mot Phnom Pen.

Kommentarer :

#1: Anonym

Lagg av anna! Snigelfart? Sitter man pa 300 hastkrafter for forsta gangen i sitt liv sa rivstartar man inte direkt... Jag tyckte det gick som tusan ratt sa direkt! =)

skriven
#2: moster

wow liksom! man undrar ju lite försynt om ett vanligt b-körkort funkar för 4 hjulig motorcykel? Fast, i Kambodja gör det ju det såklart ;-)

skriven
#3: Oskar

Okej, får hålla med svärmor om att det inte kändes jättebra att vara så långt ifrån varandra och med er uppe i sadeln på en quad... Men det gick ju bra, precis som det alltid gör:). Det är ju verkligen en grej jag hade velat prova.....

skriven
#4: mor

Hjälp...hur ska jag klara 8 veckor till... Fast en sak kanske jag kan få svar på idag. Hur skördar man ris? Var finns riskornen?

Var rädda om er, kram

skriven
#5: Anonym

men monika då, ris är som vilket gräs som helst, typ som vete alltså... läs på om ris här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Rissl%C3%A4ktet

skriven
#6: moster

ja, det var såklart jag som skrev om riset...

skriven
#7: Are

300 hästar? Vem sa att där va 300 hästar i dom? Hoppas inte d va samma människa som sa att dom va "safe and fun". 300 hästar e som två normala bilar. Tur att allting gick bra iaf, ses snart!

skriven
#8: Anonym

Ok, förlåt min okunnighet, men vete växer inte på vattenfält...varför behöver ris så mycket vatten? Tyvärr funkade inte länken, så jag är inte mycket klokare...

skriven
#9: Are

300 hästar? Vem sa att där va 300 hästar i dom? Hoppas inte d va samma människa som sa att dom va "safe and fun". 300 hästar e som två normala bilar. Tur att allting gick bra iaf, ses snart!

skriven
#10: Elle

Hahaha, vad coola ni är, ser ut som 2 bönder från Australien på era fyrhjulingar !! :) Puss på dej Anna!

skriven
#11: Elle

Hahaha, vad coola ni är, ser ut som 2 bönder från Australien på era fyrhjulingar! :) Puss på dig Anna!

skriven
#12: Anna och Kajsa

Hej, de fragade oss om vi hade kort quad innan. Det hade vi inte. Da fragade de om motorcykel, det hade vi inte heller. Uppgivet fragade han om vi iaf hade kortkort och det hade vi ju och da gick det bra haha. Som sagt - Kambodja. Kram

skriven

Kommentera inlägget här :