Bygg-update

Ni som följer Oskar på Insta vet att bygget har försenats över en månad på grund av att vi var tvugna att gräva ut den delen av huset som saknar källare och dränera där. Vi har också fått byta något som heter syllen (en slags golvbalk, tror jag) för att den var förstörd av fukt. När huset byggdes till på 60-talet sattes bokstavligen tillbygget direkt på berget och det var med facit i hand mindre bra. Detta har Oskar nu fixat till. 
 
Så här kan det bli när man köper ett gammalt hus och det visste vi ju. Men det är ändå lätt att deppa ihop över att jobbet man (Oskar) gör inte syns trots att han kämpar varje dag. Fast nu är dräneringen äntligen klar och vi kan börja bygga upp igen. Hurra! Näst på tur står isolering av tillbygget och plåtning runt de nya fönstren. 
 
Jag hittade några gamla foton i kameran och OMG, vilken förändring sen i somras! Det är ju ett helt nytt hus! Ni får se de nya bilderna i jul, men här kommer ett gäng gamla från i höstas (vi har alltså kommit mycket längre än det som syns på bilderna nedan). 
 
Innan vi började riva. Ingen av dessa väggar är kvar, bara murstocken (bakom dörren) där vi ska ha en braskamin.
 
Köket är också borta. Här ska nu bli toalett. 
 
Även den gamla toaletten är ett minne blott. Den högra väggen är riven och här ska nu bli stort kök med utsikt över gården och ån. 
 
Här har vi precis börjat riva bort den gamla "isoleringen" i väggarna. Vi har även rivit golv och tak i alla rum. Oskar har fyllt över 100 sopsäckar à 240 liter med kutterspån... 
 
Där den gröna sopsäcken står var det gamla köket. 
 
Där Oskar står till höger har vi grävt ut 2,5 meter och dränerat (inne i huset, alltså). 
 
Fast innan vi kunde börja dränera fick vi hacka loss och bära ut det gamla badrumsgolvet. 
 
Liten del av hålet... Oskar fyllde igen det tidigare i veckan (en av hans lyckligaste dagar i livet tror jag). 
 
Trappan till övervåningen rök också bort, och nu är stegen bytt mot en provisorisk trappa. Oskar tyckte att stegen var funktionell och bra. Livsfarlig, tyckte jag. Jag vann. 
 
Några fina utebilder också. Pappsen plöjer i potatislandet, vilket jag för övrigt kommer att sätta igen till nästa sommar eftersom det höll på att göra mig vansinnig förra året... 
 
Huset utifrån. 
 
Ja, det var en update från bygget. Nya bilder kommer i jul. Vi har bland annat satt in ett par nya fönster, ändrat hela planlösningen och håller som bäst på att isolera klart väggar, tak och golv. 
 

Kommentarer :

#1: Mor

Och det blir så fint!🏡

skriven
#2: Emmah

Ser fram emot den spännande fortsättningen... 😊

skriven
#3: Ralf

Jag som tyckte det var mycket jobb med att bara byta kök :-) Men det är värt det när det är klart. Spännande att se resultatet.

skriven

Kommentera inlägget här :