Ton Sai

Efter att ha besokt pa Phi Phi och Railay for andra gangen var jag beredd att saga att slutet ar nara for Thailand. Visst ar det lika vackert som sist, men Thailand har drabbats av ett virus som sprider sig fortare an vinden. Viruset stavas speedboats. Det finns inga ord som beskriver hur mycket jag avskyr dessa fullpackade batar med feta, bleka turister fran Phuket. Fine att man vill gora utflykter pa sin semester, men dessa gigantiska batar forstor den marina faunan totalt. Stranderna ar packade med avslitna koraller, och det ar foga forvanande.

Lyckligtvis finns det (fortfarande) strander som lyckats slippa detta virus. Ton Sai (granne med Railay) ar en riktig parla! Bara enstaka longtails lagger till har, och pa stranden ar det en sak som galler - rock climbing. Oskar och jag drog dit tidigt imorse for att kolla in de riktigt duktiga klattrarna. Det var maktigt att se folk studsa uppfor en 8b, kan jag tala om. Vi fragade ett svenskt par om det fanns leder for nyborjare ocksa. 'Visst', svarade kvinnan. 'Har finns fina leder for dem som bara klattrat nagra ar'! Haha, vilket skamt! Man klassas alltsa som nyborjare pa Ton Sai om man klattrat nagra ar. Jag har klattrat 6b som bast, och lederna pa Ton Sai stracker sig fran 6a+ till 8c+. For er som inte har koll pa det har med klattring: Lederna stracker sig fran ett och uppat. Varldsrekordet ar 9b. Men det ar bara typ tva personer i varlden som klarar av att klattra nior (nior finns bara i Tyskland och Frankrike). Och det ar enorm skillnad pa en 6a och en 6a+. Sa da kan ni ju tanka er hur sinnessjukt svara niorna ar!!

Oskar och jag blev kara i Ton Sai och har bokat in oss pa nyborjarklattring pa tisdag morgon. Det innebar att vi kommer att fa ge allt vi har for att ta oss upp pa de lattaste lederna, men det ska bli sa grymt kul! Oskar fragade om han kunde fa ta Stinas adrenalinspruta innan, bara for att vara laddad. Jag tyckte dock inte det lat sa lampligt... Aterkommer med hur det gick for oss haha :)

Ton Sai. Kan det bli finare?



Imorgon ska vi paddla kajak i mangrovetrasken utanfor Krabi. Oskar och jag gjorde det sist vi var har, och det ar saa kul. Det blir en heldag - 8.30 - 16.30
- kanon!

Kommentarer :

#1: mor

Visserligen är ni varken feta eller bleka, men ni är trots allt turister...



Ha en skön dag i mangroveträsken i morgon och spänn för all del fast linorna ordentligt i övermorgon...eller förresten...ta dubbla linor och lite till... En dag på stranden är inte heller fel :)



Stora kramar

skriven
#2: Elisabet Svärdh

Låte så härligt allt ni gör och upplever... Var rädda om er!!! KRAM

skriven
#3: Elisabet Svärdh

skriven
#4: Anna

Vi ar turister som inte aker speedboat. Det ar en valdig skillnad mor.

skriven
#5: tanja

haha oskar du e nog laddad nog ändå ;) problemet e ju att ek klättrar i från dig det är inte för inget hon kallas snabbe anna.. puss

skriven

Kommentera inlägget här :