Relaxande pa stranden

Nu har vi haft ett par skona dagar pa stranden. Igar hyrde vi cyklar och cyklade runt till Sihanoukvilles olika strander. Det var grymt varmt och vi holl pa att do pa kuppen, sa det gor vi inte om. Nu blir det moppe om vi ska ta oss langre strackor.

Vi har nyss fatt reda pa att thailandska myndigheter hux flux har andrat visumreglerna. Tidigare fick man visum 30 dagar nar man gjorde inresa nr 2 i Thailand, men nu har de andrat det till 15 dagar. Sa pa mandag ska vi ringa thailandska ambassaden i Phnom Pen och ta reda pa hur vi ska ga till vaga. Det basta hade ju varit om vi kunnat ordna ett 60 dagars visum nu, sa kan vi dra till Thailand nar vi vill. Tydligen far man 30 dagarsvisum om man flyger in, men inte om man kommer med buss eller bat. Jaja, det ordnar sig alltid!

Har kommer i alla fall lite bilder fran de senaste dagarna.
Vi cyklade som sagt runt till Sihanoukvilles olika strander. Har ses Independence beach - fin, men lite lite skugga for var smak.


Grymt varmt = keps och solbrillor.


Var favoritstrand Otres.


Det har varit stickig varme de senaste dagarna, men idag flaktade det -
saa skont!


Dessa fina frukterna vaxer lite overallt - ananas sager khmererna.
Vad sager biologerna?


Dagens lunch - stekta nudlar med gronsaker, mums!


Solnedgang pa Otres beach.


Ikvall at vi riktigt gott - grillad tonfiskfile med potatisgratang och ratatouille. Till efterratt delade vi en varm kokos- och chokladkaka med vaniljglass till.  Smaskigt!


Forresten, har kommer en bild pa premiarministerns sommarstuga. Vi bor precis mittemot. Innanfor murarna har han, forutom flera byggnader och pool, en helikopterplatta.


Annars har det inte hant sa mycket har nere. Igar var vi pa bio och sag The killing fields. Bio har nere kostar 3 dollar sa det kan man gora sa ofta man vill. Imorgon ska vi se Benjamin Button. Dagarna rullar pa med sol, bad, god mat och en hel del lasande (sen vi kom till Sihanoukville har vi plojt vars 3 bocker).

Hoppas ni har det bra darhemma. Vi tanker pa er!

Kommentarer :

#1: mor

Vilka stränder... Jag är visserligen inte biolog, men inte kan det väl vara ananas??? Karin och Ola, ge oss det rätta svaret!

skriven
#2: biologen...

En gissning är att det skulle kunna vara en sak som på latin heter Annona och på engelska Sugar Apple Annonas, det skulle väl kunna låta som Ananas... läs o titta på bilder här o se om det kan vara något i den stilen: http://www.quisqualis.com/sgapjoyanno.html



kram kram

skriven

Kommentera inlägget här :