Island

Ni som inte är intresserade av min Islandsresa kan sluta läsa nu. Programmet för veckan ser ut följande:

Måndag: Avresa till Island och vi kör direkt från flyget till Blå lagunen. I Blå lagunen-bassängen finns en bar där man kan köpa drinkar med sitt armband och betala när man går ut, vilket låter bon :) Klockan 19 äter vi kvällsmat (tvårätters) på Eldhestar.

Tisdag: Frukost på hotellet och sen avfärd mot Reykjavik. Där blir det Eddamuseum och shopping. Vi äter hummersoppa i hamnen och på eftermiddagen gör vi en exkursion till Tingvallarna, Gullfors (vattenfall) och Geysir - utflyktsmålen kallas den gyllene triangeln. På kvällen käkar vi tvårätters på Eldhestar och har sen en kvällsföreläsning.

Onsdag är den mest späckade dagen. Den bjuder på: Föreläsning om skrivande och språk för studenterna på lärarhögskolan i Reykjavik (Sofia föreläser på engelska). Vi ska upp och berätta om hur vi upplevde den språkliga övergången från gymnasie till universitet. Sen fikar vi och därefter kollar vi in lärarhögskolans superfina avdelning med läromedel etc. och deras skrivcenter (motsvarande Linnéuniversitetes Textverkstaden). På em gör vi ett skolbesök på en gymnasieskola och senare på em far vi tillbaka till högskolan för att delta i ett seminarium om akademiskt skrivande. Vi äter som vanligt tvårätters på Eldhestar på kvällen och innan vi stupar i säng har vi en föreläsning.

Torsdag (enligt mig den bästa dagen): Efter frukost kör vi långt österut till byn Vik där vi äter lunch och köper ullvantar. Vi tittar på vattenfall och lavafält längs vägen. På eftermiddagen har vi 2.5 timmars turridning och efter det slänger vi oss i hotellets badtunna. På kvällen äter vi avskedsmiddag (trerätters, woho!) och myser.

Fredag: Frulle, utcheck, shopping på flygplatsen (islänska lakritskolor och annat gott). Hemma i Växjö 21.45, om allt flyter på. 

Wow, säger jag bara. Fasen vad kul detta ska bli! Fatta att vi är den första gruppen lärarstudenter som får följa med på det här. Där blev en hel del internaliseringspengar över eftersom inte alla i klassen ville följa med och de pengarna ska vi använda till att bjuda de stackars fattiga isländarna till Sverige nästa år. Seriöst alltså. Så nu måste man komma på vad fan Småland har att erbjuda... Det får bli Kosta Outlet, som A sa :) 

Kommentarer :

#1: svärmor

JAG VILL FÖLJA MED!! Snälla....

Kram

skriven
#2: Anonym

wow, helt plötsligt blev jag moderat o kan tänka mig att sänka skatterna lite till;)

skriven
#3: mor

AVUNDSJUK!!!

skriven
#4: mostern

Kristianstad med världens finaste Vattenrike ligger ju ett stenkast från Småland. Skicka islänningarna med tåget hit...

skriven
#5: Anna

Bra idé! Jag ska tipsa Asken!!

skriven

Kommentera inlägget här :